14/2/18

Πάρ’τε τα Ίμια πίσω

Παναγιώτης Μπαλακτάρης
Η Ελλάδα είναι ένα στάδιο πριν την σκύλευση. Οι εγκληματικές πολιτικές πρακτικές της Μεταπολιτεύσεως και η οικονομική βουλιμία των εγκαθέτων κάθε εξουσίας οδήγησε τη χώρα στα βράχια, εκεί όπου κυριολεκτικώς τσακίστηκε. Έκτοτε, δηλαδή από το 2008 και εντεύθεν, το ελλαδικό κράτος ζει με μηχανική υποστήριξη. Μνημόνια επί μνημονίων μόνο και μόνο επειδή το ελλαδικό πολιτικό σύστημα απέτυχε να επικοινωνήσει εγκαίρως και να συνεννοηθεί. Το Α.Ε.Π. της χώρας κατακρημνίσθηκε και στο τέλος αυτής της επώδυνης κρίσεως ζούμε έναν εφιάλτη. 
Μια κυβέρνηση πρόχειρη, αντεθνική, αντιπαραγωγική, εθνοκτόνα και επικίνδυνη διαχειρίζεται τις τύχες της Ελλάδας, όπως οι «χρήσιμοι ηλίθιοι» που εξυπηρετούν σκοπούς αλλότριους από το raison detat*. Ίσως έχουν λάβει υποσχέσεις, από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, για το πέρασμα σε μια άλλου είδους επιτήρηση μετά τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους και αυτό σε συνδυασμό με μια άνευ προηγουμένου λαγνεία για την εξουσία άγει σε εθνική τραγωδία.
Αυτό είναι το πλαίσιο εντός του οποίου ενεργεί και δρα η Ελλάδα ως κρατικό υποκείμενο την τελευταία περίοδο. Ευρισκόμεθα στην κατάληξη της τεράστιας οικονομικής κρίσεως και αντί να ενισχύουμε την εθνική κυριαρχία, που απωλέσαμε με τα δυσβάσταχτα προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής, η ελληνική κυβέρνηση με την ανοχή της αντιπολιτεύσεως και των λοιπών συνδιαμορφωτών της ελληνικής κοινότητας παραδίδει εθνικά εδάφη σε όμορες χώρες.
Οι εξελίξεις σε όλα τα ανοιχτά εθνικά μέτωπα είναι ραγδαίες και αυτό εν πολλοίς οφείλεται στη διάθεση της παρούσας κλίκας του Μαξίμου να δώσει ό,τι έχει, προκειμένου να μην χάσει την κυβέρνηση που είναι ο δρόμος προς την εξουσία…
Έτσι, στο Κυπριακό με αλλεπάλληλες παραλείψεις έχει επιτρέψει στην Άγκυρα να γιγαντώσει το εθνικιστικό της «είναι» και πλέον, με την πρωτοφανή, πειρατική καθήλωση του γεωτρύπανου SAIPEM 12000 της ιταλικής ENI από την προηγούμενη εβδομάδα αποδεικνύει πως ελευθέρως δημιουργεί τετελεσμένα.
Στο αλβανικό, φαίνεται πως η κυβέρνηση οδηγείται σε κάποιου είδους συνεννόηση με τα Τίρανα για περιορισμό των δικαιωμάτων που είχαν ορισθεί με τη Συμφωνία για τον Καθορισμό των Θαλασσίων Ζωνών και της Υφαλοκρηπίδας Ελλάδας και Αλβανίας εν έτει 2009.
Στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, που με σπουδή άνοιξε καθοδηγούμενη ούσα η παρέα που εγκαταβιοί στα υπόγεια του Μαξίμου, αγόμεθα σε μια οδυνηρή εθνική ήττα, η οποία θα επιδράσει και στην κυριαρχία επί της Μακεδονίας μας.
Ως προς τις σχέσεις με την αναθεωρητική και κατά τούτο επιθετική Τουρκία, αποδεικνύεται ότι ο κατευνασμός και τα παντός είδους καραγκιοζιλίκια** ανοίγουν την όρεξη της γείτονος και συγχρόνως, τον λάκκο της πατρίδας μας. Μια αχρείαστη και εν τέλει, εθνοβλαβή επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ερντογάν σε Αθήνα και Θράκη, βαπτίσθηκε επιτυχής από τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, τα οποία όπως και σε άλλες περιόδους επιβιώνουν για όσο διάστημα εκθειάζουν την κυβερνητική πολιτική. Στην επίσκεψη αυτή ο κ. Ερντογάν διαπίστωσε και εκ του σύνεγγυς, ότι τα παιδάκια που διοικούν προσωρινώς την Ελλάδα είναι φοβισμένα και δειλά απέναντι σε εκείνον και απέναντι στην διαρκώς επεκτεινόμενη χώρα του. Χαρακτηριστικό δείγμα ήταν η σοκαριστική στάση του παρόντος στην Κομοτηνή υφυπουργού εξωτερικών κ. Αμανατίδη, ο οποίος – σχετικώς με την απαίτηση Ερντογάν να απευθυνθεί στο πλήθος – κατάφερε μόνο να ψελλίσει ότι άλλα είχαν συμφωνηθεί…
Κατά την εκτίμησή μας, είναι εσφαλμένη η θεώρηση ότι η Τουρκία αντιδρά επιθετικά απλώς και μόνον ένεκα των προβλημάτων που αντιμετωπίζει στα νοτιοανατολικά της σύνορα με τη Συρία. Η Τουρκία του κ. Ερντογάν, ήδη πριν από το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016, είχε τεθεί σε μια τροχιά γενικής αμφισβητήσεως όλων των σταθερών. Και τούτο, διότι ο ίδιος ο πρόεδρός της αισθανόταν ότι ήταν στο επίκεντρο μιας διεθνούς συνωμοσίας που είχε στόχο τον ίδιο. Εξ αυτού, επέβαλε την εφαρμογή του δόγματος των προληπτικών πολέμων, όπως η επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη», η τωρινή επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας» κ.λπ.
