14/1/18

Επείγον! Ο Ερντογάν απειλεί να τσακίσει τους Κούρδους στο Αφρίν

Παντελής Σαββίδης
Η κουρδική οργάνωση YPG δήλωσε ότι οι τουρκικές δυνάμεις στη Συρία έριξαν βλήματα στην πόλη Αφρίν το Σάββατο, αλλά κανείς δεν τραυματίστηκε. Τουρκικά στρατεύματα μπήκαν στο Ιντλίμπ πριν από τρεις μήνες μετά από συμφωνία με τη Ρωσία και το Ιράν για  να μειώσουν τις συγκρούσεις μεταξύ των φιλοσυριακών κυβερνητικών δυνάμεων και των ανταρτών που βρίσκονται στο μεγαλύτερο, από αυτά που ελέγχουν, τμήμα της Συρίας.
Οι λίγες θέσεις παρατηρητών που δηλώνει ο τουρκικός στρατός ότι έχει εγκαταστήσει, είναι πολύ κοντά στη διαχωριστική γραμμή μεταξύ των εδαφών που κρατούν οι Άραβες αντάρτες και της περιοχής του Αφρίν που ελέγχεται από τους Κούρδους.
«Εάν οι τρομοκράτες στην Αφρίν δεν παραδοθούν, θα τους τσακίσουμε», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε συνέδριο του κυβερνώντος Κόμματος ΑΚP στην πόλη Ελαζίγκ.
Η κουρδική οργάνωση YPG δήλωσε ότι οι τουρκικές δυνάμεις που βρίσκονται στη Συρία βομβάρδισαν πολλά κουρδικά χωριά στην περιοχή Αφρίν το Σάββατο, χωρίς να προκαλέσουν θύματα. Ο Rojhat Roj, εκπρόσωπος του YPG στο Αφρίν, δήλωσε στο Reuters ότι ο βομβαρδισμός έγινε από τις τουρκικές δυνάμεις στο Dar Taizaah και στο Qalat Seman - περιοχές στις οποίες είπε ότι οι τουρκικές δυνάμεις είχαν αναπτυχθεί στο πλαίσιο της συμφωνίας με τη Ρωσία και το Ιράν. «Από την πλευρά μας, δεν υπάρχει κανένας βομβαρδισμός προς το παρόν», πρόσθεσε.
Ο Ερντογάν δήλωσε ότι η κουρδική πολιτοφυλακή YPG προσπαθεί να δημιουργήσει έναν «τρομοκρατικό διάδρομο» στα νότια σύνορα της Τουρκίας, συνδέοντας το Αφρίν με μια μεγάλη, ελεγχόμενη από τους κούρδους, περιοχή στα ανατολικά.
Το 2016 η Τουρκία ξεκίνησε τη στρατιωτική επίθεσή της στη βόρεια Συρία για την απομάκρυνση του Ισλαμικού Κράτους από τα σύνορα και την προώθηση μιας σφήνας μεταξύ των περιοχών που ελέγχονται από τους Κούρδους.
«Με τη λειτουργία της Ασπίδας του Ευφράτη, κόψαμε τον τρομοκρατικό διάδρομο ακριβώς στη μέση. Τους χτυπήσαμε μια νύχτα, ξαφνικά. Με την επιχείρηση στο Ιντλίμπ, θα πετύχουμε την κατάρρευση της δυτικής πτέρυγας», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Είπε επίσης ότι η Τουρκία θα μπορούσε να οδηγήσει τις δυνάμεις του YPG έξω από τη Μάνμπιτζ. Η, κυρίως αραβική, πόλη βρίσκεται δυτικά του Ευφράτη και η Τουρκία έχει απαιτήσει από καιρό οι Κούρδοι μαχητές να υποχωρήσουν, ανατολικά του ποταμού. «Στη Μάνμπιτζ, αν δεν τηρήσουν τις υποσχέσεις, θα πάρουμε το θέμα στα χέρια μας μέχρι να μην...
Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos-news

1 σχόλιο:

  1. Μας τα είπανε τα κάλαντα. Μόνο μια ομοβροντία 120 βλημάτων έριξε η τουρκία στο αφριν, για να φοβερίσει τα μεγάλα αφεντικά, να συνεννοηθούν μαζί του. Παρόλα αυτά, τούτα είναι καλά νέα για την Ελλάδα μας. Αν γίνει και η σφαγή που έχουμε προβλέψει τότε θα πρέπει να ανοίξουμε σαμπάνιες. Απορρυπαντικό "Αφρίν". Αφρίν και καθάρισες Ελλάδα! Ποτίζεται το δεντράκι μας με αίμα κούρδικο (λέγεται και Θεία Δίκη, αν προτιμάτε).
    Μπράβο ρετζέπη, όρμα ρετζέπη, στη γειτονιά σου δείξε ποιος είναι το μεγάλο μαχαίρι.
    Αυτός ο ακούσιος επιχειρησιακός πράκτορας αξίζει όσο 10 ΕΥΠ μαζί αφού έκανε όλα όσα ονειρεύονταν, στον συλλογικό τους ύπνο.
    Και μεις αχάριστοι ούτε έναν πραξικοπηματία δεν του επιστρέψαμε.
    Και άχρηστοι αντάμα, τώρα που ο νταής, μας γυρίζει αργά την πλάτη εμείς άτολμοι, φοβιτσιάρηδες και καλά παιδιά. Καρπαζοεισπράκτορες το 1996, γιουσουφάκια έως το 2026, διότι το δέντρο της ελευθερίας ποτίζεται μόνον με αίμα και όχι με τσισάκια. Και καλό θα είναι το αίμα αυτό, να είναι το αίμα των Τούρκων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.