17/2/18

Απάντηση ΥΠΕΞ στην Άγκυρα: Η Τουρκία υπερβαίνει συνεχώς τις κόκκινες γραμμές

«Η Τουρκία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο συστηματικά και υπερβαίνει συνεχώς τις κόκκινες γραμμές» τονίζει το ελληνικό ΥΠΕΞ, απαντώντας στα σχόλια του εκπροσώπου του ΥΠΕΞ της Τουρκίας, ο οποίος καταλόγισε στον Νίκο Κοτζιά ότι υιοθετεί «μη ειρηνική στάση» και ότι «ξεπερνά τα όρια».
Ειδικότερα, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με σχόλια εκπροσώπου τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών για την συνέντευξη του υπουργού Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Γεννηματάς, ανέφερε: «Η Τουρκία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο συστηματικά και υπερβαίνει συνεχώς τις κόκκινες γραμμές. Όταν δε, καλείται να μπει σε τάξη, παραπονιέται και αντιδρά σαν να μην έχει επαφή με την πραγματικότητα που η ίδια δημιουργεί».
Ο κ. Γεννηματάς τόνισε ότι «η Ελλάδα είναι η χώρα της νηφάλιας, υπεύθυνης, ειρηνικής συμπεριφοράς» και «αυτό είναι στοιχείο της δύναμης της».
«Η Ελλάδα επιμένει στον διάλογο και την ειρηνική επίλυση των διαφορών, ως συνάδει με τον σύγχρονο ευρωπαϊκό πολιτικό πολιτισμό. Η Τουρκία οφείλει να τον υιοθετήσει» επισήμανε, καλώντας την Άγκυρα «να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο, καθώς και το δίκαιο της θαλάσσης».
Είχαν προηγηθεί δηλώσεις του εκπροσώπου του τουρκικού ΥΠΕΞ, Χαμί Ακσόι, ο οποίος χαρακτήρισε «ανησυχητική» τη δήλωση του κ. Κοτζιά ότι σε ενδεχόμενο ανάλογο συμβάν με αυτό στα Ίμια «δεν θα υπάρξει ξανά τέτοια ειρηνική συμπεριφορά» από την ελληνική πλευρά.
Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών υπενθύμισε την πρόσφατη τηλεφωνική συνομιλία των πρωθυπουργών της Ελλάδας και της Τουρκίας, τονίζοντας ότι η Άγκυρα εξέφρασε την προσδοκία της ότι «η Ελλάδα θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να μειώσει την ένταση στο Αιγαίο». «Παρά τις διαφορές μεταξύ των δύο χωρών, η συζήτηση διεξήχθη σε θετική ατμόσφαιρα και συζητήθηκαν μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, όπως επίσης και η εστίαση στις λύσεις των προβλημάτων μέσω του διαλόγου» πρόσθεσε για να συμπληρώσει:
«Στο πλαίσιο αυτό, τονίζουμε και πάλι ότι η χώρα μας υποστηρίζει την απόκλιμάκωση των εντάσεων στο Αιγαίο. Δυστυχώς όμως φαίνεται ότι ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών υιοθέτησε μια προσέγγιση που είναι μη ειρηνική, ξεπέρασε τα όρια και απέχει από την ευθύνη που απαιτεί η πολιτική του θέση».
naftemporiki.gr

8 σχόλια:

