1/2/18

Οι Δήμοι της Μάνης ντροπιάζουν τη ιστορία της και λιποτακτούν, ενώ χιλιάδες πρόγονοί τους πολέμησαν γενναία για τη Μακεδονία

Καπετάν Γέρμας (Νικόλαος Τσοτάκος), έπεσε υπέρ Πατρίδος στον Μακεδονικό Αγώνα, στο Βόϊο, τις 16 - 7 - 1907
Όλοι οι Έλληνες, ανεξαρτήτως προέλευσης από την ιδιαίτερη πατρίδα τους, είναι πάνω και πρώτα από όλα παιδιά του Ελληνισμού. Μανιάτες, Κρήτες, Μακεδόνες, Θράκες, Κύπριοι κ.λπ. συνθέτουν το λαογραφικό μωσαϊκό του Ελληνισμού, ο οποίος μένει όρθιος παρά τις αντιξοότητες και τις προκλήσεις. Κάθε μία και κάθε ένας από εμάς είναι ένα μικρό κύτταρο που ενσωματώνει ιστορικές πληροφορίες από το ανεξάντλητο παλίμψηστο της παράδοσης και της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Αυτό σημαίνει, καταρχάς, ότι όλοι – μηδενός εξαιρουμένου – οφείλουμε να διατηρούμε την συνοχή της ακεραιότητας των περιοχών του Ελληνισμού. Σημαίνει, επιπλέον, ότι υποχρεούμεθα να αποκρούουμε προσπάθειες υποβάθμισης ή και μείωσης της ελληνικότητας σε οποιοδήποτε σημείο του.
Κρίσιμη ιστορική συγκυρία είναι αυτή που βιώνουμε σήμερα. Με τις α-νόητες και επικίνδυνες διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης στο Σκοπιανό επιβάλλεται οι πολίτες να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να υποδείξουμε στην κυβερνητική κλίκα, ότι τα εθνικά μας δίκαια δεν παζαρεύονται, δεν πωλούνται, δεν χαρίζονται.
Ήδη, η αρχή έγινε με τη μεγαλειώδη συγκέντρωση πολιτών όλων των κομμάτων στη Θεσσαλονίκη στις 21 Ιανουαρίου 2018. Εκεί για πρώτη φορά μετά από χρόνια, συγκεντρώθηκαν ειρηνικά οι πολίτες για να εκφραστούν επί της αυθαίρετης και βλαπτικής πολιτικής επιλογής της παρέας του Μαξίμου να παραχωρήσει το όνομα της Μακεδονίας μας στα Σκόπια. Επρόκειτο για μια διαταξική συγκέντρωση, υπό την έννοια ότι παρίσταντο πολίτες όλων των κοινωνικών τάξεων, όλων των επαγγελματικών κλάδων και όλων των ιδεολογικών αποχρώσεων. Ήταν μια ιστορική στιγμή, διότι ενώθηκαν για την διαφύλαξη των εθνικών δικαίων άνθρωποι ετερόκλητοι, αλλά μονιασμένοι. Πολίτες αποφασισμένοι, που έχουν πολιτική σκέψη και γεωπολιτικό αισθητήριο. Τώρα, επίκειται πολιτική συγκέντρωση στην Αθήνα στις 4 Φεβρουαρίου 2018. Πρόταγμα η προστασία του ακρωτηριασμένου Ελληνισμού. Αίτημα η μη παραχώρηση του όρου Μακεδονία ή παραγώγου του στα Σκόπια.
Σε αυτό το πλαίσιο και ελαυνόμενοι από το ενδιαφέρον για την τήρηση της υποχρέωσής μας, τώρα είναι ο χρόνος να δηλώσουμε «το παρόν». Κάθε μέλος πολιτιστικού συλλόγου, κοινότητας, δήμου και περιφέρειας της πατρίδας μας πρέπει να αδιαφορήσει για τις κομματικές κατευθύνσεις και να προτάξει το καλό της Ελλάδος. Ιδίως, σε περιπτώσεις που έχουν παρατηρηθεί σε δημοτικά συμβούλια της νότιας Πελοποννήσου, να αντιτάσσονται στην έκδοση ψηφισμάτων μέλη της αντιπολίτευσης, τα οποία γονατίζουν μπροστά στις ζημιογόνες βλαπτικές πολιτικές και στρέφουν την πλάτη τους στην εργώδη προσπάθεια όλων που λαμβάνει χώρα ΤΩΡΑ. Υπάρχουν πληροφορίες, ότι προερχόμενοι από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δημοτικοί σύμβουλοι σε περιοχή, η οποία έδωσε πολλούς αγωνιστές για την ελευθερία της Μακεδονίας, ομνύουν στο κομματικό τους μαντρί και σαν τα πρόβατα ακολουθούν τον κομματικό τους τσοπάνη και τα μαντρόσκυλά του, μακριά από ό,τι επιτάσσει η εθνική ανάγκη. Μάλιστα, διαρρέουν πως έτσι θα κρατήσουν πίσω και την πλειοψηφία που τάσσεται υπέρ του συλαλλητηρίου, ισχυριζόμενοι συγχρόνως ότι καταφέρνουν να δέσουν στο άρμα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και τους λοιπούς δημοτικούς συμβούλους. Εάν αυτοί οι κομματικοί εγκάθετοι, τους οποίους η τοπική κοινωνία πρέπει άμεσα να αποβάλει, επιτύχουν τον σκοπό τους, τότε ουδεμία δικαιολογία θα διασώσει τους άλλους που δίστασαν ή δείλιασαν.
Επαναλαμβάνουμε: η στιγμή είναι ΤΩΡΑ και το συμφέρον του Έθνους δεν μπορεί να περιμένει. Όσοι, δε, αφίστανται αυτού για να ικανοποιήσουν με την ευτέλειά τους τους κομματικούς τους κομισάριους να γνωρίζουν ότι δεν θα κηλιδώσουν εκείνους που έχουν λόγο και αισθάνονται ελεύθεροι.
Υ.Γ.: «Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται, ζυγόν δουλείας, ας έχωσι· θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία».
Ο Κάλβος το έγραψε για τους δειλούς…

