19/2/18

Το σύνταγμα της ΠΓΔΜ πρέπει να αλλάξει

Το ζήτημα του Μακεδονικού έχει μια διάσταση πολιτική και μια διάσταση τεχνική. Πολιτική λύση χωρίς άριστη γνώση των θεσμών εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους και μπορεί να διατηρήσει εστίες εν δυνάμει ανάφλεξης, ακόμη και όταν μια λύση καταστεί αμοιβαία αποδεκτή. Είναι για τον λόγο αυτό αναγκαίο να αποσαφηνιστούν ορισμένα κρίσιμα θεσμικά κεφάλαια του θέματος.
Πρώτον, το ισχύον σύνταγμα των Σκοπίων δεν περιέχει σήμερα διατάξεις που άμεσα δηλώνουν επεκτατική πολιτική. Είναι αλήθεια ότι, στην αρχική εκδοχή του 1991, το σύνταγμα περιείχε σειρά διατάξεων με περιεχόμενο ευθέως αλυτρωτικό. Εκτός από τη συνταγματική ονομασία και τη δυνατότητα αλλαγής συνόρων με εσωτερικές διαδικασίες, η πλέον παρεμβατική διάταξη ήταν εκείνη του άρθρου 49 που προέβλεπε ότι το κράτος μεριμνούσε για το καθεστώς, τα δικαιώματα και την πολιτιστική ανάπτυξη των «Μακεδόνων» γειτονικών κρατών και προωθούσε τους δεσμούς μαζί τους.
Για τη συνέχεια Kathimerini

10 σχόλια:

  1. Ρωμαίϊκη Δημοκρατία τῆς Αχρίδος,
    ἤ Ρωμαίϊκη Δημοκρατία Κεντρικῶν Βαλκανίων,
    ἤ Δημοκρατία Κεντρικῶν Βαλκανίων,
    μέ γλῶσσες τήν σλαβική καί τήν ἀλβανική,
    μέ ἔθνη Κεντροσλάβους καί Κεντραλβανούς (Ρωμηούς)
    καί θά λυνόταν μόνιμα τό πρόβλημα.

    Ἄλλο, ὅτι θά βγάλουν καντῆλες ὅσοι ἐπενδύουν σέ συγκρούσεις στά Βαλκάνια, μέ πρῶτον τόν Νίμιτς πού ἀντλεῖ τόσα ἔσοδα γιά τίς "καλές του ὑπηρεσίες".
    Τό "Ρωμαίϊκη", σώζει ἱστορία καί ἀνατρέπει ἀνατροπεῖς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το σημαντικότερο όχημα του αλυτρωτισμού τους δεν είναι άλλο από το όνομα που έχουν επιλέξει και αυτό διότι αυτοί είναι τόσο πολύ αποβλακωμένοι από την προπαγάνδα που μακροχρόνια τους έχει επιβληθεί ώστε ευκόλως ανα πάσα στιγμή θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από άλλες τοπικές ή παγκόσμιες δυνάμεις όπως για παράδειγμα στην 1η περίπτωση Τουρκία και στην 2η περίπτωση Ρωσία κ.ά.

