11/1/18

Μην εμπιστεύεστε τα κόμματα και τους πολιτικούς - Είναι έτοιμοι να ξεπουλήσουν το όνομα της Μακεδονίας - Το δέλτα για το Σκοπιανό

Αθήνα, 10/1/2018 
 Σκοπιανό ζήτημα 
 Σχετικά με τις εξελίξεις για το ζήτημα ονομασίας των Σκοπίων παρατηρούμε με ιδιαίτερη ανησυχία τις αυθαίρετες και ανεξέλεγκτες κινήσεις της κυβέρνησης πάνω σε ένα θέμα για το οποίο υπάρχει πλήρης διαφωνία μεταξύ πολιτών και πολιτικών. Πρόκειται για μία σπάνια περίπτωση ομοφωνίας στο πολιτικό προσωπικό για την υπονόμευση και καταστρατήγηση και εν τέλει απώλεια εθνικών και κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας.
 Συγκεκριμένα, δίχως κάποια σχετική νομιμοποίηση και με στυγνή κατάχρηση εξουσίας, σύσσωμο το πολιτικό σύστημα απειλεί τους πολίτες με παράδοση και ξεπούλημα του Ελληνικού ιστορικού ονόματος της Μακεδονίας.
Με βάση τα παραπάνω, αισθανόμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε αυτό που δεν κάνει κανείς και να δηλώσουμε τα αυτονόητα. Οι Έλληνες πολίτες, από την απαρχή του εν λόγω τεχνητού προβλήματος που εξωγενείς δυνάμεις δημιούργησαν εναντίον μας, ουδέποτε ερωτηθήκαμε επίσημα για το θέμα. Ο λόγος είναι προφανής, καθώς η απάντηση θα ήταν αναμενόμενη και αποστομωτική για κάθε πολιτικό που θα αποτολμούσε να μας ρωτήσει για τα αυτονόητα. Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, το πολιτικό σύστημα οφείλει να εκπροσωπεί τη βούληση των πολιτών και όχι τρίτων. Μιας και αποδεικνύεται ανίκανο να το κάνει, το δ αναλαμβάνει την ιστορική ευθύνη να εκφράσει τους πολίτες, τη χώρα και τη δημοκρατία.
Πρώτον:
Το ζήτημα που έχει προκύψει είναι θέμα δημοκρατίας και κυριαρχικών δικαιωμάτων, επομένως είναι υπεράνω διαλόγου και ανήκει στη σφαίρα του αυτονόητου. Είναι αδιανόητο και τουλάχιστον ύποπτο να θέτεις ζήτημα σε έναν λαό να απωλέσει την φυσική εθνική του κυριαρχία (απώλεια εθνικής ταυτότητας, πολιτισμού, ιστορίας και αξιοποίησης αυτών, καθώς και ζήτημα εθνικής ασφάλειας με δημιουργία διεκδικητικών και αλυτρωτικών συναισθημάτων στη γείτονα χώρα). Επόμενο βήμα είναι να μας επιβληθεί διάλογος για «διαχείριση μνημείων και νησιών». Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου. Τα κυριαρχικά μας δικαιώματα είναι προφανώς αδιαπραγμάτευτα, και επομένως οι αποσταθεροποιητικές κινήσεις από το πολιτικό σύστημα είναι χειριστικές και κατά κόρον αντιδημοκρατικές. Στον αντίποδα βρίσκεται το δ όντας ένα υπερκομματικό κίνημα πολιτών. Ως εκ τούτου, η θέση μας ταυτίζεται με την αυτονόητη θέση των Ελλήνων, δηλαδή με την αυστηρή και απόλυτη απαγόρευση οποιασδήποτε χρήσης του ονόματος Μακεδονία και των παραγώγων του από τη γείτονα χώρα. Αυτή είναι και η εθνική θέση. Η μακεδονική ταυτότητα, ιστορία και συνείδηση είναι μονάχα Ελληνική. Υπερήφανα Ελληνική. Η Μακεδονία είναι Ελλάδα.
 Δεύτερον:
Η «διέξοδος» του δημοψηφίσματος που αντιπροτείνεται από τους ίδιους κύκλους που πραγματοποίησαν το δημοψήφισμα – πραξικόπημα του 2015, είναι απαράδεκτη, εθνοβόρα και εξίσου αντιδημοκρατική. Η αναντιστοιχία κοινωνίας και πολιτείας στο ζήτημα, καθιστά σαφές ότι δεν υφίσταται κάποιο δίλημμα έτσι ώστε αυτό να τεθεί ενώπιον των πολιτών. Το ζήτημα είναι τεχνητό κατασκεύασμα ανθρώπων που επιβουλεύονται την Ελλάδα και αγγίζει τα όρια της τρέλας. Οι Έλληνες πολίτες δεν συζητάμε επ' ουδενί την περίπτωση σύνθετης ονομασίας και άρα ξεπουλήματος της Μακεδονίας μας. Η πάγια θέση των Ελλήνων είναι σαφής και είναι η εξής: «Καμία διαπραγμάτευση με την ονομασία Μακεδονία. Ούτε βόρεια, ούτε νότια, ούτε πρώην, ούτε νυν. Ούτε τώρα ούτε ποτέ». Οι Έλληνες πολίτες δεν μπορούμε καν να διανοηθούμε τις πιθανές ερωτήσεις του εν λόγω δημοψηφίσματος που τολμάτε να υπαινίσσεστε. Ποιος από εσάς άραγε θα είχε το θράσος και την πουλημένη ψυχή να τις συντάξει; Επιπροσθέτως, δεν δεχόμαστε την επιβολή κάποιου δημοψηφίσματος, διότι αυτό θα αποτελούσε σιωπηρή αποδοχή κάποιας διαφωνίας μεταξύ των πολιτών, η οποία πολύ απλά δεν υπάρχει. Ταυτόχρονα, η αποδοχή και μόνο ενός τέτοιου