2/2/18

Μειώνεται δραματικά ο μαθητικός πληθυσμός τα επόμενα χρόνια

Όλες οι βαθμίδες του εκπαιδευτικού συστήματος θα επηρεαστούν από σημαντικές δημογραφικές αλλαγές. Έως το 2050 ο πληθυσμός της Ελλάδας αναμένεται να έχει μειωθεί κατά 14,5 % σε σύγκριση με σήμερα. Η διάμεση ηλικία εκτιμάται ότι θα αυξηθεί από 43,4 σε 52,8 έτη, δηλαδή κατά 5 έτη μεγαλύτερη από τον προβλεπόμενο μέσο όρο της ΕΕ10 (VID 2016).Εντός των επόμενων 10 ετών, ο αριθμός των παιδιών ηλικίας 5 ετών (ηλικία έναρξης της υποχρεωτικής σχολικής φοίτησης) αναμένεται να μειωθεί κατά 27 %.11 Κατά την ίδια περίοδο, το ποσοστό των μαθητών ηλικίας 7-14 ετών θα μειωθεί κατά ποσοστό άνω του 17 %.
Παρότι έως το 2027 εκτιμάται ότι θα αυξηθεί ελαφρώς ο αριθμός των ατόμων που ολοκληρώνουν την υποχρεωτική εκπαίδευση και ενδεχομένως εισέρχονται στην ΕΕΚ, στη μεταδευτεροβάθμια ή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (ηλικιακή ομάδα 15-19 ετών), σε ορίζοντα 20 ετών προβλέπεται ότι ο αριθμός αυτός θα μειωθεί κατά 23 % σε σύγκριση με το 2017.

Για τη συνέχεια alfavita

3 σχόλια:

  1. Το άρθρο γράφει για τον πληθυσμό της Ελλάδας και όχι των Ελλήνων οι οποίοι ήδη κατάντησαν ξένοι στον τόπο τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ταϋγέτη.

    Πρέπει νὰ ἐμπεδώσετε τὸ γεγονὸς ὅτι ὑφιστάμεθα γενοκτονία ,ἀργή καὶ ὕπουλη ὥστε κάποιοι νὰ μὴν ἀντιμετωπίσουν ποτὲ Νυρεμβέργη.
    Ἄς μὴν εἶναι ὅμως καὶ τόσο σίγουροι ὅτι θὰ τὴν ἀποφύγουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δυστυχώς τα παιδιά δεν γίνονται με τα πληκτρολόγια στα χέρια,εμείς προσφάτως σαν λαός - μαζί με τα υπόλοιπα δεινά - ανακαλύψαμε και τα κοινωνικά δίκτυα, κάνοντας κατάχρηση και κακή χρήση.
    Η απομόνωση και ιδιωτικότητα δεν βοηθούν να κάνουμε σχέσεις που φέρνουν παιδιά και γεμίζουν τα σχολεία παιδιά και την πατρίδα με Ελληνοπουλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.