27/1/18

Αποκαλύπτουμε το μεγάλο ψέμα της ΕΜΕΟ και της Κομιντέρν με την "γεωγραφική" Μακεδονία - Να γκρεμίσουμε το ψέμα και την προπαγάνδα τους...

...που την αναπαράγουν εδώ στην Ελλάδα πρωθυπουργοί, υπουργοί, στελέχη της Αριστεράς, της Κεντροαριστεράς και της φιλελεύθερης Δεξιάς.
Αυτό το ψέμα δεν πρέπει να περάσει και δεν θα περάσει.
Οι Έλληνες θα αποδείξουμε την Κυριακή, στο συλλαλητήριο της Αθήνας, ότι είμαστε αποφασισμένοι να καταρρίψουμε αυτόν τον μύθο, για τη "γεωγραφική" Μακεδονία, που μας οδηγεί σε μια εθνική ήττα και εθνική καταστροφή...
Johann Schott (1477-1550). He reissued maps after Martin Waldessemueller. Schott was well known for his atlas : Tabula Moderna Germanie, reussued the Martin Waldseemueller maps from 1482 including 20 detailed region maps which makes the atlas of Johann Schott one oft he most important works of those days. 
Γεωγραφική Μακεδονία
Σταύρος Καλεντερίδης*
Παρατηρώ μετά λύπης μου ότι η Σκοπιανή προπαγάνδα (υποστηριζόμενη από σύσσωμο το ελληνικό πολιτικό σύστημα) περί τριπλής γεωγραφικής Μακεδονίας (Ελλάδας, Σκοπίων, Βουλγαρίας), έχει διαδοθεί τόσο πολύ από δημαγωγούς και αντιπάλους της χώρας που δυστυχώς έχει αρχίσει να επηρεάζει και υγιώς σκεπτόμενους πολίτες. Για να το ανατρέψουμε:
Η σημερινή περιοχή που βρίσκονται γεωγραφικά τα Σκόπια είναι η αρχαία Παιονία (αν και οι άνθρωποι που ζουν εκεί είναι Σλάβοι και δεν έχουν καμία σχέση με τους αρχαίους Παίονες). Η Παιονία δεν αποτέλεσε ποτέ γεωγραφικό τμήμα της ιστορικής Μακεδονίας αλλά ήταν μία κατάκτηση του Μακεδονικού Βασιλείου (όπως δεκάδες άλλες). Τα γεωγραφικά όρια της Μακεδονίας ήταν τα όρη Βαρνούντας, Βόρας, Κερκίνη και Όρβηλος (τα οποία σήμερα αποτελούν γεωγραφικά τα φυσικά όρια και της Ελλάδας).
Η περιοχή βόρεια των ορέων δεν υπήρξε γεωγραφικό κομμάτι της Μακεδονίας διότι η διέλευση των βουνών δεν ήταν καθόλου εύκολη, ενώ το δύσβατο μονοπάτι που ένωνε τη Μακεδονία με την Παιονία καθιστούσε την πολιτική διαχείριση των περιοχών αυτών από την Πέλλα ιδιαίτερα δύσκολη.
Η μορφολογία δηλαδή και η γεωγραφία του ελληνικού εδάφους είναι αυτή ακριβώς που εξηγεί γιατί το βασίλειο των Αργεάδων εφάπτεται πλήρως και βρισκόταν μόνο εκεί που βρίσκεται η σημερινή ελληνική περιφέρεια της Μακεδονίας! 
Γεωγραφικά λοιπόν άνω Μακεδονία ήταν και είναι η περιοχή της σημερινής Φλώρινας και Καστοριάς, ενώ νότια Μακεδονία ήταν και είναι η Πιερία.
Μην επιτρέπετε την προπαγάνδα εναντίον της χώρας μας φίλοι μου!
Η αλήθεια θα θριαμβεύσει.

