16/1/18

Επικίνδυνη κλιμάκωση - Ερντογάν: Η Τουρκία θα συντρίψει τον «τρομοκρατικό στρατό» των ΗΠΑ

Δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας σε ομιλία του στην Άγκυρα
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως οι ΗΠΑ, προσπαθούν να δημιουργήσουν έναν «τρομοκρατικό στρατό» στα νότια σύνορα της Τουρκίας με την εκπαίδευση μια συριακής μεθοριακής δύναμης, η οποία περιλαμβάνει μια κουρδική πολιτοφυλακή, ενώ δεσμεύθηκε να τη συντρίψει εν τη γενέσει της.«Μια χώρα που αποκαλούμε σύμμαχο επιμένει να δημιουργήσει έναν τρομοκρατικό στρατό στα σύνορά μας», ανέφερε ο Ερντογάν σε ομιλία του στην Άγκυρα. «Τι άλλο μπορεί να στοχεύει αυτός ο τρομοκρατικός στρατός εκτός από την Τουρκία;»
«Αποστολή μας είναι να τον στραγγαλίσουμε ήδη εν τη γενέσει του.»
Την Κυριακή, ο υπό την ηγεσία των ΗΠΑ συνασπισμός δήλωσε πως εργάζεται με τις υπό την ηγεσία της κουρδικής πολιτοφυλακής YPG Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) για τη δημιουργία μιας νέας μεθοριακής δύναμης που θα αποτελείται από 30.000 μέλη.


Το σχέδιο προκάλεσε την οργή της Τουρκίας που θεωρεί πως η YPG είναι προέκταση του PKK, μιας κουρδικής οργάνωσης που διεξάγει αντάρτικο στη νότια Τουρκία και χαρακτηρίζεται τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Αυτό έχουμε να πούμε στους συμμάχους μας: μην παρεμβάλλεστε ανάμεσα σε εμάς και τρομοκρατικές οργανώσεις, διαφορετικά δεν θα είμαστε υπεύθυνοι για ανεπιθύμητες συνέπειες», είπε ο Ερντογάν.

«Είτε αφαιρείτε τη σημαία σας από αυτές τις τρομοκρατικές οργανώσεις είτε θα αναγκαστούμε να σας παραδώσουμε εμείς τις σημαίες αυτές ... Οι επιχειρήσεις μας θα συνεχιστούν μέχρι να μην μείνει ούτε ένας τρομοκράτης κατά μήκος των συνόρων μας, πόσω μάλλον 30.000 από αυτούς».

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε τέλος, πως οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας ολοκλήρωσαν τις προετοιμασίες για μια επιχείρηση εναντίον της υπό κουρδικό έλεγχο περιοχής Αφρίν στη βορειοδυτική Συρία και στην πόλη Μάνμπιτζ.
ΒΗΜΑ

3 σχόλια:

  1. It seems that the Russians have given the Green light to the Turks to attack Afrin. If this is the case what will Russia get in return from the Turks?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτο που επαιρναν οι Αμερικανοι πισω..τοσα χρονια που τους εσπρωχναν να οργιαζουν στα παντα.

      Διαγραφή
  2. Καλα,ανατριχιασα.
    Τι αντρας θεε μου αυτος ο ερντογκαν.
    Μαλλον τα F-35 θα τα παραλαβει πολυ πιο μπροστα απο το 2020.
    Μια σημαια για καθε αεροπλανο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.