21/1/18

Kάλεσμα ΗΠΑ για αυτοσυγκράτηση στη Συρία – 25.000 Σύροι βοηθούν την Τουρκία

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον είχε τηλεφωνικές συνομιλίες με τον Τούρκο και τον Ρώσο ομόλογό του, τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου και τον Σεργκέι Λαβρόφ

Να «επιδείξει αυτοσυγκράτηση» στη στρατιωτική επιχείρηση που ξεκίνησε κατά των Κούρδων κάλεσε η Ουάσιγκτον την Άγκυρα όπως δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Χέδερ Νάουερτ.

«Καλούμε την Τουρκία να επιδείξει αυτοσυγκράτηση, να διασφαλίσει ότι οι στρατιωτικές της επιχειρήσεις θα είναι περιορισμένης έκτασης και διάρκειας και σχολαστικά να αποφύγει το ενδεχόμενο να υπάρξουν θύματα από τον άμαχο πληθυσμό» επισήμανε η Νάουερτ σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε καταδικάζοντας «την κλιμάκωση της βίας» στη βορειοδυτική Συρία.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον είχε τηλεφωνικές συνομιλίες με τον Τούρκο και τον Ρώσο ομόλογό του, τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου και τον Σεργκέι Λαβρόφ, προκειμένου να διατυπώσει την ανησυχία του για την κατάσταση, τόνισε η εκπρόσωπος τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Χίδερ Νάουερτ.

Περίπου 25.000 μαχητές του Eλεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) συμμετέχουν στην τουρκική επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας» στην Αφρίνη της Συρίας με στόχο την απελευθέρωση των αραβικών πόλεων και χωριών που καταλείφθηκαν από το συριακό παρακλάδι του ΡΚΚ τις Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), δήλωσε στο μεταξύ την Κυριακή αξιωματούχο της FSA.

Ο Σύρος πολιτοφύλακας δήλωσε στο Reuters ότι οι μαχητές της FSA αποσκοπούν στην απομάκρυνση των «τρομοκρατών» του YPG από την πόλη της Αφρίνης.

«Το καθήκον του Ελεύθερου Συριακού Στρατού είναι να ανακαταλάβει 16 αραβικές πόλεις και χωριά που κατέλαβαν οι ξένες πολιτοφυλακές (YPG) με τη βοήθεια της ρωσικής αεροπορίας» δήλωσε στο Reuters.

Σαράντα πέντε στόχους έπληξαν την Κυριακή τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη στην επαρχία, όπως ανακοίνωσε ο τουρκικός στρατός, ενώ οι χερσαίες δυνάμεις συνεχίζουν να προωθούνται στην περιοχή, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Κλάδος Ελαίας», που έχει ως στόχο κυρίως τους Κούρδους της Συρίας.
«Θα συντρίψουμε όποιον απειλεί τον εθνικό αγώνα της Τουρκίας» διεμήνυσε σε ομιλία του ο Ταγίπ Ερντογάν σε ένα συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στην Προύσα.


Πηγή: http://www.skai.gr/news/world/article/365054/kalesma-ipa-gia-autosugratisi-sti-suria-25000-suroi-voithoun-tin-tourkia/#ixzz54qzbBun0
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

1 σχόλιο:

  1. Κι αυτό δεν λέει !!! Τι αλλο θα ακούσουμε ??? Στο τέλος τι κέρδος θα έχουν ?? Η, Μήπως είναι το τραγικό τους λάθος !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.