κατάπτυστου τεχνάσματος θα ήταν ήττα για όλους μας, μιας και η εν λόγω κίνηση φιλοδοξεί να νομιμοποιήσει τον «μηδισμό» του πολιτικού συστήματος και να δημιουργήσει αντεθνικά προηγούμενα. Με διενέργεια δημοψηφίσματος δημιουργείται ένα τραγικό προηγούμενο για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, ασχέτως αποτελέσματος. Γινόμαστε αυτομάτως ένας λαός ο οποίος δέχεται να ψηφίζει αν θα χάσει ή αν θα κρατήσει τα αυτονόητα, και ακόμα και αν τα κρατήσουμε τώρα σε μια δημοψηφισματική διαδικασία, οι αντίπαλοι που μας επιβουλεύονται μπορούν να πουν "εντάξει η επόμενη γενιά τους θα αποφασίσει". Είναι η Κερκόπορτα που σιγά σιγά θα μας αλλοιώσει και θα μας απαλλοτριώσει, αν όχι τώρα, εν καιρώ. Δεν υπάρχει χώρος για άλλη παραχώρηση και για μια νέα εθνική ήττα.
Τρίτον: Για την προστασία των πολιτών και της χώρας από μελλοντικά ζητήματα αντίστοιχης πολιτικής ασυδοσίας και κατάχρησης εξουσίας, πρεσβεύουμε την άμεση υιοθέτηση και εφαρμογή από την Ελληνική πολιτεία των 10 ιδεών «κοινής λογικής» του δ. Συγκεκριμένα, και μετά το πολιτικό φιάσκο που βιώνουμε σήμερα, χρήζει ιδιαίτερης αναφοράς η πρόταση περί υποχρεωτικής διαβούλευσης με τους πολίτες για τη λήψη αποφάσεων πάνω σε μείζονα θέματα της επικαιρότητας.
Σύμφωνα με την εν λόγω ιδέα «κοινής λογικής», οι πολιτικοί οφείλουν να επιστρέφουν στις εκλογικές τους περιφέρειες και τους πολίτες που εκπροσωπούν, για να ανανεώνουν την πολιτική τους εντολή όποτε προκύπτει κάποιο μείζον θέμα. Με την εφαρμογή της εν λόγω ιδέας, οι βουλευτές υποχρεούνται να ενημερώσουν τους πολίτες για το ζήτημα που έχει ανακύψει, να αναφέρουν την επιχειρηματολογία των διαφόρων αντικρουόμενων πλευρών, και τέλος να παρουσιάσουν την προσωπική τους άποψη αλλά και την άποψη του κόμματος τους. Αφού γίνει αυτή η παράθεση ιδεών και θέσεων από τον βουλευτή, οι πολίτες καλούνται με συμμετοχικές διαδικασίες (φυσικές και διαδικτυακές) να αποφασίσουν οι ίδιοι για το πώς πρέπει ο εν λόγω πολιτικός να ψηφίσει σχετικά στο Κοινοβούλιο. Η απόφαση είναι φυσικά δεσμευτική για τον βουλευτή. Αυτή η διαδικασία αποτελεί την μόνη δημοκρατική επιλογή, καθώς οι Έλληνες εκλογείς δεν παραχωρούμε κάποια λευκή επιταγή διάρκειας 4 ετών στους βουλευτές για να πράξουν όπως επιθυμούν και επί παντός επιστητού για εμάς, χωρίς εμάς και εναντίον μας. Αντιθέτως, αυτοί οφείλουν να ακούν και να εκφράζουν άμεσα και δημοκρατικά τη θέληση των πολιτών.
Αν και δεν υπάρχει ζήτημα παρά μόνο για το πολιτικό σύστημα (αναντιστοιχία κοινωνίας - πολιτείας), για όποιον πολιτικό έχει απορία για την άποψη του κόσμου στο Σκοπιανό, προτείνουμε άμεση εφαρμογή της ιδέας του δ περί διαβούλευσης. Με την υιοθέτησή της λύνεται δια παντός το Σκοπιανό ζήτημα μιας και οι βουλευτές οι οποίοι θα τολμήσουν να υποστηρίξουν κάποια σύνθετη ονομασία με τη λέξη Μακεδονία ενώπιον μας, θα βαφτούν ανεξίτηλα με μαύρο χρώμα στη συνείδηση της κοινωνίας, ενώ θα λάβουν και την ρητή απόφαση των πολιτών, απαγορεύοντας τους να ξεπουλήσουν τη Μακεδονία μας. Κανένας συμβιβασμός λοιπόν πέραν της διαβούλευσης η οποία βάζει τα πράγματα στη θέση τους, δεν είναι αντιδημοκρατικός θεσμός και δεν προκαλεί ήττα σε κάθε της περίπτωση (όπως έγινε με το δημοψήφισμα του '15 και με το σχέδιο Ανάν), ενώ δίνει τέλος σαφή, δεσμευτική και αποστομωτική εντολή προς κάθε πολιτικό για να γίνουν επιτέλους τα αυτονόητα.
Δεδομένης της έλλειψης νομιμοποίησης από τους πολίτες, οι όποιες κινήσεις και αποφάσεις των πολιτικών θεωρούνται αντιδημοκρατικές και παράνομες, δεν εκφράζουν και δεν δεσμεύουν σε καμία περίπτωση τη χώρα, ενώ οι αρμόδιοι θα φέρουν την πλήρη σχετική πολιτική και νομική ευθύνη. 
 Μην πιστεύεις και μην ελπίζεις στα κόμματα. 
Πάρε μέρος στο δ και βρες τη δύναμη σου.
 Προς ενημέρωση όσων επιθυμούν να συμμετάσχουν διατίθεται αναλυτικό ενημερωτικό υλικό στο www.todelta.gr 
 Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις, μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση: connect@todelta.gr

