11/1/18

Ανοιξε μέτωπο με την Εκκλησία - Το ΥΠΕΞ με διαρροές την ταυτίζει με τη Χρυσή Αυγή

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΑΚΑΣΑΣ,  ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΕΔΟΣ
Ο κ. Ιερώνυμος πριν από τη συνεδρίαση της ΔΙΣ συναντήθηκε με την ηγεσία της Επιτροπής Εθνικών Ζητημάτων για τη Μακεδονία.
Βαθύ ρήγμα στις σχέσεις κυβέρνησης - Εκκλησίας προκαλούν οι διεργασίες για το Σκοπιανό. Χθες, η ηγεσία της Εκκλησίας της Ελλάδος ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να αποδεχθεί τον όρο «Μακεδονία» ή παραγώγου του στην ονομασία του γειτονικού κράτους, εγείροντας την εντονότατη αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών, που την επέκρινε μεταξύ άλλων ότι συμπορεύεται με τη Χρυσή Αυγή. Ο κ. Ιερώνυμος τάχθηκε κατά της συμμετοχής-στήριξης της Εκκλησίας σε τυχόν συλλαλητήρια. Ηδη, προγραμματίζονται δύο, στις 28/1 και 4/2 στην πλατεία Συντάγματος.
Ειδικότερα, η 12μελής Διαρκής Ιερά Σύνοδος σε ομόφωνη απόφασή της ανέφερε ότι «δεν μπορεί να αποδεχθεί την απονομή του όρου “Μακεδονία” ή παραγώγου του ως συστατικού ονόματος άλλου κράτους, το οποίο θα έχει επιπτώσεις και στην ονομασία της σχισματικής αυτοαποκαλούμενης εκκλησίας της “Μακεδονίας”». «Η Εκκλησία έχει μαρτυρήσει με τον λόγο και το αίμα κλήρου και λαού την ελληνικότητα της Μακεδονίας από αρχαιοτάτων χρόνων», τόνισε η ΔΙΣ, καλώντας την κυβέρνηση «να κατανοήσει την ανησυχία της, που είναι και ανησυχία του οικουμενικού ελληνισμού». Ο κ. Ιερώνυμος από την πλευρά του ανέφερε ότι «η Εκκλησία έχει κάθε δικαιολογία να ενδιαφερθεί γι’ αυτό το θέμα, γιατί όπως ξέρουμε δεν είναι μόνο θέμα πολιτικό, εθνικό, είναι και θέμα εκκλησιαστικό».
Λίγες ώρες αργότερα, πηγές του ΥΠΕΞ σχολίασαν με οξύτητα την απόφαση της Εκκλησίας, θέτοντας πέντε θέματα. Πρώτον, ρωτούσαν σκωπτικά «άραγε η ηγεσία της Εκκλησίας αποφάσισε να συμπορευθεί με το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής;». Δεύτερον, εξέφραζαν απορία αν η ηγεσία της Εκκλησίας «αποφάσισε να κάνει ανοικτή παρέμβαση στις πολιτικές υποθέσεις της χώρας», και πρόσθεταν ότι καθώς ήδη με την κριτική της έχει ξεπεράσει τα όρια των «αρμοδιοτήτων» της, «μήπως να μας πει κιόλας η Εκκλησία και ποιο όνομα θέλει, για να το διαπραγματευτεί η κυβέρνηση με τα Σκόπια;». Τρίτον, από το ΥΠΕΞ ανέφεραν ότι η ηγεσία της Εκκλησίας δεν μπήκε καν στον κόπο να ρωτήσει την κυβέρνηση και να ενημερωθεί για την πορεία των διαπραγματεύσεων. Τέταρτον, η ηγεσία της Εκκλησίας εγκαλείται διότι «εμπλέκεται σε κρατικές και διπλωματικές υποθέσεις» και μάλιστα «σε τέτοια, τόσο σοβαρά εθνικά ζητήματα εξωτερικής πολιτικής», ενώ η ίδια «δεν θέλει να εμπλέκεται το κράτος στις ιερές υποθέσεις της». Τέλος, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι «η ηγεσία της Εκκλησίας η οποία δηλώνει ότι κόπτεται για τα εθνικά θέματα, επιβάλλεται να είναι ιδιαίτερα προσεκτική και να εστιάζει στο εθνικό συμφέρον και όχι στην εξυπηρέτηση των ιδιωτικών συμφερόντων ιεραρχών, και, πολύ πιθανώς, των προσωπικών πολιτικών “συγγενειών” τους, με πρόσχημα δήθεν τις ανησυχίες του “ποιμνίου” τους για το ονοματολογικό».
