24/2/18

Η Μακεδονία δεν είναι ανυπεράσπιστη - Οι αγνοί Έλληνες πατριώτες θα την προστατέψουν και πάλι

Σάββας Καλεντερίδης
Η Μακεδονία κινδυνεύει. Και οι αγνοί Έλληνες πατριώτες θα την προστατέψουν ξανά και θα αποτρέψουν και πάλι το σχέδιο του αφελληνισμού της, όπως στις αρχές του 20ού αιώνα.
Γιατί ο κίνδυνος είναι όχι προ, αλλά εντός των πυλών.
Αρχίζουμε λοιπόν.
Όσοι μιλούν στην Ελλάδα για γεωγραφική Μακεδονία, είναι είτε παραπληροφορημένοι, είτε ψεύτες, είτε ενεργούμενα ξένων κέντρων. Δεν υπάρχει γεωγραφική Μακεδονία, μια μικρή έρευνα στα επιστημονικά βιβλία θα πείσει και τους πιο δύσπιστους. Η γεωγραφική Μακεδονία είναι το εφεύρημα αρχικά του βουλγαρικού εθνικισμού, με στόχο τον αφελληνισμό της.
Οι Βούλγαροι στα τέλη του 19ου αιώνα επέκτειναν θεωρητικά προς Βορρά τα γεωγραφικά όρια της Μακεδονίας σε περιοχές που κατοικούνταν από Βουλγάρους και εφηύραν την τοπική και όχι εθνική ταυτότητα του «Μακεδόνα», με σκοπό να την διεκδικήσουν ολόκληρη και να την ενσωματώσουν..
Ακολούθησε ο Μακεδονικός Αγώνας, όπου οι Βούλγαροι κομιτατζήδες ηττήθηκαν κατά κράτος και η Μακεδονία ενσωματώθηκε στην Ελλάδα μετά τους Βαλκανικούς Πολέμους.
Όμως η θεωρία της γεωγραφικής Μακεδονίας παρέμεινε και άρχισε να διαδίδεται και να γράφεται ότι μετά τους Βαλκανικούς Πολέμους και τη Συνθήκη του Βουκουρεστίου η «Μακεδονία» μοιράστηκε ανάμεσα σε Ελλάδα, Σερβία και Βουλγαρία. Έτσι, παρότι η πραγματική Μακεδονία ενσωματώθηκε στην Ελλάδα, ο κίνδυνος δεν εξαλείφθηκε, αφού στη συνέχεια τη σκυτάλη πήραν με τη σειρά ξένα κέντρα στη Μόσχα, το Βερολίνο, το Βελιγράδι, το Λονδίνο, την Ουάσινγκτον και αλλού.
Το κάθε κέντρο, σε διάφορες ιστορικές περιόδους, υποστηρίζει την ίδρυση της «ενωμένης» Μακεδονίας, ευελπιστώντας ότι με τη δημιουργία αυτού του κράτους θα εξυπηρετηθούν δικά του γεωπολιτικά συμφέροντα. Ίσως μόνο εδώ στην Ελλάδα οι πολιτικοί μας και ο Γιάννης Μπουτάρης δεν έχουν αντιληφθεί ότι η Θεσσαλονίκη είναι το πιο στρατηγικό σημείο ολόκληρης της ΝΑ Ευρώπης. Εκτός κι αν συμβαίνει κάτι άλλο.
Υπάρχει λοιπόν μια σκευωρία ξένων κέντρων που είναι σε εξέλιξη, για καθιέρωση διεθνώς της γεωγραφικής Μακεδονίας, της αναγνώρισης του κράτους των Σκοπίων με γεωγραφικό προσδιορισμό του ονόματος Μακεδονία και στη συνέχεια, με όχημα αυτό, την κατασκευή «μακεδονικής» εθνότητας και γλώσσας και τελικά την συνένωση των τριών «Μακεδονιών» σε ένα ενιαίο κράτος με πρωτεύουσα τη Θεσσαλονίκη.
Αυτή είναι μια πραγματικότητα, και όποιος δεν την βλέπει, πρέπει να αναρωτηθεί και να εξηγήσει το γιατί.
Το ζήτημα εισήλθε σε κρίσιμη φάση όταν διαλύθηκε η Γιουγκοσλαβική Ομοσπονδία και τα Σκόπια ανακήρυξαν την ανεξαρτησία τους. Τότε η πολιτική ηγεσία της χώρας μας, σε σύσκεψη πολιτικών αρχηγών, αποφάσισε να μην γίνει καμία υποχώρηση στο θέμα της Μακεδονίας. Αυτή ήταν η εθνική γραμμή, που αναγκάστηκαν να υποστηρίξουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί επειδή συγκροτήθηκε συλλογικά.
Όμως από την επομένη, όταν άρχισαν να διαπραγματεύονται το θέμα κατά μόνας οι πολιτικοί μας, από κυβερνητικές θέσεις αλλά και από τις θέσεις της αντιπολίτευσης, το εθνικό μέτωπο άρχισε να ραγίζει.
Κι εκεί ακριβώς εντοπίζεται το εθνικό πρόβλημα της Ελλάδας. Λείπει η θεσμοθετημένη συλλογική χάραξη εθνικής πολιτικής –το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών είναι άτυπο, μη θεσμοθετημένο–, που καθιστά τους πολιτικούς ευάλωτους σε πιέσεις και εκμαυλισμούς από τα ξένα και κέντρα.
Έτσι, από την επομένη του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών (Φεβρουάριος 1992) άρχισε το ξήλωμα του εθνικού μετώπου και η υποχώρηση από την εθνική γραμμή, για να φθάσουμε σήμερα η επίσημη κυβέρνηση της Ελλάδας να έχει υιοθετήσει όλο το σκεπτικό της σκευωρίας, δημιουργώντας ένα εξαιρετικά αρνητικό κλίμα στο εξωτερικό για το θέμα.
Η προσφώνηση της Μέρκελ στον Σκοπιανό πρωθυπουργό ως «Μακεδόνα» είναι απόδειξη της καταστροφικής πορείας.
Όταν ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας διαλαλούν ότι είναι αδιανόητο να μην υπάρχει η λέξη Μακεδονία στο όνομα του κράτους που θα αναγνωρίσουμε, τότε πλέον δεν υπάρχει κανένα ανάχωμα για να σταματήσουμε την καταστροφή που έρχεται.
Είναι πλέον σίγουρο ότι από τη στιγμή που η Ελλάδα δεχτεί τη σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, οι κάτοικοι των Σκοπίων θα αποκαλούνται παγκοσμίως «Μακεδόνες». Κι αυτό θα αποτελέσει το όχημα για τη δημιουργία σε πρώτο χρόνο «εθνικής μειονότητας Μακεδόνων» στην Ελλάδα και σε δεύτερο χρόνο των εδαφικών διεκδικήσεων εις βάρος της πατρίδας μας, για την ένωση των τριών κομματιών της «γεωγραφικής Μακεδονίας».
Είπαμε παραπάνω ότι δεν υπάρχει ανάχωμα. Εννοούμε στο εξωτερικό. Εκεί με την πολιτική μας ...
Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos-news