23 σχόλια:

  1. Πρεπει να βρεθει νομικος τροπος, ωστε να μπλοκαριστει η οποια ανθελληνικη προσπαθεια για ξεπουλημα του ονοματος. Δικηγορικοι συλλογοι, εισαγγελεις, συνταγματολογοι και οποιοι ακομα μπορουν και ενδιαφερονται, θα πρεπει να εξετασουν τη δυνατοτητα να παρεμβουν με κατηγοριες εθνικης προδοσιας και να μαζεψουν το αθλιο πολιτικο συστημα που υπογραφει τα παντα, στη βουλη. Αν βεβαια εχει απομεινει κατι απο τα παραπανω, στη χωρα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα Εθνικα θεματα λυνονται με εθνικη συστρατευση, η με Στρατιωτικο Νομο. Η επιβουλη του Συνταγματος της 3ης Σεπτεμβριου ηταν και τα δυο

      Διαγραφή
    2. Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης δεν ασχολείται με τέτοια ζητήματα για να καφύγουμε σε αυτό;

      Διαγραφή
  2. Καθαρές και σωστές θέσεις.
    Μπράβο στα παιδιά του δ!
    Συνεχίστε στο σωστό δρόμο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΄Το μόνο κόμμα τής Βουλής, που τηρεί ξεκάθαρη θέση εναντίον τού ξεπουλήματος, είναι η Χρυσή Αυγή. Είδατε κανένα άλλο να κινείται;
    Γι αυτό την έχουν αποκλείσει απ' όλα τα τηλεοπτικά κανάλια. Ω, ελληνική δημοκρατία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τόσα χρόνια ἀπὸ τὸ 1945 καὶ μετὰ ποὺ δημιουργήθηκε ἡ Γιουγκασλαβία ὅλοι μιλᾶνε γιὰ τὸν Τίτο ποὺ ὀνόμασε ἕνα γεωγραφικὸ διαμέρισμα της μὲ τὸ ὄνομα Μακεδονία, ᾶν καὶ τὸ Βαρντάσκα μπορεῖ νὰ προϋπῆρχε τῆς καινούργιας καὶ πλαστῆς ὀνομασίας. Ὅλοι μὰ ὅλοι βλέπουνε τὰ Σκόπια ποὺ σώνει καὶ καλὰ θέλουνε νὰ ὀνομάζονται Μακεδονία. Ἕνα κρατίδιο ὅσο τὸ 1/3 τής Ἀττικῆς. Ἢ ἐγὼ δὲν καταλαβαίνω ἢ αὐτοὶ ποὺ τάχα διοικοῦν τὴν Ἑλλάδα τόσες δεκαετίες εἶναι ἁπλὰ προδότες, μὲ τὴν κυριολεκτικὴ ἔννοια τοῦ ὅρου. Φυσικὰ καὶ πολλοὶ ποὺ δὲν εἶναι πολιτικοὶ καὶ τάχα μᾶς λένε ὅτι δὲν πρέπει νὰ ὀνομάζονται τὰ σκόπια Μακεδονία δὲν μᾶς λένε κάτι καινούργιο. Αὐτὸ τὸ καταλαβαίνει καὶ ὁ λιγότερο ἢ περισσότερο πατριώτης ἂν ὑπάρχῃ δοσομετρητὴς πατριωτισμοῦ. Τὰ Σκόπια δὲν ἔχουν προστάτη; Οἱ Ἑβραῖοι καὶ ἡ μικρὴ Ἱερουσαλὴμ τὸ ὄνειρο τῶν ἀπανταχοῦ Ἑβραίων εῖναι ἄγνωστο; Τὸ ὅτι φύγανε οἱ Ἑβραίοι μὲ τὸ Διάταγμα τῆς Ἀλάμπρα τὸ 1492 ὰπὸ τὴν Ἰσπανία καὶ μετοικῆσαν ἀρκετοὶ στὴν Θεσσαλονίκη ἢ Σαλονίκη ὅπως τὴν ἀποκαλοῦνε, τὴν φωτιὰ τῆς Θεσσαλονίκης ποὺ συνέβησε τὸ 1917 καὶ αὐτοὶ ποὺ πῆραν ἀρκετὰ λεφτὰ ἀπὸ τὶς ἀσφάλειες ῆταν Ἑβραῖοι αὐτὰ δὲν θυμίζουνε τίποτα
    σὲ κάποιους; Τέλος πάντων, ὑπάχει μία παράξενη σιωπή, μά πολὺ παράξενη σιωπὴ ἀπὸ ὅλους στὴνἙλλάδα ποὺ ἔχουν δημόσιο λόγο νὰ ποῦνε τὰ πράγματα μὲ τὸ ὄνομά τους, αὐτὸ εἶναι πολὺ ὕποπτο καὶ γεννᾶ ἐρωτηματικά. Δὲν πρέπει κάποιος ποὺ ἔχει δημόσιο λόγο, νὰ πῇ, νὰ γνωστοποιήσῃ