Μέλος της Ιεραρχίας μιλώντας στην «Κ», χαρακτήρισε τα περί συμπόρευσης της Εκκλησίας με τη Χρυσή Αυγή, «χυδαιότητες ανάξιες που μόνο τιμή δεν περιποιούν σε όποιον ανιστόρητο τις εκφράζει». Την ίδια στιγμή, απέδωσε το ενδιαφέρον της Εκκλησίας για τις διεργασίες στο Σκοπιανό όχι μόνο στο εθνικό αλλά και στο εκκλησιαστικό σκέλος της υπόθεσης. «Η Εκκλησία σέβεται απόλυτα τους διακριτούς ρόλους στη σχέση της με την πολιτεία, όπως αυτοί οριοθετούνται από το Σύνταγμα, και ουδέποτε παρεμβαίνει στην πολιτική διαδικασία, καθώς δεν πολιτεύεται. Αυτό όμως δεν της στερεί το δικαίωμα να εκφράζει τη γνώμη της, αφουγκραζόμενη τις αγωνίες του ελληνικού λαού», ανέφερε και πρόσθεσε με νόημα: «Επειδή το ζήτημα, πέρα από εθνικό και πολιτικό, είναι και εκκλησιαστικό, το ΥΠΕΞ ας απευθύνει τα ερωτήματα στην πρωτόθρονη Εκκλησία της Ορθοδοξίας, το Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινουπόλεως, το οποίο γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλο τα θέματα που αφορούν στη σχισματική εκκλησία των Σκοπίων, που αυτοαποκαλείται “Μακεδονική”».
Συλλαλητήρια
Πριν από τη συνεδρίαση της ΔΙΣ, ο κ. Ιερώνυμος συναντήθηκε με την ηγεσία της Επιτροπής Εθνικών Ζητημάτων για τη Μακεδονία, η οποία ανακοίνωσε την τέλεση δύο συλλαλητηρίων στην Αθήνα. «Η Εκκλησία πορεύεται με αγάπη, και όχι με συλλαλητήρια και πολέμους», δήλωσε ο μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου Εμμανουήλ (ένας εκ των τεσσάρων από τη Βόρεια Ελλάδα στη 12μελή ΔΙΣ). Βέβαια, παρά τη γενική θέση της ΔΙΣ, δεν αποκλείεται μητροπολίτες να προσφέρουν στήριξη σε συλλαλητήρια που θα διοργανωθούν.
Συνάντηση Κοτζιά με Ντιμιτρόφ σήμερα
Συνάντηση με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ Νίκολα Ντιμιτρόφ θα έχει σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς. Η συνάντηση ανακοινώθηκε χθες το βράδυ, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει συμφωνηθεί εδώ και μερικές ημέρες. Ερχεται δε να επιβεβαιώσει την εκτίμηση ότι καταβάλλεται προσπάθεια για επιτάχυνση των διαδικασιών διαπραγμάτευσης και αναζήτησης κοινού τόπου ανάμεσα στις δύο πλευρές. Είναι σαφές ότι και αυτή η εξέλιξη, όπως και οι επαφές που προηγήθηκαν, αποσκοπεί στην καλύτερη δυνατή αποκωδικοποίηση του περιβάλλοντος που διαμορφώνεται, προκειμένου η πρόταση που θα συζητηθεί κατά τη συνάντηση που θα έχουν στις 17 Ιανουαρίου στη Νέα Υόρκη οι διαπραγματευτές των δύο πλευρών με τον ειδικό μεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς να είναι κατά το δυνατόν πιο συμβατή με τις προσδοκίες αλλά και με τα περιθώρια ελιγμών που κάθε πλευρά έχει. Ανώτατες κυβερνητικές πηγές ανέφεραν χθες, σε σχέση με τις εξελισσόμενες διεργασίες, ότι ήδη τόσο από την πλευρά του Αλ. Τσίπρα όσο και από την πλευρά του ομολόγου του της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ έχει δοθεί το πλαίσιο εντός του οποίου σκοπεύουν να κινηθούν. Η Αθήνα αναμένει από τις διαβουλεύσεις της Νέας Υόρκης να εξακριβώσει εάν η διάθεση υποχώρησης των Σκοπίων από την πολιτική αλυτρωτικών προκλήσεων που ακολουθήθηκε τα προηγούμενα χρόνια είναι ειλικρινής, αλλά και πολιτικά διαχειρίσιμη από την κυβέρνηση της γείτονος.
Καθημερινή

