9/1/18

Προσοχή! Οι Έλληνες πολίτες δεν πρέπει να πτοηθούμε από τις επιθέσεις που κάνουν εναντίον μας εκείνοι που θέλουν να δώσουν το όνομα Μακεδονία

Του Σάββα Καλεντερίδη
Ούτε εθνικισμός, ούτε υπερπατριωτισμός. Απλή, τετράγωνη πολιτική λογική. 
Αν δώσουμε το όνομα, ανοίγουμε διάπλατα την πόρτα των διεκδικήσεων στους Σκοπιανούς και σε όσους θέλουν να τους χρησιμοποιήσουν στο μέλλον, για να αποσταθεροποίησουν την Ελλάδα.
Αντισταθείτε, να μην επιτρέψουμε στους πολιτικούς ψεύτες και απατεώνες να το κάνουν. Μην πτοείστε και μη φοβάστε τα "ντουφέκια" τους στη δημοσιογραφία. Το δίκαιο και η ηθική είναι με το μέρος μας. Όλοι αυτοί ορέγονται την εξουσία και είναι έτοιμοι να τα ξεπουλήσουν όλα, όπως το κάνουν τόσα χρόνια. Όμως το θέμα της Μακεδονίας είναι πολύ πιο σοβαρό από τα μνημόνια, τον ΕΝΦΙΑ και τις συντάξεις...
Και δεν πρέπει να περάσει.
Τις ημέρες αυτές παρατηρείται μια κινητικότητα σε επίπεδο κοινωνίας, γύρω από το ζήτημα της ονομασίας με την οποία θα αναγνωρίσει η Ελλάδα το κράτος των Σκοπίων.

Πριν μπω στην ουσία, θα ήθελα να κάνω μια αναφορά στον απαράδεκτο κατά την άποψή μου τρόπο που αντιμετωπίζει μερίδα του Τύπου τις πρωτοβουλίες απλών πολιτών αλλά και ομάδων πολιτών.
Οι πολίτες, που άκουσαν από τους πολιτικούς ότι «λεφτά υπάρχουν» και ακολούθησαν η χρεοκοπία και τα μνημόνια, ότι από την πρώτη μέρα «θα καταργήσουμε με ένα νόμο και ένα άρθρο τα μνημόνια» και αντ’ αυτού όχι μόνο δεν καταργήθηκαν, αλλά μας επιβλήθηκε –από εκείνους που έλεγαν ότι θα τα σκίσουν– ένα μνημόνιο χειρότερο από τα προηγούμενα, οι πολίτες που είδαν το «Όχι» του 62% να γίνεται «Ναι» από εκείνους που καλούσαν τον κόσμο να ψηφίσει το «Όχι», που ενώ άκουγαν τους υπεύθυνους της κυβέρνησης να υπόσχονται λύση για «ένα κανονικό κράτος» στην Κύπρο, και είδαν στις συνομιλίες να μιλούν για ένα κράτος-έκτρωμα, χωρίς δικό του στρατό, με ξένη αστυνομία και καταστρατηγημένη την αρχή της πλειοψηφίας και την ίδια τη δημοκρατία, παραχωρώντας εκ περιτροπής προεδρία στο 18% και βέτο σε όλα τα σοβαρά ζητήματα του νέου κράτους-εκτρώματος, είναι φυσικό να μην εμπιστεύονται τα κόμματα και τους πολιτικούς.
Οι πολίτες που είδαν τους πολιτικούς να συνάπτουν τη συμφωνία της Λοζάνης και να αφήνουν «χαραμάδες», μέσω των οποίων σε λίγες δεκαετίες είδαν να χάνεται ο ελληνισμός της Πόλης, της Ίμβρου και της Τενέδου, και την ίδια στιγμή να δημιουργείται ένα σοβαρό ζήτημα εθνικής ασφάλειας και άμυνας στην Θράκη, που είδαν τους πολιτικούς μετά τον επικό αγώνα της ΕΟΚΑ να υπογράφουν τις συνθήκες Ζυρίχης και Λονδίνου, αφήνοντας «χαραμάδες» για όσα συνέβησαν και συμβαίνουν στην Κύπρο, οι πολίτες που είδαν τα κόμματα και τους πολιτικούς να μην μπορούν να προασπίσουν τα εθνικά μας συμφέροντα, καθιστώντας με τις αποφάσεις τους τα Ίμια μια περιοχή όπου δεν μπορούμε να ασκήσουμε την κυριαρχία που ασκούσαμε μέχρι το 1996, αφήνοντας την Τουρκία στην κυριολεξία να αλωνίζει στο Αιγαίο και να εκδίδει NAVTEX ακόμα και για τα Κύθηρα, είναι πολύ φυσικό να μην εμπιστεύονται την κυβέρνηση, τα κόμματα και τους πολιτικούς στο ζήτημα της Μακεδονίας.
Και αυτό το δημοκρατικό δικαίωμα, της οργάνωσης του αγώνα από ελεύθερους πολίτες, για να μην δημιουργήσουμε με τα ίδια μας τα χέρια άλλο ένα μείζον εθνικό πρόβλημα, υπάρχουν πολιτικοί, κόμματα, εφημερίδες, δημοσιογράφοι και άνθρωποι, που αντί να το κρίνουν πολιτικά, αρχίζουν τους χαρακτηρισμούς του τύπου «άρχισαν και οι... υπερπατριωτικές πρωτοβουλίες διαφόρων αυτόκλητων υπερασπιστών του ονόματος της Μακεδονίας που μάλλον τροχοπέδη μπορούν να αποτελέσουν, παρά βοήθεια, στην προσπάθεια της κυβέρνησης να εκμεταλλευτεί την καλή συγκυρία και να κλείσει μια ανοιχτή πληγή δεκαετιών για τη χώρα και τον ελληνισμό».
Θαυμάστε δημοκρατικό και κοινωνικό ήθος.
Δηλαδή όταν υπάρχει μεγάλη μερίδα των πολιτών που δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση, τα κόμματα και τους πολιτικούς, τι θα έπρεπε να πράξει κατά την άποψη εκείνων που συμφωνούν με τους παραπάνω χαρακτηρισμούς; Να μην διαδηλώσει, να μην εκφραστεί, να μην πει την άποψή της;
Αφού τονίσω ότι είναι περιττό είναι να αναφέρει κανείς ότι τέτοιες νοοτροπίες υπάρχουν μόνο σε ολοκληρωτικά καθεστώτα, να περάσουμε και στην ουσία.
Είναι σε γνωστό σε όλους τους ιστορικούς του κόσμου ότι μακεδονικό έθνος και μακεδονική γλώσσα δεν υπάρχουν, όπως επίσης είναι γνωστό σε όλους τους γεωγράφους ότι η περιοχή που καταλαμβάνει το κράτος των Σκοπίων δεν ήταν ποτέ μέρος της Μακεδονίας.
Είναι γνωστό επίσης ότι δεν υπήρχε «μακεδονική φιλολογία, λογοτεχνία και γραμματεία» πριν από τον 20ό αιώνα. Αν νομίζουν ότι υπάρχει, ας μας παρουσιάσουν ένα γραπτό κείμενο, ένα λογοτεχνικό έργο των προηγούμενων αιώνων. Άρα μιλάμε για ένα τεχνητό έθνος και μια τεχνητή γλώσσα, που δημιουργήθηκε από τις Μεγάλες Δυνάμεις για να εξυπηρετήσει τα..

Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos-news

49 σχόλια:

  1. Αν λάβω υπ' όψιν (πολύ λίγο όσο πατάει η γάτα), την δήλωση του Κοτζιά περί "πλειοψηφίας στην Βουλή", θα καταλήξω στο συμπέρασμα ότι, η επιχείρηση διαφθοράς συνειδήσεων με διάφορους τρόπους, είχε ήδη αρχίσει προ καιρού και μάλιστα έχει ήδη στεφθεί με επιτυχία.
    Η κατάσταση θυμίζει κλίμα αποστασίας του 1965.

    Είναι προφανές ότι, τελικός στόχος είναι ο διαμελισμός της Ελλάδας. Η συνέπεια, η μεγάλη επιμονή και υπομονή, αυτών που υποστηρίζουν και υποθάλπουν τον ψευδομακεδονισμό, δεν αφήνει ΚΑΝΕΝΑ περιθώριο γιά αμφιβολίες περί αυτού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ετσι ειναι Γιωργο,ο τελικος στοχος ειναι ο Διαμελισμος της Ελλαδας!!Εξαλλου καιρο τωρα μας εχουν κανει να σκεφτομαστε ατομιστικα και τοπικιστικα....Εδω στα Νοτια δεν τους καιγεται καρφακι εαν θα πουν τη Βαρδασκα Μακεδονια η οχι..

      Διαγραφή
  2. Είναι γεγονός ότι ο λαός δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση, τα κόμματα τους πολιτικούς, την πλειοψηφία των δημοσιογράφων όχι μόνο στο ζήτημα της Μακεδονίας, αλλά και αλλού. Θέλουν και αυτό να το περάσουν στα μουλωχτά όπως και τόσα άλλα. Nομίζουν ότι εμείς τους πιστεύουμε. Επίσης πιστεύουν ότι είμαστε κορόιδα και αυτοί οι έξυπνοι. Κατέστρεψαν την Ελλάδα και θέλουν να την ισοπεδώσουν στον βωμό της καλοπέρασης και της μπίζνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να μη ξεχναμε, τι ειπε και προφεσορας Dr. Κισινγκερ. Οταν υπαρχουν δυο κρατη, ανω και κατω, βορεια και νοτια, αυτα στο μελλον τεινουν να ενωθουν!!!!!
    Για να ξερουμε και τη συνεχεια και να μην απορρουμε οταν θα μας χτυπησει τη πορτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπορεί αυτό το έκτρωμα των σκοπίων με τον μακεδονισμό τους και τον αλυτρωτισμό τους να δημιουργήθηκαν απο κομμουνιστές επί κομμουνισμού, αλλά οι φιλάρες μας οι δυτικοί και οι ΣΥΜΜΑΧΟΙ μας, ήταν αυτοί που το εδραίωσαν, πιέζοντας μας να το δεχτούμε πρώτα στα πλαίσια της Γιουγκοσλαβίας, αλλά και στην μετακομμουνιστική περίοδο οι ίδιοι είναι που επιμένουν να μας πιέζουν να δεχτούμε μια σίγουρη καταδίκη μας και μια τεράστια αδικία απέναντι μας, ίσως πόνταραν πάντα και συνεχίζουν να το κάνουν στην δουλικότητα και τις φοβίες μας ότι θα μας κάνουν ντα...
    Το ότι η Ελλάς βγάζει και πολλούς προδότες είναι γνωστό σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. The case is simple and clear. The Skopians are slavs, and nothing else. The entire region of Macedonia is Greek , and it must be reclaimed by Greece. Greece should have already taken over the entire Macedonia region. But with stupid and incompetent politicians, I will not be surprised if they make Salonica the capital of the Skopia slavs. Aisxos.
    Dr. Athanas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πέμπτη, 4 Ιανουαρίου 2018
    Σκοπιανό: Εκατοντάδες Καθηγητές Πανεπιστημίου καλούν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να εφαρμόσει την απόφαση των πολιτικών αρχηγών του 1992
    http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2018/01/1992.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ακολουθούν τα ονόματα
    http://veteranos.gr/kravgi-ton-makedonon-anichti-epistoli-pros-ton-proedro-tis-dimokratias-ypografes/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Βλεπεις πισω απο τοιχο 5.20μ.μ. Με τις ΕΟΖ η πορτα χτυπησε ηδη αλλα ο τυπος ειχε κολλησει στην οθονη και δεν το καταλαβε. Περιμενε σαν χανος να δει ποιος θα νικησει στο Σουρβαιβουουρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Παιδια ...θα χρειαστουμε ροπαλο...εγω θα παρω του Τουρκου απ την σκεπη που τοχε για τον Αι Βασιλη...
    Αληθινα θα χρειαστουμε ολοι κατι που τσακιζει την γαιδουρια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν ειχα την 16η ΕΜΑ οπως ηταν το 1983 δεν θα υπηρχε κρατος των Σκοπιων σημερα εντος μιας εβδομαδας......Αυτο θα πει Ενωση δια ροπαλου

      Διαγραφή
    2. Καρωτη Διδυμοτειχου...εκει ημουν.
      ..κι εχεις δικιο...