    στὸν ἀδαὴ καὶ ἀνιστόρητο Ἑλληνικὸ λαὸ τὸν ρόλο ποὺ ἔχουν διαδραματίσει οἱ Ἑβραῖοι/Σιῶνες στὰ Ἑλληνικὰ γεγονότα; Τί θὰ γίνει; Θὰ μᾶς ποῦν ἀντισημίτες; Ὁ καθένας μπορεῖ νὰ τοῦ ἀρέσει ὅποια φυλὴ ἢ ὅποιο κρὰτος τοῦ γουστάρει. Δημοκρατία δὲν ἔχουμε ἢ μήπως ἔχουμε μία Χούντα τοῦ κερατᾶ ποὺ ὅμοιά της δὲν ἔχει δεῖ ἡ ἀνθρωπότητα ἀπὸ τὴν ἐποχὴ τῶν σκλάβων. Τελικὰ γιατί τὰ Σκόπια καὶ οἱ προστᾶτες τους νοιάζονται τόσο πολὺ πιὰ τὸ ὄνομα; Μήπως σὲ 50 χρόνια ἀπο τώρα ὅταν ὅλοι θὰ ἔχουμε ψοφίσει ἀπὸ τοὺς τωρινοὺς σκλάβους καὶ τοὺς διαχειριστὲς πολιτικούς, οἱ 'Αφέντες θὰ ἔρθουν νὰ ποῦνε, κοιτᾶξτε ἡ βόρεια Ἑλλάδα κακῶς ἀνοίκει σὲ ἐσᾶς. Τὴν ἔχετε πάρει
    καὶ πρέπει νὰ τὴν ἐπιστρέψετε στοὺς Σλάβους, ποὺ ὅμως γίνανε Μακεδόνες, τότε ἕνας ἄλλος Τσίπρας, Παπανδρέου, Σαμαράς, Καραμανλής κ.ο.κ θὰ πῇ ἐντάξει καὶ ὁ σοκολατὶ Ἑλληνικὸς λαός, ἀπὸ τοὺς μετανᾶστες ποὺ θὰ ἔχουμε γεμίσει θὰ πῇ τί; 'Εμεῖς δὲν ξέρουμε τίποτα, ἐμεῖς μάθαμε ὅτι οἱ γείτονες εἶναι Μακεδόνες καὶ πρέπει νὰ πάρουν αὐτὸ ποὺ ἀνήκει. Οἱ 'Αφέντες περιμένουν, περίμεναν 72 χρόνια, τώρα θὰ περιμένουν κάτι λιγότερο, ἀλλὰ τὸ σχέδίο τους φαίνεται νὰ προχωρά. Οἱ δικοί μας γιατί ἔχουν βγάλει τὸν σκασμό; Τὰ λεφτά, τὸ σέξ, οἱ ἰδιοτροπίες εἶναι πολὺ κακοὶ διαφημηστὲς ἂν βγοῦν στὸν ἀέρα. Ὁπότε σκᾶστε καὶ δῶστε καὶ τὴν Τσαμουριά, καὶ τὴν Θράκη. Ὅσα συλλαλητήρια καὶ διαμαρτυρίες καὶ νὰ γίνουν δὲν σταματὰ τίποτα. Ἡ δουλειὰ θὰ ἔπρεπε νὰ γίνῃ διαφορετικά. Αὐτοὶ ποὺ ἔχουν τὸ καρπούζι ἔχουν καὶ τὸ μαχαίρι, ἐγὼ ἕνας πολίτης εἶμαι ποὺ τυγχάνει νὰ λέῳ αὐτὸ ποὺ βλέπω νὰ ἔρχεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπέρα ήθελα να σας πω μια ιδέα. Γνωρίζουμε πως τα σκοπια έχουν σοβαρό θέμα με την ύπαρξη τους (είναι τεχνικό κράτος χωρίς έθνος) και αυτό που έκανε, κάνει και θα κάνει όποια κυβέρνηση εκλεγεί στα σκοπια θα προσπαθεί να κρατήσει την πολυπόθητη συνοχή.
    Εδώ αρχίζει το πρόβλημα με την ΕΛΛΑΔΑ, που την εποφθαλμιούν επίσημα ή συγκεκαλυμμένα όλοι οι γείτονες της (τα σκοπια έχουν ταύτιση την ύπαρξη τους με την ποιο μεγάλο, πλούσιο, αιματοβαμμένο και προσφυγικό διαμέρισμα της) .
    Ιδέα με την βοήθεια κρατικών υπηρεσιών και πολιτικών να αλλάξει το κλήμα στην κοινή γνώμη των σκοπιανών και σε λίγα χρονιά να γίνει επίσημη πρόταση πχ από συμβούλιο αρχηγών, για ένωση με την ΕΛΛΑΔΑ .
    Πλεονεκτήματα κατά την γνώμη μου.
    Α) Η ΕΛΛΑΔΑ μετά από 100 και πλέων χρονιά θα μεγαλώσει τα σύνορα της .
    Β) Θα γίνει ένωση με την Σερβία και με την συμμαχία αυτή θα έχουμε τον πρώτο λόγο στα Βαλκάνια
    Γ) Θα ανακοπή μια και καλή η ιδέα της μεγ.Αλβανιας
    Δ) Οι ΜΚΟ (του Σορου) θα έχουν χάσει τα λεφτά τους
    Μειονεκτήματα κατά την γνώμη μου
    Α) Το κόστος της ένωσης (οι δυτικογερμανοί έχουν έναν φόρο για την ανάπτυξη της ανατολικής Γερμανίας)
    Β) Η αλλοίωση της πληθυσμιακής σύστασης της περιοχής (κύριος από μουσουλμάνους Αλβανούς) εδώ θα χρειαστεί ένα πατριωτικό εκπαιδευτικό σύστημα τύπουUSA ή Ρωσίας που πρώτα είσαι πολίτης και έπειτα πιστός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ταϋγέτη.

