3/2/18

Αλήθεια, πεθαίνουν οι δημοκρατίες;


Με τον τίτλο «How Democracies Die» (Πώς κάποιες δημοκρατίες πεθαίνουν), κυκλοφορεί εδώ και λίγες ημέρες στην Αμερική ένα βιβλίο 320 σελίδων. Συγγραφείς του, οι καθηγητές στο Harvard Steven Levitsky και Daniel Ziblatt. 
Επί 20 χρόνια μελετούν τη λειτουργία πολλών δημοκρατιών στην Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική. Το συμπέρασμά τους είναι δυσάρεστο. Ναι, πολλές δημοκρατίες πεθαίνουν. 
Το βιβλίο σχολιάζεται ευρύτατα. Διότι τα συμπεράσματά του συνδυάζονται με την παρούσα πολιτική κατάσταση στις ΗΠΑ, με τους κινδύνους που αποτελούν για την αμερικανική δημοκρατία ο πρόεδρος Τραμπ και ο τρόπος που ασκεί τις εξουσίες του.

Για τη συνέχεια Kathimerini

3 σχόλια:

  1. Και στην Ελλάδα ΘΑΝΑΤΩΝΟΥΝ την Δημοκρατία με την ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ στο θέμα της Δανειακής,..και με την ΑΙΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ που ετοιμάζουν με τα Σκόπια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να μην ανησυχει ο κ. Hutchins, συντομα το Harvard θα γινει πραγματικο Αμερικανικο πανεπιστημιο και η Αμερικη σωστη δημοκρατια. Η μαυρη εποχη των Κλιντον-Ομπαμα και ο ναζισμος του Σορος τελειωσαν ανεπιστρεπτι.
    Υ.Γ.1 Η Κathimerini δεν κυκλοφορει στα περιπτερα;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mr. Hutchins worries is that Pr. Trump is making waves to a system that suited mostly the Democratic Party and to a certain extent Republicans. As for the similarities drawn between President Trump and Mr. Tsipras are far from the truth. One is working towards the benefit of the American people while the other is working against the Greek people.
      It is good to publish all points of view but this book is more propaganda than anything else.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.