19/2/18

Λάζαρος Μαύρος: Οι Τούρκοι μετέφεραν στην Κύπρο 77 α/κ πυροβόλα των 155χλστ, όσο διαρκούσε η "Πενταμερής"

Μια σοκαριστική αποκάλυψη έκανε στην ιστοσελίδα sigmalive της Κύπρου ο δημοσιογράφος Λάζαρος Μαύρος, σύμφωνα με τον οποίο η κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας απέκρυψε από τον λαό την πληροφορία ότι την περίοδο 28 Ιουνίου 2017 έως 7 Ιουλίου 2017 η Τουρκία μετέφερε στα κατεχόμενα 77 αυτοκινούμενα πυροβόλα των 155 χλστ.
Όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος, οι Τούρκοι μετέφεραν στο νησί έξι συνολικά επιπλέον μονάδες Πυροβολικού, οι οποίες περιελάμβαναν 77 αυτοκινούμενα πυροβόλα.
Όμως ο δημοσιογράφος Λάζαρος Μαύρος δεν δίνει περισσότερες πληροφορίες για τον τύπο ή για το μήκος των σωλήνων των πυροβόλων που μεταφέρθηκαν στην Κύπρο.
Με βάση τα υπάρχοντα στοιχεία οι Τούρκοι στα κατεχόμενα διαθέτουν 90 αυτοκινούμενα πυροβόλα τύπου Μ44Τ των 155 χλστ παλαιάς τεχνολογίας τα οποία όμως έχουν εκσυγχρονιστεί, 18 ρυμουλκούμενα πυροβόλα Μ114Α2 των 155 χλστ, 12 ρυμουλκούμενα πυροβόλα Μ115 των 203 χλστ και 72 ρυμουλκούμενα πυροβόλα Μ101Α1 των 105 χλστ.
Η εξέλιξη αυτή αν και ήταν σε γνώση του Κύπριου Προέδρου όταν διαπραγματευόταν με τους Τουρκοκύπριους στο Grans-Montana δεν ανακοινώθηκε πουθενά σε κανένα ΜΜΕ Κυπριακό ή διεθνές αφήνοντας πολλά ερωτηματικά για το σχεδιασμό του Αναστασιάδη σχετικά με την διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού.

2 σχόλια:

  1. Και τι θα έπρεπε να γίνει ρε Λαζαρε, να μη γινόταν η πενταμερης?
    Να καθόμαστε ήσυχοι μόνοι μας, για να μη κουβαλάει όπλα ο Ταίπ?
    Ή μήπως ιδρωσε ο κωλος τους και κάνουν αποκωτιες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο παντοτε σουρομενος Αναστασιαδης θα πιει δυο-τρια ουισκακια παρεα με τον Τουρκογυφτο Ακιντσι και ολα ομορφα κι ωραια.Το μεγαλο προβλημα με τον λαο ειναι οτι δεν υπαρχει αλλος τοπος για να καταφυγουν εστω σαν προσφυγες.ΑΥΤΟΣ Ο ΜΕΘΥΣΤΑΚΑΣ ΘΑ ΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΟΛΑ.(ΟΠΩΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ --ΠΑΡΤΑ ΟΛΑ --στην Αθηνα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.