16 σχόλια:

  1. Ενώ η πρωτοδεύτερη φορά αριστερά έχει το δικαίωμα προεκλογικά να κτυπά νταούλια, μετεκλογικά να διαλέγεται με τη Μέρκελ, να ταυτίζεται με την αμερικανική πολιτική για το σκοπιανό, να μειώνει τις συντάξεις, να ξεπουλάει τη ΔΕΗ, την ΕΥΔΑΠ και ότι άλλο ελληνικό έχοντας το πολύ το 20% του εκλογικού σώματος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευριπίδης Μπίλλης
      Νεοταξικός και Χρυσαυγίτης γίνεται;;;;

      Διαγραφή
  2. MA NAI που σου φαινεται παράξενο;;; ΧΟΥΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαιρομαι και επιδοκιμάζω την ορθότατη θέση της Εκκλησίας για το εθνικό θεμα ! Ειμαι της απόψεως οτι η Εκκλησία οχι μονο πρέπει να εχει λόγο αλλά πρέπει να τον διατυμπανίζει. Εις δε τις επαναστάσεις ανα τον κόσμο που συμμετείχε παντα είχαν αίσιο αποτελεσμα ! Θλίβομαι διότι ενώ καταδικάζει την υποταγή της χώρας στους Σκοπιανούς κανει γαργάρα την κατοχή και υποταγή στους Γερμανούς και τους δυτικούς δυνάστες μας ! Όπου εκκλησία αναφέρομαι φυσικά στον ανώτερο κλήρο και τη διαπλοκή του με το πολιτικό κατεστημένο που χρονια τωρα μας παρέδωσε στα ξένα συμφέροντα και στις μειοδοσίες.Μακαρι να ξυπνήσουν και να διαφωτίσουν το λαό,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευτυχώς δεν ζούμε στην αγαπημένη του Κοτζιά Ανατολική Γερμανία και έτσι διατηρούμε το δικαίωμα της διαφωνίας. Κατά τα άλλα ο θλιβερός Κοτζιάς ας αφήσει τη λασπολογία και την μυστική διπλωματία και ας κοιτάξει την ταύτιση του ακροαριστερού κόμματός του με τον Ρουβίκωνα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ
    ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΤΟΝ ΟΡΟ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΓΩΓΑ ΤΟΥ
    ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ

    Του Αντιναυάρχου ε.α. Π. ΚΑΒΑΛΙΕΡΟΥ Π.Ν

    ...
    "Αδιάψευστα ιστορικά γεγονότα και ντοκουμέντα αποδεικνύουν ότι η, με σύμφωνη γνώμη του Στάλιν, μετονομασία, τον Αύγουστο του 1944, από τον Τίτο, από Νότια Σερβία σε «Μακεδονία», είχε δύο στόχους : ο πρώτος στόχος ήταν ο προσδιορισμός και αποδυνάμωση της Σερβίας, ο δε δεύτερος και σπουδαιότερος, η απόσπαση της Βόρειας Ελληνικής Επαρχίας της Μακεδονίας προς έλεγχο του Αιγαίου, ιδιαίτερα της πολύ σημαντικής πόλεως και λιμένος της Θεσσαλονίκης, και η στη συνέχεια δημιουργία της ψευδομακεδονίας του Αιγαίου. Φαίνεται ότι οι ΗΠΑ λησμόνησαν την τότε σαφή και αποτελεσματική στάση ως και τις στη συνέχεια ενέργειές τους.
    Συγκεκριμένα, στην ενέργεια αυτή του Τίτο, οι ΗΠΑ αντιτάχθησαν και αντέδρασαν άμεσα με τον Υπουργό Εξωτερικών, της Κυβερνήσεως Ρούσβελτ, Εdward R. Stetinius Jr, o oποίος με την υπ΄αριθμό 868014/26-12-44 εγκύκλιό του, δήλωσε τα εξής : «Η Κυβέρνηση αυτή θεωρεί ότι οποιαδήποτε αναφορά σε «Μακεδονικό Έθνος», «Μακεδονική Πατρώα Γη» ή «Μακεδονική Εθνική Συνείδηση» είναι αδικαιολόγητη και δημαγωγική, δεν αντιπροσωπεύει εθνική ή πολιτική πραγματικότητα, ενώ διαβλέπει, στην παρούσα αναβίωσή της, πιθανό μανδύα για επιθετικές ενέργειες εναντίον της Ελλάδας. Η επίσημη πολιτική αυτής της Κυβέρνησης είναι να λάβει τα αναγκαία μέτρα εναντίον εκείνων που θα βοηθήσουν τη Γιουγκοσλαβία και τη Βουλγαρία στη δημιουργία «Μακεδονικού Ζητήματος» σε βάρος της Ελλάδας».
    Την πολιτική αυτή ενίσχυσαν και νεώτεροι Πρόεδροι ως και τα νομοθετικά σώματα των ΗΠΑ. ΟΙ ανωτέρω δηλώσεις αποδείχθησαν προφητικές δεδομένου ότι ο Τίτο και ο Στάλιν πράγματι ξεκίνησαν επιθετική ενέργεια εναντίον της Ελλάδας στην οποία οι ΗΠΑ αντέδρασαν με το Δόγμα ΤΡΟΥΜΑΝ και βοήθεια προς την Ελλάδα, το 1947, προκειμένου να προστατευθεί η εδαφική της ακεραιότητα από κομμουνιστική κατοχή. Την ανωτέρω άποψη/στάση των ΗΠΑ ενίσχυσαν επίσης, μεταξύ άλλων, ο ΟΗΕ, ο Πάπας Ιωάννης Παύλος και οι ομολογίες Στάλιν και Δημητρώφ.
    ...

    http://www.elesme.gr/elesmegr/periodika/t25/t25_01.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. REASONS WHY SKOPJE, THE SOUTHERNMOST FORMER YUGOSLAV
    REPUBLIC (FYROM) SHOULD NOT USE THE NAMES "MACEDONIA" AND MACEDONIAN TO DEFINE ITSELF AS AN INDEPENDENT STATE AND AS NATIONALITY

    INTRODUCTION

    Ιt is common knowledge the persistent attempts of Skopje, the Southernmost Former Yugoslav Republic of Macedonia, to impose on the international community, particularly on Greece, the historic Greek names "Macedonia" and "Macedonian", for their state and national identification
    This insolent usurpation of the identity of Macedonians, which is also identity of Greeks, besides the Greek character of the Name, the Language, History and Civilization of Macedonia does not surprise us since it has been a conflicting one for 61 years. However what has taken us by surprise is the recent recognition of the State of Skopje by the USA under this Greek name.
    This recognition is unwise and offensive, at the expense of the Greek interests, and in any case inconsistent with the USA policy in the past.
    Undeniable facts prove that the renaming of Southern Serbia to Macedonia by TITO, in concert with STALIN, served two objectives : The first one was the weakening of Serbia and the second and most important one the segregation of the northern Greek province of Macedonia in order to have access to the Aegean Sea by gaining control over the port of Thessalonici ; further to the creation of the Aegean Pseudomacedonia.
    It seems that the USA diversified from the position they held in the past.
    Specifically the USA made a stand against this action taken by Tito and responded promptly by circular No 868014/26-12-44, issued by Roosvelt's Secretary of State, Edward R. Stetinius Jr, who declared the following : "This government considers that any mention to "Macedonian Nation", "Macedonian Fatherland" or "Macedonian Identity" is unjustified and demagogic; it does not represent national of political reality perceiving it, in its present resurgence, as a probable cover for offensive actions against Greece. The official policy of this government is to take the necessary steps against those who will aid Yugoslavia or Bulgaria to raise the "Macedonian Question" at the exprense of Greece".
    This policy was reinforced by the subsequent USA Presidents as well as the legislative bodies (the Congress and the Senate).
    The above mentioned declaration was proved prophetic granted that Tito and Stalin attempted an attack upon Greece to which the USA reacted in 1947 by adopting the Truman Doctrine and aid programs to Greece in order to protect its territorial integrity from communist rule. The above mentioned attitude/stand was supported among other by United Nations, the Pope John Paul and Stalin and Dimitrof's confessions.
    ...

