14/2/18

Σάββας Καλεντερίδης: Η αλήθεια είναι πικρή, αλλά πρέπει να λέγεται - Με Σημίτη τα Ίμια έγιναν "γκρίζα" και με Τσίπρα οι Τούρκοι τα προσάρτησαν ντε φάκτο

Η αλήθεια είναι πικρή και πρέπει να λέγεται.
Οι Έλληνες πολίτες πρέπει να αφυπνιστούν και να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.
Έκαναν την αρχή με τα συλλαλητήρια, που ήταν τα πιο έντιμα, ηθικά, ειρηνικά και δημοκρατικά στην ιστορία του ελληνικού κράτους.
Αυτά που ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας χαρακτήρισε με αναιδέστατο τρόπο ως "ετερόκλητο όχλο".
Μετά τα συλλαλητήρια έφεραν άρον άρον το σκάνδαλο Νοβάρτις, για να θολώσουν τα νερά και να συνεχίζουν το έργο τους, που είναι η παράδοση της Μακεδονίας και μάλιστα με ψηλά το κεφάλι!!!
Όμως οι πολίτες φαίνεται ότι δεν το έχαψαν το παραμύθι και συνεχίζουν να δικεκδικούν το δικάιωμα που έχουν, να ορίζουν οι ίδιοι της τύχες της χώρας και όχι ο Τσίπρας, ο Κοτζιάς, ο Καρανίκας και ο Μπουτάρης.
Ήδη, με πρωτοβουλία πολιτών της Θεσσαλονίκης, προγραμματίστηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο γραφείο του Μπουτάρη, και ας ελπίσουμε οι ειρηνικές και δημοκρατικές αντιδράσεις του κόσμου να οδηγήσουν στην εκπαραθύρωσή του.
Και μετά θα ακολουθήσει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο η εκπαραθύρωση των νεκροθαφτών της Μακεδονίας, τους οποίους στηρίζει ο κ. Σημίτης.
Και μια που αναφερθήκαμε στον πρώην πρωθυπουργό, να έλθουμε στο θέμα μας.
Ο κ. Σημίτης, με τον κ. Πάγκαλο, χειρίστηκε την κρίση των Ιμίων.
Μετά την κρίση, από το βήμα της βουλής, είπε "ευχαριστώ τους Αμερικανούς" που απέτρψαν τον πόλεμο.
Όμως, μετά από εκείνη τη νύχτα, που χάθηκαν τρεις ήρωες αξιωματικοί του πολεμικού μας ναυτικού, τα Ίμια έγιναν "γκρίζα ζώνη".
Δηλαδή, μια περιοχή χωρίς κρατική κυριαρχία.
Οι Έλληνες πολίτες, που τότε δεν είχαν τη φωνή που απέκτησαν με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σήμερα, δεν είχαν αντιληφθεί τι ακριβώς έγινε στα Ίμια.
Και έδωσαν ευκαιρία στο ίδιο δίδυμο να προβεί στους γνωστούς χειρισμούς, που κατέληξαν στην παράδοση του Οτζαλάν στους Τούρκους.
Για να ακολουθήσει μάλιστα και η εκλογική επιβράβευση του κ. Σημίτη, στις εκλογές του 2000.
Τα χρόνια που ακολούθησαν τα Ίμια παρέμειναν γκρίζα ζώνη, μέχρι που φθάσαμε στο σήμερα.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, με την ανακοίνωση της παραχώρησης του ονόματος Μακεδονία στους Σκοπιανούς, που σημαίνει αναγνώριση "μακεδονικής εθνότητας και γλώσσας", έδωσε ένα μήνυμα στους γείτονες.
"Εδώ το μεγάλο παζάρι, όλα τα διαπραγματευόμαστε, όλα τα δίνουμε".
Και το μήνυμα το πήραν οι Αλβανοί, το πήραν οι Τούρκοι και εν καιρώ θα αποδειχτεί ότι το πήραν οι Βούλγαροι, οι Ιταλοί, οι Λίβυοι, οι Αιγύπτιοι κ.ο.κ.
Πάμε τώρα στα Ίμια.
Εκεί, το τελευταίο διάστημα, έγιναν σοβαρά πολιτικά λάθη, στα οποία δεν είναι ώρα να αναφερθούμε.
Εξ αιτίας αυτών των λαθών, δώσαμε την ευκαιρία στους Τούρκους να περικυκλώσουν τα Ίμια με πλοία της Ακτοφυλακής, δημιουργώντας μια κατάσταση που αποτελεί ντε φάκτο προσάρτησή τους.
Η κίνηση του σκάφους της τουρκικής Ακτοφυλακής να εμβολίσει εν ψυχρώ τη ναυαρχίδα του Λιμενικού Σώματος, ήταν ένα ΣΑΦΕΣ μήνυμα, το οποίο μας το έκανε σαφέστερο το τουρκικό ΥΠΕΞ και ο ίδιος ο Τσαβούσογλου.
Μετά το επεισόδιο, μας είπαν μπροστά στα μάτια μας και με τον πιο επίσημο τρόπο ότι "Τα Καρντάκ είναι τουρκικά".
Αυτή η κατάσταση εκτιμώ ότι δεν πρόκειται να αλλάξει, εκτός κι αν η Ελλάδα αποφασίσει να κάνει πόλεμο με την Τουρκία.
Άρα, οι μέρες αυτές είναι ιστορικές, γιατί ζούμε την απώλεια εθνικού εδάφους, μετά την απώλεια ή για την ακρίβεια την εθελουσία εκχώρηση μέρους της εθνικής μας ταυτότητας.
Οι Έλληνες πολίτες πρέπει να μάθουν την αλήθεια και να πράξουν αναλόγως.
Μας αντιμετωπίζουν ως "όχλο", μας λένε ψέματα και μας παραπληροφορύν.
Μας είπαν ψέματα ότι ήταν επιτυχής η επίσκεψη Ερντογάν και να τα αποτελέσματα.
Μας είπαν ψέματα για ύπαρξη "γεωγραφικής Μακεδονίας", για να δικαιολογήσουν το ξεπούλημα της Μακεδονίας και να τα αποτελέσματα.
Οι Έλληνες πολίτες, στα συλλαλητήρια, όπου δεν είχε αναμειχθεί κάποιο κόμμα ή άλλος φορέας, έδειξαν απίστευτη ωριμότητα.
Κανένα επεισόδιο, καμία απρέπεια, καμία ύβρις, καμία καταστροφή δημόσιας ή ιδιωτικής περιουσία.
Οι Έλληνες πολίτες δείξαμε ότι όταν απομονώνουμε τους πολιτικούς απατεώνες, τους ψεύτες και τους προβοκάτορες, μπορούμε να αποφασίζουμε και να πράττουμε ορθά.
Ήλθε η ώρα να διεκδικήσουμε το ρόλο που μας ανήκει.
Δεν θα αποφασίζει μια τσογλανοπαρέα που θρονιάζεται κάθε φορά στου Μαξίμου, με το συγγενολόι και τις γκόμενες σε υπουργικά έδρανα και κρατικές θέσεις.
Πρέπει να βρούμε τρόπο, οι κυβερνώντες να εφαρμόζουν ακριβώς αυτά που θέλει η πλειοψηφία των πολιτών και όχι οι τσογλανοπαρέες και οι πρεσβείες.
Ας αρχίσουμε με την εκπαραθύρωση του Μπουτάρη και μετά να ακολουθήσουν εκείνοι που παραδίδουν τη Μακεδονία και εκείνοι που παρέδωσαν τα Ίμια στους Τούρκους.
Να μην δίνουμε ευήκοον ους στην παραπληροφόρηση.
Να μην επιτρέπουμε ομάδες ακραίων να δίνουν το δικό τους τόνο στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και τα συλλαλητήρια.
Να δράσουμε ατομικά ομαδικά, συλλογικά, ενωτικά και πατριωτικά, χωρίς αποκλεισμούς.
Κανένα συλλαλητήριο δεν θα πρέπει να γίνεται, χωρίς συμμετοχή οργανώσεων από όλο το ιδεολογικό φάσμα.
Είπαμε, ας ξεκινήσουμε από την εκπαραθύρωση του Μπουτάρη και μετά να ακολουθήσουν εκείνοι που ξεπουλούν την Μακεδονία, εκτός κιαν κάνουν πίσω.
Δύσκολος ο δρόμος, ανηφορικός, όμως πολύ πιο εύκολος από το δρόμο που ακολούθησαν οι πρόγονοί μας για να προστατέψουν αυτήν την πατρίδα, που ήταν ένας δρόμος γεμάτος με αίμα.
Προχωράμε με αίσθημα ενότητας και ευθύνης, παραμερίζοντας ιδεολογικές και άλλες διαφορές, που ούτως ή άλλως είναι επίπλαστες.
Να σώσουμε την πατρίδα μας.