*Πολιτικός Επιστήμονας, Διεθνολόγος, Επικοινωνιολόγος

11 σχόλια:

  1. Πολύ σωστά επιμένεις Σταύρο. Η ιστορική μαρτυρία είναι κομβικό σημείο για αραγές εσωτερικό και εξωτερικό μέτωπο.
    Οι φαφλατάδες περίεργοι, ας μας κατεθέσουν τεκμήρια, χάρτες, γραπτά κείμενα κι όχι λόγια, για την Μακεδονία του Πιρίν ή τη Μακεδονία των Σκοπίων. Αν μας το αποδείξουν.
    Θα πρότεινα μάλιστα, να καθοριστεί ημερίδα με έγκριτους ιστορικούς ώστε να καταθέσουν αδιάσειστα στοιχεία περί της γεωγραφικής έκτασης του ελληνικού βασιλείου της Μακεδονίας.
    Το βίντεο που θα προκύψει, να γίνει σημαία και να κοινοποιηθεί σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο.
    Φτάνει πια με το κάρβουνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΏΡΑ ΑΝΤΙΚΑΤΆΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΗΜΑΊΑ ΜΆΣ ΜΕ ΤΟΝ ΉΛΙΟ ΤΗΝ ΒΕΡΓΊΝΑΣ ΈΧΟΥΝ ΤΑ ΚΌΤΣΙΑ ? ΔΙΚΌ ΜΆΣΚΑ ΣΎΜΒΟΛΟ ΕΊΝΑΙ ΌΤΙ ΘΈΛΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΝΟΎΜΈ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι εθνομηδενιστές προπαγανδιστές προβάλλουν την ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ Μακεδονία και τα αυθαίρετα όριά της ως επιχείρημα, όμως οι σκοπιανοί διεκδικούν την ΙΣΤΟΡΙΚΗ Μακεδονία και τα σύμβολά της. Άρα πρέπει να κριθούν με βάση την ιστορική γεωγραφία και όχι από τις αυθαίρετες ανακατατάξεις των οθωμανών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμπληρωματικώς προς τα όσα ορθά επισημαίνονται στο άρθρο, θα ήθελα να παραπέμπψω και στην πολύ ενδιαφέρουσα μελέτη της Δρ. Καραμήτρου-Μεντεσίδη (υπεύθυνης των αρχαιολογικών ανασκαφών στην περιοχή της Αιανής) για την "Άνω Μακεδονία", όπου τεκμαίρεται ότι ο διαχωρισμός "Άνω" και "Κάτω" Μακεδονίας είχε να κάνει με τον ορεινό ή πεδινό χαρακτήρα των εδαφών και όχι με τον άξονα βορρά-νότου, όπως εσχάτως προβάλλεται.

    Η μελέτη είναι διαθέσιμη στους κάτωθι συνδέσμους:
    https://www.mouseioaianis.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=343 (πρωτότυπη)
    http://www.anixneuseis.gr/?p=183175 (αναδημοσίευση)

    ΥΓ: Ουσιαστικά ή Άνω Μακεδονία (θυμίζω πως ο όρος είναι υποψήφιος για το κράτος των Σκοπίων) είναι η σημερινή Δυτική Μακεδονία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ποιά αλήθεια θα θριαμβεύσει?? Μακεδνοί, Παίονες, Δόλοπες, Τρώες, το βασίλειο των Αργεάδων κι η δυναστεία των Τημενιδών..

    Μήπως ν'αφησουμε την Θράκη γιατί κατοικούσαν βάρβαροι Θράκες και την Αμφιλοχία που κατα τον Ξενοφώντα ήταν βαρβαρόφωνοι κατα το ήμισυ εξελληνισμένοι?

    Έλεος με την Αρχαιολαγνεία δλδ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. niko,
      μην ασχολείσαι με αυτά και βαραίνει το κεφαλάκι σου.
      Εσύ ασχολείσου με τα δικά σας...

      Διαγραφή
    2. Με τα δικά "σας"??

      Μυροβόλε μου, Αρχιμήδη μου, ιδιοφυΐα μου εσύ που κατάλαβες κι όλας τι είμαι.

      Το "ασχολήσου" γράφεται με ήτα παρεμπιπτόντως.

      Διαγραφή
  6. Να ποια ειναι η "Μακεδονια", ο λογος που πολλοι δεν θελουν να πουν οτι αρχιζει απο την Αδριατικη και συμπεριλαμβανει απο το Κρουσσοβο και Νοτια ολες τις περιοχες, ειναι γιατι φοβουνται μπας και ανοιξουν αλλες πληγες.Και σε αυτες τις περιοχες ζουν 500,000 ΕΛΛΗΝΕΣ και τους θελωμε πισω με εναν τροπο η με αλλον τροπο.
    _______________________________________________________________________________
    PTOLEMY THE GEOGRAPHY

    BOOK THREE--CHAPTER XII

    Location of Macedonia (Tenth map of Europe).