      Διαγραφή
  10. Ενώ συμφωνώ και πλειοδοτώ στο σχόλιο σας για το Μακεδονικο, ενισταμαι για τον πρόλογο σας, ευτυχώς μόνο σε τούτο το ιστολόγιο, « ούτε εθνικισμός, ούτε υπερπατριωτισμός». Τι σας ενοχλεί κ. Καλεντερίδη η αφοσίωση στο Εθνος; Δεν θα επιχειματολογησω για τα αυτονόητα, ούτε στους κακόβουλους ερμηνευτές της αυτής της έννοιας. Απλά να επισημάνω ότι ο Εθνικισμός υπηρετεί το Έθνος μέσω πολλαπλών πολιτευμάτων, ενώ το πολίτευμα της δημοκρατίας και το ουτοπικό ήθος που αναζητάτε, υπηρετεί μόνο τα κόμματα που διαιρούν το Έθνος και τρέφονται από της σάρκες του. Η δημοκρατία σας δεν είναι αυτή που ανέχτηκε την υπάρξη αυτού του Σκοπιανού μορφωματος υπό την σκεπή των ΝΑΤΟικων συμμάχων και των ΗΠΑ; Η δημοκρατες πολιτικοί δεν είναι αυτοί άφησαν ολες αυτες τις χαραμαδες που αναφέρετε εσεισ στο σχόλιο σας; Αυτοί δεν είναι οι ανίκανοι δημοκρατες πολιτικοί που δεν έκαναν το παραμικρό ανάκτησης της κατεχόμενης Κύπρου; και παλαιότερα άλλων σκλαβωμένων πατρίδων; Το μόνο που ενδιαφέρει την δημοκρατία σας και τους υπηρέτες της, είναι η επικοινωνιακή διαχείριση των εθνικών ταπείνωσεων και ηττών προκειμένου να διατηρείται ο προδότης πολιτικός σας κόσμος στην εξουσία. Ας μιλησομε κάποτε με ορθό λόγο χωρις ιδεολογικά κλισέ και ας στοιχηθούμε όλοι οι εργαζόμενοι και Εθνικά σκεπτόμενοι πολίτες σε πραγματικουσ εθνικούς σχηματισμούς που είναι καρφί στο μάτι του σάπιου συστηματοσ χωρίς αντεγκλήσεις, κοκορομαχίες και favouritism..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολυ σωστα τα λετε και τετοιους σαν και εσας χρειαζεται για να αποκαλυφθει στα καναλια που μιλαει οτι.και αυτος συμπαρστασεται με το δημοκρατικο τοξο και μαχεται τον Εθνικισμο

      Διαγραφή
    2. Ο πρόλογος στο άρθρο και η φράση «ούτε εθνικισμός, ούτε υπερπατριωτισμός», υπογραμμίζει τον καθαρά τεχνοκρατικό χαρακτήρα του άρθρου.
      Τι σημαίνει αυτό:
      Είτε είσαι αριστερός, διεθνιστής και ότι άλλο θέλεις, καθαρά τεχνοκρατικά, η παραχώρηση του ονόματος, ανοίγει την πόρτα για διεκδικήσεις εναντίον της Ελλάδας.
      Στην ουσία, αυτό θα αποτελέσει εργαλείο για τον διεθνή παράγοντα να παρεμβαίνει και να εκβιάζει την Ελλάδα σε όποιο θέμα την εξυπηρετεί.
      Αυτό είναι καθαρά τεχνοκρατική προσέγγιση, γι' αυτό και το «ούτε εθνικισμός, ούτε υπερπατριωτισμός».
      Δεν έχω χρόνο να διασαφηνίζω τα προφανή.
      Βάλτε το μυαλό σας να δουλέψει.

      Διαγραφή
  11. Σαν τέτοια ώρα στο βουνό - Παύλος Μελάς

    https://www.youtube.com/watch?v=42Dit-jShi8

    Σαν τέτοια ώρα στο βουνό ο Παύλος πληγωμένος
    Μες στο νερό του αυλακιού ήτανε ξαπλωμένος.
    -Για σύρε, Δήμο μου πιστέ, στην ποθητή πηγή μου
    και φέρε μου κρύο νερό να πλύνω την πληγή μου.
    Δεν κλαίω τη λαβωματιά, δεν κλαίω και το βόλι,
    Μον' κλαίω που με άφησε η συντροφιά μου όλη.
    Σταλαματιά το αίμα μου για σε πατρίδα χύνω,
    για να ’χεις δόξα και τιμή, να λάμπεις σαν το κρίνο
    Παύλος Μελάς κι αν πέθανε τα παλικάρια ζούνε
    Θα φέρουνε τη λευτεριά στη χώρα που ποθούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Διαφωνώ με το άρθρο.

    (1) Το μέλλον (ή το μη μέλλον) του Ελληνισμού παίζεται στην ανατολική Μεσόγειο. Καλό είναι να σπαταλάμε το διπλωματικό μας κεφάλαιο εκεί που παίζεται το μέλλον μας, πουθενά αλλού.
    (2) Αν κάποιοι θέλουν να μας αποσταθεροποιήσουν θα αρχίσουν απο την Θράκη.
    (3) όσον αφορά τα Σκόπια, χίλιες φορές να υπάρχει αυτό κράτος παρά να διαμελιστεί ανάμεσα σε Αλβανία και Βουλγαρία και ν'αρχίσουν να τους μπαίνουν μεγαλο-ιδέες. Άλλωστε την έξοδο προς Θεσσαλονίκη με όχημα το Μακεδονικό οι Σέρβοι την ήθελαν. Όχι οι Σκοπιανοί.
    (4) προτιμώ οι Βόρειοι γείτονές μας να εντοπίζουν κάποιες απ τις ρίζες τους στον Αλέξανδρο παρά στον Χαν Κρούμο.

    Αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ niko νικο 5 Ιανουαρίου 2018 - 8:13 μ.μ. Τις αλυτρωτικές ιδέες καθώς και εκείνες τους μεγαλοϊδεατισμού τις έχουν ήδη οι βόρειοι γείτονες μας Αλβανοί κυρίως (αλλά και οι Βούλγαροι γιατί όχι; μην νομίσουμε πως κι αυτοί έχουν ξεχάσει το παρελθόν τους έτσι εύκολα...) το να εντοπίζουν ρίζες στον Μέγα Αλέξανδρο οι Σκοπιανοί είναι το μόνο που συντηρεί αυτόν ακριβώς τον μεγαλοϊδεατισμό τους, εμείς πολύ απλά δεν χρειάζεται και ούτε έχουμε καμιά υποχρέωση δηλαδή απέναντι σε οποιονδήποτε - σύμμαχο, "σύμμαχο" ή μη σύμμαχο - να υποκύψουμε. Αν αναγνωρίσουν την σλαβική κι αλβανική τους προέλευση αυτομάτως το πρόβλημα μεταφέρεται ανάμεσα σ΄αυτούς τους δυο βόρειους γείτονες μας και εμείς ξενοιάζουμε, ας τα βρουν μεταξύ τους μετά, πολύ που μας ενδιαφέρει!