71 σχόλια:

  1. Αν δεν αναλάβει την χώρα πατριώτης το λέω και το εννοώ δεν υπάρχει με αυτους ελπίδα σωτηρίας !!!! Εδώ και πολλά χρόνια κυβερνούν την χώρα ατομα ανίκανα !! Αλλά το σύστημα είναι τόσο βρώμικο που και να παρουσιαστεί ένας θα τον βρωμισουν αμέσως !!ας ξυπνήσει και ο λαος !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ Σάββα,
    Εκτιμώ ότι θα πρέπει να σταματήσουμε να μιλάμε για ονόματα νυν και πρώην Πρωθυπουργών ή πολιτικών προσώπων.
    Το πολιτικό σύστημα είναι το πρόβλημα. Αυτό επιτρέπει να μας κυβερνούν οι ανίκανοι-επικίνδυνοι.
    Εάν δεν αλλάξει το πολιτικό σύστημα, ώστε να ενεργοποιηθεί το υγιές ανθρώπινο δυναμικό της πατρίδας μας, τελειώσαμε ως κράτος, αλλά και ως έθνος.
    Ο μόνος που μπορεί να το κάνει αυτό είναι ο ελληνική κοινωνία.
    Προς δυσάρεστη έκπληξη πολλών, τα συλλαλητήρια απέδειξαν ότι η κοινωνία μας είναι ακόμη ζωντανή και έχει δυναμική. Το επόμενο βήμα θα πρέπει να είναι η έναρξη μια διαδικασίας εκμετάλλευσης αυτής της δυναμικής με σκοπό να αποτινάξουμε το «ζυγό» του επικίνδυνου πλέον πολιτικού συστήματος.
    Δεν χρειαζόμαστε αλλαγή κυβέρνησης. Αλλαγή πολιτικού συστήματος χρειαζόμαστε από χθες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το προβλημα μαλλο ειναι οτι πιστευει ο λαος πως την κυριακη των εκλογων αυτος αποφασιζει. Ε, λοιπον δεν αποφασιζει. Εχει εντεχνα σπρωχτει να βγαλει αυτον που εχουν προκρινει τα ξενα κεντρα και να τον νομιμοποιησει.......Οποτε αστα.

      Διαγραφή
    2. Το σύστημα απαρτίζεται από πρόσωπα. Δεν είναι κάτι αφηρημένο. Πρόσωπα είναι αυτά τα οποία κυβερνούν τόσα χρόνια. Η κοινωνία απαρτίζεται επίσης από πρόσωπα. Οπότε εαν δεν βρεθεί ένας ηγέτης. Ορθόδοξος Χριστιανός και πατριώτης, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα. Και όπως έχουν τα πράματα αυτή την στιγμή, δεν πρόκειται να βρεθεί, γιατί ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας μας έχει, όχι μόνο σαπίσει, αλλά απειλή με γάγγραινα και όλο το υπόλοιπο υγιές. Είθε ο Κύριος να μας ελεήσει και να μας αξιώσει ηγετών.

      Διαγραφή
  3. Οι Θεσσαλονικείς εμπιστεύτηκαν την πόλη τους σε ένα ψωραλέο γηραλέο ανθρωπάκι να κάνει δυνατότερες τις μπίζνες του με το αξίωμα που του παραχώρησαν. Και έτσι ο παραγωγός και έμπορος κρασιών μπήκε δυνατά εκτός των άλλων και στην τουρκικη αγορά και ξεπουλάει εκτός των κρασιών του και τα εθνικά μας θέματα. Και έτσι με αυτά και άλλα που θα ακολουθήσουν οι λίγοι κίναιδοι και μέθυσοι γίνονται μπροστάρηδες και αναλαμβάνουν χωρίς αντίδραση να παίξουν σημαντικό ρόλο στα εθνικά θέματα και την εξωτερική πολιτική της χώρας.

    ΥΓ: Αν θυμάμαι καλά μια θεσσαλονικιά "για την Ελλάδα ρε γαμώτο ..." φώναζε on camera μέχρις που για χάρη κομματικών συμφερόντων έφτασε Μπουτάρη να στηρίζει για δήμαρχο. Και τώρα που ο ξεμωραμένος "νεανίας" με τρόπο φαφούτικο και σχεδόν παραπαίοντας ανακράζει "για τα σκόπια ρε γαμώτο..." η θεσσαλονικιά αλλάζει φαίνεται ρότα. Ποιος είναι όμως ο πιο επικίνδυνος; O γηραλέος δήμαρχος που το παίζει για νεανίας με το ένα πόδι ωστόσο εδώ και καιρό να πατάει στον κάτω κόσμο ή η θεσσαλονικιά που εμπιστεύθηκε τις τυχες της πόλης της σε ένα δήμαρχο που μοιάζει να είναι ζόμπι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θυμαμε σαββα πως το θεμα αυτο το εθεσες εδω και πολυ καιρο και οσο περνά ο χρονος επιβεβαιώνεται η αποψη σου.Απορω πως δεν το πιασαν η δημοσιολογοι ειναι φως φαναρι πια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όσο αφορά τον "χάσκα" (*) έλληνα (;) που διαλέξαμε για πρωθυπουργό έστω και με αυτό το πενιχρότατο 18% που επι του συνόλου των ψηφοφόρων πήρε, ποιος χάσκει πιο πολύ; Αυτός ή οι έλληνες (;) που τον διάλεξαν για εκπρόσωπο τους και πρωθυπουργό τους;

    (*) Χάσκα στα μέρη μας χαρακτηρίζουμε τον βλάκα που τα χείλη του μονίμως όταν σε χαρά ή ακόμα και θλίψη χαμογελούν μοιάζουν σε σχήμα με την κάπως ανισόρροπη ροπή και θέση που πάντοτε κατέχει η "κάτω αντρική μας οικογένεια".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αλλωστε, για το οτι κυβερνουν προδοτες, φταινε οι πατριωτες. Αρα, πρεπει να αναλαβουμε δραση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κύριε Καλεντερίδη,

    σας παρακολουθώ χρόνια και ξέρω ότι είστε μετρημένος στα λόγια σας.
    Το παρόν άρθρο είναι συγκλονιστικό διότι περιγραφικά αποτυπώνετε την κατάσταση της χώρας με την άθλια διαχρονικά πολιτική ελίτ. Σηματοδοτείτε ταυτόχρονα όχι μόνο την έναρξη της νέας διαδρομής αλλά και τον τρόπο.

