3/2/18

Σταύρος Καλεντερίδης προς πολιτικό σύστημα: Με άλλα λόγια, όταν σας ξεφορτωθούμε, θα απελευθερωθούμε ως έθνος. Τότε θα αρχίσουν να αλλάζουν όλα.

Σταύρος Καλεντερίδης
Πολιτκός επιστήμονας, Διεθνολόγος/Επικοινωνιολόγος
Ας πούμε κάτι και από αυτά τα αυτονόητα που κανείς όμως δεν λέει.
Κοτζιάς: «Ας υποθέσουμε ότι δεν καταλήγουμε σήμερα σε μια συμφωνία, ποιο όνομα έχει απομείνει; Διεθνώς, θα παραμείνουμε με το σκέτο ‘Μακεδονία’, συνεπώς δεν θα έχουμε κερδίσει τίποτε και στις (διμερείς) μας σχέσεις θα παραμείνουμε με το «πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας».
Και όμως όταν ηττηθείτε, θα αλλάξουν τα πάντα.
Συγκεκριμένα, από το '91 μέχρι σήμερα το εγχώριο πολιτικό προσωπικό δρα συντεταγμένα κατά της Μακεδονίας μας και κατά της χώρας. Όταν τους αποτρέψουμε και ανατρέψουμε, η Ελλάδα θα περάσει στην δίκαιη αντεπίθεση για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της. Τότε μόνο θα καθαρίσουν και οι όροι, και οι ονομασίες και οι διεκδικήσεις.
Αναλυτικά λοιπόν τι θα συμβεί αν δεν υπάρξει συμφωνία, αν φύγει η ληστρική συμμορία που μας επιβουλεύεται τώρα από το Μαξίμου και αν γκρεμίσουμε το σαθρό και σάπιο πολιτικό σύστημα των διεφθαρμένων ελίτ της χώρας:
Πρώτον. Η Ελλάδα θα καταγγείλει και θα μηνύσει στα αρμόδια δικαστήρια τις Σκοπιανές ελίτ οι οποίες όλα αυτά τα χρόνια έκλεψαν το Ελληνικό όνομα «Μακεδονία», αλλά και εξαπάτησαν τους Σκοπιανούς πολίτες με τη δημιουργία ψεύτικης ιστορικής ταυτότητας. Τα εγκλήματα δεν μπορούν να μένουν ατιμώρητα, και προφανώς μια δημόσια παραδοχή και συγνώμη δεν είναι αρκετή.

Δεύτερον. Ταυτόχρονα η Ελληνική πολιτεία θα προβεί σε διαβήματα και θα αξιοποιήσει κάθε ένδικο μέσο για να προκαλέσει την επιτέλους παραδοχή, εκ μέρους των Σκοπίων, της παραχάραξης της αλήθειας με τις εθνικιστικές ανοησίες οι οποίες κατέληξαν σε ιμπεριαλιστική προπαγάνδα και προκαλούν μέχρι και σήμερα αποσταθεροποίηση στην περιοχή. Ταυτόχρονα θα ζητήσει τις αυτονόητες αποζημιώσεις για τις ζημίες που έχουμε υποστεί από το '91 μέχρι σήμερα ως έθνος.
Τρίτον. Όσο εξελίσσονται οι μηνύσεις και τα διαβήματα, οι πόρτες σε ΝΑΤΟ και ΕΕ για τη γείτονα χώρα είναι προφανώς κλειστές μιας και η Ελλάδα επιτέλους δηλώνει το αυτονόητο: Δεν μπορεί να γίνει σύμμαχος μας μια χώρα με ιμπεριαλιστικές τάσεις εναντίον μας, η οποία μάλιστα μας έχει κλέψει την ιστορική κληρονομιά και ταυτότητα. Η χώρα μας μπορεί και πρέπει να ασκήσει και επιπλέον εργαλεία πολιτικής πίεσης για να πετύχει τη δικαίωση της. Αρκετά ανεχθήκαμε τις επιθέσεις και τη θυματοποίηση μας.
Τέταρτον. Τέλος, επιβάλλεται και η δικαίωση των Ελλήνων πολιτών και ενώπιον των πολιτικών της χώρας μας οι οποίοι αφενός επέτρεψαν δια της ανικανότητας, της υποχωρητικότητας και της αδράνειας τους τα Σκοπιανά εγκλήματα να λάβουν χώρα, αφετέρου ακόμα και σήμερα δια της στάσης τους υπονομεύουν την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας και οδηγούν σε καταστροφικά νομικά προηγούμενα για τη χώρα μας. Η πολιτική κατακραυγή και εκλογική απόρριψη τους πρέπει να θεωρείται δεδομένη, ενώ συλλογικές οργανώσεις πολιτών έχουν κάθε δικαίωμα να προχωρήσουν σε μηνυτήριες αναφορές κατά των πολιτικών ιθυνόντων και όσων προσπαθούν ή προσπάθησαν να ξεπουλήσουν την Μακεδονία.
Με άλλα λόγια, όταν σας ξεφορτωθούμε, θα απελευθερωθούμε ως έθνος. Τότε θα αρχίσουν να αλλάζουν όλα.
Όσο έχουμε εσάς να μας επιβουλεύεστε, θα είμαστε πάντα ηττημένοι. Όσο διαρκεί αυτό το πολιτικό σύστημα η Ελλάδα και οι πολίτες της θα είναι πάντα υπόλογοι ακόμα και όταν έχουμε μαζί μας το ιστορικό, γεωγραφικό και πολιτικό δίκιο, και την ίδια την αλήθεια.
Άρα ξέρουμε τι πρέπει να ξεφορτωθούμε.
Το πολιτικό σύστημα πρέπει άμεσα να καταστραφεί για να ανασυσταθεί.


