7/2/18

Κούρδοι του Αφρίν: Το έδαφος είναι δικό μας, οι ελιές δικές μας και ο αγώνας της υπεράσπισης της πατρίδας δικός μας

Τις τελευταίες ημέρες οι πολίτες του Αφρίν είναι στους δρόμους, θέλοντας να δείξουν την αποφασιστικότητά τους να υπερασπιστούν την πατρίδα τους, απέναντι στην επιχείρηση εισβολής του τουρκικού στρατού, ο οποίος συνεργάζεται με τα πιο σκληρά στοιχεία των τζιχαντιστών, με πρώτους και... καλύτερους τους αποκεφαλιστές της Αλ Νούσρα (Αλ Κάιντα).

Αποκορύφωμα των διαδηλώσεων ήταν η χθεσινή ημέρα, όπου οι ελεύθεροι πολίτες του Αφρίν υποδέχτηκεν συμπατριώτες τους Κούρδους μουσουλμάνους, γεζιντί και χριστιανούς από τα άλλα καντόνια της βόρειας Συρίας αλλά και το Σιντζάρ του βορείου Ιράκ, που ταξίδεψαν με οχήματα ομαδικά, εις ένδειξη έμπρακτης συμπαράστασης στον αγώνα για την υπεράσπιση του Αφρίν.
Η φάλαγγα με τους συμπατριώτες που ήλθαν για συμπαράσταση, έφθασε χθες στην κωμόπολη Τζιντερές, που δέχεται σφοδρά πυρά πυροβολικού από τις τουρκικές πυροβολαρχίες, με θύματα αμάχους.
Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι οι κάτοικοι του Τζιντερές βγήκαν στους δρόμους κρατώντας ένα κλαδί ελιάς, με κεντρικό σύνθημα "Το έδαφος είναι δικό μας, οι ελιές δικές μας και ο αγώνας της υπεράσπισης της πατρίδας δικός μας".
Σημειώνεται ότι ο Αφρίν είναι κατάφυτο με ελιές και ότι οι Τούρκοι ονόμασαν την βάρβαρη επιχείρησή τους που βρίσκεται ήδη στη 19η ημέρα της, "Κλάδο ελαίας".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.