12/1/18

Χαμένη μόνο η μάχη που δεν έχεις δώσει!

Η μόνη αποδεκτή θέση για το Σκοπιανό είναι αυτήν του Συμβουλίου Αρχηγών το 1992

Από τον Φαήλο Μ. Κρανιδιώτη
Τίποτα δεν έχει χαθεί. Καμιά συμφωνία δεν έχει επιτευχθεί στο Σκοπιανό. Ολα είναι ανοιχτά και οι πολίτες, από τον πρώτο πολίτη της χώρας ως τον τελευταίο βοσκό σε μια ράχη των βουνών μας, είμαστε τα αφεντικά της. Κυβέρνηση, κομματικοί, βουλευτές, όλοι, είναι οι υπηρέτες σας, τους πληρώνετε και το τελευταίο ευρώ. Η φωνή σας και η ψήφος είναι όπλο, πρέπει να στέκονται με σεβασμό μπροστά σας.
Τώρα τα συστημικά κόμματα και ΜΜΕ πουλάνε «σωφροσύνη» για τη Μακεδονία. Προσπαθούν να μας ντρεσάρουν όπως τα άλογα με τον συραγωγέα και το μαστίγιο σε κύκλο. Επικαλούνται «έντιμο συμβιβασμό», πως αργήσαμε, παρήλθε ο χρόνος, βρίζουν και συκοφαντούν ως εθνικιστές, ακροδεξιούς, παρανοϊκούς, περιθωριακούς τη συντριπτική πλειονότητα του λαού που αντιτίθεται σε όνομα που θα περιέχει τη λέξη Μακεδονία. Ολοι οι μηχανισμοί της υποταγής και τα ΜΜΕ-ντουντούκες τους έχουν ξαμολυθεί να λειάνουν το έδαφος προς τα Σούσα.

Εχουμε και λέμε, λοιπόν. Η μόνη αποδεκτή θέση είναι η θέση του Συμβουλίου Αρχηγών το 1992. Ποτέ και πουθενά η λέξη Μακεδονία στην ονομασία των Σκοπίων. Μπορεί ο Καραμανλής να δέχθηκε σύνθετη με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις (erga omnes), όμως ήταν τακτικός ελιγμός και δείξαμε διαλλακτικοί εκ του ασφαλούς, αφού τότε ΔΕΝ το δέχονταν οι Σκοπιανοί. Τιμώ και σέβομαι τον Κώστα Καραμανλή για συγκεκριμένους λόγους που έχω γράψει. Η σημερινή κατάσταση όμως είναι αλλιώς και αυτή η θέση δεν εξυπηρετεί πια τα συμφέροντά μας, δεν εκμεταλλεύεται την ευκαιρία της συγκυρίας.

Οφείλουμε να ξεδοντιάσουμε όλο το θεσμικό και το πολιτικό πλέγμα του σωβινισμού του VMRO, συνεργών των ναζί, υπό τον Ιβάν Μιχαήλοφ, προσωπικό φίλο του Χίτλερ, του Χίμλερ και του Κροάτη ηγέτη των αιμοσταγών Ουστάσι, του Αντε Πάβελιτς. Κι αυτό σημαίνει απάλειψη του Μακεδονία από το όνομα, του «μακεδονικού έθνους» και της «μακεδονικής γλώσσας» από το Σύνταγμά τους. Αλλιώς θα παγιώσουμε τις μελλοντικές διεκδικήσεις τους.

Πρώτιστο δε ηθικό θέμα, χωρίς το οποίο δεν νοείται λύση, είναι η αναγνώριση των δικαιωμάτων της μεγάλης Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας των Σκοπίων. Το πολιτικό σύστημα βαρυγκωμά και ολιγωρεί, αφού δεν ψηφίζουν και δεν είναι «πελάτες» του, όμως είναι πια καιρός η Πατρίδα να απλώσει το προστατευτικό χέρι της και σε αυτούς τους 200.000 Ελληνες. Αλλιώς, βέτο.

