12/1/18

ΥΠΕΞ: Η Τουρκία να εστιάζει στα του οίκου της

  • (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
Νέα ένταση προκλήθηκε στις ελληνοτουρκικές με αφορμή την πρόσφατη έγκριση του νομοσχεδίου για τη σαρία από το ελληνικό Κοινοβούλιο. Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας κάλεσε την Ελλάδα να αναθεωρήσει τη στάση της για την εκλογή των μουφτήδων. Παράλληλα, στην ανακοίνωση που εξέδωσε, επισήμανε πως δεν υπήρξε συζήτηση με τους μουφτήδες πριν από την ψήφιση του νομοσχεδίου.
Η ελληνική πλευρά αντέδρασε άμεσα και απάντησε ότι πρόκειται για μία «εσωτερική υπόθεση της Ελλάδας» η εν λόγω ρύθμιση για τη μουσουλμανική μειονότητα «για την οποία έξωθεν παρεμβάσεις είναι απορριπτέες», καλώντας την «Τουρκία να εστιάζει στα του οίκου της και στις δικές της σοβαρές εσωτερικές υποθέσεις».
Επισήμανε δε ότι η έγκριση του νομοσχεδίου για τη σαρία από το ελληνικό Κοινοβούλιο συνιστά ένα «ιστορικό βήμα» το οποίο «ενισχύει την ισονομία και την ισοπολιτεία για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες», «αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής του συνόλου των μελών της κοινότητας», καθώς «είναι μία ρύθμιση που ενισχύει το καθεστώς των νομικών εγγυήσεων και των ατομικών ελευθεριών».
Παράλληλα, το υπουργείο Εξωτερικών υπενθυμίζει ότι «οι διωκόμενοι για αντιποίηση άσκησης υπηρεσίας λειτουργού θρησκείας, υπόδικοι και για άλλες αξιόποινες πράξεις, δεν μπορούν να προβάλλονται ως αυτόκλητοι και αξιόπιστοι συνομιλητές για οποιοδήποτε θέμα και σε κανένα ευνομούμενο και εμφορούμενο από δημοκρατικά ιδεώδη ευρωπαϊκό κράτος».
Τέλος, υπογραμμίζεται ότι «ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης η Ελλάδα έχει δεσμευθεί οικειοθελώς από συγκεκριμένες Συνθήκες, όπως η Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου».

2 σχόλια:

  1. Από πότε θεωρείται δίκαιο και λογικό να συζητιούνται με κάποιους εκπροσώπους τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα; και ειδικά με μουφτήδες οι οποίοι αν μη τι άλλο θεωρούν δίκαιο να νυμφεύουν μία κορασίδα από τα 12 της προφανώς παρά την θέληση της

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα η τουρκια στα του οικου της εστιασε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.