13/2/18

Το διάβημα του ελληνικού ΥΠΕΞ για τον εμβολισμό στα Ίμια, δεν λέει λέξη για παραβίαση της Ελληνικής κυριαρχίας - Μήπως τα Ίμια δεν είναι ελληνικά, κύριοι;

Έκαναν διάβημα στην Τουρκία 15 ώρες μετά το επεισόδιο στα Ίμια - Kλήθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών, από τον Γενικό Διευθυντή Πολιτικών Υποθέσεων, ο Τούρκος Πρέσβης στην Αθήνα

Στο υπουργείο Εξωτερικών κλήθηκε ο Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα, όπως γνωστοποιεί το υπουργείο Εξωτερικών, καθώς, ούτε μία, ούτε δύο, αλλά 15 ώρες μετά το περιστατικό, έγινε διάβημα διαμαρτυρίας, σε επίπεδο Γενικού Γραμματέα, προς την Τουρκία, σχετικά με το επικίνδυνο συμβάν στα Ίμια.
Η ανακοίνωση αναφέρει: 
«Σχετικά με το χθεσινό περιστατικό εμβολισμού Πλοίου Ανοικτής Θαλάσσης του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος στην περιοχή των Ιμίων, από τουρκική ακταιωρό, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβης κ. Δημήτριος Παρασκευόπουλος, προέβη σήμερα σε έντονο διάβημα διαμαρτυρίας προς τον Τούρκο ομόλογό του.
Παράλληλα, κλήθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών, από τον Γενικό Διευθυντή Πολιτικών Υποθέσεων, ο Τούρκος Πρέσβης στην Αθήνα.
Επικίνδυνα συμβάντα σαν αυτό, τα οποία θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, είναι αποτέλεσμα της κλιμακούμενης και προκλητικής συμπεριφοράς που επιδεικνύει αυξημένα τις τελευταίες ημέρες η Τουρκία.
Η Τουρκία οφείλει να τερματίσει τις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και τις πράξεις που δεν συμβάλλουν στην ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Πράξεις που υπονομεύουν την περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα, που η Ελλάδα προασπίζεται και θα συνεχίσει να προασπίζεται
».

Πρώτο Θέμα

17 σχόλια:

  1. Καταπτυστο Διαβημα.
    Ντροπη και ξανα Ντροπη τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ Σάββα! Πρέπει επιτέλους να πούμε τα πράγματα με τ όνομά τους για να προλάβουμε ότι είναι δυνατό από τα δυσάρεστα που έρχονται. Όλα αυτά συμβαίνουν επειδή δεν έχουμε στρατό.
    Σαπιοκοιλιάδες αξιωματικοί! Τους βλέπουμε στις παρελάσεις και ντρεπόμαστε! Είδατε ποτέ Αμερικάνο αξιωματικό υπέρβαρο? Απαίδευτοι οπλίτες, απείθαρχοι,ελλιπώς εξοπλισμένοι είναι τα χαρακτηριστικά του στρατού μας. Το πρόβλημα το κρύβουμε κάτω από το χαλί λες και ο αντίπαλος δεν το γνωρίζει. Για να μην πω για την ηγεσία ! Από τον υπουργό να αρχίσω? Αλήθεια που βρίσκεται σήμερα? Τον αρχηγό του ΓΕΕΘΑ? Που νομίζει ότι ο ρόλος του είναι να κάνει άλματα και δημόσιες σχέσεις? Είναι κρίμα ο ελληνικός λαός να ματώνει και να ξοδεύονται τόσα χρήματα για την άμυνα και να μην έχουμε τουλάχιστο την αποτρεπτική δύναμη που χρειαζόμαστε. Τζάμπα στέλνουμε τα παιδιά μας να υπηρετούν αφού ούτε μια βολή δεν κάνουν. Ξέρω ότι η αλήθεια αυτή δεν μας αρέσει αλλά θα πρέπει να ειπωθεί αν θέλουμε να ελπίζουμε ότι επιτέλους κάποια στιγμή θα αφυπνισθούν οι αρμόδιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βοριας
      Δεν εχεις αδικο ...εχουμε πολλους κοιλαραδες εκει....τι στο καλο πεινα εχουν ?? Στην Μπιαφρα μεγσλωσαν ?? Γιατι οι αρχηγοι δεν βαζουν ορο...καμμια προαγωγη σν εισαι υπερβαρος ?? Ειναι αυτοι σε θεση νσ πολεμησουν ...στις κακουχιες να αντεξουν ?? Προφανως δεν εχουν σκοπο να πολεμησουν...πηγαν για να τρωνε ..στα σιγουρα...Αλλσ εμεις γιαυτο τους πληρωνουμε ??