Η ευκαιρία είναι μοναδική, διότι οι σωβινιστές του VMRO γνωρίζουν πως σε λίγα χρόνια θα τους καταπιεί η μελλοντική αλβανική πλειοψηφία. Εάν θέλουν βοήθεια από μας, θα την έχουν μόνον όταν απεκδυθούν την ιστορική απάτη, όχημα ενός σωβινισμού εξαιτίας του οποίου έχει χυθεί πολύ ελληνικό αίμα.

Δεν έχω λόγια για να περιγράψω την ντροπιαστική στάση της ηγετικής ομάδας της Ν.Δ. Πρώτα έστειλαν οδηγίες διά της Διοικούσας Θεσσαλονίκης, που διαβιβάστηκαν στους Προέδρους των τεσσάρων Νομαρχιακών, να μη μετάσχουν στο συλλαλητήριο, να μην υπογράφουν κείμενα διαμαρτυρίας στο διαδίκτυο και να αποφεύγουν (!) να λένε τη γνώμη τους.

Γέμισε το inbox μου από την οργή ενεργών στελεχών της Ν.Δ. Βγήκε δε και ο ευλύγιστος Αδωνις να εξηγήσει γιατί δεν θα πάει στο συλλαλητήριο. Ισως θέλει να είναι ξεκούραστος και φρέσκος για τα εγκαίνια του τζαμιού στον Βοτανικό. Μετά όμως το κράξιμο και τη μαζική ανυπακοή και αντίδραση των βόρειων νεοδημοκρατών, των οποίων η πλειονότητα είναι πρώτα Μακεδόνες και όχι κομματόσκυλα, ο ατζαμής γόνος βγήκε να διαψεύσει.

Η ουσία είναι πως κι αυτός προτιμά τη σύνθετη ονομασία του 2008 και όχι αυτήν του Συμβουλίου Αρχηγών του 1992. Βιάζεται όλη η ψευτοελίτ μας να συμβιβαστεί. Οι Ισπανοί περίμεναν κοντά οκτώ αιώνες για την απελευθέρωση της Ισπανίας από τους Αραβες. Το γενναίο Εβραϊκό Εθνος περίμενε 2.000 χρόνια για να επιστρέψει και να απελευθερώσει τη γη του και την πρωτεύουσά του, την Ιερουσαλήμ. Δεν κουράστηκαν. Κι αν κουραστήκατε, αρχοντόπουλα, ανθρώπινο, κατανοητό. Κάντε λοιπόν στην άκρη γι’ άλλους, ακάματους, γιατί το Εθνος είναι ακόμη ξεκούραστο, στην αιώνια νεότητά του. Πηγαίντε για σκουός.

*Πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ
www.neadexia.gr

15 σχόλια:

 1. Φαήλο καλησπέρα. Έκλεγε ο ψηλός https://youtu.be/WIVf3FoSARs . Τέτοια μιζέρια μαζί βέβαια και πολλά άλλα μας καθιστούσε αναξιόπιστους. Και διαφωνώ ότι ήταν τακτικός ελιγμός η εκ μέρους του αποδοχή της σύνθετης. Αντιπροσώπευε μαζί με όλους τους άλλους τους πριν τους νυν και δυστυχώς τους επόμενους την ανυπαρξία κράτους, το έλλειμμα στρατηγικής και την εκ μέρους τους αποδοχή ή συνηγορία ή και σύμπραξη ούτως ώστε οι εθνομηδενιστικοί βρικόλακες να πίνουν το πνευματικό αίμα των πολιτών. Να θυμηθούμε μερικά ακόμη, ότι συζητούσε την εισαγωγή του ... Λατινικού αλφαβήτου.

  Ας το κατανοήσουμε. Μετά την δολοφονία του Καποδίστρια δεν έχουμε ανεξάρτητο κράτος, έχουμε ξενοκρατία, δεν υπάρχει επάξια πολιτική ηγεσία και το πρόβλημα των νεοελλήνων είναι να αντιστρέψουν όλα αυτά. [Ο Ιωάννης Καποδίστριας και οι διπλωματικές διαπραγματεύσεις με τις Μεγάλες Δυνάμεις: Σχέσεις ισχυρών και λιγότερο ισχυρών κρατών στο σύγχρονο διεθνές σύστημα http://wp.me/p3OqMa-1p5
  «ΟΙ ΑΦΕΤΗΡΙΕΣ ΤΟΥ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ» http://wp.me/p3OlPy-1FG - http://wp.me/p3OqMa-1oL ]

