20/2/18

Στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε φέρνει η Κύπρος την τουρκική Navtex

Στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ που διεξάγεται στις Βρυξέλλες την ερχόμενη Παρασκευή αναμένεται να θέσει την παράνομη τουρκική Navtex o Νίκος Αναστασιάδης, σύμφωνα με έγκυρη πηγή που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο. 
Επιπλέον, μετά την αυριανή σύσκεψη του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, ο κ. Αναστασιάδης θα δεχθεί την πρέσβη των ΗΠΑ Κάθλιν Ντόχερτι, η οποία την περασμένη εβδομάδα ήταν στην Άγκυρα μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ρεξ Τίλερσον.
Νωρίτερα, και τρία εικοσιτετράωρα πριν από την εκπνοή της Navtex στη βάση της οποίας πραγματοποιούνται ασκήσεις εντός της κυπριακής ΑΟΖ, η Τουρκία ανακοίνωσε ότι ανανεώνει την δέσμευση των περιοχών για συνέχιση των στρατιωτικών ασκήσεων μέχρι τις 10 Μαρτίου.
Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι με πρόσχημα ναυτικά γυμνάσια η Άγκυρα δεσμεύει την ίδια θαλάσσια περιοχή, η οποία καλύπτει το τεμάχιο «3» της κυπριακής ΑΟΖ και το πλωτό γεωτρύπανο της ΕΝΙ «Saipem 12.000» για 12η μέρα, παραμένει ακινητοποιημένο 25 ναυτικά μίλια ανοιχτά της Κύπρου, με τα τουρκικά πολεμικά πλοία να μην του επιτρέπουν να προσεγγίσει τον στόχο «Σουπιά» στο τεμάχιο «3», προκειμένου να διενεργήσει τη διερευνητική γεώτρηση.
Η ανανέωση της Navtex ουσιαστικά ρίχνει αυλαία στις παρασκηνιακές διπλωματικές προσπάθειες για άρση του αδιεξόδου που έχει προκληθεί, όπως σημειώνει σε δημοσίευμά της η «Καθημερινή Κύπρου». Το γεωτρύπανο σύμφωνα με την πληροφόρηση που υπάρχει θα αποχωρήσει από το σημείο λόγω προγραμματισμένων εργασιών σε άλλη περιοχή.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει ο Σκάι, η Κύπρος ετοιμάζει διάβημα στον ΟΗΕ ενώ αναμένεται και η αντίδραση της ιταλικής εταιρείας, καθώς την προηγούμενη εβδομάδα ο ιταλός υπουργός Εξωτερικών ζήτησε από τον τούρκο ομόλογό του διπλωματική επίλυση του ζητήματος.
Πριν από την έκδοση της νέας Navtex ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ανέφερε ότι «η Κυπριακή Δημοκρατία δεν εφαρμόζει την πολιτική των κανονιοφόρων και των μεγαφώνων», ενώ παράλληλα ζήτησε, παράλληλα, να υπάρξει υπομονή, σημειώνοντας ότι τα αποτελέσματα της διπλωματικής προσπάθειας θα διαφανούν.
Στόχος της κυβέρνησης, ανέφερε ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος είναι η απρόσκοπτη συνέχιση του ενεργειακού προγράμματος της Δημοκρατίας και η άσκηση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων.
Καθημερινή

17 σχόλια:

  1. Mark my words; EU will make a weak statement about the Turkish provocation and ADVISE Cyprus to find a diplomatic solution on their OWN.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. You are absolutely correct. EU will continue to give more money and weapons to the Turks. As a matter of fact, Turkey gets more money and better treatment from the EU than both Greece and Cyprus. Forget, the EU. It is a German shop that helps the Turks and their plans against Hellenism. Only stupid Greek politicians believe that.
    The Greek Lion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οσο η Ε.Ενωση....πρατει ετσι..τοσο καλυτερα...Μονη διαλυει στο μυαλο των Ελληνων το παραμυθι ...Ενωση...Φυσικα δεν θα τολμα μετα να το ..ξαναπει κανεις εδω χωρις να φαει τοματα...και μια μερα θα εισπραξει τα δεοντα...οταν θα ανατηλει ο φιλορωσισμος σαν ποταμι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πρέπει να γελάνε πολύ οι Τούρκοι με τα χάλια μας...όλο παρακάλια είμαστε και η ανικανότητα των κυβερνώντων σε Κύπρο και Ελλάδα, αδιανόητη... μαγκιά, κλανιά, και ο...ποπός μας φινιστρινι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναί, αλλά "συμμετέχομε στα πλέον επίλεκτα κλάμπ της Δύσεως, στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ" μας λέγει η Καθημερινή και επαυξάνουν οι απανταχού "ευρωπαιστές" !Οπότε φάτε, πιείτε (οι διαχειρισταί της συμμετοχής μας βεβαίως, οχι ολοι) και οι υπόλοιποι δώστε και λίγο... φινιστρίνι στους εκτός κλάμπ.