      Ἄν προσαρτήσης τοὺς Σκοπιανοὺς ποὺ εἶναι Σλάβοι,θὰ δημιουργήσουν ἀποσχιστικὸ κίνημα στὴν Μακεδονία μας διότι μέσα σὲ αὐτοὺς βρίσκονται καὶ τά παιδιὰ ἐκείνων ποὺ μετὰ τὸν συμμοριτοπόλεμο βρῆκαν καταφύγιο στὰ Σκόπια καὶ εἶναι Γενίτσαροι.
      Θὰ ἰσχυρίζωνται πώς εἶναι Μακεδόνες καὶ ὄχι Ἕλληνες

      Ἔτσι θὰ κινδυνέψουμε ἀπὸ τὸν Πανσλαβισμὸ,ποὺ δὲν ἔπαψε νὰ ὑπάρχη καὶ ἀπὸ τὸ μῖσος τῶν κομμουνιστῶν.

      Γνώρισα κάποτε στὸ ἐξωτερικὸ μία νεαρὴ Σκοπιανή ποὺ ἔλεγε πώς ἦταν Μακεδόνισσα καὶ μοῦ ἔκανε ἐντύπωσι τὸ μῖσος της ἐναντίον τῆς Ἑλλάδος.

      Ὁ Σόρος ποτὲ δὲν χάνει τὰ χρήματά του διότι ἁπλῶς ἔχει τὸ μηχάνημα ποὺ τυπώνει ἔγχρωμα χαρτάκια στὰ ὁποῖα ἐμεῖς δίνουμε ἀξία.

      Ἕνωσι μὲ τὴν Σερβία; Γιατὶ;
      Μία συμμαχία εἶναι ἀρκετή.

      Ὄχι,χίλιες φορὲς ὄχι,προσάρτησι αὐτοῦ τοῦ κομματιοῦ ποὺ δὲν ἔχει Ἕλληνες στὴν συνείδησι παρὰ ἔχει μόνο Σλάβους καὶ Γενίτσαρους.

      Διαγραφή
  6. Απ ότι καταλαβαίνω όποιος έχει θέση για σύνθετη ονομασία είναι προδότης, πουλημένος, εξωνημένος, ανθέλληνας κλπ κλπ

    Δλδ ο Σύριζα (καλά, οκ), η σημερινή ΝΔ (καλά, οκ), το σημερινό ΠΑΣΟΚ (εννοείται), το ΠΟΤΑΜΙ, η Κυβέρνηση του 2003 του Κώστα Καραμανλή, ο Σταύρος ο Λυγερός, ο Άγγελος Συρίγος, ο Γιώργος Καραμπελιάς, ο Νικόλαος Μέρτζος, διάφοροι διπλωμάτες κλπ, εγώ :)

    Εμείς κι αυτοί, αυτοί κι εμείς, δλδ αγαπητέ Σάββα μια απο τα ίδια το δέλτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το άρθρο έχει επιχειρήματα.
      Έχεις να πεις κάτι επί των επιχειρημάτων;
      Εδώ είναι το θέμα.
      Το άλλο που αναφέρεις δεν θέλω να το χαρακτηρίσω.
      Εν τέλει, η στάση που κρατά ο καθένας μας σε κάθε θέμα, μας χαρακτηρίζει και μιλάει από μόνη της.
      Όσο για το τι είναι το δέλτα, από αυτό που γράφεις, που είναι και πολιτικά αφελές ή προβοκατόρικο, μάλλον είσαι αδιάβαστος.
      Διάβασε, μελέτησε και μετά κάνε κριτική στα παιδιά που το έφτιαξαν.