    Αν με ωριμότητα πλέον οι Έλληνες, αποτινάξουν τον θρησκευτικό δογματισμό που υπερασπίζουν τα κόμματά τους και κυρίαρχη ιδεολογία γίνει η Πατρίδα, το Δίκαιο, η Αριστεία, Ισοπολιτεία, τότε μπορούμε.

    Δεν είμαστε οι Αγανακτισμένοι της Πλατείας Συντάγματος πλέον.
    Συντεταγμένα με Λογική και Αιτία, προχωρούμε.
    Το δ αποτελεί την Αριστοτελική Επανάσταση στον 21ο Αιώνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ποινικές επιπτώσεις δεν συνεπάγονται από τέτοιες ενέργειες; Μπορούν οι Σημίτης-Πάγκαλος και οι ομόφρονές τους Τσίπρας-Κοτζιάς να προδίδουν ατιμωρητί τη χώρα; Μόνο ο Ιωαννίδης έπρεπε να πεθάνει στη φυλακή; Ό,τι και να γίνει αξίζουν συγχαρητήρια στον κ. Καλεντερίδη που συνεχώς αναδεικνύει το θέμα της Μακεδονίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αν η σοβαρότητα της κατάστασης δεν μας κάνει σοφότερους και ενωμένους, τι περιμένουμε. Εφόσον δεν ενωθηκαμε μετά από ένα 1922 και 1940, ας ξυπνήσουμε έστω τώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Είμαστε απολύτως σύμφωνοι σε όλα.Οι θυσίες των προγόνων μας καλούν να φανούμε αντάξιοί τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το ανωτερω ανταποκρινεται πληρως στην πραγματικοτητα.Τουλαχιστον να υπαρχει μια σαφης εικονα της όλης καταστασεως, Οχι οπως στην Κυπρο το 1974 ,οπως γνωριζουν απαντες.Το σημαντικότερο σημειο ,(εκτος και άλλων φυσικά ) του ανωτερω κειμενου, ειναι οτι οι Ελληνες ΔΕΝ αντιληφθησαν τι συνεβη στα Ιμια επι Σημιτη , ουτε και τωρα.Με την τουρκολαγνεια που εχει επικρατησει και πολεμος να ξεκινησει , θαβ επικρατει η αποψη οτι εμεις παραβιασαμε την Τουρκικη κυριαρχία, και όχι τό αντιθετο.Είδατε λοιπόν κυριοι οτι και η ενημερωση επιδρα στόν Ελληνικό λαό.Η λάθος ενημερωση οδηγεί στέ λάθος κατευθυνση, και νομιμοποιει τόν εχθρό.
    Τό παρών αρθρο σχολιαζεται ως θετικό.
    Οσον για τον κ Μπουταρη, ας αποφασίσουν οι Θεσσαλονικείς επι τέλους.Αντί να τηρήσει μια στάση ουδετερη, στρέφεται εναντίον τού έθνους.Δέν χρειάζονται υβρεις και ο καιρός δέν επιτρέπει ευγένειες και σαβουαρ βιβρ.Εκπαραθύρωση λοιπόν αρχόμενη από Θεσσλονίκη.Πρός χάριν πολεμικής αρετής άς δοθεί η ευχέρεια επιλογής στόν καθ ου ο στόχος, δηλ, ανελκυστηρ, κλιμαξ, η εκσφενδονισμός εκ παραθύρου μέ ότι αυτό συνεπάγεται.Καί ακολουθεί καί Αθήνα.Αν νομίζουν κάποιοι ότι θάτρέχουμε δυό μέρες μέ λεωφορεία, στήν Αθήνα γιά νά κάνουμε πάρτυ κάνουν λάθος.Αυτή η φορά στήν Αθήνα ηταν η τελευταία πού ήλθα. Η επόμενη θά είναι η καθοριστική.Καί στό κάτω κάτω δέν έχω νά χάσω καί τίποτα. ¨Οπως και άλλοι πολλλοί.
    Εικάζω νά ελήφθη τό μήνυμα.Θά επανέλθω.
    Υγιαινετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Για τη κρίση των Ιμιων θελω να θέσω στους ειδικούς ενα θεμα , μπορεί να ειναι και μπούρδα αλλά ας το γράψω διότι αν ισχύει πρέπει να το λάβουμε υπόψιν.Βλεπω ιδιαίτερη σπουδή των ΗΠΑ για άμεση αποκλιμάκωση , για νεα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης στο Αιγαίο , θυμάμαι και τις πρόσφατες δηλώσεις του πρέσβεως για ατύχημα στο Αιγαίο που απεύχεται και τελικώς έγινε εχθές ,βλέπω άμεση κινητοποίηση πρεσβείας εν αντιθέσει με την παλαιά κρίση των Ιμιων και με βάζει σε σκέψεις.Μηπως οι ΗΠΑ και η Τουρκία εχουν συμφωνήσει για κάποια διευκόλυνση στο Αιγαίο με αποκλιμάκωση στη Συρία και οι Αμερικανοί κάνουν το Σκοπιανο πακέτο με το Αιγαίο και δώσουν δωράκι Νοβαρτις και χρέος στην Ελλαδα και στο Τσιπρα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τήν στιγμή, πού μετά τα νταηλικια των απεναντι, που λεγονται λαχαναγορα μερια , τρουμπα και βαρδαρη, καμπαρε με λιμανισιους και ετσι, οτι θα τουε ==κοψουν τα ποδαρια===, και δεν κουνηθηκε ΟΥΔΕΙΣ να παει στα Ιμια, να βαλει Ελληνικη σημαια και φυλακιο στρατιωτικό, τοτε δεν υπαρχει απολυτως κανεις να ελπιζουμε.
      Και δεν ομιλω για τον πρωθυπουργο , που το μονο που εκανε στην ζωη του ηταν οι καταληψεις, ουτε για αστρατευτους συμβουλους του, οπως Καρανικας κλπ.
      Αλλα απορω, δεν υπαρχει ΕΝΑΣ αξιωματικος του στρατου, να βαλει μια ταξη.Από πότε θα μας διδουν άδεια οι Αμερικάνοι , εαν θα βάλουμε σημαία. Δεν μας τα λενε καλα.Απλα πραγματα, εαν παμε σε πόλεμο με αυτους κατασραφήκαμε, εαν παμε σε πολεμο συγκροτημενοι θα φτασουμε εκει που πρεπει, ασ εχουνε χιλιες φορες παραπανω οπλα.Αν ητανε να κερδιζονται οι πόλεμοι με στατιστικές, δεν θα υπηρχε ιστορια. Δεν ειναι του παρόντος αλλα ειναι λαθος νοοτροπια αυτη. Τό λοιπον για να τελειωνουμε. ΑΝ δεν μπει καποιος , για να βάλει τόν καθε κατεργαρη στον πάγκο του χαθηκαμε ες αεί.Οχι 400 χρονια , αλλά ες αεί.
      Εδω ισως ειναι μια χρυση ευκαιρεία να τελειωνουμε με αυτό πού λεγεται Τουρκία.Καί μάλλον δεν θα ξαναπαρουσιαστεί.Ισως ποτε.Οι εργαζόμενοι σε σχετικες Υπηρεσίες, γνωρίζουν ότι τα καλλιτερα όπλα ειναι ο αιφνιδιασμός και η μπλοφα. Καί όσον αφορα τις ΗΠΑ, ευχαριστούμε για καθε βοήθεια ,αλλά , εχει κι αλλού πορτοκαλιες για πορτοκάλια.Πληρώνουμε τα νταηλικια της Ντόρας απέναντι στήν Ρωσία και παντού. Αυτοί δέν φευγουνε από την Βουλη ούτε με σφαίρες.Εινα αρρωστοι με την πολιτική.Τό ειπε ο Τζορτζ Χόρτον , =η μάστιγα τής Ασίας υπάρχει σε PDF==
      Καί η φυσική ηγεσία θά πάρει δρόμο, δέν θέλω τέτοιους ,Σκάφος πολεμικο δέχθηκε επίθεση καί τόβαλε στά πόδιΑ , χωρίς να ριξει μιά ντουφεκιά, Απαράδεκτος και ο πλοίαρχος.Ο τσίπρας εχει δικαιολογίες πολλεσ , αυτοί ΠΟΤΕ.Απαράδεκτοι και μή αποδεκτοι σε οποιοδήποτε σχήμα επικρατήσει μετά από οποιαδηποτε κατάσταση, καλλίτερα να βαλουμε για καπετανιο εναν ψαρα. Τερμα οι δικαιολογιες.Εαν δεν συνφωνουν , η να παραιτηθουν , η να πολεμησου.Απο εκει ξεκινα το ολο πρόβλημα, κατα βαθος ζηλευουμε τους απέναντι, και μην νομιζετε οτι τους πατροναρουνε οι Αμερικανοι.Ετσι εγινε και στην κυπρο το 1974.Εναν ολοκληρο μηνα βομβαρδιζανε οι Τουρκοι τα Ελληνοπουλα και εμεις καθομασταν και τους βλεπαμε πως πεθαινανε. Κανεις δεν πταει ποτε , μονον οι κακοι Αμερικάνοι.Αυτο μας έφαγε. Οι αξιωματικοι ειδικα οι αποστρατοι να αναλαβουν τιςς ευθυνεσ των-( Φτανει πια ο λαος και ο λαος ) -ΟΙ απέναντι επιχείρησαν πραξικόπημα , με τρομερό κόστος, και όμως θα ξαναεπιχειρήσουν, οχι οπως εδώ, μόνον ρουσφετια μεταθέσεις και οτι άλλο.Ντρέπομαι.Επρεπε να ειχαμε βυθισει όλο τόν στόλο τους μέχρι τώρα.Ντροπή.