41 σχόλια:

  1. Σάββα συγχαρητήρια.Είμαστε μαζίσου.Συμφωνούμε σε όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Dear Savva,

    You are talking of the day after, but we are at the day before. We are at the 11th hour. To reform the institutions we have to remove the obstacles first. Glued to their chairs and accustomed to fat salaries, they will not give up easily.
    We have to go back a couple of hundred years for the solution. To David Thoreau. The system has to collapse at once and literally rebooted overnight with 17 million Greeks acting like one.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κανονικά, ὁ κ. Κοτζιάς ἄν εἶχε συναίσθηση τοῦ ρόλου του χωρίς νά ἄγεται ἀπό τά ἰδεολογήματα κάποιων χώρων καί τίς ὑπεραπλουστεύσεις τοῦ κ. Τσίπρα, ἀπόψεις ὅπως τήν παραπάνω, τοῦ κ. Σάββα Καλεντερίδη, ἤ καί τίς ἀναλύσεις τοῦ κ. Μάζη, θά τίς ἄκουγε μέ δέκα αὐτιά, καί δέν θά ἀφίστατο αὐτῶν, μέ τίποτα.

    Ἡ μείζων σοβαρότης στήν Ἑλλάδα, δέν χαρακτηρίζει τούς φερομένους ὡς ὑπευθύνους, ἀλλά τούς "εἰδήμονες", αὐτούς πού γνωρίζουν τά θέματα.
    Τοῦτο ὀφείλεται εἰς τόν στεβλό τρόπο ἐπιλογῆς τῶν ὑπευθύνων.
    Ὀ κ. Κοτζιάς, ἄν καί ἕνας ἐκ τῶν εἰδημόνων στόν κλάδο του, ἔχει ἐπίπεδο συμβούλου καί αὐτός, δέν εἶναι εἰδήμων πολιτικῶς.
    Τίς ἀπόψεις του θά ὤφειλε νά τίς συνδέει δημιουργικά καί ἐθνικά μέ αὐτές τῶν ἀνωτέρω ἀναλυτῶν, καί ὄχι νά κινῆται κατά τό μονόπλευρον δοκοῦν τοῦ ἑαυτοῦ του, τοῦ κ.Τσίπρα, καί τῶν ξένων "καλοθελητῶν".

    Εἶναι ἡ τελευταία φορά πού προτρέπω "φιλικῶς", τούς "ὑπευθύνους" "μας", οὐσιαστικά ἐνημερώνοντάς τους (αφοῦ συνήθως τό ἀγνοοῦν) γιά τό πῶς σκεπτόμαστε οἱ Ἕλληνες. Μέχρις ἐδῶ.
    Διότι, μᾶς ἔχουν τελειώσει οἱ φιλικές προτροπές ὅπως οἱ ἀνωτέρω. Εἶχαν ὡς προϋπόθεση τήν μή προδοσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ὄντως, Σάββα, πολύ ἐνδιαφέρον τό ἄρθρο σου. Ὁ Μπουτάρης εἶναι ἐμβληματικό πρόσωπο, ἀπό τήν ἀνάποδη.

    Καί ὄχι μόνο γιά τό θέμα τῆς Μακεδονίας.
    Ὁ Νεοκλής Σαρρής, προχθές τόν ἄκουγα, ἀλλά δέν τό ξαναβρίσκω τώρα, διότι ἔχει πολλές ὁμιλίες το υστό διαδίκτυο,
    εἶχε τήν γνώμη ὅτι ὑ Μπουτάρης ὑποστηρίχθηκε γιά δήμαρχος, ἀπό κύκλους (παρατρεχάμενων ἤ ἡγεσίας;) κομμάτων,
    λόγῳ τοῦ κρυμμένου μίσους τους κατά τῶν προσφύγων ἐκ τῆς Μικρᾶς Ἀσίας Ἑλλήνων (καί δή Ποντίων),
    ὑποστηρίχθηκε δηλαδή ἐπειδή ἀρνεῖτο τήν γενοκτονία μας ἀπό τούς Τούρκους!
    - Ἀσχέτως τοῦ ὅτι, ἀπό ὅσο θυμᾶμαι, αὐτή ἦταν ἡ γνώμη τοῦ Νεοκλῆ Σαρρῆ, νομίζω τελικά, καί ἐγώ, ὅτι μᾶς μισεῖ βαθειά ὁ Μπουτάρης, καί γι'αὐτό ἐκφράζεται συνέχεια μέ τρόπο πού δείχνει ὅτι θέλει νά μήν ὑπήρχαμε,
    οὔτε ὡς πρόσφυγες Ἔλληνες, οὔτε ὡς Μακεδόνες, οὔτε ὡς Ἔλληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ειναι μονον ο Μπουταρης που μισει βαθεια την Πατριδα
      Τον ΥΦΕΞ Αμανατιδη τον ξεχνατε ολοι ο οποιος ειναι καο Ποντιος ?