Παναγιώτης Μπαλακτάρης, απόγονος του Μακεδονομάχου οπλαρχηγού καπετάν Ακύλα (Ευάγγελου Μπαϊρακταρέα)
   


11 σχόλια:

  1. Η ΜΑΝΗ ηταν ειναι θα ειναι μπροσταρης σε καθε αγώνα των ελληνων.Οτι και να κανουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οπως ειπε και ο Κολοκοτρωνης Φωτια και Τσεκουρι στους προσκυνημενους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ντροπή σας για αυτά που λέτε οι Μανιάτες είναι πάντα μπροστά σε όλα όπως και τώρα ενημερωθείτε καλύτερα σας αρέσει να γράφεται ψευδής ειδήσεις για να κερδίσετε εντυπώσεις και δείχνετε την ζήλια σας για τον ιστορικό μας τόπο η Μάνη έχει μάθει να ηγείται και αυτό κάνει και τώρα ! λείπαμε που κάποιο σαν και εσάς κάνουν και δημοσιογραφία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχετε ενημερωθεί καλά.
      Ενημερωθείτε πρώτα και ύστερα εξεγερθείτε...εναντίον αυτών που πρέπει.

      Διαγραφή
    2. Αν διαβάσετε το κείμενο θα δείτε ότι δεν μιλάει γενικά για τους Μανιάτες αλλά για συγκεκριμένα κομματικά στελέχη.

      Διαγραφή
  4. Οι Μανιάτες δεν ήταν ποτέ για παρελάσεις,χορούς, συλλαλητήρια και για επίδειξη.
    Πάντα όταν το χρειάζεται η πατρίδα τρέχουν πρώτοι και μιλάνε με τα όπλα τους. Ποτέ μην το αμφιβάλλετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Περίμενα κάτι πιό σοβαρό από τό'υπαρχουν πληροφορίες'.Τουλάχιστον από τήν σελίδα σας. Καί ειδικά όταν αναφέρετε τήν Μάνη. Κιτρινίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή, εσείς στέκεστε σε αυτό και όχι στο τι κάνουν οι κομματικοί εγκάθετοι;

      Διαγραφή
    2. Οι Μανιάτες που πολέμησαν στο Μακεδονικό Αγώνα
      https://infognomonpolitics.blogspot.gr/2018/02/blog-post_30.html

      Οι Έλληνες έχουν γίνει παπαγαλάκια.
      Χωρίς να διαβάσουν, χωρίς να σκεφτούν, λένε και γράφουν ό,τι τους κατέβει στο κεφάλι.
      Ένας απόγονος Μακεδονομάχου, έμαθε ότι ο δήμος Δυτικής Μάνης δεν κατόρθωσε να βγάλει ψήφισμα για το συλλαλητήριο, επειδή διαφώνησε η αντιπολίτευση.
      Ο άλλος δήμος, της Ανατολικής Μάνης, δεν έβγαλε επίσης ψήφισμα.
      Για τους δήμους μιλάμε, δεν μιλάμε για τους πολίτες. Και όπως βλέπεις, την ίδια ώρα, είχαμε αναρτήσει τους Μανιάτες οπλαρχηγούς που πολέμησαν στον Μακεδονικό Αγώνα.
      Πού είναι κιτρινισμός λοιπόν;
      Απλά, να σχολιάζουμε και να λέμε ό,τι μας κατέβει στο κεφάλι;

      Διαγραφή
  6. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΟ ΚΙ ΕΠΙΖΗΜΙΟ ΟΤΑΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΞΕΡΑ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΧΛΩΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ουδέν ξερό κάηκε.
      Το άρθρο αναφέρεται σε συγκεκριμένους "τυφλούς" κομματικούς εγκάθετους.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.