Σε αυτό το πλαίσιο, εντάσσονται και οι τουρκικές προκλήσεις εις βάρος της χώρας μας. Σημειωτέον, ότι η Τουρκία έχει μόνιμη και σταθερώς χαραγμένη πολιτική αναφορικώς με το Αιγαίο και την Ελλάδα και αυτήν εφαρμόζει απαρεγκλίτως. Η μόνη διαφορά είναι ότι τώρα αναγκάζεται να δείξει περισσότερο τα δόντια της, λόγω των εξελίξεων στα ενεργειακά αλίπεδα στην ΑΟΖ της Κύπρου, καθώς και λόγω της κινητικότητας των ΗΠΑ σε Αιγαίο και νοτιοανατολική Μεσόγειο. Φυσικά και εξαιτίας της συνεργασίας του αμερικανικού κράτους με τον κακό δαίμονα της Τουρκίας, τους Κούρδους στη Συρία.
Η συμπεριφορά της Άγκυρας θα μπορούσε να παρομοιαστεί με αυτήν του puffer fish, γνωστού ως φουσκόψαρου, το οποίο όταν νοιώθει ότι απειλείται φουσκώνει και μπορεί η επαφή με αυτό να προκαλέσει ακαριαίο και βίαιο θάνατο. 
Η προκληθείσα, λοιπόν, ένταση στα Ίμια τις τελευταίες ημέρες αποτελεί οδοδείκτη για την επιθετική τάση της γείτονος, η οποία ουδέν άλλο κατανοεί πλην της ισχύος και της αποτροπής. Η διπλωματία  έχει καταλήξει να είναι γι’ αυτήν εργαλείο, ώστε κάθε φορά που απαιτεί και κάτι περισσότερο, πρώτα βάζει το χέρι της επάνω και εν συνεχεία, το θέτει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Αυτό ακριβώς έκανε και με τα Ίμια. Όχι προχθές, δια του εμβολισμού του σκάφους του ελληνικού λιμενικού σώματος. Αλλά το 1996.
Τότε, που έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα οι 3 ήρωες – Καραθανάσης, Γιαλοψός και Βλαχάκος.
Τότε, που τα Ίμια έγιναν μια γκρίζα περιοχή μεταξύ των δύο χωρών.
Τότε, που ο Έλλην πρωθυπουργός ευχαρίστησε την υπερδύναμη για τη «σωτηρία» της Ελλάδας.
Τότε, που συμφωνήθηκε η εφαρμογή του «no ships, no troops, no flags».
Τότε, που έγινε κατά τα φαινόμενα μια γενικότερη συμφωνία για την περιοχή. Συμφωνία που ουδεμία κυβέρνηση της χώρας μας έχει διανοηθεί να αναθεωρήσει, να ακυρώσει ή να αναιρέσει.
Πριν από δύο ημέρες, σε μια ευθέως πολεμική ενέργεια εις βάρος της Ελλάδας συνέβησαν τα εξής:
Τουρκική ακτοφυλακίδα εμβόλισε ελληνικό σκάφος, με σκοπό να το βυθίσει όπως αναφέρει ο κυβερνήτης του ελληνικού.
Η ελληνική πλευρά σίγησε.
Το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών κάλεσε τον γενικό γραμματέα του ελληνικού και του ανέφερε διάφορα αβάσιμα αβάσιμα και ανεδαφικά.
Πολλές ώρες κατόπιν, η ελληνική πλευρά αντέδρασε στην επιθετική ενέργεια της Άγκυρας.
Η τουρκική πλευρά απάντησε, για πρώτη φορά, ότι τα Ίμια είναι τουρκικά.
Η ελληνική ανταπάντησε μόνο κάτι περί άγνοιας της γεωγραφίας…
Να τονισθεί εδώ, ότι στην ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου εξωτερικών γινόταν αναφορά μόνο στην καταστρατήγηση, από μέρους της Τουρκίας, του διεθνούς δικαίου και όχι για ευθεία προσβολή της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας.
Δηλαδή, οι Τούρκοι προκάλεσαν το επικίνδυνο επεισόδιο, έκαναν διάβημα στην ελληνική κυβέρνηση και στο τέλος, μας είπαν και ότι τα Ίμια είναι τουρκικά. Από το γκριζάρισμά τους φτάσαμε στην τουρκοποίηση.
Αυτό που έγινε εχθές με την ξεχαρβαλωμένη κολεγιά που κυβερνά και την πλήρη αδράνειά της μπροστά στο πρόβλημα δεν έχει προηγούμενο. Είναι μοναδική η περίπτωση αυτή στις ελληνοτουρκικές διαφορές, διότι η Ελλάς εχθές απώλεσε κατ’ ουσίαν εθνικό έδαφος.
Η ψυχραιμία με την οποία πρέπει να αντιμετωπίζονται αυτές οι καταστάσεις συνήθως έχει μια μικρή διαχωριστική γραμμή από την δειλία.
Και στο συμβάν που αναφερόμαστε έχει συμβεί το δεύτερο.
Είναι υποχρέωση των κυβερνώντων να διασφαλίσουν την ακεραιότητα της επικράτειάς μας, παρά το γεγονός ότι ίσως να μην το πιστεύουν ή να μην το επιθυμούν.
Και ΝΑΙ, η θάλασσα έχει σύνορα και εντός των δικών μας συνόρων έγκεινται οι δύο νησίδες των Ίμια.
Γι’ αυτόν τον λόγο, ΠΑΡ’ΤΕ ΤΑ ΙΜΙΑ ΠΙΣΩ!