      Διαγραφή
  5. Αν ο Κορομηλάς (Πρόξενος της Ελλάδος στην τουρκοκρατούμενη Θεσ/νίκη στις αρχές του 20ου αιώνα) είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην θωρακιση του ελληνικού χαρακτήρα της πόλης, ο Μπουτάρης είναι η μαριονέτα της ΝΤΠ σε θεσμικό θόκο με τον ακριβώς αντίθετο ρόλο.
    Κανείς δε θέλει να φτάσουμε σε ακρότητες, όμως ο ελληνισμός ξέρει να μετέρχεται όλα τα μέσα για την υπεράσπιση των δικαίων του. Κι η Ιστορία μας είναι γεμάτη παραδείγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επιτελους, Σαββα, βγηκες στο καραουλι. Κοσμος πολυς θα βρεθει πισω σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ευχαριστω για το βημα, ο κοσμος χρειαζεται μια μηκρη ομαδα ανθρωπων για να τους δινει κατευθηνση (οπως φιληκη εταιρια?) που να κατεχουν καποιες συμαντικες θεσεις στο οικοδομιμα της ελλαδος (πανεπιστιμιακοι, αξιωματικοι στρατου-αστυνομιας,εντιμοι αξιωματουχοι του κρατους,πολιτες με κυρος στην κοινωνια,τραγουδιστες,ηθοποιει κ.α).διαλεγμενοι απο αυτες της κατηγοριες. που με της κηνισης των ανθρωπων αυτων να αλλαχτει η πορεια που ακολουθει το κοινοβουλειο σε οτι αφορα την Μακεδονια μας. Ο κοσμος θα τους ακολουθειση με ενθουσιασμο και χαρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλεξανδρε απο τραγουδιστες ηθοποιους πανεπιστημιακους δημοσιογραφους και δασκαλους μην περιμενεις τιποτα η ακομη και τα χειροτερα διοτι αυτοι ηταν παντοτε τα τελευταια χρονια οι μπροσταρηδες της καταστροφης.Υπεσκαψαν με επιμονη μεγαλη τα θεμελια της Ελληνικης κοινωνιας.

      Διαγραφή
  8. Συμφωνούμε σε όλα....
    Εκτός από ένα: περιμένω να δω τη συνολική πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης (προσχέδιο συμφωνίας).
    Μόνο και μόνο τότε θα μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα οριστικά για τους χειρισμούς του θέματος .
    Πρόσφατα, έχουν γίνει κάτι περίεργες δηλώσεις για τη Θεσσαλονίκη βέβαια σε επίπεδο Πρωθυπουργού αλλά ισχύει και αυτό που προανέφερα....
    Και εγώ ανησυχώ όμως είναι ένα θέμα που διαχρονικά όπως λέει και στην αρχή του ο κ. Καλεντερίδης κακοδιαχειρίστηκε (στην καλύτερη των περιπτώσεων).
    Οπότε τώρα έχει γίνει πολύ προβληματικό.
    Επαναλαμβάνω : Ας ελπίσουμε ότι το προσχέδιο συμφωνίας θα αποτελεί έναν ευφυέστατο ελιγμό και προσποίηση του Κοτζιά ώστε να καταρρεύσουν οι διαπραγματεύσεις με ευθύνη των Σκοπιανών.
    Ας θυμηθούμε ότι αντίστοιχο ελιγμό έκανε ο Κοτζιάς πέρυσι στην Ελβετία.
    Η Παναγία να μας βοηθήσει να μην υποστούμε ήττα ...🦉🍁🦉

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αφού ο εχθρός είναι εντος των πυλών , πρεπει πάση θυσια να απαλλαγουμε απ αυτους !!! Και να μην τους ξανά δούμε !!! Αν προλάβουνε και φύγουν οι σιχαμενοι τόσο το καλυτερο και στον αγυριστο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Να με συγχωρειτε,αλλα χωρις να σπασεις αυγα,ομελετα δεν γινεται...
    Τα συλλαλητηρια κι'οι παμμακεδονικες ειναι τριχες κατσαρες.
    Αν θελουμε να κανουμε κατι γιαυτην την χωρα θα πρεπει να προβουμε σε ακροτητες.
    Η συλληψη,καταδικη και φυλακιση του Μπουταρη ειναι η αρχη.
    Η αποπεμψη ως ανεπιθυμητων,πρεσβεων,οπως ο κος Παϊατ θα πρεπει να ειναι μονιμη οχι μονο επιταγη αλλα και πρακτικη.
    Δεν ξερω αν υπηρχε ανεκαθεν μια ομαδα ανθρωπων που θεωρουν εαυτους Μακεδονες ως μιγαδες των παλαιων γηγενων Μακεδονων και νεοεισελθοντων Σλαβων,αλλα οχι Ελληνες...
    Αλλα εστω οτι υπαρχουν τωρα,ως δημιουργημα αλλοτριων συμφεροντων ή οχι ,θα πρεπει να γινει προσπαθεια να ενταχθουν στον Ελληνικο κορμο ειρηνικα.Αν αυτοι αρνηθουν,θα πρεπει να προβουμε σε καταληψη του εδαφους τους.
    Εχουμε καθε νομιμο δικαιωμα γιατι αποτελουν απειλη για εμας,βαση του τρεχοντος Συνταγματος τους.
    Ειμαστε ετοιμοι να σπασουμε αυγα;
    Ή μας εχουν κανει τον εγκεφαλο οι αμερικανοι γιαουρτι;
    Γιατι εμενα μου φαινεται το τελευταιο ως η σκληρη τρεχουσα πραγματικοτητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ηλια.....ειναι οδυνηρο..το ξερω...το ανελυσες αψογα...οσο πονοψυχος και ναμαι...με οδυνη μεγαλη...ομολογω οτι εχεις δικιο ...ειναι εκεινες οι στιγμες που πρεπει να αποφασισει κανεις να κανει αυτο που δεν ....ειναι...Δυστυχως θλιβομαι...αλλα αυτοι πρεπει για το καλο των πολλων να φυγουν βιαια...αλλος δρομος δεν υπαρχει....Εφτασες στην καρδια του προβλημματος ...μρ λιγα μεστα λογια.Εισαι ευφυης...

