23/2/18

Ήττα και στο Αλβανικό θα φέρει πολιτικές εξελίξεις

Την υπόθεση Novartis ολοχρονίς τη χτίζανε το βράδυ εγκρεμίσθη, για να παραφράσουμε το δημώδες. Θα μας απασχολήσει επί μακρόν, αλλά είναι αδιάφορο προς το παρόν καθώς ενώπιόν μας κυοφορούνται εξελίξεις στα ζέοντα εθνικά θέματα. Σε κάποια ας πούμε ερήμην, αλλά σε άλλα ευθύνη ημών.
Ασχέτως με την αστοχία της εδώ πρόσκλησης Erdogan η απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να μπλοκάρει τις έρευνες υδρογονανθράκων έως ότου υπάρξει συμφωνία στο Κυπριακό, είναι ερήμην ημών. Υπερβαίνει τις δυνατότητες παρέμβασής μας, και ανάγεται σε κλιμάκια αύξουσας δύναμης (για παράδειγμα κατά πόσον θα μπορέσει να επιβάλει την θέλησή της η Τουρκία σε κυπριακά οικόπεδα όπου έχουν αναλάβει την έρευνα εταιρίες αμερικανικών ή ισραηλινών συμφερόντων).

Ωστόσο ευθύνη ημών είναι όσα συμβαίνουν στη βορειοδυτική γειτονιά μας, και δη στο Αλβανικό, όπου ευτυχώς η Novartis δεν λειτούργησε ως πέπλο, να τα επισκιάσει. Η Ντόρα Μπακογιάννη κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, στην οποία επισημαίνει πως σύμφωνα με δημοσιεύματα - και - του αλβανικού Τύπου, η κυβέρνηση βρίσκεται σε μυστική συνεννόηση με την Αλβανία, για να γίνουν αναθεωρήσεις στη συμφωνία για την υιοθέτηση των Θαλάσσιων Ζωνών, οι οποίες είχαν υπογραφεί από τις κυβερνήσεις των δύο χωρών του 2009, και οι οποίες ικανοποιούσαν και τις αλβανικές απαιτήσεις.

Για τη συνέχεια Liberal

15 σχόλια:

  1. Τιποτα δεν θα φερει αλλα θα ανοιξει ο φακελλος Ζημενς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί συνδέεις την υπόθεση της Novartis, μια καραμπινάτη υπόθεση δωροδοκίας σε βαθμό κακουργήματος με τα Εθνικά θέματα;
    Αυτός το αίσχος που κάποιοι πουλάνε πατριωτισμό για να κρύψουν τα εκατομμύρια που έκλεψαν, πρέπει να σταματήσει.
    Οι πάσης φύσεως πατριδοκάπηλοι, διέλυσαν την Ελλάδα.
    Εγώ τους πρόλαβα, γιατί έγραψα ότι δεν θέλω κανένα κλεφτρόνι στα συλλαλητήρια για την Μακεδονία.
    Η υπόθεση Novartis είναι εντελώς ξεχωριστό θέμα από το ζήτημα των Σκοπίων και αυτό το έγραψα για τον Τσίπρα, να μην έχει αυταπάτες. Ο Τσίπρας κινδυνεύει να κατηγορηθεί από την Ελληνική κοινωνία για εθνική προδοσία.
    Από την Ελληνική κοινωνία, όχι από τα κλεφτρόνια της Novartis.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Ρ.
      Δεν μπορει,καπου θα εχεις ακουσει την λεξη timing.

      Διαγραφή
    2. Μπράβο ρε αδερφέ.γιατι στο ελλαδισταν κάποιοι κλαινε κ δακρύζουν ενώ έχουν αρπαξει τρελά πακέτα

      Διαγραφή
  3. Παιδια μην μπλέκεται την βουρτσα με την που...α.
    Αλλο εθνικα θεματα και αλλο οι λαμογιες των πολιτικαντηδων.
    Τα πραγματα ειναι απλα
    Τα λαμογια φυλακη αλλα και οι τυχων προδοτες στα εθνικα αποσπασμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευτυχώς που υπάρχουμε κι εμείς οι βλαμενοι, οι τρώγοντες βλακοχορτα και οι αδαείς περί τα τις εξωτερικής πολιτικής και έτσι οι πεφωτισμενοι του Λιμπεραλ, γράφουν πάλι τις....καλτσες τους.
    Άμα κάμω λάθος διορθώστε με:
    1. Εμείς έχουμε τα παπυρια δηλαδή υπογεγραμμενη ΑΟΖ από την προηγούμενη αλβανικια κυβέρνηση.
    2. Αν διαπραγματευτουμε μια διαπραγματευμενη συμφωνια, είναι στη διακριτική μας ευχέρεια.
    3. Το τάϊμινγκ μπορούμε να το ρυθμισουμε αποκλειστικά ΕΜΕΙΣ. Τώρα για λόγους ευνόητους δεν είναι ο κατάλληλος χρόνος.