      Διαγραφή
    2. @ Αναζητητής 1999

      τι σε κάνει να πιστεύεις πως αν πχ σε 30-50 χρόνια αναγνωρίσουν την σλαβική τους "προέλευση" και ενωθούν ας πούμε το ένα κομμάτι με την Βουλγαρία θα σ'αφήσουν (οι Βούλγαροι) ήσυχο? Η ιστορία άλλα λέει πάντως. Για όσους διαβάζουν ιστορία τουλάχιστον.

      Τέλος πάντων. Προσωπικά το έχω σκεφτεί αρκετά το θέμα κι έχω σχηματίσει άποψη. Γι αυτό και είπα τέσσερα απλά πράγματα που αφορούν κάποιο βάθος χρόνου. Όποιος θέλει τα σκέφτεται.

      Πάντως η κουβέντα μου θυμίζει τον Γιωρίκα που ενώ ο κόσμος χάνεται το μόνο που θέλει είναι να κερδίσει τον Κωστίκα. Τέλος πάντων.

      Διαγραφή
    3. Νικο δεν εχουμε διπλωματικο κεφαλαιο...πτωχευσαμε απο χρονια..τι να σπαταλησουμε ??Τον ...Κοτζια ??

      Διαγραφή
    4. @ Δημητρης Κ.
      Απ την στιγμή που κάποιος (μεγάλος ή μη) θέλει πράγματα απο σένα κι εσύ θες απ αυτόν υπάρχει διπλωματικό κεφάλαιο. Η απόφαση του ΝΑΤΟ να μην εντάξει την ΦΥΡΟΜ στους κόλπους του πριν επιλυθεί το θέμα του ονόματος νομίζεις έτσι ελήφθη? Μας δώσαν την απόφαση, δώσαμε κάτι εμείς.

      Το οτι μας ζητάνε κάτι που προσωπικά το θεωρώ προς συμφέρον μας και θα το έκανα και μόνος μου είναι ευτυχής συγκυρία. Ευκαιρία να πάρουμε κάτι άλλο. Αλλού. Εκεί που είναι οι προτεραιότητές μας. Και για μένα οι προτεραιότητες είναι στην θάλασσα εδώ και χιλιάδες χρόνια.

      Διαγραφή
    5. @ niko νικο 6 Ιανουαρίου 2018 - 12:38 π.μ. Μα πολύ απλά, σλαβική επιβουλή υπάρχει σε βάρος της Ελληνικής αδιαίρετης Μακεδονίας διαχρονικά και εννοείται πως οι Βούλγαροι πάντα εποφθαλμιούν, για μένα δεν τίθεται καμιά αμφιβολία για αυτό, αλλά είναι διαφορετικό και πιο εύκολο να αντιμετωπίζεις μια ευθεία σλαβική επιβουλή παρά μια συγκεκαλυμμένη "μακεδονική" επιβουλή...
      Κανείς δεν πρόκειται ποτέ να μας αφήσει ήσυχους, το μόνο πράγμα που θα μας εξασφαλίσει ησυχία θα είναι πάντα η ισχύς μας (διπλωματική, στρατιωτική) την οποία πρέπει να διαφυλάξουμε με κάθε τρόπο σε σχέση με τους Βαλκάνιους γείτονες μας, εκτός κι αν αυτοί ξεπεράσουν τους μεγαλοϊδεατισμούς τους, κρυφούς ή απροκάλυπτους, στα πλαίσια της ευρωπαϊκής ένωσης, αν κι αυτή η τελευταία κάνει ότι μπορεί για να τους ενισχύσει υποσκάπτοντας την δική μας ισχύ, ξεκάθαρο αυτό.

      Διαγραφή
    6. @ Αναζητητής 1999
      Εξήγησέ μου με ποιό τρόπο μια ευθεία σλαβική επιβουλή αντιμετωπίζεται πιο εύκολα απο μια συγκεκαλυμμένη "μακεδονική" επιβουλή σε παρακαλώ.

      Δλδ πως σε πχ 30- 50 χρόνια με την Θράκη στο στόχαστρο των Τούρκων, πως μια επιβουλή Βουλγαρική που θα έχει και τα 2/3 των Σκοπίων, πως στον Αδη αντιμετωπίζεται ευκολότερα απο την επιβουλή του κράτους των Σκοπίων όπως κι αν λέγεται..

      Αν το πρόβλημά σου είναι η πρόφαση, να σου βρω εγώ μια. Οι Βούλγαροι θα λένε πως που θα λένε πως έχουν εκεί στα Σκόπια διωγμένους απο μας Σλάβους κι εδώ σε μας αλύτρωτους Σλάβους. Ίσως βρουν κι άλλους αλύτρωτους Σλάβους και στην βόρεια (*δική μας βόρεια) Θράκη..

      Δεν ξέρω, ή κοροϊδευόμαστε ή τα έχουμε χάσει φίλε μου. Κι ξέρεις τι λέγαν οι αρχαίοι για την Ατη... Αν δεν ξέρεις ψάξ' το.



      Διαγραφή
    7. @ niko νικο7 Ιανουαρίου 2018 - 12:32 π.μ. λοιπόν θα σου πω την άποψη μου πάνω σ΄αυτό που ρώτησες, οι αλυτρωτισμοί στα Βαλκάνια συμπεριλαμβανομένου και του Βουλγαρικού μεγαλοϊδεατισμού ο οποίος όσον αφορά διεκδικήσεις πάνω σε ελληνικά εδάφη για την ώρα είναι ανενεργός από την μεριά Βουλγάρων, φανερά τουλάχιστον, αυτοί έχουν άλλα προβλήματα εκεί, εσωτερικά - είναι το κύριο πρόβλημα μας.
      Πάνω στο όνομα της Μακεδονίας χτίστηκε από την Τιτοϊκή Γιουγκοσλαβία το κράτος των Σκοπίων, η ύπαρξη του οποίου ενισχύθηκε στην συνέχεια από τα γνωστά δυτικά κέντρα εξουσίας, στην προσπάθεια τους να του δώσουν πνοή χρησιμοποίησαν το όπλο της ιστορίας διαστρέφοντας την, ήταν το όνομα "Μακεδονία" και το όνομα του Μεγάλου Αλεξάνδρου αυτού που στήριξε και έδωσε παράταση ζωής στο Τιτοϊκό κατασκεύασμα το οποίο θα έπρεπε να είχε καταρρεύσει μαζί με την πρώην Γιουγκοσλαβική Ομοσπονδία.
      Ας επιλέξουν κάτι το καθαρά Σλαβικό, ή Σλαβοαλβανικό, λίγη σημασία έχει για μας, δεν θα μπορούν όμως σ΄αυτή την περίπτωση να κοροϊδέψουν την διεθνή κοινή γνώμη, να δημιουργήσουν το ντόρο που δημιούργησαν με την πειρατεία του ονόματος και την πλαστογράφηση της ιστορίας της μιας και Ελληνικής Μακεδονίας και κάθε απόπειρα επιβουλής εναντίον της Ελλάδας πιστεύω πως θα ήταν πολύ πιο εύκολα αντιμετωπίσημη, τώρα έχουν θολώσει πολύ τα νερά με την "μακεδονική προπαγάνδα" τόσων χρόνων, σκέψου μόνο πόσες χώρες θεωρούν τους Σκοπιανούς όντως Μακεδόνες και θα καταλάβεις...