      Διαγραφή
  13. Αν ο ελληνικός λαός κατανοήσει και κοινωνήσει το παρακάτω, ώστε να δημιουργηθεί ο απαραίτητος εκείνος κρίσιμος όγκος λαού

    http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2018/02/blog-post_534.html

    τότε και μόνο τότε μπορούν να γίνουν ανατροπές.
    Συντεταγμένα και με ορμή.

    Ας μην επιτραπεί πάλι το ασύντακτο και χωρίς στρατηγικό στόχο, άλμα στο κενό.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Είναι φοβερό να συνειδητοποιούμε ότι έχει ήδη ξεκινήσει η απώλεια ελληνικών εδαφών! Τόσα χρόνια ακούμε απειλές, βλέπουμε παραβιάσεις εναέριου και θαλάσσιου χώρου, αλλά κατά κάποιο τρόπο, είχαμε συνηθίσει..
    Σήμερα όμως τα πράγματα έχουν φτάσει στο απροχώρητο και λόγω της διαρκούς επιδείνωσης της χώρας, και γιατί ήρθε η "μεγάλη ώρα" που περιμένουν δεκαετίες, ώστε να αρχίσει η εκμετάλλευση των κοιτασμάτων.
    Στην Κύπρο σταμάτησαν από το Σάββατο τα γεωτρύπανα στην κυπριακή ΑΟΖ, λόγω της τουρκικής παρουσίας (αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά).
    Οπότε μάλλον πρέπει να ανησυχούμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Διαφωνω οτι οι Ελληνες δεν καταλαβαν τι ειχε γινει το 1996. Τα ΜΜΕ ειχαν βουηξει και θυμαμαι ποσο ασχημα ενιωθα κι εγω ο ιδιος για αυτην την ταπεινωση. Οι περισσοτεροι πιστευω καταλαβαν μια χαρα οτι γκριζοποιηθηκε (αρα ειναι σα να χαθηκε) μερος του ελληνικου εδαφους και μαλιστα με προοπτικη να γκριζοποιηθουν και αλλες περιοχες του (το ζητουσε απο τοτε καθαρα η Τουρκια). Ομως θα πω κατι που με λυπει ακομα περισσοτερο απο την απωλεια εδαφους: ο κοσμος ΔΕ ΝΟΙΑΣΤΗΚΕ! Δυστυχως ειναι η αληθεια. Ετσι οπως ειναι η κοινωνια και οι ζωες μας σημερα, οι περισσοτεροι προτιμουσαν να αποφευχθει ενας πολεμος με καθε κοστος σε εδαφικες απωλειες. Να συνεχιστει η καθημερινοτητα μας και "ας χαθει και κανενα νησι, τι να κανουμε" (το εχω ακουσει και αυτο δυστυχως). Οι περισσοτεροι εδω πιθανως να διαφωνησουν και να πουν "τι μας λες, εγω ματωσα μεσα μου απο το περιστατικο του 1996". Κι εγω το ιδιο αλλα τα εκλογικα αποτελεσματα μετα τα Ιμια δειχνουν οτι ειμαστε η μικρη μειοψηφια. Οι εποχες της αυτοθυσιας δυστυχως περασαν και σημερα πρωτο κριτηριο ειναι η δικη μας ζωη/τροπος διαβιωσης και μετα ολα τα αλλα (εθνος κλπ). Μακαρι να ηταν αλλιως. Κανεις δε μπορει να σε καβαλησει αν δε σκυψεις πρωτα εσυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εξαιρετική ανάλυση και πολύ σωστά (και κατά την γνώμη τής μετριότητός μου) και τα συμπεράσματα.
    Πρέπει να γίνει ξεκάθαρο ότι μετά τα δυό συλλαλητήρια και ιδιαίτερα το πρωτοφανές (με 1.500.000 κόσμο) τής 4 Φεβρ. 2018, τα πράγματα έχουν μπεί πια σε άλλη βάση.
    Ναι μεν οι κινητοποιήσεις αυτές δεν ήταν εκδήλωση συντεταγμένης πολιτικής δύναμης (δηλαδή κομματικών σχηματισμών, όπως έχουμε συνηθίσει να θεωρούμε ότι λειτουργεί η πολιτική μας ζωή) πλην όμως αυτές οι κινητοποιήσεις έγιναν, υπήρξαν, συνέβησαν : είναι πλέον ιστορικό γεγονός.
    Στην αναγγελία τής αποχώρησης των Γερμανικών κατοχικών στρατευμάτων το 1944, ο κόσμος ξεχύθηκε στους δρόμους και ήταν ένα πανηγύρι. Στις κηδείες τού Γιώργου Σεφέρη και τού Γιώργου Παπανδρέου επί χούντας, ο κόσμος δήλωσε και το πένθος και την διαμαρτυρία του. Αυτόκλητα, ανοργάνωτα.
    Τώρα έχουμε κάτι τελείως διαφορετικό.
    Φέτος , 2018 στην Θεσσαλονίκη στις 21 Ιανουαρίου και στην Αθήνα στις 4 Φεβρουαρίου ο λαός συγκεντρώθηκε συνεννοημένος με διαδικτυακό συντονισμό. Στην Αθήνα μάλιστα, ενώ κατ’ αρχήν φάνηκε ότι ξεκίνησε από έναν άνευ ιδιαιτέρων σχετικών ιδιοτήτων ιδιώτη, εγκαίρως πέρασε, όπως έπρεπε, στην ευθύνη των σοβαρών διοργανωτών τής Θεσσαλονίκης ˙ σε ελάχιστο χρόνο συντονίστηκε λαϊκός ιστός έξω και πάνω από τα κομματικά σχήματα, και δήλωσε με αποφασιστικότητα την άρνησή του σε συγκεκριμένη κυβερνητική πολιτική. Μιλάμε λοιπόν για συλλαλητήρια σαφώς πολιτικά αλλά εν ταυτώ ακομμάτιστα, με συγκεκριμένο πολιτικό μήνυμα.
