23/1/18

Σκοπιανό: Η επιστροφή του λαού στο προσκήνιο;

  • (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Σωτήρης Μπαρμπαρούσης)
Η συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης, με απόν το πολιτικό σύστημα, έδειξε ότι υπάρχουν ακόμη αντανακλαστικά στην κοινωνία. Μια κοινωνία διαλυμένη από τις μνημονιακές πολιτικές και κυβερνήσεις, ηττοπαθή και παραιτημένη. Μέχρι χτες τουλάχιστον.
Η τεράστια συμμετοχή αποτελεί καλό νέο, που θα πρέπει να αξιοποιηθεί κατάλληλα και προς τη σωστή κατεύθυνση.
Έτσι:
Η εγρήγορση θα πρέπει να συνεχίσει και να στοχεύσει σε μιαν άλλη πολιτική για το Σκοπιανό, η οποία θα επικεντρώνει στο ζήτημα του αλυτρωτισμού των Σκοπίων. Πράγματι, μέχρι τώρα η «διαλλακτικότητα» που δείχνουν οι Σκοπιανοί αφορά το όνομα, ενώ αφήνει ανέγγιχτη τη θεωρία τους ότι υπάρχει η Μακεδονία του Αιγαίου, η οποία πρέπει να απελευθερωθεί. Ο αλυτρωτισμός διαπερνά τη σκοπιανή ιδεολογία, από το σύνταγμα μέχρι την εκπαίδευση της γειτονικής χώρας.
Το κυβερνών κόμμα, του οποίου στελέχη και συνιστώσες αποκαλούσαν τα Σκόπια «Μακεδονία», περιορίζεται στην κουβέντα για το όνομα, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, και αφήνει απ’ έξω τον αλυτρωτισμό. Αυτό δημιουργεί διαχρονικά προβλήματα στη διαχείριση του ζητήματος, αφού οι γείτονες το εκμεταλλεύονταν επικοινωνιακά παλιότερα, εμφανιζόμενοι σαν αδικημένοι που τους στερούμε τάχα το δικαίωμα αυτοκαθορισμού (επιχείρημα που έπιανε σε μη πληροφορημένο διεθνές ακροατήριο). Το εκμεταλλεύονται και τώρα, αφού εμφανίζονται έτοιμοι για κάποια κοινά αποδεκτή ονομασία δίχως να υποστέλλουν τον αλυτρωτισμό, ούτε τους πιέζομε κι εμείς.
Αν μεταφέρομε τη συζήτηση στην ουσία, κερδίζομε πολλά: μεταφέρομε την πίεση στους Σκοπιανούς, καθώς θα πρέπει να αποδείξουν έμπρακτα ότι δεν διεκδικούν εδάφη δικά μας, προετοιμάζομε τη διεθνή κοινότητα να καταλάβει τι πράγματι συμβαίνει, να νιώσει την ουσία του σκοπιανού αφηγήματος. Έτσι, όταν τα Σκόπια αποκηρύξουν τον αλυτρωτισμό, το όνομα θα λυθεί από μόνο του και σε κατεύθυνση που θα συνάδει με τα εθνικά συμφέροντα. Ενώ αν τώρα καταλήξομε σε μια κοινά αποδεκτή ονομασία και δε συζητήσομε για τις σκοπιανές διεκδικήσεις, θα βρούμε από την πίσω πόρτα αυτό που νομίζομε ότι πετάξαμε από το παράθυρο.
Η επιτυχία του συλλαλητηρίου έφερε σε αμηχανία το πολιτικό σκηνικό.
Γι’ αυτό και κατασυκοφαντήθηκε ως ακροδεξιό και ακραίο από την κυβέρνηση και τον υπόλοιπο εθνομηδενιστικό νεοταξικό χώρο, γι’ αυτό και τονίστηκε νωρίτερα ότι δεν συνίσταται η διεξαγωγή του. Για άλλη μια φορά θέλησαν να χαρίσουν τον πατριωτισμό στη Χρυσή Αυγή οι υπηρέτες της παγκοσμιοποίησης και του Σόρος. Και διαψεύστηκαν από την παλλαϊκότητα της συμμετοχής και την ανταπόκριση του λαού. Αλλά ήταν χαρακτηριστική και η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, της οποίας ο αρχηγός επίσης αμήχανα ένιωσε, και σύρθηκε σε μια δήλωση «κατανόησης και σεβασμού» του λαϊκού αισθήματος, δείχνοντας ότι δεν το συμμερίζεται, δείχνοντας πόσο αποστασιοποιημένος είναι από το ζήτημα κι ότι μόνο από ψηφοθηρική σκοπιά το προσεγγίζει. Εμείς όμως θα πρέπει να χτίσομε πάνω στην επιτυχία αυτή, ώστε να δημιουργηθεί ένα κίνημα απελευθέρωσης, που θα βάλει τα θεμέλια για την αντιστροφή της παρακμής και την αντίσταση σ’ αυτούς που μεταβάλλανε την πατρίδα μας σε αποικία, ξένους αλλά και ντόπιους λακέδες τους.
Η πανελλήνια συμμετοχή, με διακριτή τη συμπαράσταση της Κρήτης, σφυρηλατεί ξανά την αίσθηση της αλληλεγγύης μεταξύ των ελληνικών πληθυσμών και οδηγεί στη σύμπηξη ενός μετώπου που ενώνει την κοινωνία στον μεγάλο της αγώνα, που είναι να ξαναπάρομε τη χώρα στα χέρια μας. Αυτό θα γίνει μέσα από την αυτοοργάνωση του λαού, την απόρριψη του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος και τη συνειδητοποίηση ότι ένας αντιαποικιοκρατικός αγώνας είναι υποχρεωτικά εθνικοαπελευθερωτικός.
Για να θυμηθούμε και να επαναλάβομε τα λόγια ενός μεγάλου επαναστάτη που σκοτώθηκε μαχόμενος δίχως να αλλοτριωθεί από την εξουσία, Πατρίδα ή Θάνατος!
Μανώλης Εγγλέζος-Δεληγιαννάκης