    Άλλωστε η Ελλάδα αλλά και κανένα άλλο κράτος των Βαλκανίων δεν θα είχε πρόβλημα το κρατίδιο να ονομαστεί με όποιο άλλο όνομα. Πχ. Βαρντάσκα, ή κεντρική βαλκανική δημοκρατία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα αλλαξει....το 2050.... τοσο χρονο θελει....Αλλα αυτοι δεν θα υπαρχουν τοτε...οποτε στην σταση θα περιμενουν μονο ο Τσιπρας...ο Κυριακος...η ...Φωφη...ο Θεοδωρακης...και επτα αυγα τουρκιας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παντως ειναι πιο ευκολο να αλλαξει το δικο μας.
    Μια που γινονται και τα εργα του τραμ εκει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΟ ΠΡΟΟΙΜΙΟ ΤΟΥ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ δεν είναι όπως γράφετε αλυτρωτικό-αλυτρωτικό θα ήταν αν διεκδικούσε δικά του εδάφη-,αλλά ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΕΠΕΚΤΑΤΙΚΕΣ ΒΛΕΨΕΙΣ διότι διατυπώνει πως το ψευδοκρατίδιο επεκτείνεται πρός νότο ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
    ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΔΙΧΩΣ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ;
    Φυσικά κάθε ΝΟΗΜΩΝ γνωρίζει ότι το ψευδοκρατίδιο ακόμη και αν απεμπολίσει τις γελοιότητες με το όνομα και με το σύνταγμά του,ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ,ΤΟΥΡΚΙΑ,τις δαγκάνες του σκορπιού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΟ ΠΡΟΟΙΜΙΟ ΤΟΥ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ δεν είναι όπως γράφετε αλυτρωτικό-αλυτρωτικό θα ήταν αν διεκδικούσε δικά του εδάφη-,αλλά ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΕΠΕΚΤΑΤΙΚΕΣ ΒΛΕΨΕΙΣ διότι διατυπώνει πως το ψευδοκρατίδιο επεκτείνεται πρός νότο ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
    ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΔΙΧΩΣ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ;
    Φυσικά κάθε ΝΟΗΜΩΝ γνωρίζει ότι το ψευδοκρατίδιο ακόμη και αν απεμπολίσει τις γελοιότητες με το όνομα και με το σύνταγμά του,ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ,ΤΟΥΡΚΙΑ,τις δαγκάνες του σκορπιού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η Ελλαδα υφισταται τον μεγαλυτερο εξευτελισμο που θα μπορουσε να υποστει κρατος.
    Μετα την παραδοση των ιερων και οσιων απο την κυβερνηση των (ΠΑΡΤΑ ΟΛΑ) θα αρχισει
    μια καταστροφη για το Βορειο κομματι της χωρας που ομοια της δεν θα μπορουσε να το φανταστει κανεις(ισως μονον αυτοι που συμμετειχαν στον σχεδιασμο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΡΩΤΗΣΗ... 1. Απο τα 139 κρατη που αναγνωρισαν τα Σκοπια σαν Μακεδονια, ποιο απο αυτα απειλείτε απο τους Σλαβοβουλγαρους των Σκοπιων ??? 2. Αν υποθεσουμε , οτι διαχρονικα , κυβερνησεις μας στο παρελθων επειρανε λανθασμενες αποφασεις στο Μακεδονικο ζητημα, αυτο θα μπορουσε να ειναι δικαιολογια, για να συνεχίζουν τα ιδια ΣΦΑΛΜΑΤΑ ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ὁ κλέψας τοῦ κλέψαντος;
    Αὐτό πού ἐπιχειρεῖ ὁ Σόρος μέ τήν ΠΓΔΜ, εἶναι κλοπή ταυτότητος:
    Ἀποπειράθηκε ἡ πανσλαβισμός νά κλέψῃ τήν Μακεδονία ἀπό τούς Ἑλληνες Μακεδόνες, καί ἡ ἀπόπειρά του σταμάτησε τό 1991.
    Μετά τό 1991, συνεχίζει τήν ἴδια προσπάθεια ἡ Νέα Τάξη Πραγμάτων, ἐνῶ ὁ Πανσλαβισμός ἀρχικά κοιμᾶται.
    Κλέβουν τότε τό Μακεδονία οἱ Σκοπιανοι ὡς "ΠΓΔΜ τῶν ΗΠΑ", ἀπό τήν Ἑλλάδα, ἀπό τήν Μακεδονία πού εἶναι Ἑλλάδα,
    καί τό πωλοῦν οἱ κλεπταποδόχοι τῶν ΗΠΑ, ὅπως ὁ "ἐπενδυτής" Σόρος,
    καί ὁ συνεργάτης του ὁ Νίμιτς,
    καί στήν Τουρκία καί στόν Πάπα.

    Δέν τούς μένει παρά σέ μᾶς τούς ἰδιοκτῆτες (ἐμᾶς τούς Ἕλληνες, τούς Ἕλληνες Μακεδόνες) πού μᾶς ἔχουν κλέψει τό ὄνομα Μακεδονία,
    νά προσφέρουν χαϊμαλιά καί καθρεφτάκια: "σχέσεις καλῆς γειτονίας" μέ τά Σκόπια...τῶν Τούρκων, τῶν ΗΠΑ, τοῦ Πάπα, καί λίγο τοῦ Πούτιν.

    Προσφέρουν στούς ...."ἀντιπροσώπους" μας, γιά νά σιγουρέψουν τό win-win deal τους, σέ βάρος μας, τό "νερό πού καίει" : Τό πιοτό τῆς ἐξουσίας.

    Ἐπί ποίων ὅμως ; Καί πῶς; Μέ προπαγάνδα καί ἠλεκτρονική τυραννία, ἀναχαιτίζεται πλέον τό τσουνάμι;
    Διότι, ὑπάρχει Θεός καί βλέπει. Καί διότι, ἡ δύναμίς Του, ἐν ἀσθενείᾳ ἡμῶν τελειοῦται. Οὐαί τοῖς ψευδομένοις ἐνώπιον Κυρίου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Με προπαγάνδα έχουν προχωρήσει τα πράγματα σε παγκόσμιο επίπεδο τις τελευταίες δεκαετίες, αλλά και με θράσος.Όταν ανέτρεψαν τον Σαντάμ με το πρόσχημα των πυρηνικών, δεν έκαναν τον κόπο ούτε καν να σκηνοθετήσουν κάποια "ευρήματα".
    Στην Ελλάδα έχουμε φάει τόνους προπαγάνδας, ιδιαίτερα μετά το 2010, τόσο ώστε θα μπορούσαμε να πούμε ότι το μεγαλύτερο μέρος της "βρώμικης δουλειάς" της καθυπόταξης του ελληνικού λαού, έγινε από τους δημοσιογράφους.
    Είτε με το λεγόμενο "δόγμα του σοκ" και το "επερχόμενο χάος" αν δεν ακολουθούσαμε τον μνημονιακό "μονόδρομο", είτε με την υποτιθέμενη "έξοδο" δηλ. με "καρότο και μαστίγιο"..
    Είναι πολύ ενθαρρυντική πάντως η εικόνα που είδαμε στα δύο τελευταία συλλαλητήρια. Ο κόσμος σηκώθηκε απ΄τη μιζέρια και την ηττοπάθεια που τον είχαν ρίξει.
    Πρέπει όμως να υπάρξει συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.