    http://www.elesme.gr/elesmengl/articles/skopia-kaval.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το γιατί δεν πρέπει, το έχομε προ πολλού ξεπεράσει. Τώρα είμαστε στο στάδιο τού πώς θα τούς αποτρέψομε από το να κάνουν αυτό που δεν πρέπει. Έχεις χάσει συνέχειες, φίλε, και τα σεντόνια που αντιγράφεις κι επικολλάς, κατά την προσφιλή σου συνήθεια, είναι παλιά.

      Διαγραφή
    2. Nativist, ζῆς μόνο ἐντός τῆς ροῆς τὼν γεγονότων φαίνεται, καί δέν ἔχεις αἴσθηση τοῦ ὅτι ἡ ἀλήθεια νικᾶ καί δέν καταλύεται, ἐπειδή ἄλλαξαν οἱ περιστάσεις, ἀρκεῖ νά λέγεται καί πάλι.
      Ὁ Φώτης Β. μέ αὐτά τά ἀληθινά πού ἀναφέρει πάλι ἀνωτέρω, εἶναι πάλι στό ἑπόμενο βῆμα καί σύ νομίζεις ὅτι βρίσκεται πίσω ἀπό τό βλέμμα σου.
      _"Πώς θα τούς αποτρέψομε από το να κάνουν αυτό που δεν πρέπει;" Ἐπιμένοντας στήν ἀλήθεια. Ξέρεις τί εἶναι νά κυβερνᾶνε οἱ Σκοπιανοί ἤ νά ἐλέγχουν οἱ "καλόθελητές Τρίτοι", μιά χώρα πού τυχόν ἐπιμένει νά μήν ἔχει ἀληθινό ὄνομα; ἄρα οὔτε ἀληθινό λαό της, ἄρα οὔτε τίποτα ἀληθινά δικὀ της; Ἕνα κράτος ζόμπι;

      Διαγραφή
    3. Ιστορική ενημέρωση, μπορεί να είναι μεν βαρετή σε όσους γνωρίζουν το θέμα, αλλά είναι αναγκαία σε όσους δεν το γνωρίζουν. Είναι ολοφάνερο πως αρκετοί έχουν άγνοια.
      Αποτροπή δεν μπορεί να υπάρξει, εάν ο πολύς κόσμος δεν καταλάβει καλά τους κινδύνους για την χώρα μας, από την αναγνώριση των Σκοπίων με σύνθετη ονομασία με τον όρο Μακεδονία, ώστε να αντιδράσει.

      Διαγραφή
    4. SOCRATES ALEXANDRINOS & Fotis V.

      Εάν παραμένομε προσκολλημένοι (ακόμη) στην ιστορική ενημέρωση, ζήτω που καήκαμε! Όποιος δεν έχει ακόμη πειστεί για την αλήθεια και την ουσία τού πράγματος, δεν θα πειστεί απ' εδώ και πέρα και ούτε υπάρχει χρόνος πια για κάτι τέτοιο.

      Αντί για σεντόνια προς ενημέρωση, τα οποία διακόπτουν τον διάλογο, αρκεί ένας σύνδεσμος, για όποιον πράγματι θέλει να ενημερωθεί. Όποιος δεν θέλει, δεν θα διαβάσει ούτε τα σεντόνια copy/paste.