    Αυτό πρώτη φορά γίνεται στον τόπο μας τουλάχιστον.
    Στην Αθήνα μάλιστα μπορεί να πεί κανείς ότι, οι διοργανωτές ακολούθησαν δεδομένη και ήδη διογκούμενη λαϊκή κινητοποίηση, η οποία ήθελε να διαδηλώσει την πολιτική της θέση απέναντι στην Κυβέρνηση ˙ κατά κάποιον τρόπο “υπετάγησαν” σε συγκεκριμένη λαϊκό θέλημα, και σε καμιά περίπτωση δεν ήταν αυτοί, οι διοργανωτές που διαμόρφωσαν τον συγκεκριμένο πολιτικό λόγο τού λαού : απλά τον εκφώνησαν. .
    Ακομμάτιστο μεν αλλά σαφέστατα πολιτικό λόγο.
    Αυτό πλέον είναι ένα νέο , καινοφανές “factum”, γεγονός το οποίο πλέον κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει. Ένα γεγονός που είναι “datum”, πραγματικό δεδομένο δηλαδή , το οποίο οποιοσδήποτε μελετά την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα ή σχεδιάζει πολιτική κίνηση στην χώρα μας , είναι υποχρεωμένος να το λάβει πλέον αναπόφευκτα, και αυτό , σοβαρά υπ' όψη.
    Ο Συνταγματικός μας Χάρτης γνωρίζει μόνον κοινοβουλευτικά (ή και εξωκοινοβουλευτικά) συντεταγμένους και λειτουργούντες κομματικούς σχηματισμούς, ως μόνους φορείς έκφρασης πολιτικού λόγου . Τρόποι έκφρασης τού λαού είναι μόνο μέσω εκλογής αντιπροσώπων του στο Κοινοβούλιο και μέσω δημοψηφισμάτων. Αντίθετα από καμιά συνταγματική διάταξη ή πρακτική δεν προβλέπεται θεσμικά διαχείριση ενός τέτοιου πολιτικού γεγονότος εκφοράς πολιτικής άποψης ˙ μολονότι συνέβη και αφορά τα πολιτικά πράγματα τής χώρας.
    Πλην όμως συνέβη ˙ συνέβη και είναι πολιτική εξέλιξη:
    Αυτοοργανώθηκε διαδικτυακά και εξωκομματικά ένα τεράστιο πλήθος 2.000.000 προσώπων και εξέφερε συγκεκριμένη, σαφή πολιτική άποψη-θέση .
    Ό,τι είχαν μέχρι τώρα , τυχόν έμμεσα ή άμεσα , αποδεχθεί κυβερνητικοί παράγοντες, Ελληνικών Κυβερνήσεων σχετικά με το όνομα τής γείτονος χώρας αναδιατυπώνεται καταλυτικά: Αποκλείεται , απαγορεύεται πλέον, να συναινέσει η Ελληνική Δημοκρατία σε ονομασία τής χώρας των Σκοπίων που θα περιλαμβάνει την λέξη Μακεδονία ή παράγωγό της .
    Εφ’ εξής έχουμε μια νέα νόμιμη διαφορετική πολιτική πραγματικότητα.
    Καλούμαστε όλοι, όλοι μας ανεξαιρέτως, από τον Πρόεδρο τής Δημοκρατίας μέχρι τον τελευταίο πολιτικό “παρατρεχάμενο”, να το λάβουμε σοβαρότατα υπ’ όψη. Και να εφαρμοσθεί η σαφής, βοερή και κατηγορηματική , έλλογη λαϊκή πολιτική εντολή:
    Κανένα όνομα τής χώρας των Σκοπίων δεν πρόκειται να γίνει δεκτό από Ελληνική Κυβέρνηση και να αποτρέψει αντίστοιχο εναντίον τής χώρας αυτής veto τής Ελλάδος σε οποιονδήποτε διεθνή οργανισμό, εάν περιλαμβάνει την λέξη “Μακεδονία” ή παράγωγά της σε οποιαδήποτε γλώσσα και μορφή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οι Κινητοποιήσεις πλην ψυχολογικής πολιτικής αλλαγής και αυτή παίζεται ουδέν αλλο αποτελεσμα είχαν ! Σήμερα μια χαρά πληστειριασμους έκαναν , η χώρα ειναι υποθηκευμένη στους ξένους , οι Τούρκοι κάνουν ο,τι θέλουν και το όνομα μαλλον θα δοθεί.Επι της ουσίας δηλαδή απο Δευτέρα τα ίδια.Ειχα γράψει και παλαιότερα κινητοποιήσεις έγιναν για τις ταυτότητες.Αυτη τη στιγμή το θρήσκευμα δεν αναγράφεται ! Αν ο λαός δεν ζητήσει την εθνικη του ανεξαρτησία απλώς με αλλαγή προσώπων και νεα αναδιάταξη θα έχουμε μια απο τα ίδια και χειρότερα.

      Διαγραφή
    2. @ Όλα για όλα Ακριβώς έτσι, δεν είναι μόνο του ξεκομμένο το πρόβλημα της επιχειρούμενης εθνικής μειοδοσίας στο ζήτημα της παράδοσης του ονόματος στα Σκόπια, είναι ένας από τους κρίκους στην αλυσίδα των προβλημάτων που έχουν πάρει τη μορφή καταιγίδας ιδιαίτερα από τη στιγμή που η χώρα παραδόθηκε στο αίσχος των μνημονίων και της διάσωσης μέσω αυτών των προνομίων της πολιτικής ελίτ που καταχρέωσε τη χώρα... Όταν θα καταλάβουμε πως όσοι μαζευτήκαμε στα δύο αυτά συλλαλητήρια πρέπει να μαζευτούμε και στην κάθε αρπαγή του σπιτιού του γείτονα μας από τα κοράκια της ευρώπης και της δύσης, τότε ναι, θα έχουμε κάνει το πρώτο βήμα στην ανάκτηση της ελευθερίας της χώρας μας, τότε ναι, θα μας πάρουν όλοι στα σοβαρά και όλα θα αλλάξουν ως δια μαγείας.

