1/2/18

Βουλώνουν στόματα των συκοφαντών - "Δεν υπάρχουν κόμματα και χρώματα στο συλλαλητήριο της Αθήνας - Τριπλάσια λεωφορεία από αυτά της Θεσσαλονίκης"

Συνέντευξη Τύπου, που σκοπό είχε την ενημέρωση των ΜΜΕ, σχετικά με το συλλαλητήριο της Κυριακής (04/02) για το Σκοπιανό, στο Σύνταγμα, παρέθεσαν σήμερα στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ οι διοργανωτές του.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση των διοργανωτών, μέσω του σκεπτικού του συλλαλητηρίου, «στόχος της διοργάνωσης είναι η εμφάνιση του κυρίαρχου λαού στο προσκήνιο και η ξεκάθαρη εντολή του προς το πολιτικό προσωπικό της χώρας, προκειμένου να ανατραπεί η υφιστάμενη πολιτική πλεύση που αποδέχεται σύνθετη ονομασία, η οποία θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία».
Όπως τονίζεται, «ο όρος "Μακεδονία" δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης. Οποιαδήποτε διαπραγμάτευση που θα περιλαμβάνει το ιερό όνομα της Μακεδονίας αποτελεί αλλοίωση της ιστορικής αλήθειας και βρίσκει απέναντι τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών.
Η Ελλάδα δεν είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένη για τα χρηματοοικονομικά πλούτη της, αλλά για τις άυλες αξίες της φιλοσοφίας, της επιστήμης και του πολιτισμού, που δώρισε στην ανθρωπότητα. Αυτές τις αξίες, οι σημερινοί Έλληνες και Ελληνίδες δείχνουν πως είναι έτοιμοι να τις υπερασπισθούν, στις σύγχρονες Θερμοπύλες».
Ομιλητές στη συνέντευξη Τύπου ήταν τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής: Νίνα Γκατζούλη, συντονίστρια Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου, Μιχάλης Πατσίκας, εκπρόσωπος Συντονιστικού και Γιώργος Τάτσιος, πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων.
«Ψάχνουμε να δούμε ποιος θα λείπει, όχι ποιος θα είναι»
«Δεν υπάρχουν κόμματα, δεν υπάρχουν χρώματα, είμαστε όλοι ενωμένοι στο συλλαλητήριο της Κυριακής», ήταν το βασικό σύνθημα των ομιλητών.
Στη συνέντευξη παρευρέθηκαν και εκπρόσωποι από Μακεδονικούς Συλλόγους και ομογενειακές οργανώσεις.
Οι ομιλητές απάντησαν σε σχετικές ερωτήσεις των δημοσιογράφων ότι έχουν εμπιστοσύνη στις αστυνομικές Αρχές και δεν φοβούνται την ύπαρξη επεισοδίων. Ωστόσο, επισήμαναν ότι θα υπάρχει αρκετά καλή περιφρούρηση τόσο από τις Αρχές όπως και από την πλευρά τους για να μην συμβεί κάτι τέτοιο.
Όπως είπαν, κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο Μίκης Θεοδωράκης και ο συνταγματολόγος Γιώργος Κασιμάτης. Από την πλευρά της, η Εκκλησία θα δώσει και εκείνη ηχηρό «παρών», αφού χαιρετισμούς θα απευθύνουν οι Μητροπολίτες Σύρου, Χίου Ηλιουπόλεως και Δράμας, μεταξύ των άλλων εκπροσώπων φορέων .
Οι τελευταίες προβλέψεις για τη συμμετοχή του κόσμου, κάνουν λόγο για τριπλάσια λεωφορεία από αυτά της Θεσσαλονίκης. Στο πλαίσιο αυτό, πολλοί ήταν οι Παμμακεδονικοί και εκκλησιαστικοί σύλλογοι/σωματεία που ναύλωσαν λεωφορεία για να διευκολύνουν τη μετακίνηση των πολιτών.
Τέλος, μια ακόμη ατάκα που ακούστηκε, είναι: «Ψάχνουμε να δούμε ποιος θα λείπει, όχι ποιος θα είναι».
Πηγή: newsbeast.gr

6 σχόλια:

  1. Δημοσιογράφοι πού παραπληροφοροῦν ἐπίτηδες ἤ ἀπό σοβαρή ἀμέλεια, γιά τόσο σοβαρά γεγονότα τοῦ Ἑλληνισμοῦ, ὅπως τά συλλαλητήρια γιά τήν Μακεδονία μας, πρέπει νά διώκονται ποινικά
    καί, ἄν εἶναι δυνατόν νομικῶς, νά χἀσουν μόνιμα τήν δουλειά τους ὡς δημοσιογράφοι.
    Διότι στό θέμα τῆς παρουσιάσεως, τοῦ τί πράγματι συμβαίνει καί τοῦ τί πράγματι διακυβεύεται, καί στόν Ἑλληνικό λαό καί πρός τό ἐξωτερικό, σέ αὐτό τό σοβαρό ζήτημα, ἀσκοῦν καθήκοντα ὑπαλλήλων τῆς Δημοκρατίας.
    Διαπράττουν λοιπόν σοβαρή παράβαση καθήκοντος, καί δή συνταγματικοῦ τους καθήκοντος, ὅταν παραπληροφοροῦν γιά σπουδαῖα ἐθνικά μας ζητήματα.

    Ταράξτε τους στήν πραγματική νομιμότητα.
    (ὅπου, τό νομότυπο ἀλλά ἀντισυνταγματικό, οὔτε ἠθικό εἶναι, οὔτε ἀνεκτό).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις

    1. ΑΙΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ λεν οι ΕΛΛΗΝΕΣ.
      Σε αυτό συνηγορεί και ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Β.Νικόπουλος ο οποίος ειδοποιεί τον ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ,ΟΤΙ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ!
      Ακούστε τον Β.Νικόπουλο μεταξύ 5ου και 11ου λεπτού.ΑΞΙΖΕΙ.Κώστας Ουίλς - Costas Wills 20 01 2018 "ΕΛΛΑΔΑ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ"

      Διαγραφή
  2. Κανονικά τα κόμματα έπρεπε άπαντα να κληθούν να μιλήσουν και να πάρουν θέση μπροστά στο λαό δι εκπροσώπων διότι θα ψηφίσουν αυτά εν τελεί ! Διότι μερικά αν και θα πανε δεν εχουν θέση η εχουν πολλές θέσεις βλεπε ΝΔ (Αδωνις εναντίον Ντορας) .Μια ορθή ιδέα του γγ του ΕΠΑΜ που άκουσα εχθές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βῆμα στά Κόμματα καί στό συλλαλητήριο; Δέν φτάνει πού μονοπωλοῦν τόν δημόσιο λόγο τόσα χρόνια στίς τηλεοράσεις μας;
      Νά θυμίσω παληές ἐκπομπές μέ πάνελ εἰδικῶν; Καθηγητές, εἰδικοί τοῦ ἕνός καί τοῦ ἄλλου θέματος, καί δημοσιογράφοι σέ ρόλο ἐρωτῶντος, σέ ὄντως ἐπίκαιρα θέματα, Ἐθνικά, Κοινωνικά, κ.ο.κ..
      Ποτέ αὐτό πού βλέπουμεἐδῶ καί 20 χρόνια, ὁ ἕνας δημοσιογράφος νά καλῆ τούς ἄλλους δημοσιογράφους καί νά τά λένε μεταξύ τους 400 ἄνθρωποι!
      Μέ διασυνδέσεις, ὅλοι σχεδόν, μέ κόμματα....

      Διαγραφή
    2. Εχει μεγαλη σημασία αυτο ! Να πουν ενώπιον λαού τη θέση τους άπαντες επι συγκεκριμένης ερώτησης.

      Διαγραφή
  3. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές,για τους κόπους που καταβάλλουν, για την επιτυχία αυτού του ιερού σκοπού.Όσοι ανήκουμε στο ένδοξο γένος των Ελλήνων οφείλουμε να συμμετάσχουμε στο συλλαλητήριο.Να στείλουμε το μήνυμα στους κυβερνώντες,αλλά και στους ξένους, ότι ο ελληνικός λαός δεν παραχωρεί τίποτα, από τα ιερά και τα όσια, που κληρονόμησε από τους προγόνους του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.