Υ.Γ.: Επειδή είναι εύκολο να θεωρηθεί ότι η αναφορά μας σε συμφωνία που έγινε το 1996 μεταξύ Ελλάδας – ΗΠΑ – Τουρκίας ευρίσκεται στη σφαίρα της φαντασίας, θα παραθέσουμε άνευ άλλου σχολίου ένα απόσπασμα από το βιβλίο «ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ» του Χένρυ Κίσσιντζερ, εκ του οποίου αποδεικνύεται η ύπαρξη τέτοιου είδους συμφωνιών. Έχει ως εξής: «… Ο Φορντ χρειάστηκε κάποιο χρόνο για να εξετάσει τα διάφορα ντοκουμέντα. Προσκάλεσε τον Τζον Ο. «Τζακ» Μαρς τον νεότερο, έναν παλιό συνεργάτη που επρόκειτο να τον διορίσει σύμβουλο, να παρακολουθήσει τη συνάντησή μας. Μετά από κάποια πρόχειρη συζήτηση, ο Φορντ συμφώνησε να συντάξουμε σχέδια των επιστολών και να γίνουν οι συναντήσεις με τους πρεσβευτές. Δίστασε μόνο όταν του έδωσα άλλο ένα ντοκουμέντο όπου καταγράφονταν εξέχουσες δεσμεύσεις, μεταξύ των οποίων μερικές ευαίσθητες ανεπίσημες συμφωνίες με άλλες κυβερνήσεις.»…