  Κυρίως να αποτινάξουμε τα ιδεολογικά δόγματα και τα αριστεροδεξιά σύνδρομα και να ενσαρκώσουμε με την πολιτική μας την δημοκρατία και την ελευθερία που είναι το θεμέλιο της Ελληνικότητας. [Tο εθνοκρατοκεντρικό διεθνές σύστημα και η διαδρομή της ανθρωποκεντρικής πολιτικής θεμελίωσης http://wp.me/p3OlPy-1id και Αριστοτελισμός, διαδρομές των Νέων Χρόνων και το μοντερνιστικό ιδεολογικό δηλητήριο http://wp.me/p3OqMa-1jx και ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ: Τι είναι οι Θερμοπύλες, εν τέλει; Τι είναι η Ιθάκη; Τι είναι οικογένεια; Τι είναι πατρίδα; http://wp.me/p3OlPy-1pZ]
  Σε κάθε περίπτωση δεν λειτουργούν έτσι οι ηγέτες. Άσε που είπε πριν ότι "η Κύπρος είναι μακριά".

  Ποιος θα μπορούσε να θεωρήσει αξιόπιστο ένα κράτος όταν οι «ηγέτες» λένε ότι εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες «είναι μακριά» ενώ για το "Μακεδονικό" έκλαιγε αντί να κινηθεί στρατηγικά.

  Στην διεθνή πολιτική συναισθηματισμοί δεν χωρούν ενώ η στρατηγική ανυπαρξία σε εκμηδενίζει με ή χωρίς τα Σκόπια. Και αυτά σε μια χώρα όπου οι ηρωίδες είναι ... ερωτιάρες: ΚΥΠΡΙΑΚΟ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΜΟΣ, ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ΚΑΙ Η «ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ Η … “ΕΡΩΤΙΑΡΑ”» https://wp.me/p3OqMa-1ry

  Βέβαια, στην Ελλάδα των γνωστών ονομάτων της συμφοράς μας εθνικό συμφέρον δεν υπάρχει [ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ Η «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΜΑΡΙΟΡΗΣ» https://wp.me/p3OlPy-1I0 https://wp.me/p3OqMa-1qs] ενώ όταν μιλάς για εθνική στρατηγική όχλος καθωσπρέπει δολοφόνων χαρακτήρα επιτίθενται [Μεταψυχροπολεμική Ελληνική διπλωματία, τα Σκόπια και τα αίτια του ελλείμματος εθνικής στρατηγικής https://wp.me/p3OlPy-1Kj]

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Το υπάρχον γραικυλικό καθεστώς κάνει ζημιά ακόμη και αν μάχη δοθεί από όλους τους Έλληνες πολίτες.

  Και μόνο που δέχονται να θέσουν υπό διαπραγμάτευση τα αδιαπραγμάτευτα, το Είναι Μας, μας ζημιώνουν ανεπανόρθωτα σε βάθος χρόνου.

  Μόλις σήμερα, σε συνάντησή μου με ανώτατο στέλεχος του Διεθνούς Οργανισμού Εμπορίου, ένας αξιοπρεπέστατος και ικανότατος κύριος με ρώτησε "Από ποιό μέρος της Ελλάδας" είμαι.

  Του απάντησα όπως απαντάω πάντα σε όλους τους ξένους. Είμαι από την Μακεδονία. Κάνω παύση για 1-2 δευτερόλεπτα και προσθέτω, από την Μακεδονία - Ελλάδα.

  Ο Κύριος αναφώνησε αμέσως, περήφανα. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Ένας ξένος αγαπητοί Συνέλληνες είναι πιο Έλληνας από τους γραικύλους πολιτικούς μας.

  Και προφανώς είναι πιο Έλληνας γιατί αμέσως μετά μου απήγγειλε στοίχους από τον Όμηρο σε Αρχαία Ελληνικά. Βλέπετε στο σχολείο της χώρας του είχε κάθε μέρα 2 ώρες Αρχαίων Ελληνικών και οι γραικύλοι εδώ, στην κοιτίδα των Ελλήνων πολεμούν την Γλώσσα Μας, την Θρησκεία Μας, την Ιστορία Μας. Διαβρώνουν με μίσος το Είναι Μας.

