20/2/18

Η Μόσχα καλεί σε διάλογο Άγκυρα και Δαμασκό, αναγνωρίζοντας τις «προσδοκίες των Κούρδων»

Η Ρωσία είναι πεπεισμένη ότι η Τουρκία μπορεί να διασφαλίσει πλήρως τα συμφέροντα που σχετίζονται με την ασφάλεια της μέσω του διαλόγου με την κυβέρνηση της Συρίας, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι η Μόσχα «αναγνωρίζει τις προσδοκίες των Κούρδων».
«Είμαστε σταθερά υπέρ του να επιλύονται οποιαδήποτε προβλήματα, στη Συρία ή οπουδήποτε αλλού, με προϋπόθεση τον σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας του άλλου κράτους, στη δεδομένη περίπτωση της Συρίας», δήλωσε ο Λαβρόφ προσθέτοντας ότι «αναγνωρίζουμε την ανησυχία της Τουρκίας στο πλαίσιο των όσων συντελούνται στη Συρία» και ότι «φυσικά αναγνωρίζουμε τις προσδοκίες των Κούρδων».
Ο Σεργκέι Λαβρόφ επέκρινε τις οποιεσδήποτε απόπειρες γίνονται για να προωθηθούν άλλες πολιτικές στο ζήτημα αυτό, στη Συρία και στην περιοχή γενικότερα, που δεν έχουν τίποτα το κοινό με τα συμφέροντα του Κουρδικού λαού και προσβλέπουν στο να εξυπηρετήσουν ιδιοτελείς γεωπολιτικούς σκοπούς.
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών διευκρίνισε ότι έχει υπ’ όψιν του «εκείνο το παιγνίδι το οποίο εδώ και πολύ καιρό παίζουν οι ΗΠΑ στο συριακό έδαφος ανατολικά του Ευφράτη», τονίζοντας ότι το παιγνίδι αυτό μοιάζει όλο και πιο πολύ με πρόκληση σε σχέση με τα γεγονότα που συντελούνται εκεί.
«Είμαι πεπεισμένος, ότι τα νόμιμα συμφέροντα που εγγυώνται την ασφάλεια της Τουρκίας μπορούν να υλοποιηθούν και να ικανοποιηθούν μέσω του άμεσου διαλόγου με την κυβέρνηση της Συρίας» είπε ο Λαβρόφ, εκφράζοντας την ελπίδα «ότι όλοι θα ταχθούν ενάντια σε περαιτέρω προσπάθειες που γίνονται να χρησιμοποιηθεί το κουρδικό ζήτημα, ώστε να εξυπηρετηθούν συμφέροντα που επιδιώκουν να διατηρηθεί το χάος στην περιοχή, ο κατακερματισμός, και η κατάρρευση των κρατών που βρίσκονται σ' αυτήν».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Καθημερινή

7 σχόλια:

  1. This is simply Russian bullshit. Erdogan plays both the Russians and Americans as fools. Russia wants to sell some gas to Turkey. America is confused and it betrayed the Kurds who on their behalf defeated the islamic terrorists in Syria. Both Russia and the USA simply want to disarm the Kurds and to lead them to the massacre by the Turks. Don't forget now that the Turks fight only unarmed people as they do now in Syria with the Kurds and as they did in Cyprus in 1974. I am afraid that some stupid Greek polopiticians and generals will also disarm Greece and deliver it to the Turks unarmed to make easy for them to conquer it.
    The Greek Lion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πως αναγνωριζει τις προσδοκιες των Κουρδων, ενω ταυτοχρονα εχει δώσει αδεια στην Τουρκια να τους βομβαρδίζει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάποιοι είχαν ξεγράψει τους Κούρδους μόλις άρχισε η εισβολή της Τουρκίας. Μπαίνουμε στο 2ο μήνα επιχειρήσεων του αήττητου Τουρκικού στρατού και τα αποτελέσματα είναι πενιχρά.Η όλη κατάσταση με τους εμπλεκόμενους μου θυμίζει έντονα το παρασκήνιο της Ελληνικής επανάστασης και πως οδήγησε στο τέλος στην ναυμαχία του Ναβαρίνου.Δεν είναι ίδια πράγματα αλλά έχουν αρκετά κοινά όσο αφορά την στάση των λεγόμενων μεγάλων δυνάμεων.Ήδη ο Ασαντ (οι Ρώσοι δηλαδή) πολεμούν όπως στην Ουκρανία με πολιτοφύλακες και παρά- στρατιωτικούς .Το ίδιο και το Ιράν.Στο τέλος βλέπω όλοι να πολεμούν τους Τούρκους.Θα έχουμε πολλά επεισόδια ακόμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και μια και γράψαμε για Ελληνική επανάσταση,θα δώσω μια δοκιμασμένη συνταγή προς τους φίλους τους Κούρδους. Αρχίστε να δανείζεστε χρήμα πολεμικό υλικό κ.λ.π από όποιον μιλάει Αγγλικά, Ρωσικά ,Κινέζικα...και στο τέλος θα σας κάνουν κράτος!!Δεν θα μπορούν να κάνουν και αλλιώς αν θέλουν να πάρουν λεφτά πίσω. Μέχρι και Βασιλιά από την Βαυαρία θα σας φέρουν!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λεγε Λαβρωφ...Λεγε εσυ...σακουμε εμεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.