* Έκφραση που σημαίνει «εθνικό συμφέρον» και την οποίαν εισήγαγε στη διεθνή ορολογία ο Αρμάν Ζαν ντυ Πλεσί, δούκας του Ρισελιέ και του Φρονσάκ, γνωστός σε εμάς, ως Καρδινάλιος Ρισελιέ.

**Φαιδρή συμπεριφορά που οδηγεί σε αυτογελοιοποίηση.

26 σχόλια:

  1. Mr. Balaktaris, for the Turks to understand that Imia is Greek land we need to send 90% of our Navy in the area supported by our airforce and then we would see how close the Turks will approach.
    That requires for Tsipras/Kammenos to ignore the "advice" from EU and th US and have the guts to order such action.
    What are the chances for our Gov to act patriotic for once?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ἡ συγκεκριμένη κυβέρνηση ἦρθε γιά ν΄ ἀλλάξει τόν χάρτη τῆς Ἑλλάδος κι ὄχι, δυστυχῶς, νά πάρει τά Ἴμια πίσω.
    Ἦρθε νά συμβάλλει στίς ἀλληλεπιδράσεις τῶν Μ. Δυνάμεων στά Βαλκάνια καί μέ τίς ὑπογραφές της νά ὀδηγήσει τήν περιοχή στήν δεύτερη πιό σκληρή καί τεχνητή διάσπασή της.
    Ὁ τρόπος πού διαχειρίζεται τήν ἐφαρμογή ὅλου αὐτοῦ τοῦ σχεδιασμοῦ στό ἐσωτερικό (κι αὐτό εἶναι ἐξοργιστικό γιά ὅσους ἔχουν στοιχειώδη ἱστορική γνώση) τῆς χώρας ἀποδεικνύει τήν βίαιη μετατροπή τῆς Ἑλλάδας ἀπό χώρα σέ χῶρο χρήσης.
    Μία κυβέρνηση πού ἔχει ὑπουργό Ἐξωτερικῶν τόν Νίκο Κοτζιᾶ καί ὑπουργό Ἐθνικῆς Ἄμυνας τόν Πᾶνο Καμμένο.
    Αὐτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 1. Send the S-300 to Cyprus and shot down any aircraft that violates Greek airspace.
    2. Lure as many turkish ships to Imia and sink them
    3. Prepare crossing of Evros
    4. Destroy all naval bases of Turkey is Asia Minor
    5. Announce the 12 mile zone
    6. Call Kurdish and Armenian leaders to Athens

    NOW is our last chance. In 2 yrs all will be lost

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τά ἀντίμετρα εἶναι πάντα καί ἀλλοῦ. Καί δέν εἶναι κάν ἀναγκαῖο νά φαίνονται ἀμεσως.
    Δέν εἶναι ἀνάγκη νά ξημεροβραδιαζόμαστε τώρα μαζί μέ τούς Τούρκους ἔξω ἀπό τά Ἴμια, οὔτε πόλεμο νά κάνουμε τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. I agree. My point is (and my comment above was one suggestion) that we need to do something and it the last several decades we have done NOTHING other that have our 340 training their pilots.