      Διαγραφή
  17. Εξαιρετική ανάλυση και πολύ σωστά (και κατά την γνώμη τής μετριότητός μου) και τα συμπεράσματα. Μια μικρή ένσταση επί τού ιστορικού: «... η εκλογική επιβράβευση του κ. Σημίτη, στις εκλογές του 2000».
    Εδώ θα έπρεπε να θυμόμαστε τα πλοία τού Λαλιώτη και την γνωστή φράση του εν αναμονή αποτελεσμάτων από κάποια εκλογικά τμήματα και ενώ είχε πάρει ξεκάθαρο προβάδισμα το αντίπαλο του κόμμα: “περιμένετε, δεν τέλειωσε ακόμα η καταμέτρηση σε όλα τα τμήματα” . Όταν προχώρησαν οι έρευνες και άρχισαν να βγαίνουν λίγο-λίγο αποκαλύψεις, ο υπεύθυνος “ελληνοποιήσεων” τού Νομού Ημαθίας αυτοκτόνησε. (Υπάρχουν και σχετικά πρακτικά συζητήσεων στην Βουλή, π.χ. ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΙΘ' Παρασκευή 26 Μαϊου 2000, που λένε πολλά ...).
    Δεν επιβραβεύθηκε ακριβώς ο “εκσυγχρονιστής” von Palatinatos το 2000, αλλά υπέκλεψε με τούς πιό παλαιοκομματικούς τρόπους την εκλογική “νίκη”.

    Και αφήνοντας προς το παρόν το παρελθόν κατά μέρος, ας εστιάσουμε στο “τώρα” και στο άμεσο μέλλον. Σχετικά με αυτό στο επόμενο ειδικότερο αναλυτικό σχόλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Η λέξη προσάρτηση θεωρώ ότι είναι κάπως υπερβολική.....αλλά σίγουρα από το γκριζάρισμα του Σημίτη έγιναν πλέον βήματα που μας στριμώχνουν σε μία ακόμα πιο ζοφερή για το συγκεκριμένο ζήτημα κατάσταση....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Κ. Τζονυ
    Εχετε δικιο αρκετο.Δικιο εχουν κι ολοι σημερα εδω.Βλεπω μια ομοψυχια να ανατελει στα γραπτα...συνδεομαστε ολοι σιγα σιγα αναμεσα μας και με το φυλετικο ασυνειδητο...Τα Ιμια και η Κυπρος ξυπνανε τα ανακλαστικα που κληρονομησαμε απο προγονους επιφανεις.Σημερα χαρηκα με ολους σας....Αν αυτο εδω ειναι μιας πεταλουδας τα πρωτα χτυπηματα των φτερων της....τοτε το κυμμα της δονησης μπορει να γινει καταιγιδα ατην Αλασκα....Η αφυπνιση ξεκινησε.Η αλυσιδωτη αντιδραση αρχισε.Το εθνος ψυχοραγει...αλλα εδω τα υλικα ειναι σχασιμα ραδιενεργα...Θα πανε να ανακοψουν την αντιδραση πριν γινει εκτος ελεγχου....βυθιζοντας αναμεσα μας επιβραδυντες...και αποτρεποντας την μαζα να γινει "κρισιμη".Θα τους βρουμε ευκολα..Θαναι αυτοι που ταχα θελουν...ηρεμα ολα...κι ας μας βυθιζουν εκεινοι καθε μερα στην ταραχη και στις οδυνες χωρις τελος κι ελεος.
    Προσοχη και ...βουρ...Η φυλη μας ταχει αυτα τα ..βουρ...οταν η αυτοσυντηριση την καλει.
    Ευγε σε ολους σημερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. The march dad a fiasco! An army of a million + going home empty handed. I wrote before the marches, what are the objetives? How can we channel this energy and momentum to rid the country of traitors? No plan!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα σχόλια με κεφαλαία σβήνονται.
      Το έχουμε γράψει τόσες φορές, σεβαστείτε τις αρχές του ιστολογίου.

      Διαγραφή
  24. "....η εκλογική επιβράβευση του κ. Σημίτη, στις εκλογές του 2000...", δέν ἦταν πάντως ἀπό τούς Ἕλληνες.
    Τώρα μάλιστα, πού θά ἀναλαμβάνουν εὐθέως ...."ἰδιωτικές ἑταιρεῖες" τήν ἔκδοση ἀποτελεσμάτων ἐκλογῶν καί δημοψηφισμάτων....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ασ ειναι καλα οι τσετσενοι ρωσοπόντιοι,κι αμα λάχει θα ξαναβγεί , γιατι οχι. έκανε κατι κακο, αφού ουδείς τόν εδίκασε και ουδείς τόν ετιμώρησε,αλλά --υποταχθηκαμε και στις αρχες και στίς εξουσίες=== κατα Θεόν, η δεν ειναι ετσι, όποις πει οχι ειναι αμαρτωλος και θα παει στην κόλαση.Τόν Σημιτη πρωθυπουργο λιοπόν, αφου το επιτρέπει ο Θεός , ο λαός και παει λέγοντας, εξάλλου αν εκδικηθουμε θα αμαρτήσουμε, ετσι δεν ειναι,
      αλλά λεει, φαντασθειτε να υπηρχε κάποιος ο οποίος εφαρμόζοντας αραβικό και οχι αγγλικο ως εχει)δικαιο, απεκοπτε την χείρ αυτού πού έκλεψε δικαιωματα γηγενών ελληνων και εδωσε αυτα σε αλλοθρησκους τουρκους (καθότι κλοπη γαρ),Μεχρι και την εκδικαση υλοποίηση τής επόμενης τιμωρίας ( λόγω αποδείξεως προδοσίας ΙΜΙΑ) με ανασκολπισμό , πιστευετε οτι δεν θα υπηρχε συμμόρφωση στους επόμενους πρωθυπουργους. (ερωτηματικο)Ερώτηση απλά. Η νά το αφησουμε τό θέμα στόν Θεό, Η αραγε να τον καλέσουμε τώρα ξανα για τα ΙΜΙΑ, μια πού το χει δουλέψει το πραμα.Αλήθεια διατι δεν ενεφανισθη ο Σημίτης να συνοβουλευσει το ποίμνιο τί πράξει ΔΙΑΤΙ.
      με σεβασμό και στό θειον , αλλά ως θαυμαστης Κολοκοτρωνη
      ΕΜΕΊς ΚΑΙ ΣΤΟΎς Θεούς ορθοί μιλούμε.
      .

