8/2/18

Μια συνάντηση εξαιρετικής σημασίας - Σύνοδος κορυφής Πούτιν-Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη για τη Συρία

  • Ο Βλαντιμίρ Πούτιν υποδέχεται τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Κρεμλίνο (φωτ.: EPA / Alexei Druzhinin / Sputnik)
Ραντεβού στην Κωνσταντινούπολη έδωσαν Βλαντίμιρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκειμένου να συζητήσουν για τη Συρία. Παρών στη δεύτερη σύνοδο κορυφής που γίνεται για τα όσα συμβαίνουν στη Συρία, θα είναι ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί. Πηγές της τουρκικής προεδρίας, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρκατορείο Reuters, δήλωσαν πως το ραντεβού κλείστηκε σε τηλεφωνική συνομιλία Πούτιν-Ερντογάν.

Η ημερομηνία και η ώρα διεξαγωγής της συνόδου κορυφής θα ανακοινωθεί προσεχώς.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, τον οποίο επικαλέστηκε το πρακτορείο ειδήσεων RIA, είπε και αυτός ότι οι δύο ηγέτες συζήτησαν τηλεφωνικώς για την πραγματοποίηση συνόδου κορυφής των τριών χωρών, αλλά σημείωσε ότι δεν κατέληξαν σε κάποια ημερομηνία. «Συζητήθηκε μια συνάντηση ανάμεσα στους προέδρους των τριών χωρών. Καμία συγκεκριμένη ημερομηνία δεν ορίστηκε», είπε.
Τοποθετούνται στρατιωτικά παρατηρητήρια Ρωσίας-Τουρκίας
Πηγές της τουρκικής προεδρίας, σύμφωνα με τα πρακτορεία AFP και Reuters, οι πρόεδροι Πούτιν και Ερντογάν συμφώνησαν επίσης στην τηλεφωνική συνομιλία που είχαν σήμερα να επιταχύνουν την εγκατάσταση στρατιωτικών παρατηρητηρίων στην επαρχία Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, στο πλαίσιο μιας «ζώνης αποκλιμάκωσης» που έχει στόχο την μείωση της έντασης των συγκρούσεων, και συζήτησαν επίσης για την ανθρωπιστική κατάσταση στην ανατολική Γούτα, κοντά στη Δαμασκό.
Οι δύο πρόεδροι, τόνισε πηγή του Κρεμλίνου, συμφώνησαν κατά την τηλεφωνική αυτή συνομιλία που είχαν να ενισχύσουν τον συντονισμό μεταξύ των στρατιωτικών υπηρεσιών και των υπηρεσιών ασφαλείας των χωρών τους στην Συρία στο πλαίσιο του αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.