      Διαγραφή
    2. Είναι αναγκαίο να δείχνουμε ότι θεωρούμε και τα Ίμια τμήμα της ελληνικής επικράτειας.

      Διαγραφή
  5. Είμαστε ορφανοί αλλά ταυτόχρονα πλούσιοι.
    Ορφανοί από ηγεσία..
    Ορφανοί από ομοψυχία...
    Ορφανοί από παιδιά...(οδήγησαν τα παιδιά μας να έχουν μητέρα το κινητό και πατέρα το LAPTOP χωρίς καν να έχουμε εμείς λόγο. Εύγε στους υπουργούς παιδείας )...

    Πλούσιοι στο θέμα της ανθρωπιάς(φιλοξενούμε; τη σάρα και τη μάρα)
    Πλούσιοι σε ανασφάλειες (εθνικές, κοινωνικές και οικονομικές)
    Πλούσιοι σε άρτους και θεάματα(SURVIVOR,MASTER CHEF τουρκική προπαγάνδα μέσω σήριαλς από την ΄΄φίλη΄΄ μας γείτονα χώρα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Dimitrios Afxentiou.
      Πες τα με δυο λεξεις : Υπερπλανητικοι μακακες.

      Διαγραφή
  6. The chances are zero. Even chickens would do better. Greece must get long range strategic weapons of massive destructive capabilities to be able to strike deep inside Turkey. It must send military units to guard the entire Aegean. It must repopulate its islands along the Turkish coast. It must oppose Turkey's effort to join the EU. Greece must understand that Turkey is its enemy and it must be ready for war and to defeat Turkey. Politically, nothing will change in Greece. The same parties will rotate in power. Hopefully, a smart and patriotic man will emerge from these parties to take power and lead Greece to the right strategic direction and counter the Turkish aggression. The Turks only respect the power of the guns. So give it to them all the way.
    Dr. Athanas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να λειπουν οι υπερβολικες πατριωτικες κορωνες... Τωρα ειναι ωρα υπομονης και σωστων πολιτικων κινησεων... Το να χτυπησουμε τη γροθια στο μαχαιρι δεν θα οφελησει πουθενα... Η υπερβολη συνιστα ανευθυνοτητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κ.Ρωμιε
      Πολυ σωστα...ουτε η γροθια στο μαχαιρι το 1940 οφελησε...Ηταν υπερβολη..βαλιστικη δοκιμη πυραυλων...ηταν θεμα τροχιας του βληματος...

      Διαγραφή
    2. Τι λες ευλογημενε? Δεν διαφωνω με την ουσια των γραφομενων, ουτε με την αναλυση των γεγονοτων που ειναι ακριβεστατη... Διαφωνω μονο με τα συνθηματα.. Τι παει να πει "Παρτε τα Ιμια πισω"? Και μαλιστα με κεφαλαια γραμματα? Πως να τα παρουμε δηλαδη? Με πιο τροπο? Το να υπονοουμε πως απο αυριο κιολας πρεπει να ξεκινησουμε πολεμο, θα μπορουσε να χαρακτηριστει υπευθυνη αντιμετωπιση? Η στιγμη υποτασσει σωστες πολιτικες κινησεις (απο ποιον αληθεια?) και εαν αποτυχουν η' εαν χοντρινει κι αλλο το παιχνιδι τοτε τα κεφαλαια γραμματα θα πεσουν στο κεφαλι αυτων που μας κυβερνουν...