      Αλεξανδρινέ, μάλλον δεν κατάλαβες το ερώτημά μου. Πώς θα αποτρέψομε την κυβέρνηση να δώσει το όνομα, ήτοι να συναινέσει σε σύνθετη ονομασία, η οποία να περιέχει την λέξη "Μακεδονία", ή παραγωγό της, εννοώ. Τι πάει να πει "Ἐπιμένοντας στήν ἀλήθεια"; Πώς θα τούς αποτρέψομε ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ, εννοώ. Ξύπνα!

      Διαγραφή
    5. Πλήρης ενημέρωση, χωρίς ενοχλητικά σεντόνια. Κατάλαβες, Fotis V.;

      Διαγραφή
  7. H Χρυση Αυγη ειναι το κινημα των Ελληνων Εθνικιστων, και οι Εθνικες του θεσεις εχουν απειχησει στον Ελληνικο λαο ανεξαρτητου κομματικου προσημου. Ο χαρακτηρισμος του ως νεοναζιστικο, απο τους πρωην απολογητες των κομμουνιστικων και νυν αμερικανοσιωνιστικων εγκληματων, ειναι για χλευασμο. Ομως ειναι προσβολη για ενα σημαντικο κομματι του Ελληνικου λαου να τους αποκαλουν ετσι, δεδομενου οτι οι ιδιοι ψηφοφοποι προερχονται απο ολες τις κομματικες παραταξεις.Δηλαδη ιδιοι ψηφοφοροι οταν τους ψηφιζαν πχ ΤΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ ηταν νεοναζι? Ντροπη και αισχος σε αυτους που κουρσεψαν στην διακυβερνηση της Ελληνικη πολιτειας και γελειωδως επικαλουνται οτι με συνεση και σωφροσυνη διαχειριζονται τα Εθνικα θεματα... ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τά πέντε θέματα τίθενται ἀντίστροφα, γιά τούς σοβαροφανεῖς τοῦ ΥπΕξ:
    "...πηγές του ΥΠΕΞ σχολίασαν με οξύτητα την απόφαση της Εκκλησίας, θέτοντας πέντε θέματα".
    1) "Πρώτον, ρωτούσαν σκωπτικά «άραγε η ηγεσία της Εκκλησίας αποφάσισε να συμπορευθεί με το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής;".
    _Γιατί ψεύδεσθε κύριοι σοβαροφανεῖς τοῦ ΥπΕξ; Συμπορεύεται μέ τήν Χρυσῆ Αὐγή, ὅποιος ἀμυνεται τῆς πατρίδος μας καί τῆς Ἑλληνικότητος τῆς Μακεδονίας;
    2) "Δεύτερον, εξέφραζαν απορία αν η ηγεσία της Εκκλησίας «αποφάσισε να κάνει ανοικτή παρέμβαση στις πολιτικές υποθέσεις της χώρας», και πρόσθεταν ότι καθώς ήδη με την κριτική της έχει ξεπεράσει τα όρια των «αρμοδιοτήτων» της, «μήπως να μας πει κιόλας η Εκκλησία και ποιο όνομα θέλει, για να το διαπραγματευτεί η κυβέρνηση με τα Σκόπια;».
    _Βεβαίως καί πρέπει νά ἐρωτηθῆ, καί ἡ Ἐκκλησία, ἀλλά καί ὁ λαός, γιά τό θέμα τοῦ ὀνόματος τῶν Σκοπίων. Διότι ἐκπροσωποῦν πολτικῶς μόνον τόν ἑαυτό τους αὐτοί πού "δίνουν" - πιθανότατα μάλιστα τό πωλοῦν καί αὐτό θά φανῆ στήν συνέχεια - τό ὄνομα Μακεδονία. Δέν τούς ἀνήκει.