      Διαγραφή
  25. Συγχαρητήρια κ. Καλεντερίδη. Σας παρακολουθώ χρόνια.. Πάντα γνωρίζετε πολύ καλά τί λέτε.. Είστε πολύ μεγάλη ευλογία για την Ελλάδα , να σας έχει πάντα καλά Ο Κύριος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Κανένα τουρκικό σήριαλ ξανά στην Ελληνική τηλεόραση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Κατά την γνώμη μου, θα έπρεπε να υπάρξει ανταπόδοση του χτυπήματος.Το συμβάν έγινε 1ν.μ ανοικτά από τις ακτές της Καλολίμνου και όχι στα Ίμια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. "Αυτή η κατάσταση εκτιμώ ότι δεν πρόκειται να αλλάξει, εκτός κι αν η Ελλάδα αποφασίσει να κάνει πόλεμο με την Τουρκία." Ρε τι σπίρτα που είμαστε.
    Να στήσουμε εν μια νυκτί δηλαδή μνημείο στα Ίμια για την τριανδρία που χάθηκε το '96, με καμμιά ντουζίνα σημαίες γύρω-γύρω, δεν γίνεται;;; Και να πετάξουμε και καμμιά 100σταριά νάρκες γύρω από τα 'Ιμια;;; Τι θα κάνουνε τότε οι Τούρκοι, επι κοντώ; Αλλά αυτά θέλουνε νιο-νιο: πως λέμε έλληνες στρατιωτικοί, στρατηγιστές και αναλυτές; Ε, καμμιά σχέση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Λεγεται απο Αλβανικα μεσα...οτι ΗΔΗ δωσαμε εδαφος σε ξενη χωρα...το κομματι κυριαρχιας θαλασσας βορεια των οθωνων....μετα απο συμφωνια Κοτζια Αλβανων.Δωσαμε ηδη το...πρωτο κομματι Ελληνικου εδαφους....ανευ πολεμου..ανευ ηττας...Τα Ιμια ειναι το...δευτερο κι επισκιαζει το πρωτο...Δωσαμε ηδη...το οικοπεδο ενα και δυο.( κι εκει ..λενε...ειναι ενα μεγαλο κοιτασμα...που το δωσαμε στην φτωχη Αλβανια...σαν ελεημοσυνη διεθνισμου...)....Γενικα....δινουμε...αφου τα παιδια ειναι της....χριστιανικης εστιας....αλλο αν μας παιρνουν τις ..εστιες μας...τις οποιες κι αυτες τις δινουν...Ειναι δοσαδες....της ανωτατης σχολης των χαζοχαρουμενων αυγων κοτας...κοκοντι κοκοντα....Φραγκο-κοτες....Μενει να ανακοινωθει τι ...δωσαμε ποσα...στρεμματα...μπορει και την ...Πρεβεζα αυριο...κατω απ την πιεση των πανισχυρων Αλβανικων ενοπλων ...δυναμεων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Δημητρης Κ,

      πολύ σωστά αναφέρεις, λέγεται απο αλβανικά μέσα. Ποια μέσα όμως; Ποιος δίνει αυτήν την πληροφορία; Γιατί δεν δίνουν ακριβή στίγματα;

      Αυτές είναι μερικές σκέψεις πριν προβούμε σε κάποιο σχόλιο δημόσια. Και δεν μέμφομαι εσένα προσωπικά, αλλά ίσως πρέπει να διαμορφωθεί μια κουλτούρα σκέψης από όλους μας. Ώστε όταν παρεμβαίνουμε όντας να βοηθούμε στον προβληματισμό.

      Ο αγώνας που υπάρχει μπροστά μας σχετικά με όσα συμβαίνουν στην πατρίδα μας, θέλει νηφαλιότητα και ξεκάθαρο μυαλό, που βοηθάει στη σύμπνοια και πρέπει να ασκηθούμε σε αυτό.

      Υ.Γ. Δεν ξέρω αν βοηθάω, αλλά επισήμως δεν υπάρχει καμία ενημέρωση και από τις δύο πλευρές. Και να μην ξεχνάμε ότι προπαγάνδα δεν ασκείται μόνο από Ελλάδα αλλά και από Αλβανία. Ψυχραιμία λοιπόν.

      Διαγραφή
    2. Οσον αφορα την Αλβανια και τα οικοπεδα,δεν δωσαμε την ψυχη μας...μερικα οικοπεδα δωσαμε απο τα τοσα που εχουμε...δεν νομιζω αυτο ναναι τοσο κακο.
      Κακο ειναι να μην αναγνωριζουν οι Αλβανοι την βοηθεια που τους δινουμε...

      Διαγραφή
    3. Κ.Μυροβολε ασφαλως και βοηθατε...καλα τα ειπατε.Η ελειψη ενημερωσης επισημης...αυτη η περιεργη Ελληνικη αντιληψη...ελα μωρε αυτα δεν ειναι για τον λαο...ειναι για μας τις ευφυιες τους εκλεκτους...δεν σε τρελενει ?? Το λεω αυτο διοτι προοδευτικοι η μη...ολοι μεσα τους εχουν εναν ελιτιστη...εναν δυναστη ...εναν χυδαιο αρρωστο εγωπαθη ανθρωπο...κι ολα τα λογια τους ειναι ψεμματα...Ειναι τα λογια απατεωνων.Ολο κρυψινοια..ολο μουρη...ολο υπογειο...τιποτε ισιο...ολο σκοταδι...ολο φοβοι ταχα.. Εδω εχουμε ..νταβαδες...σε ολα τα κομματα....μας νουθετουν πονηροι διαβολοι...Θα περιμενουμε τις ανακοινωσεις λοιπον.Αν δεν ειναι τοτε αργα για οτιδηποτε.

      Διαγραφή
  30. Σιγά μην αλλάζουν τα σύνορα με δύο με δύο Τουρκικες τσαχπινιές.
    Τζέιμς Σταυρίδης: «Τα Ίμια είναι ελληνικά και θα παραμείνουν ελληνικά – Αν η Τουρκία βρεθεί εκτός ΝΑΤΟ τότε…» (βίντεο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Μαρία. Που είναι το βίντεο αυτό;
      Ενωμένοι και με σοφές στρατηγικές δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε.