      Διαγραφή
    3. Ρωμιός
      Κρίμα, διότι διαβάσατε αλλά μάλλον δεν κατανοήσατε.
      Δεν χρειαζόταν η Ελλάδα να κάνει πόλεμο, εάν είχε προβλέψει να θεωρεί τα Ίμια εθνικό έδαφος.
      Αυτό θα απαιτούσε φύλαξη και προστασία.
      Αλλά είπαμε: για να δούμε τα γεγονότα πρέπει να είμαστε αντικειμενικοί.

      Διαγραφή
    4. Αν χτύπαγε η Ελλαδα ενα πλοίο τουρκικό δε θα γινόταν πόλεμος ! Ειμαι σίγουρος για αυτο ! Πρέπει να αρχίσει να ανταποδίδει καθε χτύπημα με τον ανάλογο τρόπο ! Η ψυχραιμια που λεει ο ανεκδιήγητος πρωθυπουργός και ο χαμένος υπουργός άμυνας ειναι για γέλια.Οτσν σε βάλλουν βάλεις αλλιως εισαι ηττοπαθής ! Προσωπικα δεν ειμαι ουτε στρατοκαυλος ουτε τιποτα το αντίθετο θα έλεγα ,αλλά,υπάρχουν όριο αγαπητέ Ρωμιε.Πηγαν να βυθίσουν πλοίο οι Τούρκοι ! Οσο και να μην συμπαθούμε τον οδοντίατρο οταν μας πονάει το δόντι παμε .Ετσι ειναι και ο στρατος αχρείαστος να ειναι αλλά αν ειναι να χάσεις την αξιοπρέπεια σου τότε πόλεμος ! Αν και δεν τους χω ικανούς να κάνουν 2.5 πολέμους τους Τούρκους ...

      Διαγραφή
    5. Συγγνωμη ρε παιδια, για να συνεννοηθουμε. Θεωρητε απαραιτητο, τωρα, αυτη τη στιγμη να επιτεθουμε πολεμικα στην Τουρκια για να παρουμε τα Ιμια? Επειδη ΕΙΠΑΝ οτι ειναι Τουρκικα? Η' επειδη παραβιαζουν εκ θαλασσης τον Ελληνικο χωρο? Γιατι τοτε τοσα χρονια δεν καταρριπταμε τα αεροπλανα τους που παραβιαζαν και παραβιαζουν τον Εθνικο εναεριο χωρο λεγοντας πως ειναι δικος τους? Αυτο που λεω και ελπιζω να γινω κατανοητος ειναι πως ο πολεμος ειναι δυσαναλογη απαντηση στα τεκταινομενα αυτη τη στιγμη.

      Διαγραφή
    6. Τα Ίμια τουρκοποιήθηκαν, το πήρατε χαμπάρι;

      Διαγραφή
  8. Μπορειτε να μας εξηγησετε κε Μπαλακταρη εσεις που θελετε προφανως να αποτελειτε εναλλακτικη πατριωτικη λυση, στις πλατες ποιανου απο τους διεθνεις παραγοντες θα στηριχτειτε? Στους Αμερικανους, στους Ρωσους, στους Γερμανους κλπ??????? Εκτος αν πιστευετε πως υπαρχει κοσμος που θα σας ακολουθησει στην αυτοκτονια μιας υπερηφανης εξωτερικης πολιτικης. Δυστυχως, χωρις τον Αμερικανικο παραγοντα στο πλευρο μας δεν θα μεινει κολυμπηθροξυλο. Καλα κανει Ο Αλεξης και εχει αφεθει εις χειρας των Αμερικανων. Οι Γιουγκοσλαβοι διαλεξαν το Μιλοσεβιτς αντι του Αμερικανου πολιτη Μιλαν Πανιτς το 92 αν δεν απατωμαι και το αποτελεσμα το ζησαμε. Εκτος αν πιστευετε πως η χωρα ειχε ποτε ανεξαρτητη πολιτικη απο ιδρυσεως της...Να μην κοροιδευομαστε και εξαποτωμεν το φαντασιακο των ανθρωπων. Αλλο το τι θα θελαμε και αλλη κατασταση της πραγματικοτητος. Και μαλιστα οι διεθνεις συγκυριες ειναι ολες εις βαρος μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και επειδή, κατά την άποψή σας, οι διεθνείς συγκυρίες είναι εις βάρος μας και ο Αλέξης τί να κάνει στηρίζετε στους Αμερικανούς, θα πρέπει να παραδώσουμε εθνικό έδαφος;