      Διαγραφή
    2. Νικο
      Πως λεγεται αραγε ενας που αμφισβητει τα ...θεμελια μιας πολιτειας..?? Αυτο το παραμυθι της ..αλλης γνωμης...ισχυει σε ολα εκτος των θεμελιων της πολιτειας.Για να υπαρχει πολιτεια..εχουμε συνφωνησει ολοι στα θεμελια του οικοδομηματος...ολοι..προγοννοι..απογοννοι...Αλλιως δεν υπαρχει οικοδομημα..χωρις θεμελια.Η πολιτικη δεν ισχυει στα θεμελια της πολης..διοτι ανευ πολης δεν υπαρχει πολιτικη..Αυτο με την πολιτικη που παει...παντου...παραγινε..Δεν παει παντου.Δεν εχει δικαιωμα να παει στα θεμελια..!Το συμφωνησαν ολες οι γεννιες οταν εφτιαχναν την πρωτη πολη...και εκατομμυρια πεθαναν για να τηρηθει αυτο.Δεν θα το κατεδαφισει κανεις κουτοπονηρος αυτο..οποια δικαιολογια κι αν εφευρει...λογικοφανη...Πως λοιπον ονομασαν οι γεννιες ολες αυτον που χαβαλετζιδικα..νομιζει οτι ολα ειναι ιδια..και απειλει τα θεμελια της πολιτειας ?? Πες εσυ την λεξη που εφτιαξαν οι προγοννοι γιαυτον ειδικα..Νομιζεις την εφτιαξαν για να περναει η ωρα ?? Η νομιζεις οτι δεν θα ψελισει αυτος μια δικαιολογια για την πραξη του ?? Και θα καθησει η
      Πολιτεια να τον ακουει να την κοροιδευει..??Πως λοιπον λεγεται ??? Σε ακουμε..
      .

      Διαγραφή
    3. @ niko νικο.
      Πολυ εντεχνο το διλημμα σου και θελω να πιστευω οτι ειναι καλοπροαιρετο.
      Και η ονομασια 'Νεα Βαρντασκα' ειναι συνθετη,ποιος θα ειχε αντιρρηση ;.

      Διαγραφή
    4. niko νικο σύνθετη ονομασία; Έχεις τρελαθεί; Και έτσι να είναι, επειδή εσύ σάλταρες, ποιος σου έδωσε το δικαίωμα να χρήζεις ως "αμφισβητήσιμα" τα εθνικά κυρίαρχα δικαιώματα της χώρας μας;

      Δεν υπάρχουν εμείς και αυτοί φίλτατε, εκτός και αν "αυτός" γίνεσαι μόνος σου δια της αφελούς ακρότητας σου. Σοβαρέψου γιατί το θέμα δεν είναι αστείο και αν δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις, καλύτερα να μην παίρνεις και άλλους στο λαιμό σου. Φτάνει πια με τις αθλιότητες και το ξεπούλημα!

      Διαγραφή
  7. ΤΟ ΓΡΑΙΚΥΛΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΤΩΡΑ
    ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙ;

    Υπέρ κομματική κραυγή αγωνίας. Ενωτικό κάλεσμα απανταχού των Ελλήνων.

    Ας συμφωνήσουμε όλοι σε ένα πράγμα, μόνο σε ένα. Τώρα είναι η ώρα να ενωθούμε, προ των τετελεσμένων, προ της γραικυλικής ταφόπλακας που σκιάζει τα Κόκκαλα Τα Ιερά των Πατεράδων Μας.

    Με δάκρυα στα μάτια, από τα βάθη της καρδιάς μου, με πόνο και αγωνία για τα παιδιά μας, για τα εγγόνια μας, για την Ελλάδα, για εμάς που Έλληνες γεννηθήκαμε, Έλληνες θα πεθάνουμε, για τα παιδάκια μας που Ελληνάκια όμορφα και αγνά γεννήθηκαν, μα Πατρίδα Ελλήνων δεν θα χαρούν, αλλά σκλαβιά γραικύλων θα κουβαλούν στην μαραμένη πλάτη τους, σας θερμοπαρακαλώ Έλληνες και ας πεθάνω, έναν Αρχηγό θέλουμε και όλους ένα πράγμα να μας ενώνει.

    Βάζουμε πρώτα την Ελλάδα, πρώτα την Πατρίδα και μετά το Εγώ.
    Βάζουμε πρώτα την Ελλάδα, πρώτα την Πατρίδα και μετά τις ιδεολογίες.
    Βάζουμε πρώτα την Ελληνική εκπαίδευση των παιδιών μας, το μέλλον μας και μετά τους ξένους.

    Σας καλώ όλους να στηρίζουμε έναν Αρχηγό, διακομματικό και ενωτικό. Και όλοι με στήθια αντριωμένα δίπλα Του με μια προτεραιότητα, πρώτα η Ελλάδα - μετά το Εγώ.

    Καλώ το Δέλτα και τον Κύριο Σάββα Καλεντερίδη να διενεργήσει διερευνητικές επαφές με όλους ανεξαιρέτως τους χώρους που είναι έτοιμοι να δηλώσουν ότι όλους τους Έλληνες μας ενώνει αυτή η μια πατριωτική αρχή.

    Δεν είναι δυνατόν οι ανώμαλοι, οι ανθέλληνες, οι γραικύλοι, οι βολεψιματίες, οι προδότες των δημοψηφισμάτων, οι προδότες της δημοκρατίας να έχουν κάνει συνασπισμό ονόματι συριζα και να μας κυβερνούν. Το καθεστώς αυτό είναι η επιτομή του γραικυλισμού που μας κυβερνά διαχρονικά.