      Διαγραφή
    2. Ηλια.....ειναι οδυνηρο..το ξερω...το ανελυσες αψογα...οσο πονοψυχος και ναμαι...με οδυνη μεγαλη...ομολογω οτι εχεις δικιο ...ειναι εκεινες οι στιγμες που πρεπει να αποφασισει κανεις να κανει αυτο που δεν ....ειναι...Δυστυχως θλιβομαι...αλλα αυτοι πρεπει για το καλο των πολλων να φυγουν βιαια...αλλος δρομος δεν υπαρχει....Εφτασες στην καρδια του προβλημματος ...μρ λιγα μεστα λογια.Εισαι ευφυης...

      Διαγραφή
    3. μας εχουν κανει τον εγκεφαλο οι αμερικανοι γιαουρτι,,,εγώ δεν βλέπω ούτε αρετή αλλά ούτε και τόλμη

      Διαγραφή
    4. Αυτα δεν γινονται ετσι φιλε μου!αν ειναι να βγαινει ταμπελα διεθνως για το τι πρεπει να κανουμε... μας εχουν υποψιν τους!παει το χασαμε το παιγχνιδι πριν καν συγκρωτιθουμε!

      Διαγραφή
  11. Ευχαριστω για το βημα, η ελλαδα ζει ενα δευτερο οθομανικο ζυγο που την θεσει του τον εχει παρει η γερμανια. οπως τοτες ετσι και τωρα η γερμανια με την ντοπια ελιτ και αξιωματουχους (μπουταρης) κανουν οτι θελουν. αυτο θα αλλαξει μονο οταν θα επελθει η παρακμη της γερμανιας. ευτηχως τα πραγματα πανε ποιο γρηγορα τωρα, υπαρχουν και ποιο πολλα ψαρια στο παιχνιδι η πτωση της γερμανιας θα ερθει γρηγορα ετσι θελω να πιστευω και να ελπιζω και ετσι θα γινει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. «ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΣ» H Τουρκία προωθεί τον εδαφικό ακρωτηριασμό της Ελλάδας.
    Published on Mar 26, 2016

    Αποσπάσματα από την εκπομπή ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ στο ΚΡΗΤΗTV, με προσκεκλημένο τον Βασίλειο Μαρκεζίνη.

    Οι Γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο και Ίμια.
    Η Τουρκία επανέρχεται είναι αποφασισμένη, ξέρει τι θέλει & προχωρά διεκδικώντας νησιά, βραχονησίδες & μισό Αιγαίο.
    Η Τουρκία επηρεάζει και ενισχύσει οικονομικά κατά της Ελλάδας τα γύρω μας κράτη (FYROM, Αλβανία) με σκοπό τις εδαφικές διεκδικήσεις κτλ.
    Ο θανάσιμος κίνδυνος της Ελλάδας επεκτείνεται από την Αδριανούπολη έως και τα Τίρανα.
    Η Τουρκία θέλει να ασκήσει εποπτική πολιτική στα Βαλκάνια.
    Αοζ, φυσικό αέριο και πετρέλαια.
    Η τάφρος στον Έβρο.Θα ασκηθεί τεράστια πίεση από την Αμερική για το Σκοπιανό.
    Τεράστιος κίνδυνος να χάσουμε Θράκη & Αιγαίο. Επικίνδυνεςδιεκδικήσεις ξηράς & θάλασσας από Αλβανία.
    Η χώρα θα συνεχίσει να κατρακυλάει, εάν δεν αλλάξει το πολιτικό πεδίο & θα έρθουμε αντιμέτωποι με καταστροφικές εξελίξεις.

    https://www.youtube.com/watch?v=sHdCj8VxZFo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δυστυχώς, θα πω πως έχεις δίκιο !!!ω πρέπει επειγόντως να αλλάξουμε γραμμή πλεύσης !! Ούτε η Ευρώπη αλλά ούτε και η Αμερική θα βοηθήσει !!! Πρέπει να αναλάβουν Ελληνες που να αγαπούν την χώρα κάτι πρέπει να γίνει .... ΤΩΡΑ !!!!

      Διαγραφή
  13. Όλα σωστά που λες αλλά δεν καταλαβαίνω ποιές συλλογικότητες δημιουργούν πρόβλημα? Το συλλαλητήριο στην Αθήνα ήταν υποδειγματικό, όλοι κάτω από μία σημαία ήμασταν -της πατρίδας μας- και θα είμαστε εσαεί. Ούτε υβριστικά συνθήματα, ούτε κομματικά ειπώθηκαν, καμμία προσπάθεια για 'καπέλωμα' δεν έγινε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρηστο σωστα τα λες...αλλα διαβασε τι λεει ο Ηλιας....Ηταν πολυ ...ειρηνικο .Κι ετσι κανεις δεν φοβηθηκε πολυ....κι οσο θαναι ετσι κανεις δεν θα φοβηθει ξανα...αν θες ηταν υπο ελεγχο...η Νοβαρτις το διελυσε οτι εμεινε....Οταν θαναι ανεξελεγκτο...το αποτελεσμα αβεβαιο....θα ακουσεις βομβο ελικοπτερων....που φευγουν....

      Διαγραφή
    2. Φίλε Δημήτρη, το σχόλιο μου αφορούσε τον Σάββα και το άρθρο του. Σε κάποιο σημείο προς το τέλος του άρθρου αναφέρεται σε πρόσωπα, συλλογικότητες που δεν κάνουν καλό στο σκοπό μας. Αυτό σχολίασα.
      Όσον αφορά το σχόλιο του Ηλία να έχεις υπόψη σου ότι η αστυνομία (εννοώ φυσικά τους επιτελείς που υπακοούν στον πολιτικό τους προιστάμενο) έχει μεγάλη εμπειρία στην διαχείριση συλλαλητηρίων και στις μέρες μας υπηρετεί το καθεστώς Τσίπρα. Στο συλλαλητήριο της Αθήνας έκλεισαν το μετρό συντάγματος και έστησαν τους παρακρατικούς των εξαρχείων στα προπύλαια με εγγύτητα στα εξάρχεια. Τραμπούκιζαν πολίτες και όταν πλησίασαν το συλλαλητήριο η αστυνομία δεν προχώρησε προς το μέρος τους. Ήθελαν να πλησιάσουν, να πετάξουν πέτρες καμμιά μολότωφ οπότε θα απαντούσε με δακρυγόνα και πιστεψέ με τότε τέλος το συλλαλητήριο. Αντ' αυτού νεολαίοι πατριώτες κυνήγησαν τους παρακρατικούς προσπερνώντας τα ματ και τους έκαναν να κρυφτούν στα εξάρχεια όπου πάλι τους προστατευσαν τα ματ. Αυτό που θέλω να πω φίλε μου και με συγχωρείς για το σεντόνι είναι ότι οι διοργανωτές δεν ήταν απλως καλοί ήταν άριστοι γνώστες στις κρατικές και παρακρατικές μεθοδεύσεις με τις πρέπουσες απαντήσεις. Το πεζοδρομιο γενικά έχει πολλαπλασιαστική ισχύ και ας είναι είκοσι άτομα πόσο μάλλον μισό εκατομμύριο. Αυτοί που πρέπει φοβήθηκαν, άσε τι λένε δημοσίως, από εντολοδόχους κρατικούς υπαλλήλους έως πολιτικοί πλασιέ πρεσβειών. Ο αγώνας συνεχίζεται φυσικά. Να σαι καλά.