      Καλά, τί είναι αυτά που γράφετε;

      Διαγραφή
  9. Να μην ξεχνάμε ότι οι Τούρκοι το 96 αποβιβάσθηκαν σε αφύλακτη βραχονησίδα και το 18 εμβόλισαν άοπλο σκάφος του λιμενικού. Συμπέρασμα: το κύριο βάρος της ευθύνης πέφτει σε μας. Τα υπόλοιπα ας τα αφήσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εμείς κύριε Μπαλακτάρη θα πάμε να πάρουμε τα Ίμια πίσω. Εσείς θα ακολουθήσετε και όλοι οι πατριωταρες του πληκτρολογίου; Ή είστε κι εσείς της άποψης να μαζευτούμε να πάτε. Όσο για τη φύλαξη των βραχονησίδων κύριε Μπαλακτάρη σας πληροφορώ ότι ηδη πολλές βραχονησίδες φυλάμε άσκοπα διασπειρωντας τις ηδη υστερουσες αριθμητικά δυναμεις μας. Αραγε εσεις εχετε φυλαξει ποτε βραχονησιδα και γνωριζετε το κοστος συντηρησης και υποστηριξης των φρουρων των βραχονησιδων; Το θέμα δεν είναι να φυλαξουμε με φρουρές όλες τις βραχονησίδες πριν προλάβουν οι Τούρκοι δεν παίζουμε κυνηγητό. Το θέμα είναι να έχουμε τη θέληση να κοινώς τα @ρχ@δ@@ αν Τολμήσουν οι Τούρκοι να ανέβουν σε Ελληνική βραχονησίδα να μη μείνει από αυτούς ούτε κοληβηθροξυλο περνώντας ταυτόχρονα σε άμεσα και ασύμμετρα αντίποινα με προσβολή στρατηγικών στόχων κόβοντας τους τα πόδια το βήχα και τη μαγκιά. Θα γίνει πόλεμος. Μα και τώρα θα γίνει μόνο που το στρατηγικό πλήγμα φοβάμαι ότι θα το φάμε πρώτη εμείς ενώ θα φυλάμε βραχονησίδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν αντιλαμβάνομαι την οξύτητά σας, αλλά θα έχετε λόγο φαντάζομαι.
      Πόλεμο εξαναγκάζεται να κάνει ένα κράτος όταν δεν λάβει μέτρα αποτροπής.
      Όταν έχει λάβει μέτρα δεν εξαναγκάζεται, τον επιλέγει.

      Διαγραφή
  11. Φρουριση δεν θα πει φρουρα ...εξ ορισμου.Μπορει να πει και καταιγισμος πυραυλων...μπορει να πει 300 ναρκες... εως δεκα τενεκεδες με μηχανισμο με αεριο ..χολερας...αεριο σαριν....αεριο ανθρακα....κλπ....ακομη και ..γιγαντιο γκαζακι...μπορει να ριξεις πχ...5.000 οχιες.... κροταλιες...κομπρες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προς ενημέρωση αυτά που αναφέρετε κύριε Δημήτρη Κ δεν αποτελούν μέτρα φρούρησης αλλά κωλύματα στη στρατιωτική ορολογία. Και ως γνωστόν κωλύματα που δεν καλύπτονται με πυρά είναι άχρηστα. Το θέμα είναι ότι και η στρατιωτική ηγεσία τα τελευταία χρόνια σχεδιάζει την άμυνα της χώρας στηριζόμενη στις απόψεις ανιδεων και στην έλλειψη βούλησης από τους πολιτικαντηδες με ότι κινδύνους συνεπάγεται αυτό...

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.