    Σας καλώ να ενωθούμε όλοι οι Έλληνες και να δημιουργηθεί άμεσα Συν-Ασπισ-μός Ελληνικός. Να πέσει το καθεστώς ΤΩΡΑ και μετά τι; Να αναλάβει αυτός ο Συν-Ασπισ-μός Ελλήνων που τους ενώνει η Μια Πατριωτική Αρχή, με απλές διαδικασίες, ακολουθούμε τον Έναν Αρχηγό που θα εκλεγεί δημοκρατικά στις εθνικές εκλογές και ο Συν-Ασπισ-μός Ελλήνων θα αναλάβει την κυβέρνηση.

    Για Αρχηγό προτείνω τον Αξιότιμο Κύριο Σάββα Καλεντεριδή.

    ΚΑΤΕΠΙΓΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΛΗΘΙΝΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ

    Αγαπάμε όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως ιδεολογίας, θρησκείας, εθνικότητας, όλους… υπό μια προϋπόθεση: δεν επιβουλεύονται την Γη των Πατεράδων Μας, την Θρησκεία Μας, την Ιστορία Μας, το Μέλλον των Παιδιών Μας.

    Αγαπάμε πρώτα τους Έλληνες, τους συγγενείς μας, τους γείτονες μας.

    Εκπαιδεύουμε τα παιδιά μας Πατριωτικά.

    ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΝΩΤΙΚΟ

    Μπορούμε να κατηγορήσουμε τους πάντες και τους εαυτούς μας. Είμαστε στο σημείο χωρίς επιστροφή, δεν δυνάμεθα περαιτέρω διαχωρισμούς. Ουδείς αναμάρτητος. Και εθνικιστές και κουμουνιστές, παντού υπάρχουν Έλληνες που βάζουν πρώτα την Ελλάδα.

    ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΔΕΞΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ

    Υπό μια σκεπή, ενωτικά, θα Σας ακολουθήσουν, είναι στην αφάνεια εδώ και δεκαετίες.

    ΑΡΙΣΤΕΡΑ - ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ - ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΑ - ΨΕΥΤΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ

    Θα σας πολεμήσουν και θα πολεμήσουν οτιδήποτε Πατριωτικό, Ελληνικό και Χριστιανικό. Ισχύει ότι είπε ο Πατέρας του Θεμιστοκλή στον Σπουδαίο Έλληνα Ήρωα.

    οι λιγοστοί ψηφοφόροι αυτών διακρίνονται σε τρεις κατηγορίες: Στα γραφικά θύματα, στους βολεψιματίες και στους μετανιωμένους.

    Οι μετανιωμένοι θα Σας ψηφίσουν Κύριε Καλεντερίδη. Ψάχνουν να βρουν τον Ενωτικό Χώρο που έχει προτεραιότητα την Ελλάδα.

    Οι βολεψιματίες είναι όπου φυσάει ο άνεμος.

    Στα γραφικά θύματα, Εσείς ένας Τίμιος Έλληνας Εύελπις δεν μπορείτε να στηρίζεστε.

    Αλλά όπως πάντα και για αυτούς Μάχεστε Υπέρ Πατρίδος Και Πίστεως.

    ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

    Και φτώχιες αντέξαμε, και πολέμους αντέξαμε και προδοσίες αντέξαμε. Είμαστε πολεμιστές λαμπροί και άξιοι.

    Ένα πράγμα ανθρώπινο φοβούμαστε, την φυγομαχία.

    Και Έλληνες είμαστε, σε Έναν ΘΕΟ Πιστεύουμε.

    Ωρέ, ποιοί είμαστε σήμερα;

    ΟΥΚ ΦΥΓΟΜΑΧΟΥΜΕ! ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ

    ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

    ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟΝ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΝΤΟΝ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ

    ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
    ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ


    Παντελής Γρηγορίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Απο τοτε που ετεθη το "Μακεδονικο¨ προβλημα στις αρχες της 10ετιας του 90 εμφανιστηκαν πολλοι "πατριωτες' που εκαναν καρριερα Μακεδονομαχου (Σαμαρας, καρατζαφερης κλπ). Τη συνεχεια την γνωριζετε. Αρα κανεις πλεον δεν πειθεται. Οσο για το οτι ανεφερθη πως η ΧΑ μονο πηρε θεση κατα του ξεπουληματος, η δηλωσις μονο μειδιαμα προκαλει. Και που πηρε θεση κατα? Τι εγινε? Οσο για τη δηλωση Ιερωνυμου πως ναι μεν δεν αρεσει το ονομα Μακεδονια ... αλλα θα το αποδεχθουν !!!! ειναι για τα πανηγυρια. Πραγματικα ειναι για γελια απαντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Hasan Muratogloy.
      Οι ευρωβουλευτες της Χ.Α. σηκωσαν ταμπελλες με το ονομα της Μακεδονιας οταν εγινε σχετικη συζητηση στο ευρωκοινοβουλιο.
      Ασχετα λοιπον εαν δεν συμφωνουμε μαζι τους,την αληθεια πρεπει να την λεμε.
      Και εγω υπηρξα ενθερμος υποστηρικτης του Κοτζια για την συμπεριφορα του σχετικα με την επισκεψη ερντογκαν,(και μαλιστα κοντρα σε πολλους εδω μεσα),τωρα ομως ομολογω οτι ειχα αδικο.

      Διαγραφή
  9. Συγνώμη γιά αυτού του είδους την παρέμβαση που ακολουθεί, αλλά μου φαίνεται χρήσιμη.