  Να πέσει τώρα το γραικυλικό καθεστώς, η ζημιά τους είναι ήδη ανεπανόρθωτη, μαύρη κηλίδα στην Ιστορία των Ελλήνων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μακάρι η οργή των ΕΛΛΉΝΩΝ για την προδοτική στάση των κυβερνήσεων μας σε ένα τέτοιο ζήτημα,να γίνει αίτια να καταλάβουμε ότι πρέπει να ξεμπερδεύουμε μια για πάντα με αυτό το πολιτικό κατεστημένο διαδοχικής προδοσίας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αγαπητε Κριστιάν...

  Δυστυχως για τον τοπο οι νενεκοι γίνανε πολλοι ολα αυτα τα χρονια...και κατέχουν διαφορα μετεριζια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλή Χρονιά να έχεις αγαπητέ Ορφέα με τη λύρα.

   Διαγραφή
 5. Ο κ. ΦΑΗΛΟΣ
  Δυστυχως δεν εχει την εξωθεν καλη μαρτυρια για να λεει πολλα.Ισως ειναι σωστα.Αλλα απο το αιθερικο πεδιο με ευθυνη του εχασε την συνδεση.Συνδεθηκε με τον βαλτο...δεν θα ξεφυγει απ αυτο στο νου των ανθρωπων..που πια κοιταζουν καλα τα αρχεια στην μνημη των συνειδησεων..Η εποχη της ξεχασιας τελειωσε.Ο αριθμος των ατομων που ψαχνουν..αυξηθηκε.Μολις φτιαξουν την κρισιμη μαζα...κοντευει..τιποτε δεν θαναι ιδιο ξανα..οπως χθες.Ολες οι καταγραφες θα ψαχθουν..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Σχετικά με την Μακεδονία συχνά λέγεται και γράφεται από τους ηλίθιους που σήμερα κυβερνούν ακόμα μωρότερους υπηκόους (εμάς δηλαδή) ότι αμέσως μετά τον 2o παγκόσμιο πόλεμο σταθήκαμε ενδοτικοί ώστε τοιουτοτρόπως να βοηθήσουμε τον Joshep Broz να ανεξαρτοποιηθεί από την ΕΣΣΔ και να γίνει ο ηγέτης των αδεσμεύτων. Κάτι που βόλευε τους δυτικούς.

  Ωστόσο ακόμα και τότε όταν από τους γιουγκοσλάβους του Τίτο αναζωπυρώθηκε το πρόβλημα που αρχικά σπίθα είχαν ανάψει οι Βούλγαροι στις αρχές του 20ου αιώνα, η Ελλάδα ακόμα και εν μέσω των ερειπίων και εμφυλίων πολέμων για να κάνει το καλό παιδί των δυτικών δεν είχε τολμήσει να αναγνωρίσει κράτος με το όνομα Μακεδονία που άλλωστε δεν ήταν τότε παρά μία περιφέρεια στην Γιουγκοσλαβία.

  Σήμερα γιατί επιδεικνύουν τόση μεγάλη πρεμούρα οι δικοί μας "ξένοι" εντολοδόχοι τοποτηρητές από την στιγμή που μάλιστα δεν παίζονται τόσο μεγάλα συμφέροντα όπως επι Τίτο και που άλλωστε ούτε ακόμα και τότε δεν είχαμε προβεί σε τόσο μεγάλη προδοσία;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Αγαπητε Δημήτρη Κ

