16/1/18

ΠΟΕ: Αρνούμαστε οποιαδήποτε συμφωνία για χρήση του ονόματος Μακεδονία

ΠΟΕ: Αρνούμαστε οποιαδήποτε συμφωνία για χρήση του ονόματος Μακεδονία

Επίσημη ανακοίνωση εξέδωσε η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, η οποία συνυπογράφεται από τον πρόεδρο Χρήστο-Δημήτρη Τοπαλίδη και τον γενικό γραμματέα Παύλο Γαλεγαλίδη, παίρνοντας θέση στο θέμα των ημερών για την ονομασία των Σκοπίων.
«Αρνούμαστε την οποιαδήποτε συμφωνία για χρήση του ονόματος Μακεδονία από τη γείτονα χώρα με ή χωρίς γεωγραφικούς ή άλλους προσδιορισμούς» αναφέρει η ανακοίνωση.

Επίσης καλούν τα μέλη των πρωτοβάθμιων σωματείων μελών της Ομοσπονδίας να δώσουν δυναμικά το παρών σε όσες κινητοποιήσεις λάβουν χώρα με στόχο τη διατράνωση της άρνησης του ελληνικού λαού στην παραχάραξη της ιστορίας και την εκχώρηση των ιστορικών δικαιωμάτων του.
Δείτε όλη την ανακοίνωση ΕΔΩ.
pontosnews

4 σχόλια:

  1. Εὖγε!
    Ἄλλο τό ὄνομα περιοχῆς ἤ ἐπαρχίας, καί ἄλλο τό ὄνομα ἀνεξάρτητου κράτους.
    Δέν ἔχει ἀποδεχθῆ ἡ Ἑλλάδα ποτέ τό ὄνομα Μακεδονία γιά ἀνεξάρτητο κράτος, ὅπως φέρεται ὅτι εἶπε ὁ κ. Νίμιτς.
    Ἀποδέχθηκε ἡ Ἑλλάδα το 1993, μόνο προσωρινά, μόνο τό "ΠΡΩΗΝ Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία τῆς Μακεδονίας", καί αὐτό χωρίς κάν ἀπόφαση τῆς Ἑλληνικῆς Βουλῆς.

    Πρέπει νά καταλάβουν ὅλοι, ὅτι ὁ Ἑλληνικός λαός, ὅπως καί ὁ τελευταῖος Ἕλληνας, ἔχουμε ἀναπαλλοτρίωτο ἱστορικό δικαίωμα στό ὄνομα Μακεδονία καί στά παράγωγά του. Δέν εἶναι νομικό τό θέμα, ὥστε νά τίθεται θέμα συμβιβασμῶν.
    Εἶναι θέμα ἀλήθειας ἤ ψεύδους. Ἱστορικῆς ἀλήθειας ἤ προπαγάνδας. Τίποτε ἄλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με τις προγραμματικές δηλώσεις τής κυβερνήσεως Καραμανλή το 2007, υπερψηφίστηκε από την Βουλή η νέα εθνική γραμμή έναντι των Σκοπίων, η οποία είναι σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό έναντι όλων (erga omnes). M' αυτήν την γραμμή πήγαν και στο Βουκουρέστι τον επόμενο χρόνο.

      "Η Ελλάδα είναι σταθερή στην ειλικρινή επιθυμία της για την επίτευξη μιας βιώσιμης συμφωνίας στο ζήτημα του ονόματος της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Η Ελληνική Κυβέρνηση έχει προτείνει ένα ρεαλιστικό και βιώσιμο πλαίσιο διευθέτησης, το οποίο στοχεύει στην εξεύρεση οριστικής λύσης στο θέμα του ονόματος. Η θέση μας είναι σαφής: σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό πριν από τη λέξη «Μακεδονία» που θα ισχύει έναντι όλων (erga omnes), για κάθε χρήση, εσωτερική και διεθνή". (από την ιστοσελίδα τού ΥπΕξ).

      ΥΓ: Η πλάκα είναι ότι και ο Καμμένος, που πουλά τώρα πατριωτισμό, ως μέλος τότε τής ΝΔ, είχε υπερψηφίσει!

      Διαγραφή
    2. "Που είμαστε σήμερα λοιπόν; Οι διαπραγματεύσεις για το όνομα έχουν πλέον για την Αθήνα ως αφετηρία και βάση τον Σεπτέμβριο του 2007. Όταν η Κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή με Υπουργό Εξωτερικών την Ντόρα Μπακογιάννη παρουσίασε στην Βουλή των Ελλήνων και εν συνεχεία έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυρίαρχη και σήμερα εθνική γραμμή «σύνθετη ονομασία, με γεωγραφικό προσδιορισμό, έναντι όλων». Την θέση αυτή υιοθέτησαν έκτοτε όλες οι κυβερνήσεις συμπεριλαμβανομένης και την κυβέρνησης του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα κατά τις προγραμματικές δηλώσεις στην Βουλή τον Φεβρουάριο 2015. Υπερψηφίσθηκε τότε από Σύριζα και ΑΝΕΛ." (κι εδώ).

      Διαγραφή
  2. Ειναι και θεμα τι θελει η Ελιτ της Νεας Υορκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.