28/1/18

Η Κούρδισσα στρατιωτίνα Αβέστα Χαμπούρ ανατινάχτηκε πάνω σε τουρκικό τανκ

Η Κούρδισσα στρατιωτίνα Αβέστα Χαμπούρ ανατινάχτηκε πάνω σε τουρκικό τανκ
Η Κούρδισσα στρατιωτίνα Αβέστα Χαμπούρ (Avesta Khabur), περικυκλωμένη από Τούρκους στρατιώτες, ζώστηκε με εκρηκτικά και ανατινάχτηκε πάνω σε ένα τουρκικό τανκ στην ύπαιθρο της Εφρίν. Αποτέλεσμα το τουρκικό τεθωρακισμένο να καταστραφεί και πολλοί Τούρκοι στρατιώτες να σκοτωθούν.
Η Αβέστα Χαμπούρ, μέλος των κουρδικών Μονάδων Προστασίας Γυναικών (YPJ), θυσιάστηκε σε μάχη στο χωριό Χεμάμ.
Οι Κούρδοι πολιτοφύλακες των YPG/YPJ είναι σοσιαλπατριώτες και ως σοσιαλιστές δεν πραγματοποιούν επιθέσεις αυτοκτονίας για να πάνε στον παράδεισο, όπως κάνουν οι τζιχαντιστές.
Η πράξη της Κούρδισσας ήταν μια ηρωική αυτοθυσία για να μην πιαστεί αιχμάλωτη και βιαστεί στη συνέχεια από τους Τούρκους και τους ισλαμιστές μισθοφόρους τους.
Οι Κούρδοι σοσιαλπατριώτες μαχητές και στην πολιορκία της Κόμπανι, πριν τους ενισχύσουν με όπλα και πυρομαχικά οι Αμερικανοί, είχαν άπαντες κρατήσει μια τελευταία σφαίρα για να αυτοκτονήσουν, επιλέγοντας τον θάνατο από το να τους πιάσει το Ισλαμικό Κράτος.
Γνωρίζοντας οι Κούρδοι μαχητές την ατίμωση της αιχμαλωσίας εάν πέσουν ζωντανοί σε τουρκικά ή ισλαμιστικά χέρια, πολλές φορές έχουν επιλέξει την αυτοκτονία.
Να σημειωθεί ότι εδώ και οκτώ ημέρες, που η Τουρκία διεξάγει την επιχείριση «Κλάδος Ελαίας», όπως ονομάζει την εισβολή στην Εφρίν, ο τουρκικός στρατός και οι τζιχαντιστές μισθοφόροι του δεν έχουν πετύχει τίποτα. Οι Κούρδοι τους έχουν καθηλώσει στα όρια του καντονιού και ο τουρκικός στρατός δεν μπορεί να προελάσει.
Click to see the full-size map

Πολεμικός χάρτης της βορειοδυτικής Συρίας: Με κίτρινο χρώμα τα εδάφη υπό κουρδικό έλεγχο, με γαλάζιο τα κατεχόμενα από την Τουρκία εδάφη, με κόκκινο η κυβέρνηση της Συρίας, με πράσινο σκούρο η Αλ Κάιντα και με πράσινο ανοιχτό οι λεγόμενοι «μετριοπαθείς» ισλαμιστές.

5 σχόλια:

  1. The Kurds have an Avesta Khabur to defend their country. We have Lila Stamboulopoulou. Draw your own conclusions what will happen if Turkey decides to move west.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. we never had a hudge army..but we caused damages..it does not count how large is the army but they know how to fight well..and Turks never succed without assistance ...

      Διαγραφή
  2. Το αιμα της Αβεστας , θα το πληρώσεις
    ακριβά ταγιιπ . Η ψυχή σου θα κοχλάζει στη κόλαση .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. O Θεος να αναπαυσει την ψυχη της.
    Θελουμε φωτο από τουρκικα κουφαρια στη σειρα στο Αφριν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΗΓΑΙΝΕ ΚΑΙ ΒΓΑΛΕ...ΤΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΘΑ ΑΝΑΤΙΝΑΖΟΝΤΑΙ

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.