25/2/18

Ή διορισμούς ή τορπίλες, και τα δύο δεν γίνονται

Ο αποκαλυπτικός «πανικός» από την σύσκεψη του ΚΥΣΕΑ
Από Σάββας Δ. Βλάσσης
Η σύσκεψη του ΚΥΣΕΑ της 24ης Φεβρουαρίου, όπως ανακοινώθηκε επισήμως, είχε ως θέμα «την έγκριση υλοποίησης εξοπλιστικών προγραμμάτων που αφορούν αντιαεροπορικά συστήματα, τορπίλες ναυτικού και τακτικό σύστημα μάχης Στρατού Ξηράς».
Το να συγκαλείται το ΚΥΣΕΑ για να ασχοληθεί με τα «ξεχασμένα» εξοπλιστικά, ημέρα Σάββατο και μετά την πρόσφατη ένταση με την Τουρκία σε Αιγαίο και Κύπρο, δεν προδίδει παρά το επείγον του πράγματος ενώ μεταδίδει και έναν «πανικό» προς οποιονδήποτε παρατηρητή. «Πανικό», επειδή επί της ουσίας τα ζητήματα που απασχόλησαν το ΚΥΣΕΑ δεν αφορούσαν «προγράμματα», όπως αναφέρεται στο επίσημο ανακοινωθέν, αλλά «υποπρογράμματα», δηλαδή την υποστήριξη κυρίων οπλικών συστημάτων ή όπλων που βρίσκονται ήδη σε υπηρεσία.
Με άλλα λόγια, η ελληνική κυβέρνηση αποκάλυψε την έντονη ανησυχία που την κυρίευσε μετά την τελευταία ένταση, για τον αμυντικό μηχανισμό της χώρας κι έσπευσε να ενεργήσει για βασικά πράγματα τα οποία παραμένουν «παγωμένα» επί σειρά ετών. Για οποιονδήποτε παρακολουθεί στοιχειωδώς τα δρώμενα στον τομέα, καθίσταται αντιληπτό ότι τα συγκεκριμένα υποπρογράμματα έχουν εγκριθεί από την Βουλή από τον Οκτώβριο του 2013.
Και αυτό επιβεβαιώνει ότι η καταστροφικοί χειρισμοί της συγκυβερνήσεως Τσίπρα – Καμμένου στην οικονομία, που φόρτωσαν στην χώρα ένα τρίτο περιττό Μνημόνιο, επηρέασαν σοβαρά την χρηματοδότηση των Ενόπλων Δυνάμεων, σε τέτοιον βαθμό ώστε να υποστούν πλήγμα. Το αποτέλεσμα που διαπιστώνεται σήμερα είναι η πάροδος τριετίας με τον Π. Καμμένο στην θέση του ΥΕΘΑ, χωρίς να έχει καταφέρει να υλοποιήσει όλο αυτό το διάστημα, τουλάχιστον το μεγαλύτερο μέρος των εγκεκριμένων από τους προκατόχους του, υποπρογραμμάτων.
για τη συνέχεια Doureios 

4 σχόλια:

  1. Ο Τσίπρας/Σύριζα ΔΕΝ φταίει γιατί στην συγκεκριμένη περίπτωση ΔΕΝ κορόιδεψε κανέναν Έλληνα ψηφοφόρο.
    Ο Τσίπρας είχε υποσχεθεί καθαρά κα ξάστερα: «με την Τουρκία θα το ρισκάρουμε». Ήρθε η ώρα να το ρισκάρουμε. Οι ψηφοφόροι του πρέπει να αισθάνονται αγαλλίαση και χαρά μια που κάνει τις υποσχέσεις του πράξη επιτέλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όντως έχει δίκιο, αλλά θα ήθελα να συμπληρώσω,
    Εξοπλισμοί και λίστα Lagarde, γίνεται?
    Αξιομαχο και Panama papers, γίνεται?
    Ασφάλεια των συνόρων και επιδοτήσεις άνεργων, βιομηχανων, γίνεται?
    Novartis, Siemens, C4I μίζες και ατιμωρισια, γίνεται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εξοπλισμοί και 90.000 άτομα στο δημόσιο δεν πάει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ολα γινονται...Τορπιλιζεις διορισμους...και διοριζεις ..τορπιλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.