      Διαγραφή
  13. Όσο και να φωνάζεις κ Σάββα το πολιτικό σκηνικό είναι πολύ κατώτερο των περιστάσεων !! Δυστυχώς και πάλι δυστυχώς, όμως , που είναι κ Σάββα τα παλληκάρια μας , εκείνα τα παλληκάρια που έχουν τα γόνατα να ξεσηκώσουν τον Περήφανο Ελληνικό λαό ο οποίος τώρα είναι σε αποβλάκωσει ; Μήπως δεν έχουμε απ αυτούς !!! Εδω δεν έχουμε ούτε τρομοκράτες , και αυτοί που υπάρχουν είναι κομματόσκυλα και εννοώ αυτούς που σπάνε και καταστρέφουν τις περιουσίες των πολιτών χωρίς να συλλαμβάνουν κανένα !!! Ενα εχω να πω και το φωνάζω !!! Ο Θεός να μας φυλάει !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Οποιος λογας ..αγωνιων...δεν ειναι στη Θεσ/νικη 21-01-2018....δεν ειναι ...αγωνιων για την Ελλαδα....κοροιδευει τον εαυτο του....Κι ολους...Η χρεια μας κουρταλει ολους....Αν μας νικησουν αυτα τα ανθρωπακια...δεν μας πρεπει λευτερια..Ειναι αδιανοητο πχ να μας νικησει ενας Καρανικας η ενας Βουτσης...η.... Διοτι μετα κι ενας χιμπατζης θα μας νικησει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αφού διαφανεί κάπως πιο σίγουρα το όνομα του κρατικού μορφώματος και δεν έχουμε κάποια ευχάριστη έκπληξη (π.χ Σλαβομακεδονία - ελάχιστες αν όχι μηδενικές πιθανότητες), θα μπορούσαν οι δυνάμεις οι οποίες επίσημα και κατηγορηματικά αρνούνται την συμπερίληψη του συνθετικού Μακεδονία να προκαλέσουν εκλογές, ακόμα και σε τοπικό επίπεδο (στις μεγαλύτερες περιφέρειες όμως της χώρας με άγνωστες τελικές προεκτάσεις). Εάν το έκαναν αυτό:
    1. Θα χαλούσαν τη σούπα της κυβέρνησης για το επικοινωνιακό παραμύθι της τάχα εξόδου από το μνημόνιο που σκηνοθετείται από τώρα κάτι που θα την έκανε να εγκαταλείψει άμεσα το σκοπιανό όπως πάει να διαμορφωθεί
    2. Οι δυνάμεις που πιέζουν τώρα θα έβλεπαν ξαφνικά ότι από εκεί που έχουν ένα θέμα στην περιοχή αρχίζουν και εμφανίζονται δύο και τρία στα οποία κάποιοι που φοβούνται μπορεί να αρχίζουν να παίρνουν ενεργό μέρος
    3. Θα εξασφάλιζαν τη σίγουρη επανεκλογή τους και ίσως και με μεγαλύτερα ποσοστά από αυτά που είχαν τώρα. Σε κάθε περίπτωση οι επόμενες εκλογές απέχουν ουσιαστικά μήνες. Καλύτερα να αποφασίσουν αυτοί πότε θα γίνουν και όχι η κυβέρνηση κατά πως τη συμφέρει
    4. Οι υπόλοιπες δυνάμεις που είναι αναφανδόν τώρα υπέρ του κουκουλώματος και του γρήγορου ξεπετάγματος της υπόθεσης θα ανέκρουαν πρύμνα λόγω της εκλογικής αναμέτρησης όπου ο λαός είναι σε μεγάλο βαθμό εναντίον της προωθούμενης λύσης και θα τις τιμωρούσε (βλ. π.χ τα απίστευτα επιχειρήματα της κας Μπακογιάννη τα οποία θα τα δει η ΝΔ και δημοσκοπικά - και πιθανόν το νέο κόμμα που θα προκύψει)
    5. Τυχόν καθυστέρηση ή ακύρωση της δυναμικής με αυτόν τον τρόπο θα οδηγούσε την άλλη πλευρά σε εσωτερικές εντάσεις (πιθανόν και διαλυτικές)και πιθανόν σε ουσιαστικές παραχωρήσεις και όχι σε καθρεφτάκια και χάντρες για τους ιθαγενείς Έλληνες.

    Όλα αυτά βέβαια υπό την αίρεση ότι αυτές οι δυνάμεις που αυτοαποκαλούνται εξωσυστημικές δεν είναι μέρος του συστήματος με διαφόρων ειδών προβιές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κ.Κομνηνε
      αρκετο δικιο εχεις..αλλα χωρις ξεσηκωμο ολων..ουτε ο Θεος βοηθα...λεει.."" αι σιχτιρ ": γαιδουρια...τεμπελοσκυλα..