    MACEDONIA is terminated on the north by the boundary line of Dalmatia,of Upper Moesia and of Thrace,the locations of which we have indicated; on the west by the Ionian sea from Dyrrachium to the river Celydnus,a description of its boundary regions is the following.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και κατι ακομα, επειδη ο Βενιζελος παρεδωσε την Πελαγονια στους Σερβους δεν σημαινει τιποτα, εκεινο το κομματι ειναι ΔΙΚΟ ΜΑΣ και το θελωμε πισω. Ας κανουν ενα δημοψηφισμα εκει μεσα να δουμε με ποιους θελει να ειναι το Μοναστηρι,η Αχριδα,η Στρωμνιτσα και παμε λεγοντας. Και μη μου πειτε οτι ανοιγουμε τους ασκους τους Αιολου. Ας ξυπνησουμε επιτελους την Ευρωπη η οποια μας εχει ζαλισει με ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ των Λαων, με ελευθερια ψηφου, και ολα τα παρεμφερη.Ας δουμε ποσοι "Εθνικοι" Μακεδονες ζουν εκει μεσα και ποσοι Ελληνες. Μας εχουν πιεσει σε μια συνομωσια ΣΙΩΠΗΣ για μια ζωη, με μια πολιτικη Βενιζελικη που ξεκιναει απο το ΕΛΙΑΜΕΠ, με ολους τους Ακαδημαικους οι οποιοι εχουν γινει οτι εχουν γινει με σπρωξιματα απο ΕΕ και ενα Ακαδημαικομ κατεστημενο που βασιζεται στην φιλοσοφια του Βενιζελου και της κλικας του. Ξεπουλησε Βορειο Ηπειρο, Πελαγονια,Ανατολικη Θρακη,και μας τον πασσαρουν για Εθναρχη.Οσο δε για τους Κυπριους, ειχαν την εκλογη της ΕΝΩΣΕΩΣ, αλλα προτιμησαν τον τρελλοπαπα για να καταληξουν οι γυναικες τους σκλαβες των Τουρκοταταρομογγολων στο μισο νησι τους. Τι χρειαζεται ειναι μια ριζοσπαστικη αναθεωρηση της εξωτερικης πολιτικης της Ελλαδος και με μια Κυβερνηση η οποια ΔΕΝ εχει εκλεγει με τιμιο τροπο, δεν υπαρχουν δυνατοτητες αναθεωρησης τετοιου ειδους πολιτικης. Ακου λεει, βγηκε ο Τσιπρας να μας πει οτι το ονομα θα πρεπει να συμφερει και στις δυο χωρες.Δεν εχει το δικαιωμα να ασχολειται με ΕΘΝΙΚΑ θεματα, καλλιτερα να τα αφησει για μια ΝΟΜΙΜΩΣ εκλεχθεισα Κυβερνηση πριν αρχισουν να παιζουν οι ζουρναδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τα περί κομιντέρν και αριστεράς άσχετα βέβαια. Άσε που ξεχνάμε πως ότι γίνεται γίνεται για να μπουν τα Σκόπια στο "καλό" ΝΑΤΟ και ΕΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σταύρο θα διαφωνήσω μαζί σου. Τα γεωγραφικά όρια της αρχαίας Μακεδονίας ήταν η κοιλάδα της Πελαγονίας συμπεριλαμβάνοντας και την αρχαία Ηράκλεια Λυγκηστίς, μέχρι περίπου 20-25 χιλιόμετρα βορείως του Βαρνούντα. Δηλαδή τα νότια όρια της αρχαίας Παιονίας.

    Πιστεύω συμφέρει και από γεωστρατηγικής πλευράς να συμπεριλαμβάνονται και το Μοναστήρι και η Γευγελή στην γεωγραφική Μακεδονία, όχι μόνο λόγω Ελληνισμού αλλά και ότι το σημερινό ψευδοκρατίδιο στην τωρινή του μορφή έχει ημερομηνία λήξεως και τα αλησμόνητα εδάφη του νοτίου τμήματος του...και ο νοών νοείτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.