      Διαγραφή
  14. Προωθείται ο διαμελισμός της χώρας μας και εμείς τυρβάζουμε. Όταν κοιτάζεις τον γκρεμό δεν έχεις δυστυχώς επιλογές, παρά να βάλεις ...όπισθεν! Δεν θέλω να συνεχίσω αλλά αποτελεί ηθική και κυρίως πατριωτική συνείδηση του κάθε Έλληνα να αντισταθεί. Όσο εύκολα ανεβαίνει κάποιος στην Εξουσία άλλο τόσο εύκολα πέφτει. Αν δεν ξέρουμε τον τρόπο, ας αντιγράψουμε τον δικό τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Alexandros Vasilatos η Γερμανια ειναι ηδη σε προχωρημενο σταδιο παρακμης. Αυτο ομως δεν σημαινει οτι εμεις θα εχουμε λογο υπαρξεως στον κοσμο που ερχεται αν δεν ξεφορτωθουμε την αλητεια που μας εχει κατσικωθει στο σβερκο, και δεν ειναι μονο οι ΣυριζΑνελ. Απαιτειται δρασις, συνεχης και αεναος μεχρι να φυγουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. .....Ἀφοῦ στὴν συνέχεια τὴν σκυτάλη πῆραν μὲ τὴν σειρὰ ξένα κέντρα στὴν Μόσχα, τὸ Βερολίνο, τὸ Βελιγράδι, τὸ Λονδίνο, τὴν Οὺάσινγκτον καὶ ἀλλοῦ......

    Ἐπειδὴ ὁ Ταγματάρχης Καλεντερίδης μὲ τὰς βεβαιότητας γνωρίζει τὸ Καὶ Ἀλλοῦ, ἀλλὰ γιὰ πλείστους λόγους, τοὺς ὁποίους ἀσπάζομαι καὶ συμφωνῶ, δὲν θέλει νὰ προβῇ σὲ κάτι περαιτέρω ἂς μοῦ ἐπιτραπῇ ἐμένα μὲ τὶς λίγες γνώσεις ποὺ ἔχω ἀποκομίσει ἀπὸ τὰ λίγα βιβλία ποὺ ἔχω διαβάσει νὰ ἐκφράσῳ τὴν δική μου κρίση.

    Τὸ Διάταγμα τῆς Ἀλάμπρα ποὺ ἐξέδωσαν ὁ Φερδινᾶνδος τῆς Ἀραγονίας καὶ ἡ Ἰσαβέλα τῆς Καστίλλης τὸ 1492 ἔκανε λόγο γιὰ τὴν ἀπομάκρυνση τῶν Ἑβραίων ἀπὸ τὴν Ἱσπανία ἢ τὴν ἐκλογὴ τῶν Ἑβραίων νὰ βαπτισθοῦν καὶ νὰ ἀσπασθοῦν τὸν Καθολικισμὸ καὶ ἔτσι νὰ ἐμφανισθοῦν μετὰ ἀπὸ αὐτὸ οἱ λεγόμενοι Μαρράνοι. Ἡ Ἱσπανία καὶ ἡ Πορτογαλία εἶναι γεμᾶτες ἀπὸ αὐτούς. Κάτι ἀντίστοιχο μὲ τοὺς Ντονμέδες τῆς Τουρκίας. Πολλοὶ ἀπὸ τοὺς ἐκδιωχθέντες ὅμως Ἑβραίους ἀπὸ τὴν Ἱσπανία βρῆκαν τελικὰ καταφύγιο στὴν Θεσσαλονίκη ἢ Σαλονὶκ ὅπως εἴθεσθε νὰ τὴν ὀνομάζουν.

    Ἡ πυρκαγιὰ τῆς Θεσσαλονόικης τὸ 1917 εἶναι ἕνα πολὺ καλὸ ζήτημα γιὰ ἐξέταση καὶ ποιός βγῆκε κερδισμένος.

    Οἱ πρῶτοι Ἑβραῖοι ποὺ ἐγκαταστάθηκαν στὴν γῆ τῆς Mακεδονίας τὸ 513 π.X. ἀποτελοῦσαν δούλους ἀπὸ τὴν Mεσοποταμία, οἱ οποίοι ἐξαναγκάστηκαν ἀπὸ τὸν Δαρεῖο Α', Βασιλιὰ τῆς Περσίας νὰ πολεμήσουν κατὰ τῶν Σκυθικῶν φυλῶν.... Wikipedia

    Ἀργότερα ὁ Kάσσανδρος χρησιμοποίησε καὶ Ἑβραίους γιὰ τὸν ἐποικισμὸ τῆς νεοϊδρυθείσας πόλης τῆς Θεσσαλονίκης. Mεταναστεύσεις Ἑβραίων στὴν Θεσσαλονίκη ἔγιναν ὲπίσης τὸ 168 π.X. μετὰ τὴν ἐπανάσταση τῶν Mακκαβαίων στὴν Παλαιστίνη καὶ ξανὰ τὸ 145 καὶ τὸ 103 π.X. μετὰ τὴν ὲπικράτηση τῶν Πτολεμαίων....Wikipedia

    Ὁ Μπουτάρης ὁ Δήμαρχος Θεσσαλονίκης εἶναι πιὰ μεγάλο παιδὶ καὶ σίγουρα ὅτι λέει καὶ ἀκόμα περισσότερο ὅτι κάνει δὲν εἶναι οὔτε γιατὶ τυχὸν ἤπιε λίγο παραπάνω οὔτε γιατὶ εἶναι ἀφελής. Τὸ μίσος γιὰ τὸ ὅτι εἶναι Ἑλληνικὸ δὲν εἶναι φυσιολογικό καὶ φυσικὰ θὰ ἔχει τὴν αἰτία του. Τὸ ἴδιο μὲ τὸν Πρωθυπουργὸ ποὺ σιχαίνεται ὅτι εἶναι Ἑλληνικό.