  Πιάνοντας ως αφορμή σκέψης το ...κρίσιμη μάζα....και χωρις να διεκδικώ τίτλους υπεράσπισης του προσώπου που αναφέρεις που ουτε καν γνωρίζω ,αναρωτιέμαι ακομη και οταν αυτη η μάζα αποκτά κρίσιμο μέγεθος κατα ποςο εχει συνηδειτοτητα η ακολουθεί (πίστα) τους εκάστοτε ταγού της......
  Επιπλεον μια και το παγκόσμιο παίγνιο πλεον εχει ξεφύγει κατα πολλα στάδια σπο την σημερινή πραγματικότητα (εςτω και αν αυτο γινεται επι χαρτου αρχικώς που ομως αφορά μελλοντικές πρακτικές)αναρωτιέμαι κατα πόσον η περιορίζεται να καταλαβαίνει τα κόλπα και τις παγίδες που της στήνουν οταν αυτες γίνονται πραγματικότητα και αποκαλύπτονται η εχει την δυνατότητα να οσφριζεται. .Εςτω ..τα μελλούμενα κόλπα που της προγραμματίζουν και να αντιδρά αντιστοίχως?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν ακολουθει παντα .Δεν εχεις αδικο.Αλλα εδω ειναι μια μαζα που αδρανει πολυ.Μπορει να πσραγεις ενεργεια αδρανοντας ? Οχι..Χιλιες φορες να γινει ενεργητικη.Το που θα παει ειναι μετα.Αν διδαχτηκε κατι απ την κατρακυλα..και μσλλον κατι πηρε..θαναι καλυτερα μετα.Δεν διδαχτηκαν ολοι σιγουρα.Αρα μιλω για την κρισιμη μαζα των διδαχθεντων.Οταν γινουν πιο πολλοι αυτοι..απ τα τουβλα.Καλοπροαιρετα το λεω.Καλοδεχουμενοι ολοι..δεν μπορουν ολοι ..ετσι ειναι η φυση.Προσεγγιζεις..δεν φτανεις ποτε..το ολον.Στο δοκιμιο περι βλακειας..του Τσιλολι..οταν ο αριθμος των βλακων μιας κοινωνιας αυξηθει για διαφορους λογους..πανω απο ενα οριο αντοχης των υπολοιπων..η κοινωνια κσταρεει στα πσντα...εδω αυτο εγινε..Ηταν αυτοι που ξεπερασαν την κρισιμη μαζα.Μενει τωρα να αντιστραφει το φαινομενο.Ετσι γινεται παντα.Αντιστρεφεται καποτε.Ας ειναι τωρσ αυτο.Ειναι αναγκη να ζησει η κοινωνια ...να μην πνιγει στην βλακεια.Δεν το επιτρεπει η φυση να γινουν ολοι βλακες.Οι βλακες ειναι πολυ επικινδυνοι γιατι ..δεν κατανοουν οτι ειναι βλακες...οτι και να κανεις.Ο λαος μας ξεπεσε για λιγο..αλλα ειναι λαος ευφυων ανθρωπων...με αντοχη στην ιστορια.Θα λαμψει παλι...εχει γονιδια Θεικα..και η βλακεια θα αντιστραφει..εχει ξαναγινει εδω..Ηταν ενα μαθημα γερο οτι παθαμε.Ετσι περπατα η γνωση...με σκληρα μαθηματα.Οταν αρχισει η εκρηξη..μας..τοτε η φυση θα βοηθησει...θα πεταχτει ο οδηγος ..η κορυφη που ολοι περιμενουμε...το νεο...δεν θαρθει νεο απ τα ..παλια.Το νεο ερχεται παντα νεο..και την ωρα που πρεπει..οχι ακαιρα.Εμεις πρεπει να πυροδοτησουμε την ιστορια.Τωρα...πριν ειναι αργα..που δεν θαναι.