10 σχόλια:

  1. Αγαπητέ Μανώλη δεν διαφωνώ σε τίποτα κι εγώ ήμουν ένας απο το πλήθος , ξέρεις , απο μέσα μου φώναζα οτι μας λείπει ηγέτης και να είσαι σίγουρος αν ρώταγες όλους αυτούς τους Ελληνες το ίδιο θα σου έλεγαν . Για ενα να είσαι σίγουρος , οτι αν υπήρχε έστω και ενας ίσως ο λαός να ήταν και παραπάνω !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νικο
      Ο θεος ειχε προ καιρου αγγελια "ζητειται χτιστης για την Ελλαδα." Η προσληψη εγινε.Ο χτιστης θα αναλαβει εργασια...οταν τα ..υλικα συγκεντρωθουν ολα...Στις 4 Φλεβαρη ..ξεφορτωνει το πρωτο φορτηγο.θαρθουν και τα υπολοιπα..Τοτε θαρθει ο ...μαστορας...ετσι ειναι η συμφωνια..με τον Αρχιτεκτωνα...ολα στην ωρα τους.

      Διαγραφή
  2. Το συλλαλητήριο θα πρέπει να αποτελέσει απαρχή αφύπνισης για ένα άλλο εθνικό θέμα, κατά τη γνώμη μου πολύ σημαντικότερο του "Μακεδονικού": Είναι το θέμα του σιωπηρού εποικισμού της χώρας μας από Αφροασιάτες μουσουλμάνους, οι οποίοι δεν δικαιούνται ασύλου, αλλά δεν επιστρέφονται στην Τουρκία. Αυτούς το εγκληματικό ισλαμο-κομμουνιστικό καθεστώς Σύριζα ετοιμάζεται να εντάξει (=να εμφυτεύσει) στην ελληνική κοινωνία και να τους δώσει ιθαγένεια, για να στηρίζουν το καθεστώς. Ήδη το κομμουνιστικό δίδυμο Γαβρόγλου-Μουζάλα ανακοίνωσε δωρεάν μαθήματα γλώσσας στα ελληνικά ΑΕΙ για ισλαμιστές εποίκους, τη νέα πελατεία της Αριστεράς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φραγκούλης Φράγκος. Βγήκε, μίλησε και μετά... πήγε σπίτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ήταν μια πολύ καλή στιγμή, ξάφνιασε τους πάντες και έως τώρα η αμηχανία οδηγεί τους θεσμικους ταγους (κομματα, κράτος, τύπος κλπ) να λένε μπαρουφες.
    Ο κατά τα άλλα καλός Κοτζιας, να λέει ότι "το συλλαλητήριο ΔΕΝ θα επιρρεασει την διαπραγματευση"
    Τα ιδιωτικά κανάλια να καλύπτουν απευθείας την κηδεία του Στεφανακου και δηλώσεις συγγενων.
    Η Ερτ να λέει "ότι του φανεί του Λολοστεφανη"
    Τα κόμματα, αλλανταλλα, αλλά λόγια ν'αγαπιωμαστε.
    Ενώ είναι τόσο απλό, ο λαός εάν έχει καθαρό προταγμα, ξεκάθαρο στόχο και απλό λόγο είναι εκεί, μαζικά, με δύναμη και πάθος έτοιμος να παρασύρει ότι βρεθεί μπροστά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το φραγμα εσπσε. Τωρα ειμαστε θεατες στη πρωτη φαση βιολογικου καθαρισμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ποια η νεα κατευθυνση και απο που ορμώμενη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στα λαγουμια που κρυβοντε τα εγγονια του Ζαχαριαδη και Μπεναρογια. Συσσωρευμενος θυμος και οργη. Ολοι αυτοι οι υπανθρωποι που τολμησαν να ριξουν σφαιρα στον πολιτισμο μας, ΠΑΠΑΔΑΚΗ, και στις επιστημες μας, ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΠΑΤΖΗΣ (ο Ορυκτος Πλουτος της Ελλαδος) και εκαψαν αθωους ανθρωπους στο κεντρο της Αθηνας πινουν τωρα το τελευταιο τους καφεδακι σ* αυτη την ΙΕΡΗ ΧΩΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.