26/2/18

Η αυταρχική Ρωσία του Βλάντιμιρ Πούτιν

Η διεφθαρμένη ρωσική εξουσία και ο Πούτιν που την εκπροσωπεί είναι και οι βασικοί χρηματοδότες ακροδεξιών και ακροαριστερών πολιτικών σε Ευρώπη και Αμερική. 





Γράφει ο Alexei Navalny.
Τα λόγια που ακολουθούν τα γράφω μέσα από ένα κελί. Για μιαν ακόμη φορά, με έωλα επιχειρήματα, συνελήφθην για να μην πάρω μέρος στην προεδρική εκλογική αναμέτρηση. Την ρωσική αυταρχική εξουσία την ενοχλώ. Έτσι, από τότε που ανακοίνωσα την πρόθεσή μου να κατέβω στις προσεχείς προεδρικές εκλογές, κάθε πέμπτη ημέρα την περνάω πίσω από τα κάγκελα.
Αυτή, δυστυχώς, είναι η Ρωσία τού σήμερα. Μία Ρωσία στην οποία δύο τάσεις διαμορφώνουν τις προοπτικές της την χρονιά που διανύουμε. Μία τάση είναι η συνεχιζόμενη απολίθωση της μικρής ομάδας των ανθρώπων που κινούν τα νήματα της εξουσίας και η ανάπτυξη της νέας γενιάς των Ρώσων πολιτών.
Σε αυτή την εποχή των χαμηλών τιμών του πετρελαίου, έχει γίνει σαφές ότι το Κρεμλίνο και ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν μπορούν να κάνουν πολλά για την προώθηση μίας βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης και την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου. Το 2012 ο κ. Πούτιν υποσχέθηκε ότι έως το τέλος της προεδρικής του θητείας, το 2018, το ΑΕΠ ανά εργαζόμενο θα αυξηθεί κατά 50%. Στην πραγματικότητα έχει αυξηθεί λιγότερο από 10%.

Για τη συνέχεια Euro2Day

11 σχόλια:

  1. Μακάρι να βρεθεί ένας ηγέτης και στη χώρα μας να ρίξει και τα εδώ λαμόγια στη φυλακή οπως ο Πούτιν στη Ρωσία. Χωρίς να θέλω να πω πως ο Πούτιν είναι άγιος αλλα αν ηταν οπως τα λεει ο συγκεκριμένος τύπος που γράφει το άρθρο όχι άρθρο δεν θα έγραφε αλλά θα τον είχε φάει η μαρμάγκα σε κανένα γκούλαγκ στη Σιβηρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι δεν αναφέρει τίποτε για τις σοβαρές επιπτώσεις των δυτικών κυρώσεων στην ρωσική οικονομία...Επίσης δεν παραδέχεται ότι ο Πούτιν παρέλαβε διαλυμένο κράτος από τον Γιέλτσιν και το αναστήλωσε, προσφέροντας στους συμπατριώτες του την χαμένη αξιοπρέπειά και εθνική υπερηφάνειά τους, κάτι που για τον Ναβάλνυ φαίνεται ότι έχει μικρή σημασία. Όπως μικρή σημασία έχει γι' αυτόν το ασίγαστο μίσος των δυτικών ηγετικών κύκλων για τον Πούτιν: θα προτιμούσαν να έχουν ένα δυτικό ανδρείκελο στη θέση του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλα...για παρτε και ενα απλο που να το καλαβαινετε :https://youtu.be/x3Dmgf1x7po

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Ναβάλνι για τους έστω και ελάχιστα γνωρίζοντες γύρω από το πρόσωπο του γνωρίζουν καλά ότι πριν επιστρέψει στη Ρωσία είχε για 3 χρόνια σπουδάσει στις ΗΠΑ με χορηγίες υπερατλαντικών ιδρυμάτων τύπου σόρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν οι Αμερικάνοι τον μόνο που βρήκαν σε όλη τη Ρωσσία για να πληρώσουν και να το παίζει αντιπολίτευση είναι ο Ναβάλνυ, τότε μπάρμπα Σαμ χαιρετίσματα και ευχαριστούμε για την διασκέδαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δημητρη πολυ καλο.Φυσικα δεν ειπε ποσο αναμαρτητοι ειναι οι αλλοι...Αυτοι οι τυποι εχουν πλακα.Λενε παντα τι ειναι ο αλλος...ποτε τι ειναι αυτοι.

      Διαγραφή
  6. Αντε βρήκαμε νέο πράκτορα να γράφει φιλοσοφίες εδώ μέσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιατί ψέμματα είναι;Στην Ελλάδα δεν βλέπουμε τα χτυπήματα του Ρουβίκωνα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τον Ρουβικωνα τον βλεπουμε...τον Ιουλιο Καισαρα δεν βλεπουμε...

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.