   Διαγραφή
 8. Ο κ. Φαηλος πριν κανη οποιαδήποτε αναφορά σε ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, πρεπει να λαμβανη υπ' όψιν, οτι υπαρχουν χιλιαδες Ελληνες που δεν εχουν ξεχαση, οτι για χρονια πολλα, ηταν ο ΝΟΜΙΚΟΣ συμβουλος ενός απο τους μεγαλύτερους προδότες της σύγχρονης ιστοριας μας.. Του Σαμαρα...!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Επειδή συμμετέχω στην συζήτηση με σχόλιο και για να μην υπάρξει η παραμικρή παρανόηση κάνω σαφές δύο πράγματα. Πρώτον, όχι μόνο δεν αφήνω την παραμικρή αιχμή για τον Φαήλο Κρανιδιώτη αλλά επιπλέον δράττομαι της ευκαιρίας για να εκφράσω την υψηλή υπόληψη που έχω γι' αυτόν. Διαφορές εκτιμήσεων ως προς κάποια πράγματα είναι λογικό να υπάρχουν. Την νοημοσύνη του, τον πατριωτισμό του, την σπανίων προδιαγραφών ευθύτητά του, το χιούμορ του που απολαυστικά θίγει καθωσπρεπισμούς του υπόδουλου νεοελληνικού συστήματος, την γνώση πολλών πραγμάτων και την νομική του κατάρτιση. Δεύτερον, υπάρχει ένα ζήτημα πολύ σημαντικό σε κάθε πολιτική περίσταση. Είναι άδικο να ταυτίζονται τα άτομα, ιδιαίτερα του διαμετρήματος του Φαήλου Κρανιδιώτη, τόσο εύκολα με άλλους. Αυστηρά πολιτικά μιλώντας και επειδή στο παρελθόν γνώρισα αμφότερους, ο ΦΚ είναι πολιτικά υπέρτερος του Αντώνη Σαμαρά. Στο ρευστό πολιτικό παιχνίδι το να υιοθετήσει κανείς την μια ή άλλη θέση ή το να συμμετάσχει σε κάποια βοηθητική θεσμική ή πολιτική θέση ή σε κάποιο σωματείο δεν είναι κύριο κριτήριο. Μπορεί αυτό υπό συγκυριακές περιστάσεις να έγινε σωστά, μπορεί να ήταν λάθος και μπορεί να ήταν στιγμιαίο λάθος εκτίμησης, κάτι δηλαδή πολύ ανθρώπινο και συνηθισμένο. Μπορεί επιπλέον να αφορά κάποια σχέση με κάποιον άλλο ο οποίος στην συνέχεια για τον Α ή Β λόγο άλλαξε. Κύριο κριτήριο είναι η συνολικότερη τοποθέτησή του και ο προσανατολισμός μέσα στον οποίο κάποιος κινείται. Καμιά εκλογίκευση δεν κάνω. Μιλώ για ανθρώπους γήινους όπως όλοι είμαστε και με αντικειμενικό τρόπο και όχι για ιδεατά όντα που ποτέ δεν υπήρξαν και ποτέ δεν θα υπάρξουν. Μιλώ επίσης για ιεραρχήσεις, ειδοποιούς διαφορές και κριτήρια και παράγοντες που διαφοροποιούν το μείζον από το έλασσον.
  Στο πλαίσιο του ίδιου ακριβώς σκεπτικού δεν θα έκανα τον δικαστή για τα εκατομμύρια που αντί δημοκρατίας ψήφιζαν ή ταυτίζονταν με κόμματα και αναπόδραστα εδώ και δύο αιώνες στριμώχνονται μέσα στους μηχανισμούς του ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (εδώ και δύο αιώνες, βασικά μετά την δολοφονία του Καποδίστρια και την δημιουργία ενός κρατιδίού έξωθεν εξαρτημένου, υπόδουλου και προικισμένου με εγχώριους κωλοτούμπες πραιτοριανούς). Το να αποδώσεις σε αυτούς συλλογική ευθύνη εμπίπτει στις γνωστές ναζιστικές πρακτικές όταν καταδίκασαν κοινωνίες και έθνη και τα εξόντωσαν. Δεν θα υπήρχε όμως ο παραμικρός ενδοιασμός να μιλήσω με αηδία και αποστροφή στους υπηρέτες κωλοτούμπες καρεκλοκένταυρους που εδώ και 8 χρόνια υπηρετούν δουλοπρεπώς τους τοκογλύφους, τους τεχνοκράτες και τα ηγεμονικά κράτη χωρίς την παραμικρή προσπάθεια να διαπραγματευτούν στην βάση των εθνικών συμφερόντων και της επιβίωσης της Ελληνικής κοινωνίας. Είναι αυτό ο ΦΚρ. Θα ήταν ύβρης να ειπωθεί. Επειδή αυτά τα πράγματα δεν είναι διαπροσωπικά αλλά μείζονος πολιτικής σημασίας, για την δική μου πολιτική μου άποψη για τον κ Σαμαρά κανείς μπορεί να δει το δοκίμιο «Η διαπραγματευτική στρατηγική της Ελλάδας ως κράτος-μέλος της ΕΕ: Προϋπόθεση η ειρηνική πολιτική επανάσταση» στην διεύθυνση https://wp.me/p3OlPy-O1. Το δοκίμιο γράφτηκε όταν χωρίς να ερωτηθώ προτάθηκα για υψηλή θέση στο Συμβούλιο Αρχηγών (θέμα για το οποίο ξεκαθάρισα δημόσια ότι δεν θα αποδεχόμουν) και αφορά, ακριβώς, την διαπραγμάτευση που επιβαλλόταν να γίνει. Όπως σημειώνω στην εισαγωγή «Τον Φεβρουάριο 2012 προσπάθησα να επηρεάσω τον αρχηγό του αστικού κόμματος
  (συνεχίζεται)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. συνέχεια