    Λιμπεραλ-ες κατά το ουμπεραλλες.
    Έλεος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η υπόθεση Novartis και υπάρχει και δεν γκρεμίστηκε βράδυ όπως θέλει να πιστεύει το δημοσίευμα.Πως τώρα κάποια φίλο αντιπολιτευόμενα μέσα προσπαθούν να συνδέσουν ότι διαδραματίζεται γύρω από την χώρα με το σκάνδαλο Novartis πραγματικά δεν μπορώ να το καταλάβω. Επίσης οι διαπραγματεύσεις του Υπεξ πρέπει να είναι μυστικές και δεν πρέπει να γίνονται δημόσια.Η εξωτερική πολιτική και οι διαπραγματεύσεις μιας σοβαρής χώρας δεν πρέπει να είναι αντικείμενο δημόσιας συζήτησης.Το αποτέλεσμα όμως των διαπραγματεύσεων πρέπει να είναι.Για αυτό θα έλεγα να περιμένουμε το αποτέλεσμα και όχι τις εικασίες εφημερίδων γειτονικών κρατών ,πρώην Υπεξ και λοιπών άλλων για να κρίνουμε.Άλλωστε όλοι κρίνονται από το αποτέλεσμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μαβι ο Τσιπρας επισημα...δημοσια ...ειπε οτι θαχουν το ονομα...θα τον βγαλει δημοσια ψευτη ο Κοτζιας...?? Αυτο λες ???......Διοτι αυτο λες ...οταν λες να περιμενουμε...Ξερω οτι το λες διοτι ελπιζεις σε ενα...θαυμα....κατι μαγικο..που τακτοποιει την ψυχη μας..διοτι αν δεν γινει το θαυμα...ξερεις...θα πρεπει να παρουμε οδυνηρες αποφασεις...και καλυτερα το θαυμα...αφου αναβαλει τις αποφασεις....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητέ μου κ.Δημήτρη Κ έβαλες θέματα που πραγματικά δυσκολεύομαι να απαντήσω!!Αλλά θεωρώ ότι δεν έχει σημασία πως τους λέει ο Τσίπρας ή ο Μητσοτάκης ή αν θέλεις και όλοι εμείς!Σημασία έχει πως τους λένε οι υπόλοιποι και όχι μόνο αυτοί που τους έχουν αναγνωρίσει με το συνταγματικό τους όνομα. Αν δεν κάνω λάθος όλοι Μακεδόνες τους λένε εκτός αν γνωρίζεις εσύ κάτι άλλο που εμένα μου διαφεύγει.Βέβαια σημασία έχει για εμένα πως θα τους πούμε εμείς. Για αυτό λέω να περιμένουμε τι θα βγάλει τελικά η διαπραγμάτευση χωρίς να ελπίζω ούτε θαύμα ούτε μαγεία.Δεν θέλω να πέφτω όμως θύμα κομματικής εκμετάλλευσης και να τυλίγονται όλα τα Εθνικά μας θέματα με ολίγον από Novartis,σαν την coca cola που πάει με όλα. Η ψυχή μας είναι τακτοποιημένη και είναι Ελληνική και Μακεδονική και αυτό δεν μπορεί να το αλλάξει ούτε ο Κοτζιάς,ούτε ο Ζαεφ ούτε οι Αμερικάνοι ούτε ξανθά και μελαχρινά γένη.Τελειώνοντας ακόμα προσπαθώ να καταλάβω τι εννοείς 'οδυνηρές αποφάσεις'.Μιλάς για επανάσταση??Μιλάς για Συνταγματική εκτροπή??Για κατάλυση της Δημοκρατίας??Η κυβέρνηση αυτή ή όποια άλλη έχει δικαίωμα να διαπραγματεύεται και να υπογράφει τα πάντα.Θα έλεγα την επομένη φορά να είμαστε πιο προσεκτικοί στο τι ψηφίζουμε.Όπως λέει και το άσμα....είναι αργά για δάκρυα Στέλλα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξεχασα την λεξη δημοκρατια....αν εννοεις ενα νεφελωμα...σαν του Μαγγελανου...η αυτο πουχουμε εδω...το απομειναρι...μιας κοσμικης καταρευσης ενος αστρου..που καποτε ελαμπε...τοτε καλο θαταν να γυρισουμε τον χρονο πισω...τοτε που ελαμπε...Αυτο δεν λεγεται καταστροφη της δημοκρατιας...λεγεται...Ολικη επαναφορα....η ..αστρογεννεση....