      Διαγραφή
  16. Σε τί τραγική θέση έχουμε περιέλθει αλήθεια ως Έθνος, όταν το 1992 διαδηλώναμε για την Μακεδονία μας ώστε ν´ ακουστεί η φωνή της Ελλάδος στο εξωτερικό και τώρα να διαμαρτυρόμαστε για να μας ακούσει η Κυβέρνηση που δεν πήρε την εξουσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πιστευω οτι το ονομα εχει δωθει στο παρελθον απο αλλη κυβερνηση και απλα η κυβερνηση τηs αριστεραs θα το χρεωθει. Γιατι; Γιατι τοτε θα ειχε ξεσηκωθει ο λαοs ενω τωρα... Ναι δεν θα ξεσηκωθει οπω δεν ξεσηκωθηκε με οσα εχουν γινει σε τοσα χρονια κριση. Δεν πιστευω πολιτικουs και δημοσιογραφουs και δεν πιστευω οτι υπαρχουν πατριωτεs, πατριωτισμοs και λογια, χιλιαδεs λογια και πραξη ουτε μια, δεν γινεται. Αν υπηρχαν δεν θα φταναμε εκει που φτασαμε. Και οι αντρεs αντι μονο να μιλανε αs κανουν κατι. Και οσοι ειστε γονειs, σκλαβωμενη πατριδα σαs παρεδωσαν οι γονειs σαs; Eσειs γιατι το κανετε στα παιδια σαs;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πιστευω οτι το ονομα εχει δωθει στο παρελθον απο αλλη κυβερνηση και απλα η κυβερνηση τηs αριστεραs θα το χρεωθει. Γιατι; Γιατι τοτε θα ειχε ξεσηκωθει ο λαοs ενω τωρα... Ναι δεν θα ξεσηκωθει οπωs δεν ξεσηκωθηκε με οσα εχουν γινει στα τοσα χρονια κρισηs. Δεν πιστευω πολιτικουs και δημοσιογραφουs και δεν πιστευω τουs πατριωτεs γιατι πατριωτισμοs με λογια, χιλιαδεs λογια και πραξη ουτε μια, δεν γινεται. Αν υπηρχαν πατριωτεs δεν θα φταναμε εκει που φτασαμε. Και οι αντρεs αντι μονο να μιλανε αs κανουν κατι. Και οσοι ειστε γονειs, σκλαβωμενη πατριδα σαs παρεδωσαν οι γονειs σαs; Eσειs γιατι το κανετε στα παιδια σαs;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αντί να ασχοληθούμε με το ξεπούλημα της Μακεδονίας που έπεται ασχολούμαστε με το ξεπούλημα της σακούλας!

    Δεν συνεχίζω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μου αρέσει που συζητάμε κατά καιρούς για διαμελισμό της Τουρκίας και πσραβλεπαμε τον διαμελισμό της Ελλάδος. Θράκη στην Τουρκία ανεξάρτητη Μακεδονία νησιά ανατολικού Αιγαίου στην Τουρκία Ελλάδα μέχρι τον Όλυμπο....Τραγωδια πραγματικά οι πρόθυμοι έχουν επικρατήσει ήδη και μας λένε ότι η προδοσία είναι αναγκαία και απαραίτητη.....Για αυτό προφανώς και ο Καμμένος έχει αποκεφαλισει τις ένοπλες δυνάμεις προ πολλού και έχει βάλει το ανδρείκελο αρχηγό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αγαπητοι φιλοι.
    Αυτο θα το αφησουμε ασχολιαστο ??
    http://www.onalert.gr/stories/ellada-skopia-ypegrafh-programm-astratitikhs-synergasias/61621

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αν δοθεί το όνομα Μακεδονία στα Σκόπια, η Ελλάδα θα γυρίσει στα σύνορα του Καποδίστρια. Ας ξυπνήσουμε επιτέλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Το θέμα είναι απλό: αν τους δοθεί γεωγραφικός προσδιορισμός, δηλαδή «Βόρεια Μακεδονία», θα σημαίνει ότι η Νότια είναι «σκλαβωμένη» από την Ελλάδα, και ο αλυτρωτισμός τους θα φουντώσει. Κι έτσι, αντί να κλείσουμε το θέμα θα το επιδεινώσουμε. Τόσο απλά. Ας ονομαστούν όπως θέλουν, απλώς όσο επιμένουν στον όρο Μακεδονία να μην θα μπουν στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ στον αιώνα τον άπαντα. Βέτο μέχρι να σβήσει ο ήλιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς. Ας βράζουν στο ζουμί τους. Αυτοί κινδυνεύουν με διάλυση.

      Διαγραφή
  24. Συμφωνώ με τον Στέργιο και τον Δημήτρη.
    Αυτοί δεν προκάλεσαν εκλογές στήν ψήφηση των μνημονίων γιατί να αντιδράσουν τώρα;
    Η αποδοχή όποιας ονομασίας με προσδιορισμό θα κατοχειρώσει αφ ενός ανύπαρκτα δικαιώματα στούς Σλαύους και αφ ετέρου θα προκαλέσει μελλοντικά προβλήματα στην Ελλάδα.
    Βεβαίως οι αγαπητοί μας σύμαχοι ,εντός και εκτός της ηπείρου, με τους πρόθυμους δημοκράτες στη κυβέρνηση θα επιτύχουν ότι δεν εχουν ονειρευτεί, μην ξεχνάμε τα αέναα πλεονάσματα ,την αέναη επιτήρηση, το ξεπούλημα των 99 χρόνων της δημόσιας περιουσίας κλπ.
    Δυστυχώς δεν έχουμε χάσει το φως στο τούνελ μονο αλλά χάσαμε το τούνελ.
    Οπότε βέτο εσαεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Fotis V. Συγκινηση. Η οικογενεια μου εχει αφησει αιμα στη μαχη του Λαχανα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε νιώθω... κι εγώ συγκινούμαι από μικρό παιδάκι, κάθε φορά όταν βλέπω τον κάλυκα οβίδας του τουρκικού πυροβόλου και φαντάζομαι την εικόνα όταν τα κυρίεψε η ίλη του προπάππου μου Κωσταντή με τα σχιστά πανέξυπνα μάτια του, όταν τον βλέπω στη παλιά φωτογραφία.
      Θυμάμαι την ιστορία που μου έλεγε ο παππούς μου όπως του την είχε μεταφέρει ο πατέρας του. Ένας απλός, ψιλόλιγνος ξανθός στρατιώτης ιππικού, αγρότης και ράφτης στο επάγγελμα, που δεν άντεξε, έφυγε νύχτα από το χωριό του στη Χαλκιδική και κατέβηκε νότια στα ελεύθερα αδέλφια του να εκπαιδευτεί και να γυρίσει νικητής και απελευθερωτής στο χωριό του.
      Τελείωσε τους Βαλκανικούς με βαθμό λοχία πολεμώντας Τούρκους και Βουλγαρους και με ένα αρκετά μεγάλο μουστάκι μέσα στο παιδικό πρόσωπο του.

      Πάντοτε έτσι ήμασταν οι Έλληνες...πρόσφυγες κυνηγημένοι και στρατιώτες στη γραμμή. Οι πρόγονοι του προπάππου είχαν έρθει πρόσφυγες στη Μακεδονία από την Ήπειρο. Στην επόμενη γενιά το σόι “εμπλουτίστηκε” με πρόσφυγες από Μ. Ασία.
      Τώρα ξεπουλάνε κι αυτο το κάστρο οι αλήτες! Σε μερικές γενιές οι απόγονοι προσφύγων να γίνουν κι αυτοί πρόσφυγες.