      Διαγραφή
  31. A bullet and a pencil is made of the same material. Only in our comments are about 5000 words . One bullet would have had a much better result. Choose wisely.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Μην ξεχνάμε οτι αποτελούμε τα σύνορα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Από προδότη σε προδότη. Και δεν είναι μόνο αυτά. Σε όλα τα θέματα που άπτονται της εθνικής μας ακεραιότητας, σκοπιανό, Ίμια, υφαλοκριπίδα και βάλε, ο νεοαριστερός προθυπουργός τα έχει ξεπουλήσει. Ας μη ξεχνάμε και τη δήλωση του Νίμιτς: "βιαζόμαστε γιατί μπορεί να υπάρχει άλλη κυβέρνηση στην Ελλάδα". Τελικά μου φαίνεται πως δε θα γλυτώσουν το εκτελεστικό απόσμασμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Καταθέτοντας την ταπεινή μου γνώμη,σημειώνω τα παρακάτω :
    1. η Τουρκικη επιδιωξη είναι γνωστή από το 1996, και απλά μόλις βρεθεί ευκαιρία αναβαθμιζεται.
    2.οι Τούρκοι μας "διαβάζουν", κάθε φορά που επικρατεί πολιτικός πανικός, αναβαθμιζουν τις προκλήσεις τους.
    3. Τελευταία επιχειρούν να προκαλέσουν και κοινωνικές παρεμβάσεις χρησιμοποιώντας μέσα κοινωνικής δικτύωσης,με τη δημιουργία εντασεων σε εθνικά ζητήματα και άλλα.
    4. Θεωρώ βαριά την φράση "ντε φακτο" προσαρτηση, από τον καθ'ολα μετρημενο κ. Καλεντεριδη.
    5. Η αποκλιμακωση της έντασης, νομίζω ότι βοηθάει εμάς με γνώμονα ότι η Τούρκοι είναι στριμωγμενοι και θα ήταν λάθος να τους δώσουμε άλλοθι η δυνατότητα να αλλάξουν ατζέντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Turks only respect the big guns. For Greece to counter and defeat Turkey, the solution is one: Get big guns with massive destructive power to strike deep inside Turkey. Then, the Turks will be quite and friendly. If Greece is capable of exploding several kilotons of weapon power in Turkish centers, the Turks will respect us and not bother us with their kind of foolish tricks in our Imia. I proposed along time ago for Greece to follow the Israeli model of defense. The Turks think that they can have a big army to attack Greece. But if Greece gets the right weapons, we can get all of their armies wiped out. We only need a Greek patriot leader with guts and strategic brain to do these very simple things, and if they are smart, it will not cost a lot of money either. Get the Greek brains and scientists to work on, and it will be success.
    Dr. Athanas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Turks only respect the big guns. For Greece to counter and defeat Turkey, the solution is one: Get big guns with massive destructive power to strike deep inside Turkey. Then, the Turks will be quite and friendly. If Greece is capable of exploding several kilotons of weapon power in Turkish centers, the Turks will respect us and not bother us with their kind of foolish tricks in our Imia. I proposed along time ago for Greece to follow the Israeli model of defense. The Turks think that they can have a big army to attack Greece. But if Greece gets the right weapons, we can get all of their armies wiped out. We only need a Greek patriot leader with guts and strategic brain to do these very simple things, and if they are smart, it will not cost a lot of money either. Get the Greek brains and scientists to work on, and it will be success.
    Dr. Athanas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Παντως στο syria.liveuamap.com ενω προσφατα τα Ιμια παρουσιαζονταν εντος τουρκικων χωρικων υδατων,σημερα παρουσιαζονται εντος ελληνικων χωρικων υδατων.
    Επισης στο marin traffic ενω εχθες φαινονταν τρια τουρκικα περιπολικα,γυρω απο τα Ιμια,μεταξυ των οποιων και το UMUT, σημερα υπαρχει μονο ενα στα τουρκικα χωρικα υδατα.
    Το δε UMUT ειναι αφαντο.
    Υπαρχει καμμια εξηγηση γιαυτες τις αλλαγες;
    Μηπως εγινε κατι στην περιοχη που δεν μας λενε;
    Καταλαβαινω οτι η προπαγανδα ειναι πολυ ισχυρη συνηθεια...
    Μηπως ομως θα'πρεπε αυτο το ιστολογιο να λεει και καμμια αληθεια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Η ουσια μία. Η κατάσταση στα Ίμια οδηγεί σε πόλεμο. Το ίδιο κ στις αοζ. Το ερώτημα ένα. Είναι η ελληνική κοινωνικ έτοιμη για κάτι τέτοιο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. οι Τούρκοι 22 χρονιά παραπλανούν με τα Ίμια στόχος τους είναι Στρογγυλη, Ρω Καστελόριζο.Αμεσος η μεταφορά Exocet και περισσότερα MLRS σε Ρόδο ,για κάλυψή από Ρόδο.Κάποιοι πρέπει επιτέλους να καταλάβουν ότι οι Τούρκοι έχουν αναβαθμίσει το αξαζ και το νταλαμαν , με στόχο Καστελόριζο,Στρογγυλη και Ρω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Σάββα, γιατί κόπηκε το σχόλιό μου; Μήπως επειδή ανέφερα πως οι προδότες της Πατρίδας πρέπει να οδηγηθούν στο εκτελεστικό απόσμασμα; Μα αυτή είναι η φυσική κατάληξη όλων όσων πουλάνε την Πατρίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Τζέιμς Σταυρίδης: «Τα Ίμια είναι ελληνικά και θα παραμείνουν ελληνικά – Αν η Τουρκία βρεθεί εκτός ΝΑΤΟ τότε…» (βίντεο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Ας μην ξεχνάμε ότι τα πετρέλαια μας ή της Κύπρου είναι ουσιαστικά σε ξένα χέρια ,οπότε οι Τούρκοι χτυπάν Ελλάδα για να τους δώσει ο Διεθνής Παράγων κανένα ξεροκόμματο...
    Για ναδουμε τι λεει ο Μαζης
    Το γεγονός ότι η Τουρκία δεν είναι πλέον η χώρα της εμπιστοσύνης του ΝΑΤΟ ούτε του Ισραήλ το οποίο έχει τεράστια συμφέροντα στην περιοχή της Λεκάνης της Λεβαντίνης. Η Τουρκία είναι πλέον στενή συνεργάτις της Τεχεράνης και της Μόσχας, πράγμα που θέτει μακροχρονίως εν κινδύνω την εθνική ασφάλεια του Ισραήλ και την ενεργειακή ασφάλεια της Δύσεως. Μία Τουρκία ελέγχουσα τα ενεργειακά αποθέματα της Κύπρου θα είναι σε θέση να εκβιάσει την Δύση και τα συμφέροντά της σε ευρύτατη κλίμακα. Ιδιαιτέρως δε στην πλέον κρίσιμη περιοχή του πλανήτη όπως η Μέση Ανατολή και οι τωρινές αλλά και οι σχεδιαζόμενες απολήξεις των ενεργειακών αγωγών στην Λεκάνη της Λεβαντίνης. Αυτο θα πρέπει να καταστεί σαφές στο ΝΑΤΟ, από τους ηγέτες των τριμερών αξόνων συνεργασίας στο Υποσύστημα της Ν/Α Μεσογείου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Αυτο το πιατο ΕΕ με σως ΝΑΤΟ με τι κρασι συνοδευεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. μας λένε ότι απεσύρθησαν τόσο εμείς όσο και οι τούρκοι από τα ίμια μετά τον εμβολισμό της ναυαρχίσας του λιμενικού μας. ΨΈΜΑΤΑ γι άλλη μια φορά από τα MME της διαφθοράς και της διαπλοκής συνέλληνες ! Μπείτε στο marinetrafFic και θα διαπιστώσετε όti από 14.02 το βράδυ 3 τουρκικές ακταιωροί του λιμενικού βρίσκονται στα ίμια με τα δικά μας σκάφη ΑΠΩΝ ! Η γελοία κυβέρνηση που κουμαντάρει τη χώρα παραδίδει εθνική κυριαρχία χωρίς ενδοιασμό ! Χέστες και κότες...αυτά είναι τα μηνύματα που δίνουν οι τσιπροκαμμένοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. τα πλοια που αναφερετε ειναι προς την μερια των τουρκικων χωρικων υδατων...θετε να στειλω ενα υποβρυχιο να τα τσακισει και τα τρια; πεστε μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Οι Τούρκοι και το 1996 πίστευαν ότι τα Ιμια τους ανήκουν, να σας θυμίσω την προσάραξη στα Ιμια του Τουρκικού Εμπορικού σκάφους Figen Akat και τη ρηματική διακοίνωση του Τουρκικού Υπουργείου των Εξωτερικών ότι τα ΙΜΙΑ είναι Τουρκικό έδαφος και ότι είναι εγγεγραμμένα στο κτηματολόγιο του χωριού Καράκαγια της Νομαρχίας Αλικαρνασσού της επαρχίας Μούγκλα, το πίστευαν, το πιστεύουν και θα το πιστεύουν και δεν βλέπω τρόπο να αλλάξουν άποψη εκτός από μπουρλότο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.