      Διαγραφή
  8. Εισαι καλος κυριος Μαβι...οξυδερκης...η απαντηση σου ειναι αμηχανη..δεν μπορω να πιστεψω οτι εννοεις ...αφου την φαγαμε...ας την φαμε.Σιγουρα δεν λες αυτο.Η Στελλα δεν κλαιει παντα...θυνωνει κιολας καποτε.Η εκτροπη τωρα ...εχει νοημα ναι..οταν το βλημα δεν κανει ολη μερα εκτροπες απο μονο του...αν θες τι πειραζει αλλη μια...μεσα σε τοσο ζικ ζακ...αν ο στοχος ειναι να γινει μια εφ απαξ...για να γυρισει το βλημα στην κανονικη τροχια...Το συνταγμα ηταν συνταγμα...πριν το κανουν ...λατερνα...ετσι δεν ξερω τι επικαλεισαι...το συνταγμα η την λατερνα...γινε λιγο σαφης...αν εγγυασαι μια...αλλη φορα πως θα υπαρξει...πριν μας παρουν την ανασα...οκ....ο Θεος εφτιαξε τον κοσμο σε εξι μερες...και τον διαλυει σε ενα λεπτο...προτεινεις υπομονη 4 ετη...επι μια καταστροφη το λεπτο...δηλ. 365 μερες επι 4 επι 24 ωρες....επι 60 λεπτα.....ετσι ουτε τα αστρα δεν θα υπαρχουν...τοτε...Το λεω αυτο διοτι δεν εχουμε καμμια ενδειξη οτι κανουν κατι αλλο.Εκτος αν εχεις εσυ.Αν εχεις πες την...εστω μια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η απάντηση μου ούτε αμηχανία έχει ούτε κάτι άλλο. Τώρα περί οξυδέρκειας δεν ξέρω.Σας ευχαριστώ πάντως για κομπλιμέντο.Σας το λέω με το χέρι στην καρδία.Δεν έχω μελετήσει τροχιές βλημάτων ούτε είμαι ειδικός στα βλήματα.Το Σύνταγμα είναι Σύνταγμα και ισχύει για όλους τους Έλληνες πολίτες.Το πως το έχουν καταντήσει είναι θέμα όλων μας και όχι μόνο των πολιτικών!!Πρόταση δεν έχω για να λύσω το θέμα είμαι όμως ανοικτός στο να ακούω προτάσεις να τις κρίνω,να τις αποδέχομαι ή να τις απορρίπτω.Και όταν έρθει η ώρα πάντα με τα αποτελέσματα και όχι με τις εικασίες θα προσέλθω να εξασκήσω το δικαίωμα που μου προσφέρει η λατέρνα και το νεφέλωμα του Μαγγελάνου ...η Δημοκρατία.Θα σας αφήσω τώρα κ.Δημήτρη γιατί δεν μπορώ να αντέξω μια επανάσταση και ένα Γουδί μέσα σε μια μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εσυ το ειπες...εγω ουτε την μια λεξη ειπα ...ουτε την αλλη.Μιλησα για ολικη επαναφορα στο συνταγμα.Εσυ διαλεξες την λεξη λατερνα απ τις δυο εκδοχες...Ειναι η οχι το αρθρο 120 στο συνταγμα ??Ειναι....στην λατερνα ..δεν ειναι...τελος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ναι είναι το 120 όπως και το 1 και το 4 και το 5,26,30,32,33,37,38,41,το 49!!Το 86 το 27 και όλα τα υπόλοιπα είναι σημαντικά.Όμως το 120 έχει το μύθο του ,την μαγεία του.Πραγματικά αν και τα έχω τα χρονάκια μου και δεν μου βαστάει όπως μου βάσταγε όταν σκέπτομαι το 120 εγείρομαι από τον καναπέ!!!Μου φεύγει το τηλεκοντρόλ από τα χέρια βρε αδελφέ!!Ζω μεγάλες στιγμές ως άλλος Παπαφλέσσας,Ανδρούτσος...βλέπω τον εαυτό μου επικεφαλής όχλου που λένε και οι Συριζαίοι να μπουκάρει για να αποκαταστήσει το Σύνταγμα!!Αχ να ήμουν καμιά 20 χρόνια νεότερος θα τα είχα κάνει όλα αυτά....θα είχα και εγώ ιστορίες να λέω στα εγγόνια μου όπως μου έλεγε συνέχεια ο πάππους μου για το ΄40 και την κατοχή και τον εμφύλιο εκεί δίπλα στο τζάκι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κ.Μαβι συγνωμη...κατανοω...υπεθεσα οτι ειστε ηλικιωμενος...εξ ου και η επιφυλαξη σας σε θεματα..ειναι λογικο...Η αληθεια ομως δεν αλλαζει.Μας κυβερνα η σιδερενια αναγκη.Δεν θελω να σας ζαλισω.Γνωμη μου ειναι πως καθε λεπτο ειμαστε μπρος σε μια διακλαδωση με δυο εκδοχες..αν πας στην μια τρεχει ενα σενσριο..αν στην αλλη ...αλλο.Πρεπει να επιλεγουμε παντα ελευθερα .Αυτο ειναι η βουληση.Σκεφτητε τι θα γινοταν αν δεν αλλαζε ο νομος του Νευτωνα...που ηταν τακτοποιημενα ολα μ αυτον.Ας ειναι...ο κοσμος εχει παντα μια ευκαιρια να ειναι καλυτερος απο χθες.Δεν την ακολουθει παντα...δυστυχως..Οταν βαζεις ενα στοχο δεν τον φτανεις ποτε..τον πλησιαζεις αλλα ποτε δεν φτανεις.Δεν μπορεις να κερδισεις ολα.Δεν μπορεις να πατσισεις.Δεν μπορεις να παψεις να προσπαθεις....Ολικη επαναφορα λοιπον...στον δρομο που παρεξεκλινε...Σορυ για την ζαλαδα...την χαρηκαμε...

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.