      Στους Βαλκανικούς απελευθερώσαμε με ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΙΜΑ Μακεδονία και Ήπειρο για να έρθουν σήμερα να συζητάνε "σύνθετη" ονομασία και μαλακίες! Γιατί το "σύνθετη"? Για να κρύψουν ότι μέσα στην ονομασία θα υπάρχει η λέξη Μακεδονία, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί παρά μαλακίες και προδοσία!!!

      Παίζουν με τις λέξεις...η τρόικα έγινε "θεσμοί", οι επιχειρηματίες χρεοκοπημένοι Έλληνες των ανώτερων στρωμάτων της μεσαίας τάξης έγιναν "στρατηγικοί κακοπληρωτές", το μελλοντικό ξεπούλημα της ιστορίας και των εδαφών της Μακεδονίας έγινε "σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό".

      Ποιοι είναι ΑΥΤΟΙ και τα παπαγαλάκια τους που θα πουλήσουν το ΑΙΜΑ των προγόνων μας μιλώντας για "ρεαλισμό"?! Τα πουλάνε όλα, δημόσια και ιδιωτική περιουσία, εδάφη, ιστορία...τα πάντα. Πουλάνε τον ιδρώτα μας και το αίμα των προγόνων μας! Καλοί για μεσίτες, ανίκανοι για πολιτικοί.

      Και έχουν το θράσος να χαρακτηρίζουν όσους αντιδρούν. Να φύγουν! Όλα τα πολιτικά παχύδερμα! Έξω! Να πάνε στις ΗΠΑ. Αρκετά "σώσανε" τον τόπο. Δεν με νοιάζει τι θέλει ο Αμερικανός στην περιοχή, δεν με νοιάζει τι θέλει η πρεσβεία και το προξενείο τους. Αυτοί που τους προσκυνάνε να φύγουν να πάνε εκεί. Έξω!!! Μην νομίζουν ότι οι Αμερικανοί εκτιμούν όσους τους προσκυνάνε σε όλα. Οι Αμερικανοί έχουν συγκεκριμένη νοοτροπία ακόμα και όταν σου μιλάνε πολύ όμορφα. Μέσα τους όμως εκτιμούν περισσότερο τα όχι ακόμα και όταν τρελαίνονται με την απάντηση. Δεν μπορούμε να αρέσουμε πάντα. Όταν είσαι σε αδύναμη θέση (πχ οικονομική) οι περισσότεροι θα κοιτάξουν να εκμεταλλευτούν. Εκεί δείχνεις αν έχεις 100 κιλά όρχεις να τους βάλεις στη θέση τους...φίλους και εχθρούς. Εκεί το ΌΧΙ αξίζει πολύ περισσότερο απ' όλα τα άλλα όχι. Η πατρίδα μας δεν σώθηκε ποτέ από ρεαλιστές αλλά από αυθεντικούς τρελούς. Ολόκληρη η ιστορία μας είναι ένα ατελείωτο φρενοκομείο ιδρώτα, αίματος, προσφυγιάς, γέλιου, κλάματος και δόξας.

      Κι όπως έλεγε ο Κύπριος γεωπόνος ΑΠΘ Μάτσης Κυριάκος, μέλος της ΕΟΚΑ, «Ου περί χρημάτων τον αγώνα ποιούμεθα, αλλά περί αρετής».

      Έξω οι πουλημένοι!!!

      Διαγραφή
    2. Κ.Γιωργο
      Με σακατεψες ψυχικα...εισαι πολυ ωραιος τρελος...ενιωσα περιφανεια που εισαι συμπολιτης μας....ουτε μια λεξη δεν ηταν μικρη... ουτε μια φραση αρκετα μεγαλυτερη...απ το μεγαλο..Τετοια εξηγηση ...ειναι σπανια...οσο σπανιο ειναι το χρυσαφι...η το οσμιο.Να σε χαιρεται η μανα σου..κι οι δικοι σου ολοι...Αν σε λενε ...Παρακλητο...ιδου ο λαος σου....

      Διαγραφή
    3. Ναι είμαι λίγο τρελός. Το προτιμώ.
      Περίπου πριν 10 χρόνια ,όταν ήμουν 18 στα 19 καλοκαίρι μετά τι πανελλήνιες πήγα με τον αθλητικό σύλλογο σε κατασκήνωση. Μας κάλεσε τον σύλλογο ο ιδιοκτήτης να πάμε να κάνουμε επίδειξη με αντάλλαγμα 75% έκπτωση. Πήγαμε. Μια μέρα καθόμασταν δύο συναθλητές-παιδικοί καλοί φίλοι κι εγώ στην κεντρική πισίνα της κατασκήνωσης, στο αναψυκτήριο της κατασκήνωσης. Μουσικούλα, καφεδάκι, ανεμιστήρες, κρύα μπουκάλια νερό για δροσιά και κόβαμε κίνηση. Ξαφνικά εμφανίστηκαν 4 ωραία πλάσματα 16-17 χρονών.17-18,5 χρονών εμείς. Καταλάβαμε ότι ήταν ξένες. Η κατασκήνωση είχε και παιδιά από άλλες χώρες. Γελούσαμε και στοιχηματίζαμε από ποια χώρα είναι.Αφού πέσανε τα...σήματα μορς, πήγαμε να πιάσουμε κουβέντα με τις 4. Πάνω στο ψήσιμο-μπλα μπλα, ρώτησα κάποια στιγμή τη μία: "Where are you from?". Και απάντησε χαμογελαστά "Macedonia". Το ακούσανε και οι άλλοι 2 αν και μιλούσαν με τις άλλες. Σηκώθηκα ήρεμα μεν(γιατί ήταν και κοπέλες) αλλά: "Ελάτε,πάμε να φύγουμε τώρα".Ο ένας φίλος-συναθλητής είπε να τα βρούμε κτλ τα πράγματα. "Δεν χάσαμε κάτι για να το βρούμε. Αν καθίσουμε, θα ξαναπεί τα ίδια και σου υπόσχομαι ότι αυτή και όποια φίλη της πει τα ίδια και πετάξει κιόλας καμιά μαλακία για Μ.Αλέξανδρο θα τις χάσεις από μπροστά σου, θα παριστάνουν τα υποβρύχια στην πισίνα. Αυτό θέλεις? Φεύγουμε τώρα, τέλος. Αν θες να καθίσεις, κάθισε, δικιά σου επιλογή αλλά να ξέρεις θα είσαι ξεφτίλας (μπιπ)δουλος. Έχει δικές μας, έχει Αγγλίδες,έχει Ρουμάνες, έχει Βουλγάρες, κοίτα γύρω. Κόλλησες στις μαϊμούδες?".
      Τελικά φύγαμε και οι τρεις μας...βρήκαμε αργότερα γνήσιες μακεδόνισες :)

      Γιατί αλήθεια σε αυτό τον τόπο λέμε τρελό(εντός ή εκτός εισαγωγικών) όποιον λέει το αυτονόητο για κάθε σοβαρή χώρα?

