25/2/18

Κυρώσεις κατά της Τουρκίας για τις προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, ζητά από την ΕΕ η Θεοχάρους

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη κα Ελένη Θεοχάρους. FILE PHOTO, ΓΤΠ, Χ.ΑΒΡΑΑΜΙΔΗΣ, ΚΥΠΕ
Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη κα Ελένη Θεοχάρους. FILE PHOTO, ΓΤΠ, Χ.ΑΒΡΑΑΜΙΔΗΣ, ΚΥΠΕ
“Υπό τις περιστάσεις κρίνεται σχετικά ικανοποιητική η αντίδραση της ΕΕ στην πρόσφατη έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, και στην δήλωση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλτ Ντουσκ υπάρχουν θετικά στοιχεία.
“Νομικά και διπλωματικά, τα οποία πρέπει να αξιοποιηθούν στην παραπέρα άσκηση πιέσεων στην Τουρκία για τον τερματισμό της πολιτικής των κανονιοφόρων που εφαρμόζει στην Κυπριακή ΑΟΖ. Όλοι οι ηγέτες των 27 κρατών – μελών αποδέχονται ότι η κατοχική χώρα καταστρατηγεί το διεθνές δίκαιο και παρανομεί και εφόσον δεν τερματίσει τις παρανομίες της, το επόμενο στάδιο δεν μπορεί να είναι άλλο από την ακύρωση της συνάντησης της Βάρνας και την έναρξη διαδικασιών για την επιβολή κυρώσεων ξεκινώντας από την προενταξιακή βοήθεια”.

Αυτά αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης, Ελένη Θεοχάρους με αφορμή την πρόσφατη άτυπη Σύνοδο της ΕΕ και προσθέτει:

“Το επόμενο βήμα δεν μπορεί να είναι άλλο από την ενεργοποίηση του άρθρου 42, παρ. 7 των Συνθηκών εφόσον η Τουρκία δεν τερματίσει την παράνομη επιθετική της συμπεριφορά, που δεν συνάδει με το καθεστώς του υπό ένταξη κράτους”.

ΚΥΠΕ
ΚΥΠΡΟΣ-Λευκωσία
mignatiou.com/

9 σχόλια:

  1. «Θα κάνετε “τσαμπουκάδες” στην Αμερική και στη Γαλλία;» Ηταν η αδόκιμη απάντηση του Κοτζιά στους Τούρκους.
    Δεν μπορείς να απειλείς μέσω άλλων. Ο Κοτζιάς φανερώνει (καθόλου διπλωματικά) την αδυναμία της Κυβέρνησης να διαχειριστεί τους τούρκους. Επίσης, δεν ξέρεις 100% πώς θα αντιδράσουν Γαλλία και ΗΠΑ. ΠΧ μπορεί να θέλουν να συνομιλήσουν με Τουρκοκύπριους.
    Έτσι υποδηλώνεις μία φοβία και προσωπική ανικανότητα απέναντι σε Τούρκους. Υπάρχει και άλλος δρόμος αν θέλετε να είμαστε ελεύθεροι. Εξοπλιστείτε χρησιμοποιώντας ΄ότι πλεόνασμα απομυζάτε από τον Ελληνικό λαό. Εξοπλιστικά ΧΩΡΙΣ ΜΙΖΕΣ και γρήγορα αλλά μάλλον ακολουθείτε ακόμα το στρατηγικό δόγμα σας που λέει «Με την Τουρκία θα το ρισκάρουμε»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Ελλάδα δεν παραδέχεται αδυναμία αναφορικά με την υπεράσπιση των εδαφών της και της κυριαρχίας της. Στην περίπτωση όμως της Κύπρου επιμένει ότι "η Κύπρος κείται μακράν" και γιαυτό δεν υπάρχει λόγος να κρύβεται πίσω από το δάκτυλο του Ο Κοτζιάς ή οποιοσδήποτε άλλος πολιτικός της Ελλάδας. Αντιθέτως υπενθυμίζει ότι η Κύπρος είναι διαφορετικό άλλο κράτος το οποίο ως γνωστόν ουδέποτε βασίστηκε στις ένοπλες δυνάμεις του.

      Διαγραφή
    2. Οι Σπαρτιατες στρατιωτες ρωτουσαν ΠΟΥ ειναι ο εχθρος και οχι ΠΟΣΟΙ ειναι αλλα φαινετε οτι ο Κοτζιας την ειχε κανει κοπανα απο το μαθημα ιστοριας εκεινη τη μερα που το διδασκαν.

      Διαγραφή
  2. Συγχαρητηρια στην Κα Θεοχαρους ,εχει ψυχη,ψυχη ΕΛΛΗΝΙΚΗ
    Ευχομαι να σε δουμε ΠΡΟΕΔΡΟ στην ΚΥΠΡΟ μας συντομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ακούσατε κανέναν πολιτικό να μιλά για ενίσχυση της ΕΦ; Ελπίζω να το έχουν υπόψη τους οι ιθύνοντες και ας μην το λένε αν και αμφιβάλλω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δέν εἶν' εὔκολες οἱ θύρες , ἄν ἡ χρεία τές κουρταλεῖ....
    https://www.youtube.com/watch?v=uI6YH8IO8M4
    Νεοκλής Σαρρής - Ο επιδιωκόμενος αφελληνισμός και η αλλοίωση της ελληνικής πολιτισμικής ταυτότητας που γίνεται με τις ευλογίες των ΗΠΑ, με την κακεντρέχεια των ευρωπαίων συμμάχων μας, όπως είναι οι Γερμανοί, αλλά και από τους κρατούντες στην Ελλάδα σήμερα, στόχο έχει μάλλον την προσάρτηση της Ελλάδας στην Τουρκία.
    Δημοσιεύτηκε στις 5 Μαρ 2010

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ναι...αλλο ενα ανεκδοτο...χαχαχαχαχαχαα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.