    Κατά την γνώμη μου, γιά να είναι ΣΥΝΕΚΤΙΚΗ η παρουσίαση του ζητήματος, θα έπρεπε :
    - Να ξεκινήσετε με την ΕΝΤΟΝΗ επισήμανση της δημιουργίας ζητήματος εθνικής ασφάλειας "..με την δημιουργία διεκδικητικών και αλυτρωτικών συναισθημάτων στη γείτονα χώρα.". Το κάνετε αλλά παρενθετικώς, ενώ εν τοις πράγμασιν αποτελεί το ΚΥΡΙΟ ζήτημα διότι ισοδυναμεί καταφανώς με προπαρασκευή πράξεως προδοσίας της πατρίδας (εσχάτη ή μη δεν είμαι σε θέση να το τεκμηριώσω).

    - Να ακολουθήσει η ανάλυση του τρόπου με τον οποίον το πολιτικό σύστημα επιχειρεί να αιτιολογήσει αυτήν ακριβώς την προδοσία την οποία ΟΜΟΛΟΓΕΙ το ίδιο ότι προτίθεται να διαπράξει, καθώς και του τρόπου με τον οποίον επιχειρεί να καταστήσει συνεργό σε αυτήν τον Ελληνικό λαό.

    - Και, τέλος, η ανάλυση της πρότασή σας, γιά την τρέχουσα αντιμετώπιση αυτής της πρόκλησης του πολιτικού συστήματος έναντι της πατρίδας.

    Αν διαβάσατε μέχρις εδώ, ευχαριστώ γιά την προσοχή σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ξαναβλέπωντας το θέμα παρατηρώ ότι, ορισμένοι σχολιαστές αναφέρονται σε πιθανούς δικαστικούς τρόπους αποτροπής της ακολουθούμενης πολιτικής στο θέμα των Σκοπίων.

    Αν και, θεωρώ πώς, η εξωτερική πολιτική πρέπει να αντιμετωπίζεται με επιχειρήματα και κινητοποιήσεις, εν τούτοις, στην προκειμένη περίπτωση και υπό τις ιδιάζουσες περιστάσεις (κόπωση, αδιαφορία κ.λ.π του πόπολου), η δικαστική οδός μοιάζει να είναι μία λύση.

    Και μάλιστα, η υπόθεση μπορεί κάλλιστα να οδηγηθεί ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης διότι :
    - Το αδίκημα της προπαρασκευής γιά εσχάτη προδοσία συντελείται ήδη, καθ' ομολογίαν των αρμοδίων Υπουργών.
    - Συνεπώς, μπορούν να διωχθούν όπως ορίζουν οι νόμοι.
    - Ένας καλός νομικός-συνταγματολόγος, μπορεί να τεκμηριώσει άριστα το συντελούμενο αδίκημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. α) Μέχρι να φθάσει η υπόθεση στα δικαστήρια (και με τι τεκμηρίωση, άραγε;) και από ποιον;

      β) Μέχρι να εκδικασθεί και να βγει απόφαση (γνωστή η ... ταχύτητα των ελληνικών δικαστηρίων και αβέβαια η απόφαση - ποια απόφαση;)

      θα ονομάζονται τα Σκόπια "Μακεδονία" δέκα φορές και θα έχουν έτσι καταχωρηθεί και στον ΟΗΕ.

      Να είμαστε και λίγο ρεαλιστές!

      Διαγραφή
    2. Συμπληρώνω:

      >θα ονομάζονται τα Σκόπια "Μακεδονία" δέκα φορές και θα έχουν έτσι καταχωρηθεί και στον ΟΗΕ< και βεβαίως θα έχουν μπει στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

      Είναι λίαν αμφισβητήσιμο, αν γίνει καθόλου δεκτή προσφυγή στα δικαστήρια, διότι αυτό που εσένα κι εμένα φαίνεται προδοσία, σε άλλους φαίνεται σωστή τακτική. Δεν διαπράττουν κάποιο συγκεκριμένο αδίκημα. Μπορεί ν' ακολουθούν εσφαλμένη πολιτική, αλλά η σύνθετη ονομασία δεν έγινε τώρα μόνον αποδεκτή από την Ελλάδα. Εδώ και τουλάχιστον δέκα χρόνια, είναι η επίσημη θέση της.

      Όπως βλέπεις, αυτά τα περί δικαστηρίων είναι μάλλον άνευ ουσίας.

      Διαγραφή
  11. Που ειναι εκεινος ο καθηγητης που ελεγε τον Κοτζια ...ιδιοφυια ?? Αλλη μια ιδια να ειχαμε..παει και η Πελοποννησος.Αραγε ποια η διαφορα ιδιοφυιας και γαλαξιακης ανοησιας ?? Μα το...κενο ασφαλως...Απλα το κενο του γαλαξια δεν εχει κολλησει στον ..τοιχο ενα πτυχιο του κενου.Η ιδιοφυια τοχει κολλησει κι ας ειναι ..κενο.Γιαυτο λενε οτι το κενο ειναι απειρο..το βεβαιωνει το πτυχιο στον τοιχο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Mας προεκυψε και αλλος καθηγητης Δημητρη Κ., πατριωτης κι* αυτος. Τι συμβαινει ρε παιδια; Αγελη καθηγηταδων αμολησε τ* αφεντικο να φανε την Ελλαδα; Οι αλητες που μας κυβρνανε δεν τραβαν την ανηφορα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.