8/1/18

Δεν ενδιαφέρεσαι για την Τουρκία; Μην ανησυχείς, ενδιαφέρεται εκείνη..

Διάβασε το σχετικό μου άρθρο στον «Πολίτη», λέει. «Δεν ενδιαφέρουν τους Κύπριους τα γεγονότα στην Τουρκία», λέει. Αφού δεν τον ενδιαφέρουν τα γεγονότα. 
ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ
Τράβηξε την προσοχή ενός δημοσιογράφου μας, λέει. Το γεγονός ότι το ΚΥΠΕ αναφέρεται σε «εκλογές στη Βόρεια Κύπρο». Δεν αναφέρεται σε «κατεχόμενες περιοχές», λέει! Ρωτάει κατά πόσο «σημειώθηκε διαρροή ραδιενέργειας ή κάτι παρόμοιο σε εκείνη την πλευρά». Δεν ρωτάει εμένα. Εσένα ρωτάει Νίκο. Απάντησε.
Μήπως αυτά είναι σημάδια για δύο χωριστά κράτη; Κοίτα τι λέει ο Ταλάτ. Το έχεις ψιθυρίσει στους δικούς μας, λέει. Μετά την επανεκλογή σου είσαι έτοιμος να συζητήσεις τα δύο χωριστά κράτη, λέει.
Αυτό, όμως, το έχεις ψιθυρίσει μόνο στους δικούς μας, όχι στη δική σου κοινότητα. Μην θυμώνεις αν σε αποκάλυψε ο Ταλάτ. Κάποτε του ξεφεύγουν κάτι τέτοια. Να τον συγχωρείς. Τώρα κοίτα την κάλπη. Αν εκλεγείς, συζήτησε τα δύο χωριστά κράτη αν είναι να τα συζητήσεις. Αλλά μήπως τώρα γίνεται να λεχθεί κάτι τέτοιο στην κοινότητα; Μήπως τρελάθηκες; Πες όποιο τραγούδι θες, αλλά μην τυχόν και πεις αυτό. Αλλιώς, δεν θα μπορέσεις να βγεις νικητής από αυτή την κάλπη. Ξέρεις, άλλα πριν από τις εκλογές και άλλα μετά τις εκλογές. Ο λαός, ο οποίος λατρεύει να τον ξεγελούν, παίζει αυτό το παιχνίδι σε κάθε εκλογική αναμέτρηση. Ειδικά ο δικός μας λαός, της Κύπρου. Χάβει τις υποσχέσεις και δεν τις χορταίνει. Πες τους. Πες τους το εξής: «Ο Ταλάτ λέει ψέματα. Εγώ δεν είπα σε κανέναν κάτι τέτοιο. Δεν αποδέχομαι ποτέ χωριστό κράτος». Ένας συμπολίτης μας λέει ότι «δεν προτίθεμαι να πάω στην κάλπη στον βορρά, αλλά αν ήμουν στον νότο θα ψήφιζα Μαλά». Ο Μαλάς είναι ευχάριστος, καλόκαρδος άνθρωπος. Αλλά δεν αρκεί μόνο να είναι κάποιος καλόκαρδος. Μας χρειάζεται κάποιος θαρραλέος! Ανάμεσα στους 388 υποψήφιους στον βορρά γνωρίζω πάρα πολλούς καλοπροαίρετους, καθαρούς ανθρώπους. Αλλά ισχύουν και γι’ αυτούς όσα λέω για τον Μαλά. Αν ένας καλός γιατρός, τιμά την 20ή Ιουλίου ως γιορτή, τι να τον κάνω; Άλλωστε, τι δουλειά έχει ένας καλός γιατρός στη βουλή; Δεν καταλαβαίνω καθόλου γιατί θέλει να γίνει βουλευτής. Ο λαός δεν έχει μυαλό. Πιάνει τον γιατρό του, τον στέλνει στη βουλή και ύστερα μένει χωρίς γιατρό.