      Επειδή είμαστε προτεκτοράτο?
      Επειδή φτάσαμε στο σημείο το μόνο που μας νοιάζει να είναι αν βγάζει χρήματα το ΑΤΜ και να βλέπουμε τουρκικά σίριαλ? "Γκιουζέλ χανούμ Εμινέ λακερντί Αχμέτ Πασά. Αχμέτ Πασά ραντεβουκακτσι χανούμ μπουρέκ Εμινέ. Γιαβάς γιαβάς τσουτσού φερετζέ".

      Εκεί φτάσαμε ως λαός και ηγεσία!!!

      Και να έρχονται μέσα σε αυτή την κατάσταση, όλοι να ζητάνε γη κι ύδωρ!
      Να ζητάει ο Σκοπιανός τη λέξη (και σταδιακά όλα τα υπόλοιπα) Μακεδονία, να κατεδαφίζει σπίτια της Ελληνικής μειονότητας ο Αλβανός πρωθυπουργός μεγαλέμπορος ναρκωτικών, να πετάει ο Ισλαφασιστομογγόλος με θράσος εντός Ελληνικού εναέριου χώρου και FIR χωρίς να αναγνωρίζει αρμοδιότητα μας, να έρχεται και να βεβηλώνει με τον τρόπο συμπεριφοράς του το μνημείο του Αγνωστου στρατιώτη, να πετά προκλητικά πάνω από Ελληνικά νησιά, πάνω από δικούς μας ανθρώπους και εμείς να κοιτάμε σαν μαλάκες! Αποθρασύνονται!!!

      Προτιμώ να με αποκαλούν τρελό, "τρελό", πολύ ωραίο τρελό, τρελέ μου κτλ. Προτιμότερο από το να με αποκαλέσουν ότι έχω τιμή προϊόντος προς πώληση και παρακολουθώ τουρκικό σίριαλ.
      Οι άνθρωποι δεν πρέπει να ορίζουν τιμή πώλησης τους αλλά να είναι έτοιμοι αν απαιτηθεί να πληρώσουν το τίμημα. Τα Έθνη έτσι επιβιώνουν και συνεχίζουν την ιστορική τους πορεία!

      Να απορριφθεί οποιαδήποτε ονομασία που θα περιλαμβάνει μέσα τη λέξη Μακεδονία κι αν οι πιέσεις είναι ασφυκτικές το όχι να ανακοινωθεί από την Ελληνική κυβέρνηση στις 4 Ιουλίου.
      Στις 11 Ιουλίου 2018 είναι η σύνοδος του ΝΑΤΟ. Να πάει ο πρόεδρος της Ελληνικής κυβέρνησης και να υπερασπιστεί το Έθνος των Ελλήνων στη σύνοδο του ΝΑΤΟ. Γι' αυτό κάθεται στην καρέκλα! Αν δεν μπορεί να φύγει!
      Δεν δίνουμε όνομα, εδάφη, ιστορία.
      Fuck off!

      ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.

      Διαγραφή
  26. Κ. Καλεντερίδη συμφωνώ απόλυτα με τη γνώμη σας, που θεωρώ οτι συμβαδίζει με την κοινή λογική για την αποσταθεροποίηση της Ελλάδας. Νομίζω όμως και σύμφωνα με τις ειδήσεις που καλπάζουν, οτι το μείζον ζήτημα είναι τα 12 μίλια και η ΑΟΖ, που αποτελούν casus beli για την γείτονα χώρα. Ο Αερικάνος πρόεδρος θέλει βάσεις στα Σκόπια και ο κος Τσίπρας με το κόμμα του υποστηρίζει χρόνια το "Ουράνιο τόξο", οπότε είναι σίγουρο, για μένα, οτι το όνομα θα δωθεί, με αντάλλαγμα την πολεμική στήριξη για τα 12 μίλια και την ΑΟΖ. Το ερώτημά μου είναι οτι σε περίπτωση πολέμου τί κάνουμε και πώς επιβιώνουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα έχουμε πολεμική στήριξη και απο μεγάλες δυνάμεις και αναρωτιόμαστε κιόλας πως επιβιώνουμε; Νομιζω πως λιγο απαισιόδοξη την βλέπω αυτή την τελευταία απορία που μοιρολατρικά καταλήγει σε άνευ μάχης παράδοση.

      Διαγραφή
  27. Να αφήσουμε τα λόγια και να ετοιμαζομαστε για το συλλαλητήριο της 21ης Ιουνίου στην Θεσσαλονίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Κατερινα
    Οπως η γιαγια μας..ο παππους μας...με φακες ...οσο χρειαστει..λιγο θαναι...Ειχαμε χρονια εξωτερικη λυπαρη διακοσμιση...Μας φτανει...απλα οι σχολες αδυνατισματος δεν θαχουν εργασια για λιγο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Παιδια στο Onomasia gr μαζευουν υπογραφες για την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ...Οσοι δεν υπεγραψαν παρακαλουνται θερμα να υπογραψουν...και οι δικοι τους...Πρεπει...!...Ολοι....Προκειται για την πατριδα μας...Δεν ειναι αστειο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Αυτό το κρατίδιο που δεν έχει καμία ομοιογένεια, και που πολιτικά και διπλωματικά "γεννήθηκε" μέσα από τον βουλγάρικο ετεροχονισμένο ακραίο εθνικισμό (βλ. vmro) και που χρησιμοποιείται από τον αμερικάνικο επεκτατισμό για βάσεις κτλ, πρέπει το συντομότερο να διαμελιστεί και να μοιραστεί σε οσους πραγματικά ανήκει.

    Η σύγρονη "ελληνική" πολιτική τάξη απλα εξυπηρετεί εκτός απο το άδικο τα ξένα συμφέροντα του ΝΑΤΟ που καμία σύμπτωση δεν έχουν με τα δικά μας.

    Όσον αφορά σε κάποια επιχειρήματα που μέσω σχολιασμου γράφονται δήθεν ότι καλό θα είναι να παραβλέψουμε αυτήν τη μάχη για να επικεντρώσουμε σε άλλη μεγαλύτερη, αν και δείχνει ρεαλιστική, ωστόσο το πιο λογικό έτσι θα είναι να φυγομαχούμε σε κάθε μάχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Γιατί συλλαλητήριο μόνο στη Θεσσαλονίκη;Για να λένε οτι οι νοτιοελλαδίτες δεν ενδιαφερόμαστε;E Σάββα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.