12/1/18

Η Τουρκία εκδίδει οδηγία για τους πολίτες που ταξιδεύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες

Μετάφραση: Στέργιος Σεβαστιάν 
Το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε την Παρασκευή ταξιδιωτική οδηγία για τους Τούρκους που σκοπεύουν να επισκεφθούν τις Ηνωμένες Πολιτείες, προειδοποιώντας τους για την αύξηση των τρομοκρατικών ενεργειών στη χώρα και την αυθαίρετη σύλληψη των Τούρκων πολιτών, ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.
Η κίνηση αυτή ήρθε δύο ημέρες αφότου το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών ενημέρωσε την δική του ταξιδιωτική οδηγία για τους Αμερικανούς που σκοπεύουν να επισκεφθούν την Τουρκία, αναφέροντάς την ως χώρα με "αυξημένο κίνδυνο ασφάλειας".

Η τουρκική οδηγία, που δημοσιεύθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου, ανέφερε: «Παρατηρήθηκε ότι υπήρξαν αυξανόμενες περιπτώσεις τρομοκρατίας και βίαιων πράξεων στις Ηνωμένες Πολιτείες».
Το υπουργείο ανέφερε τις πρόσφατες επιθέσεις στην πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου του Οχάιο και στο Διεθνές Αεροδρόμιο Fort Lauderdale-Hollywood, στο Ισλαμικό Κέντρο Dar Al-Farooq στη Μινεσότα και στην Πρώτη Εκκλησία Βαπτιστών στο Τέξας.
Πρόσθεσε ότι η πρόσφατη τρομοκρατική βομβιστική επίθεση στο μετρό της Νέας Υόρκης ήταν “ένα παράδειγμα ακροδεξιών / ρατσιστικών περιστατικών".
Το υπουργείο ανέφερε επίσης την υποτιθέμενη «αυθαίρετη σύλληψη» Τούρκων πολιτών, συμπεριλαμβανομένων των δημοσίων λειτουργών που ταξιδεύουν στις ΗΠΑ για επίσημες υποθέσεις.
Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ στις 10 Ιανουαρίου εξέδωσε αναθεωρημένη ταξιδιωτική συμβουλή για τους Αμερικανούς που σκοπεύουν να επισκεφθούν την Τουρκία, προτρέποντάς τους να ξανασκεφθούν αυτά τα ταξίδια, λόγω τρομοκρατίας και αυθαίρετων συλλήψεων.
Οι νέες ταξιδιωτικές συμβουλές, που δημοσιεύονται στον ιστότοπο του Υπουργείου Εξωτερικών, καταχωρούν τις χώρες σε τέσσερις κλιμακωτές κατηγορίες, για να προειδοποιήσουν τους ταξιδιώτες για πιθανούς κινδύνους στο εξωτερικό. Η τρίτη κατηγορία - στην οποία περιλαμβάνεται η Τουρκία μαζί με το Πακιστάν, το Σουδάν, τη Βενεζουέλα, τη Ρωσία και τη Γουατεμάλα - προτρέπει τους Αμερικανούς πολίτες να επανεξετάσουν το ταξίδι τους στις χώρες αυτές.
Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε χθες τον Philip Kosnett, της αμερικανικής πρεσβείας στην Άγκυρα, για να εκφράσει την οργή του για την κατηγοριοποίηση της Τουρκίας ως χώρας με "αυξημένο κίνδυνο ασφάλειας" μαζί με το Σουδάν, το Πακιστάν και τη Γουατεμάλα.
"Έχουμε εκφράσει την ενόχλησή μας για τις ανακριβείς πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν σε αυτές τις ταξιδιωτικές συμβουλές", ανέφερε ένας ανώτερος αξιωματούχος της Τουρκίας στο Hürriyet Daily News.


3 σχόλια:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.