    Γιὰ νὰ μὴν μοῦ ἀρέσει κάτι πρέπει ἢ νὰ ἔχω μεγαλώσει καὶ ἀνατραφεῖ σὲ διαφορετικὸ περιβᾶλλον ἢ νὰ ἔχω τραυματικες ἐμπειρίες ἀπὸ αὐτό. Ἀπ᾽ὅτι γνωρίζω κανένας ἀπὸ τοὺς δύο δὲν ἔχει πάει σὲ στρατόπεδο συγκέντρωσης ποὺ νὰ ἔγινε ἀπὸ Ἕλληνες ἢ νὰ τοῦ ἔγινε ἐξαναγκασμὸς νὰ δεχθῇ τὴν ἰθαγενεία του ὡς Ἕλληνας. Ἄρα θὰ συμβαίνει τὸ πρῶτο. Καιρὸς νὰ μᾶς ἐξηγήσουν καὶ οἱ ἴδιοι τί εἶναι αὐτό.

    Τὸ μεγάλο Ἰσραὴλ εἶναι πάντα μέσα στὴν Ἀτζέντα ὅπως ἡ δική μας Μεγάλη Ἰδέα.

    ....Ἴσως μόνο ἐδῶ στὴν Ἑλλάδα οἱ πολιτικοί μας καὶ ὁ Γιάννης Μπουτάρης δὲν ἔχουν ἀντιληφθεί ὅτι ἡ Θεσσαλονίκη εἶναι τὸ πιὸ στρατηγικό σημεῖο ὁλόκληρης τῆς ΝΑ Ευρώπης. Ἐκτός κι ἂν συμβαίνει κάτι ἄλλο.

    Ταγματάρχη Καλεντερίδη νὰ εἶστε σίγουρος ὅπως καὶ ἐγὼ ξέρω ὅτι εἶστε σίγουρος ὅτι κάτι ἄλλο συμβαίνει. Καὶ εἶναι αὐτὸ ποὺ οἱ πολιτικοί μας εἶναι σίγουροι ὅτι αὐτὸ συμβαίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ταϋγέτη.

      Ὅπως δὲν ἀναφέρουν ὅτι ψηλὰ στὴν πυραμίδα τῆς βιομηχανίας φαρμάκων βρίσκὀνται αὐτοὶ* ἔτσι δὲν ἀναφέρεται ποτὲ κανεὶς στὸ ὄνειρό τους γιὰ τὴν Θεσσαλονίκη.
      Ὅμως,πρέπει νὰ εἴμαστε ἔτοιμοι νὰ θυσιαστοῦμε γιὰ τὴν Μακεδονία καὶ γιὰ ὅλη τὴν Βόρειο Ἑλλάδα ποὺ εἶναι ἡ ἁσπίδα μας,διότι ἀλλοιῶς μᾶς περιμένει ζωή καταισχύνης,καὶ ἐγώ προσωπικὰ δὲν τὸ ἀνέχομαι.

      *Γιατὶ νομίζετε κατεστράφη ἡ ΧΡΩΠΕΙ;
      Γιατὶ κατεστράφηκε ἡ οἰκογένεια τῆς ἑταιρείας αὐτῆς ποὺ εἶχε βρῆ καὶ πετρέλαιο στὴν Ζάκυνθο;

      Τόσα πολλὰ ἀνεχθήκαμε,καιρὸς νὰ σηκωθοῦμε καί νὰ διδάξουμε τὸν κόσμο ὅτι ἐδῶ κατοικοῦν τὰ ἐγγόνια τοῦ Μεγαλέξανδρου καὶ σὲ ὅποιον ἀρέσει.

      Διαγραφή
  17. Ὁ Ζαεφ τά πιστεύει πράγματι καί τά λέει; Δεῖτε τί παραμυθιασμένος εἶναι:
    "...εξέφρασε την επιθυμία του να βρεθεί λύση στο ζήτημα αυτό ακόμη και μέχρι τα τέλη του Μαρτίου.....Ο Ζόραν Ζάεφ σημείωσε ότι η χώρα του αποτελεί το βόρειο ή το άνω τμήμα της γεωγραφικής περιοχής της Μακεδονίας: "Δεν έχω καμία αμφιβολία πως στην γεωγραφική περιοχή της Μακεδονίας εμείς είμαστε το βόρειο ή το άνω τμήμα, ότι το νότιο ανήκει στην Ελλάδα και το ανατολικό στη Βουλγαρία. Αν οδηγούμαστε από τα γεγονότα, μπορούμε να βρούμε λύση. Και να μην ξεχνάμε ότι το πρόβλημα αφορά το όνομα. Δεν πρέπει να αγγίζουμε κάτι με το οποίο θα προκαλούσαμε πρόσθετα προβλήματα, που θα μας οδηγούσαν σε λόγους για μη επίλυση....".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πολύ σωστό το άρθρο του κ. Σάββα Καλεντερίδη, και ιδιαίτερα η κατάληξη:
    "Η υποστήριξη των εκδηλώσεων είναι δεκτή από όλους τους χώρους, το καπέλωμα από διάφορες οργανώσεις, πρέπει να σταματήσει.
    Καλός σχεδιασμός, υπευθυνότητα, εντιμότητα και ηθική, είναι τα απαραίτητα στοιχεία για να πετύχουμε.
    Αν εκπαραθυρωθεί ο Μπουτάρης, που μόνος του δέχτηκε το ρόλο αυτό, θα ακολουθήσουν και οι άλλοι.
    Είναι η ώρα των Ελλήνων πολιτών, μόνο εμείς μπορούμε να σώσουμε τη Μακεδονία και την πατρίδα."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. o Koύλογλου είπε προχθές σε δημοσιογράφο του ΣΚΑΙ οτι στην Ελλάδα ζουν Σλαβομακεδόνες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Απαιτούμε παραίτηση Μπουτάρη

