10/1/18

Τα Σκόπια και η κατάντια του ελληνικού καθεστώτος

Γεώργιος Ε. Δουδούμης
Φαίνεται ότι το πολιτικό καθεστώς της Ελλάδος έχει πλησιάσει ποιοτικά τα καθεστώτα του Ερντογάν, του Ράμα, του Τζουκάνοβιτς και του αλήστου μνήμης Γκρούεφσκι. Καβάλα στο ψηλό άλογο της εξουσίας νομίζουν ότι έχουν το δικαίωμα να αποφασίζουν αυθαίρετα, όπως τα κακόφημα καθεστώτα της γειτονιάς μας, για ένα άκρως σημαντικό εθνικό θέμα για το οποίο σε μια δημοκρατική χώρα πρέπει να αποφασίζει ο λαός με δημοψήφισμα.
Δεν περιμέναμε από τον Αλέξη Τσίπρα και τους κομματικούς παράγοντες που τον περιβάλλουν κάτι καλύτερο, το ιστορικό τους είναι γνωστό.
Ποιος νομίζει όμως ότι είναι ο Νίκος Κοτζιάς, που ως υπουργός Εξωτερικών πουλάει εξυπνάδα και μιλάει αγέρωχα για πλειοψηφία βουλευτών ικανή για να παραχωρηθεί το όνομα της Μακεδονίας, προσβάλλοντας έτσι τους Έλληνες; Στη διάρκεια της θητείας του ο Ν. Κοτζιάς απέκτησε υπεροψία που μας θυμίζει το σοφό «Αρχή άνδρα δείκνυσι».
Αν νομίζει, λόγω φιλοδοξίας, ότι βάζοντας την υπογραφή του για να «λύσει» το Σκοπιανό θα δοξασθεί ως μέγας διπλωμάτης, θα του το πούμε ξεκάθαρα, ότι τέτοια «διαπραγμάτευση» –που επί της ουσίας είναι μόνο παραχώρηση με μια γαρνιτούρα δίπλα στο «Μακεδονία»– δεν είναι κατόρθωμα. Δεν πρόκειται να περάσει σε χρυσές σελίδες της ελληνικής ιστορίας το όνομά του, γι’ αυτό να είναι βέβαιος.
Επί της ουσίας: το όνομα Μακεδονία δεν είναι ορφανό.
Οι κάτοικοι της χώρας με κύριο συνθετικό το «Μακεδονία» θα έχουν το δικαίωμα να ονομάζονται «Μακεδόνες» πολίτες, να έχουν «μακεδονική» ιθαγένεια, να ονομάζουν τη γλώσσα τους «μακεδονική», να έχουν μια «μακεδονική» εθνική ταυτότητα και τα προϊόντα της χώρας τους να έχουν «μακεδονική» ονομασία προέλευσης. Επιπλέον, ο υποτιθέμενος διαλλακτικός Ζόραν Ζάεφ, πρωθυπουργός της πΓΔΜ, μόλις πριν από λίγες μέρες έκρινε «εξαιρετικά θετική» την καταρχάς θετική απάντηση του Πατριαρχείου της Σόφιας σε αίτημα της Μακεδονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας (μη αναγνωρισμένης από καμία αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία) να γίνει η Βουλγαρική Ορθόδοξη Εκκλησία μητέρα-Εκκλησία της και να της...
Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos-news

4 σχόλια:

  1. "..Επιπλέον, ο υποτιθέμενος διαλλακτικός Ζόραν Ζάεφ, πρωθυπουργός της πΓΔΜ, μόλις πριν από λίγες μέρες έκρινε «εξαιρετικά θετική» την καταρχάς απάντηση του Πατριαρχείου της Σόφιας σε αίτημα της Μακεδονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας (μη αναγνωρισμένης από καμία αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία) να γίνει η Βουλγαρική Ορθόδοξη Εκκλησία μητέρα-Εκκλησία της.."

    Τρικυμία εν κρανίω. Εσεις οι υποστηρικτές του μη συμβιβασμού Βούλγαροι δεν λέτε ότι είναι? Αποφασίστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα επεμβει η δικαιοσυνη, για λογους εθνικης προδοσιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν τι επιτρεψει....ο μεγαλος Δασκαλος...γιατι οχι...??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Καβάλα στο ψηλό άλογο της εξουσίας νομίζουν ότι έχουν το δικαίωμα να αποφασίζουν αυθαίρετα, όπως τα κακόφημα καθεστώτα της γειτονιάς μας, για ένα άκρως σημαντικό εθνικό θέμα για το οποίο σε μια δημοκρατική χώρα πρέπει να αποφασίζει ο λαός με δημοψήφισμα"

    Δεν αποφασίζουν αυθαίρετα. Κάνουν χρήση τού δικαιώματος, που τούς παρέχει το Σύνταγμα. Μία φορά, όλη κι όλη, έγινε δημοψήφισμα στην Ελλάδα, το 1974. Χωρίς δημοψήφισμα εφαρμόστηκε Σύνταγμα, μπήκαμε στην ΕΟΚ και όλες τις Συνθήκες της, τής ΟΝΕ μη εξαιρουμένης. Χωρίς δημοψήφισμα υπαχθήκαμε στο ΔΝΤ και λοιπούς δανειστές. Συνεπώς, οι τωρινοί κυβερνώντες δεν κάνουν κάτι διαφορετικό απ' αυτό που έκαναν και οι προκάτοχοί των. Και γιατί να κάνουν, αφού ο ούτως καλούμενος "κυρίαρχος" (τρομάρα του!) ελληνικός λαός, ουδέποτε διαμαρτυρήθηκε για τον παραγκωνισμό του;
    Το άρθρο φανερώνει κομματική εμπάθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.