23/1/18

Με γερμανικά Leopard η εισβολή της Τουρκίας στη Συρία

Ενώ το Βερολίνο δεν έχει ακόμη πάρει θέση για την επιχείρηση

Η αντιπολίτευση καλεί τη Μέρκελ να δώσει δημοσίως εξηγήσεις - «Ασαφής η κατάσταση» δηλώνουν αξιωματούχοι της γερμανικής κυβέρνησης 
Την οργή της γερμανικής αντιπολίτευσης προκάλεσαν οι εικόνες με γερμανικά τεθωρακισμένα Leopard με τα οποία ο τουρκικός στρατός εισέβαλε στην πόλη Αφρίν της Συρίας εναντίον κουρδικών θυλάκων, με την επιχείρηση να διανύει την τέταρτη ημέρα της.
«Η γερμανική κυβέρνηση πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση της για την στρατιωτική δράση της Τουρκίας εναντίον των Κούρδων», δήλωσε η βουλευτής των Πρασίνων και ειδικός σε θέματα άμυνας, Αγκνιέσκα Μπρούγκερ. 
Παράλληλα, καταδίκασε τους χειρισμούς του Βερολίνου με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάνοντας λόγο για μία «καταστροφική αποτυχία» της Άνγκελα Μέρκελ και του Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. 
Ο βουλευτής του αριστερού κόμματος, Γιαν Κόρτε από την πλευρά του, καλεί την Άνγκελα Μέρκελ να δώσει δημοσίως εξηγήσεις για την πολιτική της κυβέρνησής της σχετικά με την Τουρκία, προσθέτοντας ότι το παρόν υπουργικό συμβούλιο χρειάζεται να διευκρινίσει «πώς αναμένεται να αντιδράσει τις επόμενες εβδομάδες στην κλιμάκωση στη Συρία».

«Ακυρώστε τη συμφωνία με την Τουρκία»
Οι επικρίσεις αυτές έρχονται σε μία περίεργη χρονική συγκυρία για τους κορυφαίους Γερμανούς αξιωματούχους., καθώς προσφάτως το Βερολίνο προχώρησε σε μία δοκιμαστική επαναπροσέγγιση με την Άγκυρα, έπειτα από μία κρίση στις διμερείς σχέσεις. 
Μέρος αυτής της εκ νέου σύγκλισης ήταν και η συμφωνία που προώθησε ο υπουργός Εξωτερικών, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, για αναβάθμιση των τουρκικών αρμάτων  μάχης, καθώς και να «ξεπαγώσει» η πώληση γερμανικών τεθωρακισμένων στην Τουρκία
Ακόμη και πολιτικοί από το κόμμα της Άνγκελα Μέρκελ κάλεσαν τον Γκάμπριελ να ακυρώσει τη συμφωνία μετά τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών με τα γερμανικά Leopards στο συριακό έδαφος. Μάλιστα ο Νόρμπερτ Ρέτγκεν, προεδρεύων της επιτροπής εξωτερικής πολιτικής της Bundestag, δήλωσε στην Süddeutsche Zeitung ότι η επίθεση της Τουρκίας στην Συρία συνιστά παραβίαση του διεθνούς δικαίου. 

«Σιγή ασυρμάτου» από το Βερολίνο για την επιχείρηση
Μέχρι στιγμής, ωστόσο, η Γερμανία δεν έχει καταδικάσει την τουρκική εισβολή στη Συρία, παρά το γεγονός ότι ο Γκάμπριελ κάλεσε τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου τη Δευτέρα να «μοιραστεί τις ανησυχίες του για την επιχείρηση και έναν ενδεχόμενο ανθρωπιστικό αντίκτυπο»
Γερμανοί αξιωματούχοι έχουν αρνηθεί να δώσουν λεπτομέρειες για την ανάπτυξη των Leopard στη Συρία. Εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Γερμανίας ανέφερε ότι δεν έχει διευκρινιστεί ο χρόνος που έχουν ληφθεί οι εν λόγω φωτογραφίες, ενώ αξιωματούχοι του Υπουργείου Εξωτερικών επισημαίνουν ότι η κατάσταση παραμένει ασαφής.
Άλλος αξιωματούχος του τμήματος εξαγωγών όπλων του υπουργείου Οικονομικών ήταν επίσης λακωνικός στις δηλώσεις του, τονίζοντας ότι «εκτός από τις εικόνες που είδαμε όλοι στα media και για τις οποίες όλοι γνωρίζετε, δεν έχουμε καμία άλλη ενημέρωση σχετικά με τη χρήση των Leopard».
Πρώτο Θέμα

4 σχόλια:

  1. κροκοδείλια δάκρυα της αντιπολιτευσης !!! Οι γερμαναράδες πάντα με τους Τουρκαλάδες κώλος και βρακί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν επιτραπεί στην Τουρκία η επέμβασή της στη Συρία, θα είναι η 1η της γενοκτονία στον 21ο αιώνα,και αυτό δεν πρέπει να επιτραπεί από την ανθρωπότητα για το συμφέρον κανενός κερατά ισχυρού! Να είστε σίγουροι γι' αυτό. Κι αν η διεθνής κοινότητα κάνει πάλι την πάπια, τέτοια διεθνή κοινότητα δεν την χρειαζόμαστε. Συλλαλητήρια παντού σε κάθε ήπειρο υπέρ των Κούρδων που σκοτώνονται δεκαετίες τώρα από την χώρα-γενοκτόνο με το κράτος-συμμορία, καταγγελίες στον ΟΗΕ και ψηφίσματα στήριξης αυτών από όλες τις χώρες περιμετρικά της Τουρκίας που υφίστανται τον επεκτατισμό της από Βορρά , Νότο, Ανατολή και Δύση. Μια γροθία ενάντια στους τραμπούκους γενοκτόνους γιατί αλλιώς μυαλό δεν βάζουν! Είναι η ίδια χώρα που όχι πριν από 100 χρόνια αλλά μέχρι χθες στη Συρία στήριζε κατά του Άσαντ τους τζιχαντιστες που σφαζανε κόσμο σαν τα κατσίκια και πέρνανε γυναίκες για σκλάβες, προκειμένου να αποσταθεροποιήσει την χώρα και να βάλει πόδι στην περιοχή. Δεν θέλει χάδια και λόγια, ξύλο θέλει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ολη η δυση ειναι πισω απο την τουρκιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. President Erdoğan, French counterpart Macron discuss Operation Olive Branch, latest developments in Syria in phone call

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.