    http://opaidagogos.blogspot.gr/2018/02/4.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. 1)Δεχθήκαμε την Αλβανία στο ΝΑΤΟ το 2009 με την προϋπόθεση την χάραξη θαλασσίων συνόρων, στην οποία και συμφωνήσαμε εγγράφως, ώστε να καθωριστεί η Α.Ο.Ζ. των κρατών μας.
    Αποτέλεσμα? Το ευχαριστώ τους? Ακύρωσαν την συμφωνία και έθεσαν εδαφικές διεκδικήσεις εις βάρος μας, θέμα "Τσαμουριάς".

    2)Τα Σκόπια μας θερμοπαρακαλούν τώρα ως "αδύνατο" κράτος να τους αφήσουμε, να μήν βάλλουμε βέτο, να μπούν στο ΝΑΤΟ.
    Ορκίζονται μάλιστα ότι δεν έχουν εδαφικές διεκδικήσεις εις βάρος μας.
    Αλλά αρνούνται οι βουλγαρόφωνοι αυτοί Σλάβοι πονηρά να παραιτηθούν το Ελληνικό όνομα Μακεδονία.
    Γιατί άραγε? Για ποιό λόγο έχουν στενές σχέσεις με την Τουρκία, όπως άλλωστε και η Αλβανία? Μπάς και μας θεωρούν, όλοι τους, ηλίθιους?

    3)Trump reads "The Snake" poem.

    https://www.youtube.com/watch?v=qSrOXvoNLwg

    The Snake Lyrics

    On her way to work one morning
    Down the path along side the lake
    A tender hearted woman saw a poor half frozen snake
    His pretty colored skin had been all frosted with the dew
    "Oh well," she cried, "I'll take you in and I'll take care of you"
    "Take me in oh tender woman
    Take me in, for heaven's sake
    Take me in oh tender woman, " sighed the snake

    She wrapped him up all cozy in a curvature of silk
    And then laid him by the fireside with some honey and some milk
    Now she hurried home from work that night as soon as she arrived
    She found that pretty snake she'd taking in had been revived
    "Take me in, oh tender woman
    Take me in, for heaven's sake
    Take me in oh tender woman, " sighed the snake

    Now she clutched him to her bosom, "You're so beautiful," she cried
    "But if I hadn't brought you in by now you might have died"
    Now she stroked his pretty skin and then she kissed and held him tight
    But instead of saying thanks, that snake gave her a vicious bite
    "Take me in, oh tender woman
    Take me in, for heaven's sake
    Take me in oh tender woman, " sighed the snake

    "I saved you," cried that woman
    "And you've bit me even, why?
    You know your bite is poisonous and now I'm going to die"
    "Oh shut up, silly woman," said the reptile with a grin
    "You knew damn well I was a snake before you took me in
    "Take me in, oh tender woman
    Take me in, for heaven's sake
    Take me in oh tender woman, " sighed the snake.


    Songwriters: ROBERT S. KELLY, DARIAN MORGAN
    The Snake lyrics © Universal Music Publishing Group

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγορασε το βιβλιο "οι μυθοι του Αισοπου" εχει την ιδια ιστορια που αναφερεις, λιγο διαφορετικη με αλλους χαραχτηρες και διηγιση αλλα στην ουσια ιδια ειναι. η αποψει σου για αλβανια και σκοπια ειναι σωστη ειμαι μαζι σου σε αυτα που γραφεις.

      Διαγραφή
  22. Στο εκτελεστικο αποσπασμα οι τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ειπαμε, η" κανουμε αερα και τους παιρνει ο διαολος για να σωσουμε οτι εχει απομηνει απο την πατριδα μας η" περιμενουμε να δουμε τι θα κανουν οι προδοτες και γενικος θα αναμενουμε να δουμε τι θα γινει και ελπιζοντας οτι οι εχθροι της πατριδος μας, μεσα και εξω απο αυτη , θα καταστραφουν απο μονοι τους "η οτι θα παρεμβει καποια χωρα απο ολες αυτες που ειναι φιλοι μας και μας αγαπανε ( Ρωοοι,Αμερικανοι,ΑγγΛοι,Γαλοι,κτλ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. "Ο Κοτζιάς ετοιμάζει προσχέδιο συμφωνίας όπου εκεί θα φαίνεται η ποιότητα του σχεδίου που ετοιμάζεται .
    Μήπως (λέω τώρα ο ... αδαής) ο Κοτζιάς θέλει να επιτύχει αυτό που πέτυχε πέρυσι στην Ελβετία για την Κύπρο; Δηλαδή να σταματήσουν (βαλτώσουν) οι διαπραγματεύσεις με ευθύνη των σκοπιανών ;"

    Παρακαλώ ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ: (ξανα)Διαβάστε αυτό που έγραψα.
    Στην παρούσα φάση αυτό που ισχύει είναι   ότι ο Κοτζιάς ΔΕΝ έχει φανερώσει το προσχέδιο και το σχέδιο συμφωνίας  [ΣΎΝΘΕΤΟ ΠΑΚΕΤΟ: Ονοματολογικό ΚΑΙ κατάργηση αλυτρωτισμού, ήτοι συγκεκριμένες ενέργειες που πρέπει να κάνουν οι σκοπιανοί για να αποδεικνύουν και να εξασφαλίζεται η εξάλειψη του αλυτρωτισμού  (που είναι η πηγή της διάθεσης να θέλουν να ονομάζονται Μακεδόνες και η χώρα τους Μακεδονία)].

    Αντιθέτως, ο Κοτζιάς όταν ΤΟΝΙΖΕΙ ότι δεν έχει φανερώσει τη διαπραγματευτική του τακτική ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΑΔΕΙΚΝΎΕΙ.

