10/1/18

Οι μέτριοι στην κυβέρνηση και στην εξουσία

Η σημερινή οικονομική κρίση θα αποτελέσει μια υποσημείωση στην ιστορία μας
Σε επετείους επαναστατικής έξαρσης καταστρέφεται ένα κεντρικό ξενοδοχείο, καίγεται κάποια φανταχτερή τράπεζα. Το βράδυ, χωνεύοντας, τα χαζεύει αλλά δεν τον νοιάζουν, δικά του δεν είναι, ανήκουν ή εξυπηρετούν πλούσιους. Αν μέσα στην παράνοια κάψουν και το μαγαζί του κακομοίρη στη γωνία, ξεσηκώνεται: «Αυτό βρήκατε να κάψετε; Δεν πηγαίνατε στην Κηφισιά να τους κάψετε όλους».
Η πολιτική καριέρα της Άννας δέχτηκε μεγάλα πλήγματα επειδή προσπάθησε να αναμορφώσει και να εκσυγχρονίσει τα σχολεία και τα πανεπιστήμια. Να αλλάξει το παράδειγμα στην Παιδεία μας. Αν καταργούσε τα απουσιολόγια, έδινε μπόνους για τις καταλήψεις ή επέτρεπε διά νόμου την αντιγραφή, μπορεί τώρα να ήταν και πρωθυπουργός.
Η αποψίλωση των Πειραματικών και κυρίως η κατάργηση των εξετάσεων εισαγωγής βρήκαν σύμφωνη την πλειοψηφία της κοινωνίας. Προτιμά τις πιθανότητες της κλήρωσης παρά αυτές των εξετάσεων. Βρήκαν σύμφωνους και ουκ ολίγους εκπαιδευτικούς. Άκου αξιολόγηση, άκου διδακτορικά, άκου αριστεία... Και μεις τι είμαστε; Παρακατιανοί; Η δε κλήρωση για τον σημαιοφόρο έπεσε σαν βάλσαμο στην πληγή. Μπορεί ο καθένας να την κρατήσει, όχι μόνο ο άριστος. Αρκεί να έχει τύχη. Οι πιέσεις στο έργο των ιδιωτικών σχολείων θεωρούνται φυσιολογικές.

Για τη συνέχεια AthensVoice

1 σχόλιο:

  1. Διαφωνω,αφου μονον την κυβερνηση πηραμε και οχι την εξουσια,δεν διαβαζεις την 'βιβλο' ;.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.