    3) "Τρίτον, από το ΥΠΕΞ ανέφεραν ότι η ηγεσία της Εκκλησίας δεν μπήκε καν στον κόπο να ρωτήσει την κυβέρνηση και να ενημερωθεί για την πορεία των διαπραγματεύσεων".
    _ Γιατί; Γιά νά κοροϊδεύσῃ τήν Ἱεραρχία, ἡ Κυβέρνηση, ὅπως ἔπραξε ἀναξιοπρεπῶς (καθισταμένη ἀναξιόπιστη), μέ τό θέμα τοῦ μαθήματος τῶν θρησκευτικῶν; Ἤ διότι εἶχε σκοπό ἡ Κυβέρνηση ά ἀφουγκρασθῆ τί λέει ἡ Ἐκκήσία κάι τί ὁ λαός στό θέμα τῶν Σκοπίων; Ἀφοῦ μᾶς γράφουν καί Ἐκκλησία καί λαό, πάλι καί πάλι, στά παλαιά τους ὑποδήματα, καί μέ δυσκολία κάθε τόσο τούς ἐμποδίζουμε, ὅσο περισσότερο μποροῦμε μέ ἐπιχειρήματα, στίς ἐθνικές καταστροφές πού ἐπιχειροῦν (βλ. εἴσοδο μεταναστῶν καί τζιχαντιστῶν ὡς "προσφύγων", βλ. ξεπούλημα μέ τά μνημόνια, βλ. Ἐρντογκάν στήν Ἀθήνα, βλ. αἴτηση ἀκύρωσης...γιά λογαριασμό τοῦ Ἐρντογκάν! ) .
    4) "Τέταρτον, η ηγεσία της Εκκλησίας εγκαλείται διότι «εμπλέκεται σε κρατικές και διπλωματικές υποθέσεις» και μάλιστα «σε τέτοια, τόσο σοβαρά εθνικά ζητήματα εξωτερικής πολιτικής», ενώ η ίδια «δεν θέλει να εμπλέκεται το κράτος στις ιερές υποθέσεις της».
    _ Τό ὄνομα τῶν Σκοπίων εἶναι μέν καί κρατική καί διπλωμάτική ὑπόθεση, καί σοβαρό ζήττημα ἐξωτερικῆς πολτικης, ἀλλά ὄχι καί τό /πνομα Μακεδονία. Αὐτό, εἶναι ὑπόθεση καί τοῦ τελευταίου Ἕλληνα, εἶναι θέμα πατριωτισμοῦ τῶν Ἑλλήνων (ἄρ. 120 τοῦ Συντάμγατος), διότι εἶναι θέμα ἐθνικῆς κυριαρχίας τοῦ Ἐλληνικοῦ λαοῦ, ἀλλά εἶναι καί θέμα ποιμαντικῆς εύθύνης τῆς Ἐκκλησίας γιά τόν Ἑλληνικό λαό τῆς Μακεδονίας μας. Αὐτά δέν τά ξέρουν στό ΥπΕξ; Ἤ πληρώνονται πλέον σήμερα, ἀπό τήν Νέα Τάξη Πραγμάτων καί διά χρημάτων τοῦ Ἑλληνικοῦ λαοῦ (δέν διανοοῦμαι, καί μέ χρήματα τοῦ Σόρρος, ἀλλά τίποτα δέν πρέπει νά ἀποκλείεται) , γιά νά τά ξεχνᾶνε;
    5) Τέλος, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι «η ηγεσία της Εκκλησίας η οποία δηλώνει ότι κόπτεται για τα εθνικά θέματα, επιβάλλεται να είναι ιδιαίτερα προσεκτική και να εστιάζει στο εθνικό συμφέρον και όχι στην εξυπηρέτηση των ιδιωτικών συμφερόντων ιεραρχών, και, πολύ πιθανώς, των προσωπικών πολιτικών “συγγενειών” τους, με πρόσχημα δήθεν τις ανησυχίες του “ποιμνίου” τους για το ονοματολογικό».
    _Ὅλα τά εἶχαν οἱ σοβαροφανεῖς τοῦ ΥπΕξ, ἡ λάσπη κατά τῆς Ἐκκλήσίας τούς ἔλειπε. Πληρώνονται ἀπό τόν Ἑλληνικό λαό, γιά νά ρίχνουν λάσπη;
    ΥΓ. Ἄν "δώσουν" δηλαδή ἄν ξεπουλήσουν τό ὄνομα τῆς Μακεδονίας, καί θά πᾶνε σπίτι τους ντροπιασμένοι, καί ὅ,τι συμφωνήσουν δέν θά ἰσχύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.