      Διαγραφή
  3. Είμαστε σιγουροι πως οι μεγαλοι μας φιλοι ειναι εκτος του παιχνιδιου που παιζει η τουρκια;;;;;;Και πως δεν μας υπνοτιζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Α ξεχασα και ποσο σιγουροι είμαστε πως οι δικη μας ειναι εκτος παιχνιδιου;;;;;;γιατι και ο πατριωτισμος τους ειναι ποιο πολυ στα λογια ενω στην πραξη ειναι ο διχασμος και η κοινονικη αποδυναμοση!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απαντήσεις
    1. Πανο
      Λαθος...ο Γιλντιριμ τηλεφωνησε..στον αφαντο...φλωρο....και τουδωσε και ...τελεσιγραφο...κι ο φλωρος....πηγε τουαλετα....εχει συχνουρια....οπως ειπε στο ραντεβου με τον Πουτιν ο ιδιος......τοτε που περιμενε τον κατουρλιαρη δεκα λεπτα ο Πουτιν....

      Διαγραφή
    2. Τζων
      οταν πεθανει ο Μανιτου...ο θεος της βροχης...

      Διαγραφή
  6. Perhaps its time for Tsipras/Kotzias to invite Erdogan again for a visit in Athens.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δυστυχώς τα Ίμια έγιναν γκρίζα απο τον συχαμενο Σημιτη !!!πέρασαν πολλά χρόνια και το μονο που αποδεικνύεται είναι η ανικανότητα των Ελληνικών κυβερνήσεων !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συμφωνα με τις τελευταιες ειδησεις ο Τσιπρας τηλεφωνησε στον Γιλτιριμ για το επεισοδιο και του ετριξε τα δοντια. Τωρα μπορουμε να κοιμομαστε ησυχοι.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "Η Τουρκία οφείλει να τερματίσει τις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και τις πράξεις που δεν συμβάλλουν στην ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Πράξεις που υπονομεύουν την περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα, που η Ελλάδα προασπίζεται και θα συνεχίσει να προασπίζεται".


    Θα το πω γεωπονικά... Cucurbita maxima

    Κολοκύθια! Και μάλιστα μεγάλα κολοκύθια.

    Όταν θα κάνουν απόβαση σε νησάκι με μικρή φρουρά και εκεί κολοκύθια θα λέτε αλλά δικοί μας άνθρωποι θα βλέπουν τα ραδίκια ανάποδα.

    Οι Τούρκοι αποθρασύνονται! Σοβαρή χώρα σε τέτοια επίθεση έχει το σκάφος εξοπλισμένο και απαντά με πυρά! Τέλος!

    Το πλοίο που μας εμβόλισαν οι Τούρκοι ναυπηγήθηκε στην Ολλανδία (Damen Shipyards Gorinchem).
    Έχει μήκος 57,52 μέτρα, πλάτος 9,55 μέτρα. Επιχειρησιακή ταχύτητα 27 κόμβων.Μέγιστη ταχύτητα 32 κόμβοι.Πλήρωμα 22-32 άτομα. Μεγάλη ακτίνα δράσης και αυτονομία για την κατηγορία του. Μεγάλη μεταφορική ικανότητα για την κατηγορία του. Φέρει διασωστικό εξοπλισμό υψηλών προδιαγραφών. Στην ειδικά διαμορφωμένη πρύμνη του φέρει βοηθητικό ταχύπλοο φουσκωτό 9μέτρων, υψηλών επιδόσεων.

    Οι Τούρκοι ξέρανε σε ποιο πλοίο επιτέθηκαν. Πάντα διαλέγουν τον εύκολο στόχο εκεί που δεν τον βλέπουν οι υπόλοιποι και αιφνιδιάζουν. Αυτό το πολύ καλό πλοίο του λιμενικού έπρεπε να είναι και σοβαρά εξοπλισμένο και με όπλα. Δυστυχώς ΔΕΝ ΗΤΑΝ. Κατά τη γνώμη μου τα πλοία της συγκεκριμένης κατηγορίας πλοίων του Ελληνικού λιμενικού χρειάζονται τα εξής:

    1) 1 καινούργιο πυροβόλο OtoMelara Marlin WS των 30mm για να μπορεί να αντιμετωπίσει με πυρά εχθρικά πλοία μικρής και μεσαίας κατηγορίας μέχρι και επιθετικό ελικόπτερο που θα επιχειρήσει επίθεση εναντίον του.

    https://www.youtube.com/watch?v=UaEpI1gzI9k

    2) 1 πυροβόλο των 12,7mm από τα αποθέματα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

    https://www.youtube.com/watch?v=BqDfVMIgzXQ

    3) 2 πυροβόλα των 7,62mm από τα αποθέματα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων

    https://www.youtube.com/watch?v=Hgw2eUuYkEY

    4) 1 φορητό ΑΤ εκτοξευτή RPG-18 Mukha από τα αποθέματα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

    https://www.youtube.com/watch?v=fBRXhOf8Vqc

    5) 1 φορητό εκτοξευτή A/A εκτοξευτή FIM-92 Stinger από τα αποθέματα των ΕΔ για εγκλωβισμό ακόμα και εχθρικών αεροσκαφών.