  1. Bla bla bla. Both Turkey and Greece know that there is Turkish provokation. What Kotzias will do the next time Turkey will cross his Red Line which they will. Let's see if he will send our Navy and the Airforce to defend our country. If he does as he says he will do, I will be the first one offer him a public apology. For the time being all I hear from his mouth is bla bla bla......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Ελληνικη κυβερνηση διακστεχεται απο το συνδρομο του μπακαλογατου Ζικο,ας το παραδεχτει και ο Κοτζιας και μεις να τελειωνουμε!Οπως καποτε διακριθηκαμε για την ανδρεια μας και την σοφια μας οι καιροι εχουν γυρισματα και τωρα διακρινομαστε για την φοβικοτητα μας και την δουλικοτητα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από λόγια έχουμε μπουχτησει. Οι Τούρκοι ξέρουν τον τρόμο μας και ότι δεν υπάρχει σοβαρή ηγεσία και σχέδιο και είναι πάντα ένα βήμα μπροστά. Αν είμασταν σοβαρό κράτος με σοβαρή ηγεσία πολιτική και στρατιωτική έπρεπε ήδη να είχαμε ξεκινήσει υβριδικό πόλεμο κατά της Τουρκίας ενώ επισήμως θα έπρεπε να αρνούμαστε οποιαδήποτε συμμετοχή. Αλλά τι λέμε οταν έδωσαν τον Οτσαλάν στους Τούρκους μέσω του οποίου μπορούσαμε να ξεκινήσουμε γενικευμένο υβριδικό πόλεμο εξοπλίζονται τους Κούρδους και στέλνοντας πλήθος Αξκων συνδέσμων και παραστρατιωτικών "εθελοντων" οι οποίοι θα μάθαιναν τις τακτικές και τις αδυναμίες των Τούρκων και θα αποτελούσαν την μαγιά εμπειροπολεμων εκπαιδευτών για τον Ελληνικό Στρατό με την επιστροφή τους στην πατρίδα, κάτι στο οποίο πάσχουμε σοβαρά. Όλα τα άλλα είναι μπαρούφες και λόγια του αέρα. Αλλά τι να περιμένεις με στρατιωτική ηγεσία που θεωρεί ότι επειδή χαϊδεύει τα αυτιά από μερικά μπαρμπαδια που το παίζουν εθνοφυλακες μαχητές πριν αρχίσουν τα κοψίδια ότι ετοιμάζουν την παλλαϊκή άμυνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτη η περιφημη νηφαλιωτητα δεν μοιαζει με μαστουρα ?? Παραδεισσεια ηρεμια..να μην κουνιεται φυλλο...δεν φυσαει εκει..δεν αλλαζει τιποτε....λιακαδα ολη μερα...φοινικες...χουρμαδες...κρασι...γυναικες...ξαπλωστρα...παραλια...ψαρακια τηγανητα...κουνουπια κιχ...αντιηλιακο...γυαλια ρειμπαν...ουρι με μαγιω τριχας...φραπε...πηδημα ολη μερα...ηρεμα ολα στα μπαρ το βραδυ...φεγγαρακι...ουζακι....τιμπερλαντ παπουτσι...σορτ ..αρωματα...ταβερνες παντου...κανεις δεν παει δουλεια...μαλακ@ας ειναι ( ?)...χαλαρα ολα...νηφαλια....οι κυριες στο κομωτηριο...νυχια κοκκινα. ..κραγιον..χαβαλες ολη μερα...μπυρες...γιγαντιες οθονες φειςμπουκ παντου να βλεπουν ολοι...καρδιογραφηματα
    ολα μια ..ευθεια...ουτε πικ...ουτε ξεπικ...προβατακια που βοσκουν νηφαλια το γκαζον...πορσε καγιεν παντου...βρυσες με δωρεαν βενζινη...κλπ.ΟΛΑ ΝΗΦΑΛΙΑ....ΗΣΥΧΑ...ΑΘΟΡΥΒΑ...ΠΡΑΑ..ΑΚΙΝΗΤΑ.. ΟΥΤΕ ΗΧΩ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΥ...
    ΑΚΡΑ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ ...ΣΙΩΠΗ...
    Ποσες ενεσεις λετε να θελουν να μας κανουν ???? Οσο και το χρεος μας...ΕΝΑ τρις...εκαστος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ξεχασα και κατι νηφαλιο αλλο...ραθυμο..αργοσυρτο...σλοου μοσιον κινησεις...δαχτυλο στην μυτη ολοι...αργα αργα...ηρεμα...καθαρισμος ρινος..βασανιστικα αργα...και σε σλοου ...κουλ...κινηση ...αργα...αποβολη υπολυμματων...στον αερα...με ατμοσφαιρικη πιεση μηδεν μιλιγκραμ...οπου πευτουν σαν τα φυλλα αργα...νηφαλια...ηρεμα....ηδονικα....
    Ο μαγικος κοσμος της ειρηνης των παντων....της ψυχραιμιας των παντων....κυριες και κυριοι ...ο παγωμενος κοσμος του Πλουτωνα σας καλοσοριζει...εξω εχει πλην 273 βαθμους κελσιου....και το μελι ξαναγινεται ...αγουριδα....Ολα νηφαλια στου Μαξιμου...μεχρι να πεσει ραβδος....καδρονι....η τσιμεντολιθος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κοτζια οι πεθαμενοι δεν κλανουν και το ξερουν οι τουρκοι να σε δω μολις σου ριξουν οι τουρκοι την επομενη σφαλιαρα αν θα ζωντανεψεις, η" νομιζεις οτι δε βλεπουν ποσο ξεφτιλες ειστε με την προδοσια της Μακεδονιας , σε απλη λαικη γλωσσα "μαθανε πως γαμιομαστε πλακοσανε και οι γυφτοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτη η πλατεια δημοκρατικια γλωσσα τελικα θα μας τρελλανει και προφανως αυτο επιδιωκουν. Το νεο φρουτο, υπερβαση κοκκινων γραμμων, μαζι με τα αλλα στη φρουτιερα, πλαισιο, συλλογικοτητα, προτσες, μαζωξη/ες, και αλλα τινα σου δημιουργουν, με τοση ποικιλια, μια ζαλαδα και πας κατ* ευθειαν για υπνο. Εκει στο Υπουργειο Εξωτερικων μπορουν να μας πουν τη σοι προτσες ειναι η συνεχης υπερβαση των κοκκινων γραμμων; Η γιαγια μου στη κυκλοφορια στη κουζινα ειχε βαλλει κανα δυο οχι και ενα πλστρη σε αποσταση αμεσης προσληψης απο την ιδια. Αγνοουσες το οχι στο θυμιζε ο πλαστρης και το προτσες τερμα. Αυτο του Υπουργειου ειναι αεναου κινησεως. Περιεργα πραγματα συνβαινουν στη πλερια δημοκρατια μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Kotzia, do u know the definition of a red Line? It means the point of no return when the retaliation sends a message so strong to the enemy that will never doubt you again.

    I saw a nucleal submarine for sale at a good price, just in case we wake up

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.