Χθες πήρα ένα μήνυμα από κάποιον Ελληνοκύπριο αναγνώστη μου. Ως γνωστόν, εκδόθηκε ένας φετβάς στην Τουρκία που λέει ότι κορίτσια εννέα χρόνων μπορούν να παντρευτούν και να μείνουν έγκυες. Διάβασε το σχετικό μου άρθρο στον «Πολίτη», λέει. «Δεν ενδιαφέρουν τους Κύπριους τα γεγονότα στην Τουρκία», λέει. Αφού δεν τον ενδιαφέρουν τα γεγονότα στην Τουρκία, σημαίνει ότι δεν τον ενδιαφέρουν καθόλου τα γεγονότα στη Συρία, στο Ιράν, στη Λιβύη, στην Υεμένη. Το ίδιο συμβαίνει και στον βορρά. Ούτε όσους διαμένουν στον βορρά ενδιαφέρουν καθόλου. Αν με ρωτάτε, αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος για τον οποίο δεν κατέστη δυνατή η εξεύρεση λύσης στο νησί. Σημαίνει ότι ακόμα δεν μπόρεσαν να μάθουν ότι το Κυπριακό είναι περιφερειακό πρόβλημα. Εντάξει αδελφέ. Δεν ενδιαφέρεσαι για τα τεκταινόμενα στην Τουρκία; Μην ενδιαφέρεσαι! Αλλά εκείνη ενδιαφέρεται για εσένα! Και για το έδαφός σου σπιθαμή προς σπιθαμή. Κοίτα, σου πήρε το μισό νησί. Έσκισε και πέταξε τους τίτλους ιδιοκτησίας σου. Διανέμει ολοκαίνουργιους πλαστούς τίτλους ιδιοκτησίας. Εσύ μην ενδιαφέρεσαι! Ευχαριστιέται πιο πολύ όταν δεν ενδιαφέρεσαι. Ουσιαστικά δεν εκπλήττομαι για την έλλειψη ενδιαφέροντος εκ μέρους σου. Εκπλήττομαι με τους δικούς μας. Όποτε προκύψει ένα ακανθώδες θέμα στο οποίο πρέπει να αντιταχθούν, λένε χωρίς δεύτερη σκέψη «δεν ανακατεύομαι στις εσωτερικές υποθέσεις της Τουρκίας». Η Τουρκία ανακατεύεται στις δικές μας εσωτερικές υποθέσεις, αλλά εκείνοι δεν ανακατεύονται στις εσωτερικές υποθέσεις της Τουρκίας. Τους αρέσει πολύ να ενεργούν σαν να μην είμαστε αποικία της Τουρκίας. Το κλίμα σε όλα τα κόμματά μας που κατήλθαν στις εκλογές είναι υπέρ μιας ανεξάρτητης και κυρίαρχης ΤΔΒΚ! Με αυτό τον τρόπο η Τουρκία θα μας διοικεί για ακόμα εκατό χρόνια. Και ό,τι υπάρχει εκεί θα υπάρχει και εδώ. Μια μέρα τα εννιάχρονα κορίτσια θα παντρεύονται και θα μένουν έγκυες και εδώ. Αν δεν το γράψω αυτό στην εφημερίδα, τι θα γράψω αδελφέ; Μήπως μια μέρα δεν θα με ρωτήσουν «ε εσύ δημοσιογράφε, τι έκανες όταν τα εννιάχρονα κορίτσια παραδίδονταν στους ανώμαλους;». Μήπως θα τους πω «ασχολούμουν με τους άχρηστους Κύπριους πολιτικούς που κατήλθαν στις εκλογές» ή «φώναζα στους δρόμους ‘λύση αμέσως τώρα’»; Αν η μόνη έγνοια σου είναι αυτή, στο διάβολο Κύπρος!
Κοίτα αγαπητέ αδελφέ μου. Λες ότι δεν ενδιαφέρεσαι για τα εσωτερικά ζητήματα της Τουρκίας, αλλά ακόμα δεν το αντιλαμβάνεσαι. Ότι η Τουρκία βρίσκεται εδώ επί 44 χρόνια. Ανάμεσά μας. Το βόρειο τμήμα της Κύπρου δεν είναι Κύπρος πλέον. Είναι Τουρκία. Οι εσωτερικές υποθέσεις της Τουρκίας είναι εδώ. Εσύ ίσως να μην μπορείς να τη δεις. Σε βλέπει όμως εκείνη. Δεν αρκεί;

Πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.