5 σχόλια:

  1. Οι κινητοποιήσεις αυτες περα του προφανούς κει εκδηλούμενη στόχου,δείχνουν και εχουν μια βαθιά απεχθεια του κόσμου στο σημερινό στάτους πολιτικο,θρησκευτικό,μεντιακο.Οι πιο έξυπνοι το αντιλήφθηκαν πρώτοι και αναπροσαρμοσαν την πολιτική πρακτική τους ,για να διασωθούν.Οι ηλίθιοι η οι νενεκοι το κατάλαβαν αργα .
    Σημερα και ειδικα μετα και την τελευταία στροφη κοτζια λιγο θελει να τους δουμε ολους αυτους τους μαϊντανούς και στη συγκέντρωση...Ομως ολα αυτα αποσκοπούν στην πολιτική τους επιβίωση και τίποτα αλλο.Εξ αλλου αν το εξετάσουμε και ο ( εσχάτως) Κοτζιάς θυμήθηκε τις αριστερές κορώνες οταν βρέθηκε στη γωνία τοσο απο την αλλαγη θέσης της ΝΔ όσο και απο τον Νίκιτς που ουτε λιγο ουτε πολυ ειπα οτι το ονομα ειναι εκτος διαπραγμάτευσης και μαλιστα με την συμφωνία τν Αθηνών...Πραγμα που πρεπει να ειναι αληθές δεδομενου οτι η γραμμή κοτζια / Νταβός αυτο λεει απο όσα δημοσιοποιήθηκαν.Γιατι αυτα πουνΔΕΝ βγήκαν αν τα μαθαίναμε θα ...
    Τπ
    Το ερωτημα που δεν εχει απαντηθεί μεχρι σημερα και το θέτω ειναι
    Πως γινεται να σέρνεται τόσες δεκαετίες το μακεδονικό και εμεις μέσα σε αυτα τα χρονια να κινδυνεύουμε να βρεθούμε εντελως μόνοι μας στη διεθνή σκακιέρα, χάνοντας και τους προηγούμενους συμμάχους μας ( μεχρι την Κύπρο).Και μαλιστα σε ενα τοσο καταφανές σ προς το δικαιο θεμα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Dear Stavros, Xaire…

    Your assessment is quite good, but its foundations aren’t on solid ground.
    The acts of past traitors, have nailed Hellas to today’s agreements that aren’t so easy to bypass!

    So, each politician, must untangle the mess that was put into his hands, as it is today’s situation.

    A lot of good thinking comes out from your written words, but the action is missing, because takes two to tango, and in this case, the already spread fake stories, by the fake tango partner (FYROM), already accepted by those that are illiterate or those that act on orders, and as Churchill said: “A lie gets halfway around the world, before the truth has a chance to get its pants on”.

    When you write:
    (Με άλλα λόγια, όταν σας ξεφορτωθούμε, θα απελευθερωθούμε ως έθνος. Τότε θα αρχίσουν να αλλάζουν όλα.)

    Are you sure about it? Are you confident that the muck from past and present politicians aren’t to be in power to execute the orders of their masters?
    Sorry to be pessimistic about a “good” outcome, but I can say that the roots of the planted lies have grown and are too strong now to be uprooted, and all those that live in that fantasy, live a fantasy of goodwill, that can only be found in “cloud cuckoo-land(s)...”

    Pantote Filika
    Dr. E. Arkas
    London, UK.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. <>
    Μπραβο Σταυρο, αυτοι εχουν κανει καταληψη της εξουσιας και του βηματος των ομιλητων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χρειαζομαστε ανθρωπους που θα μας εκπροσωπισουν εμας τους Ελληνες! Αυτοι που κυβερνουν ειναι πιονια της ΝΤΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΒΔ ΕΛΛΑΔΑΣ ΒΛΕΠΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΜΕ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ MK...SK...(ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ)???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.