    6) 4 πιστόλια Μ1911Α1/Α2 0,45 από τα αποθέματα των ΕΔ

    7) 15 τυφέκια G3A3 από τα αποθέματα των ΕΔ και αναβαθμισμένα με νέο κοντάκιο, νέο σκοπευτικό και νέο χειροφυλακτήρα.

    Ο εχθρός όταν πλησιάζει ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ δεν πρέπει να αισθάνεται ΑΣΦΑΛΗΣ για να μην μπορεί να επιβάλει τον δικό του ρυθμό όταν αποφασίζει να κάνει οποιαδήποτε επιθετική κίνηση.

    Είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ που άφησαν ένα σκάφος του Ελληνικού λιμενικού/ακτοφυλακής να μην μπορεί να αμυνθεί πέρα από ελιγμούς του κυβερνήτη. Οι Τούρκοι με την κίνηση που είχαν κάνει κατά της κανονιοφόρου έδωσαν δείγματα προθέσεων. Στην Ελλάδα δυστυχώς η φράση "πρόληψη και διαχείριση κρίσεων" είναι άγνωστη λέξη παρά τις μεγάλες δηλώσεις.

    Βασικό χαρακτηριστικά όποιου αντιμετωπίζει μια ένοπλη απειλή είναι εκτός από την ψυχραιμία και η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ μαζί με αποφασιστικότητα φυσικά.
    Η αποφασιστικότητα πρέπει να φαίνεται. Να μην νομίζει ο άλλος ότι είσαι μόνο λόγια. Να το βλέπει. Το πυροβόλο να φαίνεται, να υπάρχει πάνω στο σκάφος έτοιμο. Τρόμο στον τρόμο του εχθρού πριν καν κάνει κίνηση. Δεν αφήνεις χρόνο, τόπο,τρόπο. Εμείς του αφήνουμε και τα τρία.

    Αν υπήρχε πυροβόλο των 30mm δεν θα κάνανε κίνηση εμβολισμού αλλά και να κάνανε θα πληρώνανε το τίμημα.

    Οι Τούρκοι δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μία σοβαρή χώρα αλλά ένα βαλκανικό τσίρκο. Οι ευθύνες της πολιτικής και ανώτατης ηγεσίας των ΕΔ και σωμάτων ασφαλείας είναι τεράστιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Να αφήσουν τις εκπομπές με τα τυποποιημένα λόγια και να προετοιμάσουν λαό, ένοπλες δυνάμεις και σώματα ασφαλείας για το χειρότερο. Μόνο έτσι προστατεύεις τα συμφέροντα σου και αποφεύγεις τον πόλεμο. Με την σχολαστική προετοιμασία και αποφασιστικότητα. Διαφορετικά ο αντίπαλος αποθρασύνεται.

    ΔΟΓΜΑ ΜΗΔΕΝΙΚΗΣ ΑΝΟΧΗΣ σε ξεκάθαρα επιθετικές κινήσεις που βάζουν σε κίνδυνο τις ζωές ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ. Ιταλία, Ισραήλ, Αίγυπτος θα απαντούσαν με πυρά σε τέτοια κίνηση των Τούρκων.
    Είμαστε γελοίοι που είχαμε το σκάφος άοπλο.
    Κανένας δεν θα μας προστατεύσει. Καμία ξένη δύναμη. Το σύνδρομο της προστασίας να τελειώνει και να ασχοληθούμε πάρα πολύ σοβαρά με την ασφάλεια της χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Περιμένω να δω τι έδωσε ο Τσίπρας μυστικά (κατά το μοτίβο του Σκοπιανού) για να τελειώσει η κρίση. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην έδωσε κάτι. Είναι πλέον προβλέψιμος πλήρως. Η κρίση αυτή δεν ξεκίνησε από την Τουρκία χωρίς να έχει κατά νου συγκεκριμένα ανταλλάγματα. Δεν αποσύρονται οι Τούρκοι (βλ. τι κάνουν στο Αφρίν) επειδή και καλά είπαν κάτι οι Αμερικανοί. Ό,τι ζήτησαν το πήραν. Αν δείτε να τελειώνει η κρίση στα ήσυχα να το ξέρετε το δικό μας το ξεφτέρι έτρεξε και το έδωσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λες να υποσχεθηκε τους 8 αξιωματικους? Ο καιρος θα δειξει.

      Διαγραφή
  12. Οι τουρκοι μετα την ανακοινωση φοβηθηκαν και τραβηξαν τα στρατευματα τους 10 χιλιομετρα πισω.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μονο 10 χλμ ?? Ακουσα οτι εφτασαν στις Ινδιες...ειχαν βαλει ενα φελλο στον πωπο τους.Την επαυριο εγραφαν οι εφημεριδες...." βροχη σκατων στις Ινδιες.Φελλος εφονευσε ελεφαντα ",

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.