    Συνοψίζω: σύμφωνα με τους βαθμούς ελευθερίας που δίδονται στη Χώρα μας  από την :
     πίεση της διεθνούς κοινότητας (για λύση ήτοι: ένταξη των Σκοπίων σε ΝΑΤΟ&ΕΕ), ΜΕΣΩ του ΟΗΕ + ΕΕ + ΝΑΤΟ , είμαστε υποχρεωμένοι να επιτύχουμε μέσω της διπλωματίας να :

    1. Δείξουμε ότι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΆ συμφωνούμε και προωθούμε την αρχιτεκτονική ασφαλείας για τα δυτικά βαλκάνια που σχεδιάζεται από ΕΕ και ΝΑΤΟ.

    2. Προστατέψουμε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ τα συμφέροντα της Χώρας μας που είναι και ευρωπαϊκά και ΝΑΤΟΪκα συμφέροντα  (στο σκέλος της εσωτερικής ειρήνης, ασφάλειας, εξασφάλισης και σταθερότητας ή stability, security, safety & peace).

     ΣΥΝΕΠΩΣ ΜΕΝΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΣΧΈΔΙΟ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ  (ΚΟΤΖΙΑΣ).
    ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ -ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ, ΠΡΟΣΈΞΤΕ ΤΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΓΡΑΦΩ- ΌΤΑΝ ΦΑΝΕΡΩΘΕΙ, ΑΚΌΜΗ ΚΑΙ ΕΆΝ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΣΥΝΘΕΤΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΜΕ ΜΑΚΕΔΟΝΊΑ ΜΕΣΑ (ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΌΝ ΝΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΜΟΡΦΗ) ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΛΥΤΡΩΤΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.Ειδικά δε την Ταυτότητα ("Μακεδονική" Ιθαγένεια) & τη γλώσσα ("Μακεδονική")

    ΣΥΝΕΧΙΖΩ: ΕΦΟΣΟΝ  (αυτό τώρα αποτελεί εκτίμησή μου διότι δεν υπάρχουν πραγματικά δεδομένα, βασίζεται όμως αυτή η εκτίμηση στη μέχρι σήμερα σκιαγράφηση των ορίων από Πρόεδρο Δημοκρατίας, Πρωθυπουργό και Κοτζιά) ζητηθούν οι συγκεκριμένες ενέργειες που θα καταργούν τον αλυτρωτισμό ΑΠΌΛΥΤΑ είναι ευνόητο ότι η αποδοχή εφαρμογής τους από το κράτος των Σκοπίων ΑΚΥΡΩΝΕΙ de facto & de jure τη διάθεσή τους να θέλουν να ονομάζονται Μακεδόνες, Μακεδονία κτλ κτλ.

    Συνεπώς, στην παρούσα φάση  (προσέξτε αυτό: στην παρούσα φάση • ο χρονικός ορίζοντας είναι το χρονικό όριο που έθεσε η Ευρωπαϊκή διπλωματία ήτοι: 2025° βλ. "Οι ανακοινώσεις της Κομισιόν αφορούν τη Σερβία, το Μαυροβούνιο, την πΓΔΜ, την Αλβανία, τη Βοσνία – Ερζεγοβίνη και το Κόσοβο και η στρατηγική αυτή εκτείνεται σε χρονικό ορίζοντα μέχρι το 2025), είτε:
    a.  θα αποδεχθεί τις απαιτήσεις της Ελλάδας που θα εξασφαλίζουν την περιοχή από εντάσεις ήτοι εδαφικές βλέψεις. Δηλαδή, ακυρώνεται εν τοις πράγμασι η διάθεσή τους να θέλουν να ονομάζονται ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ κτλ κτλ ή αλλοιώς: θα λέγονται Μακεδόνες σαν να μην είναι.
    Σημείωση: εδώ θα αξιολογηθεί η αποτελεσματικότητα των μέτρων που θα απαιτήσει η ελληνική διπλωματία, δηλαδή κατά πόσο ΘΕΡΑΠΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΆΝΘΡΩΠΟΙ ΠΙΣΤΕΎΟΥΝ ΟΤΙ ΈΧΟΥΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ και ΌΧΙ ΤΟ ΣΥΜΠΤΩΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ.

    b. Δεν θα δεχτούν το πακέτο (που κατά τη γνώμη μου ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΎΣΑ ΦΆΣΗ είναι σχεδόν βέβαιο), οπότε το πρόβλημα θα παραμείνει άλυτο ΜΕ ΔΙΚΉ ΤΟΥΣ ΕΥΘΎΝΗ. Δηλαδή, θα επαναληφθεί το Κράν Μοντανά του 2017, για τα Σκόπια αυτή τη φορά! 

    Όμως οι διαπραγματεύσεις θα επανεκκινήσουν ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ. Το χρονικό όριο ΣΕ ΚΆΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ το 2025.
      

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 28 Οκτ
      πολυ καλα εως εδω.Πρεπει ομως να βαλεις και κατι που ξεχασες.Ενα αλλο πιθανο ενδεχομενο. Πχ. Δεν γινεται τιποτε απ τα ανωτερω.Που ειναι εξ ισου πιθανο.Δεν ειναι ?? Σε αυτη την περιπτωση που πρεπει να συμπεριλαβεις στο γραπτο τωρα...για ναχουμε μια ολοκληρωμενη εικονα...πρεπει να μας πεις τι θαχει παθει η χωρα...αν εχει πια χρονο η ..την εχει πατησει βαρια....και πως θεραπευεται αυτο...αν θεραπευεται...Διοτι δεν φτανει μετα ..ενα....συγνωμη...τι να κανουμε...την φαγαμε..

      Διαγραφή
  25. Συνεχισε λοιπον το γραπτο αναλυοντας κι αυτο το ενδεχομενο...για ναχουμε μια πληρη εικονα ολων των εκδοχων.( το θεμα ειναι πολυ σοβαρο και θα συμφωνεις δεν ειναι παιχνιδι οπου καποιος πονταρει σε μια θεση...ωστε αν του κατσει η μπιλια σ αυτην....να πει μετα...."" μονο εγω το βρηκα...σας ..εσκισα....")

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.