  τον οποίο γνώριζα προσωπικά επί μακρόν. Η επιστολή που του απέστειλα, επειδή αφορά ζήτημα δημοσίου συμφέροντος, δημοσιεύεται για πρώτη φορά εδώ, στο τέλος. Τότε, τον Φεβρουάριο του 2012, η αποφασιστική μνημονιακή στροφή του Αντώνη Σαμαρά με αποθάρρυναν να συνεχίσω να προσπαθώ να τον επηρεάσω ενώ την επιστολή αυτή την διαφοροποίησα και την δημοσίευσα ως «διάγγελμα ενός δεκαεξάχρονου» (βλ. http://www.ifestosedu.gr/110dekaexaxronos.htm όπου περιέχονται και μερικές ακόμη από τις παρεμβάσεις που έγιναν τότε).» Στην ίδια εισαγωγή στο υστερόγραφο εξηγώ μερικά ακόμη πράγματα. Κυρίως ότι απαιτείται μια ειρηνική πολιτική επανάσταση, συνταγματική ή άλλως πως κάποια μεταρρύθμιση που απαιτείται να γίνει τάχιστα για να προσανατολιστούμε δημοκρατικά σύμφωνα με τις πολιτικές παραδόσεις της Ελληνικότητας. Σε μια τέτοια πορεία δημόσια πρόσωπα των προδιαγραφών και της φιλοπατρίας του Φαήλου Κρανιδιώτη είναι απαραίτητα. Διαφωνώ βέβαια με την χρήση πεπαλαιωμένων όρων όπως δεξιός, αριστερός, κομμουνιστής κτλ. (http://wp.me/p3OlPy-1id και http://wp.me/p3OqMa-1jx)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κ Ηφαιστε
   Δεν εχετε αδικο ισως.Ομως μας προτρεπετε να συγχωρησουμε η να ξεχασουμε ?? Αν το πρωτο..ναι συγχωρουμε.Ολοι κανουμε λαθη.Αν το δευτερο...οχι...Δεν πρεπει πια να ξεχναμε...εδω που φτασαμε.Αλοιμονο μας αν ξαναξεχασουμε..θα μας ξαναεξαπατησουν οι πονηροι.Δεν θα ξεχασουμε...κανεναν.Η θα κοψουμε αυτο το πονηρο κεφαλι που ολη μερα εξαπατα απ το πρωι που ξυπνα εως το βραδυ..( δεν κανει απολυτως τιποτε αλλο ολη μερα )...η θα μας ξαναδιαλυσει αυτο...Μιλω για καθε ιδιο κεφαλι...

   Διαγραφή
 11. Αυτη λοιπον η ριζική ειρηνική επανάσταση που ειναι αναγκαία στην ελληνική κοινωνία (και ηδη εχει αργήσει πολυ ) ειναι το ζητούμενο πως μπορει να ξεκινήσει δειλά - εςτω-αγαπητή Κε Ηφεστε?
  Το παράδοξο ομως η το δυστύχημα στην χωρα μας που φαινεται τσκτικα με καθημερινή τριβή μας ,ειναι οτι ενώ ο Έλληνας διαπιστώνει πολλα απο τα στραβά και τα κακώς κείμενα που πέφτουν στην αντίληψη του ,εν τούτοις η καθημερινή πρακτική του τείνει στην αναπαραγωγή και διατήρηση αυτων των στραβών...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.