10/1/18

Πολίτες και Εκκλησία απομονώνουν τους εξωνημένους που θέλουν να ξεπουλήσουν το όνομα Μακεδονία

Ονομασία ΠΓΔΜ: «Όχι» της Ιεράς Συνόδου στη χρήση του όρου «Μακεδονία»

«Όχι» στη χρήση του όρου «Μακεδονία» για την ονομασία της ΠΓΔΜ λέει επισήμως η Ιερά Σύνοδος και τονίζει ότι αναμένει από την κυβέρνηση «να κατανοήσει την ανησυχία της, που είναι και ανησυχία του οικουμενικού ελληνισμού». 
Σύμφωνα με το ανώτατο εκκλησιαστικό όργανο, ενδεχόμενη χρήση του όρου «Μακεδονία» θα έχει επιπτώσεις και στην ονομαασία της σχισματικής αυτοαποκαλούμενης εκκλησίας της «Μακεδονίας».
Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται ακόμη ότι «η Εκκλησία έχει μαρτυρήσει με τον λόγο και το αίμα κλήρου και λαού την ελληνικότητα της Μακεδονίας από αρχαιοτάτων χρόνων» για αυτό και δεν μπορεί να αποδεχθεί να γίνει η λέξη «Μακεδονία» συστατικό ονόματος άλλου κράτους.
Η ηχηρή παρέμβαση της Ιεράς Συνόδου είχε προαναγγελθεί την Τρίτη από τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ο οποίος επεσήμανε ότι «η Εκκλησία της Ελλάδος δεν μπορεί και δεν θα αδιαφορήσει μπροστά σε ένα τέτοιο θέμα, όχι τόσο ως προς τη γενικότερη τοποθέτηση, αλλά ως προς το όνομα οπωσδήποτε». 
Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου
Εξ αφορμής της έντονης διπλωματικής κινητικότητας που υπάρχει για το θέμα των Σκοπίων, και εν συνεχεία της από 15.12.2017 Ανακοίνωσής Της περί της σχισματικής Εκκλησίας των Σκοπίων η Δ.Ι.Σ. συμμεριζομένη την αγωνία των Ιεραρχών που διαποιμαίνουν τις Ιερές Μητροπόλεις στην περιοχή της Μακεδονίας, αλλά και του λαού, με Απόφασή Της υπενθυμίζει ότι η Εκκλησία έχει μαρτυρήσει με το λόγο και το αίμα κλήρου και λαού την ελληνικότητα της Μακεδονίας από αρχαιοτάτων χρόνων, γι’ αυτό και δεν μπορεί να αποδεχθεί την απονομή του όρου «Μακεδονία» ή παραγώγου του ως συστατικού ονόματος άλλου Κράτους, το οποίο θα έχει επιπτώσεις και στην ονομασία της σχισματικής αυτοαποκαλούμενης εκκλησίας της «Μακεδονίας». Αναμένει δε από την υπεύθυνη Ελληνική Κυβέρνηση, η οποία διαχειρίζεται το θέμα, να κατανοήσει την ανησυχία Της, που είναι και ανησυχία του οικουμενικού ελληνισμού.

7 σχόλια:

  1. Εύγε!
    Μαζί σας...
    Στη Δυτ. Μακεδονία, οι Έλληνες Μακεδονομάχοι περνούσαν από την Ελεύθερη Ελλάδα τον Αλιάκμονα ποταμό και φιλοξενούνταν πρώτα στα Μοναστήρια (Αγ. Νικάνωρα Ζάβορδας, Αγ. Τριάδος Λαριού κ.α.) όπου οργανώνονταν κι ανεφοδιάζονταν-δε μπορούσε η Εκκλησία να κρατήσει καμία άλλη στάση σήμερα.
    Εύγε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κανείς Μακεδονο-λύτης, δεν έχει ΠΟΤΕ ονομάσει την μεγάλη δύναμη που κρύβεται πίσω από τον αλυτρωτισμό και την αυθάδεια των Σκοπιανών, μπροστά την οποία κάθεται σούζα όλο το ελλαδικό πολιτικό σύστημα.

    Γιατί, μην μου πείτε ότι η ελλαδική κουρελο-ελίτ, όσο κουρέλο και αν είναι, φοβάται μία σκνίπα που βουϊζει στα βόρεια σύνορά μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οχι δεν φοβαται την σκνιπα...φοβαται μηπως δεν της βαλει τον μισθο του μηνα το Σταιητ Ντιπαρτμεντ.. Τα παλατια των δυτικων εχουν πολλες καθαριστριες....που σκουπιζουν πατωματα...οι 300 ειναι απο δω...ειναι οι καλυτερες.. και σκουπιζουν...και γλυφουν...κι αλλα πολλα....αλλα Στρος Καν....

      Διαγραφή
  3. πρέπει να οργανωθούν ταυτόχρονα στις 21 Ιανουαρίου συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα εκτός της πόλεις της Θεσσαλονίκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μην βιάζεστε να βγάλετε συμπεράσματα για τον Ιερώνυμο. Ήδη τα γυρνάει, λέγοντας ότι η Εκκλησία δεν θα συμμετάσχει σε συλλαλητήρια, κ.λπ. Καμμένος νο 2 με ράσο. Καλά δεν περιμέναμε και τίποτε διαφορετικό. Απλά ανύπαρκτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν κατάλαβα γιατί η η Εκκλησία να μη συμμετέχει στα συλλαλητήρια. Αφήνει το ποίμνιο ακέφαλο; Οι πολιτικοί αποδεικνύονται Εφιάλτες και καιροσκόποι. Από την Ιερά Σύνοδο περιμένουμε να είναι μπροστάριδες στον αγώνα αυτό. Η αγάπη είναι το κυρίαρχο στη Χριστιανοσύνη είτε Ορθόδοξη ή Σχισματική όμως στο όνομα της αγάπης αυτής δεν καθόμαστε απαθείς στην ιστορική κλοπή του ονόματος γιατί αυτή η κλοπή είναι ωρολογιακή βόμβα που θα εκραγεί σε μισό περίπου αιώνα στην περιοχή. Ο καθείς ας αναλάβει την ευθύνη των λόγων και πράξεών του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Αναστασιος.
      Μην το πολυανακατευεις γιατι θα μας πουν οτι σαν καλοι Χριστιανοι πρεπει να γυρισουμε και το αλλο μαγουλο για να φαμε χαστουκι και το αλλο μαγουλο μπορει να ειναι το Αιγαιο,οι τσαμηδες,η 'μακεδομια' του Πιριν και παει λεγοντας.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.