      Διαγραφή
  5. Παιδια κανουμε ενα σοβαρο λαθος ολοι...κι εγω καποτε...εν τη ρημη του λογου...λεμε ολοι συχνα για οτι κανουν τα καθε λαμογια...την λεξη ....ΕΜΕΙΣ.....Βεβαια εννοει ο καθε ενας την χωρα.Ομως αυτο δεν ειναι αληθες.Δικαιωνει την συνυπευθηνοτητα μας στις λαμογιες...προδοσιες...κλεψιες...πρακτοριλικι...παλιανθρωπια....διαστροφη...κλπ..Ταυτιζομαστε με αυτους.Ειστε παλιανθρωποι...λαμογια...προδοτες..πρακτορες..διεστραμενοι ολοι ??? ΟΧΙ.....ΟΧΙ....ΟΧΙ....Παψτε λοιπον αυτο το ...ΕΜΕΙΣ....ΘΑ ΛΕΜΕ.....ΑΥΤΟΙ.....!! Ετσι θα καταλαβουμε ολοι οτι εδω εχουμε μια κοζα νοστρα....ξεχωριστη απο μας που μας ξεσκιζει στα παντα...ειναι ξενη απο εμας...ειναι λιγη...μικρη...μια τυρανικη ομαδα παλιανθρωπων που μας τυρανει αδιαντροπα σε ολα...Οταν διαχωρισουμε αυτους απο μας...μενταλυ...τοταλυ...αντ εσενσιαλυ...τοτε ξερουμε τον εχθρο...ολοι...τον στοχοποιουμε....και τον ....σκοτωνουμε...μια για παντα...( μεταφορικα) ...Οτι εχουν υπογραψει συτοι...οτι εχουν κανει στην πατριδα...οτι σκεφτονται να κανουν ...δεν ειναι ΔΙΚΟ ΜΑΣ....δεν ειναι ...ΕΜΕΙΣ.........ΕΙΝΑΙ ...ΑΥΤΟΙ.....!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πιστεύω ότι το πρόβλημα θα υπάρχει μόνο όταν το τουρκικό γεωτρύπανο πάει σε Κυπριακό οικόπεδο να εκτελέσει την γεώτρηση.
    Μέχρι τότε πρέπει να βρεθούν οι σύγχρονες τορπίλες που θέλει το Ναυτικό μας. Αν είναι σύμμαχοι οι ευρωπαίοι, χθες έπρεπε να μας πουλήσουν καμιά 40 μεταχειρισμένες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ουαου!!! θα φαει,τωρα,η μυγα σιδερο και το κουνουπι ατσαλι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πότε ἡ Εὐρώπη ὑποστήριξε κάτι πέρα ἀπό τά λόγια;
    Εἶναι ἀστεῖο νά περιμένει ἡ Κϋπρος καί ὁ Ἀναστασιάδης κάτι οὐσιαστικό ....ἀπό τήν Ἰταλία (βλ.Πάπα), ....ἀπό τήν Ε.Ε. (βλ. Γερμανία)
    Γιά νά μή πῶ ....καί ἀπό τούς Τσίπρα(-Καμμένο)...μέσα στό Συμβούλιο! (ὁ Θεός νά μέ βγάλῃ ψεύτη).
    Ἤ οἱ ΗΠΑ θά σταμαατήσουν τούς Τούρκους, μέ τηλέφωνα στόν Ἐρντογκάν;
    Τέτοια ἠλιθιότητα, νά κόβουν κάποιοι ὄλες τίς γέφυρες μέ τήν Ρωσία, ἐπειδή τό θέλει (τάχα/ἐν μέρει) ἡ Ἀμερική!
    Ἄν εἴχαμε ἐνιαῖο ἀμυντικό δόγμα τόσα χρόνια, ἀμυντικά καί διπλωματικά, δέν θα ἤξερε ἀπό ποῦ τοῦ ἔρχεται τί, ὁ Ἐρντογκάν τώρα.
    Παρά ταῦτα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το σενάριο με το αέριο της Κύπρου και την προστασία της κυπριακής ΑΟΖ απο τους πελάτες τελείωσε πριν καν αρχίσει ! Αέριο παλι μετα τη λύση η τη «λύση» βλέπω προσωπικά...Ευτυχως για τον Αναστασιαδη που έγινε μετα τις εκλογες...Δυο αφηγήματα είχε ο Αναστασιαδης οτι έβγαλε την Κύπρο απο το μνημόνιο (Κατ εμε σενάριο ανάλογο του αερίου ) και οτι εχει τα διπλωματικά μεσα να αντλήσει το αέριο.
    Γεωτρήσεις γιόκ ... Είπε ο Ερντογαν και το αντελήφθησαν στα ιταλικά οι της ΕΝΙ.Τοσο απλα.Δυστυχως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γιατί έδωσαν στην Ιταλία αυτό το Θαλάσσιο τεμάχιο η τ.π. γιατί σε περιοχή που η Άγκυρα αμφισβητεί και δεν το δώσανε σε Αμερικάνική εταιρία, δεν ξέρανε ότι αν σε περίπτωση συμβεί αυτό τα μογγόλια δεν θα εκανε καμιά κίνηση απέναντι στην Αμερικάνικη εταιρία.

    Αν συμμετέχει η Ιταλική εταιρία και σε διαγωνισμό αποκτήσεις θαλασσίων περιοχών για εξόρυξη στην Ελλάδα θα πρέπει άμεσα να ακυρωθή κάθε διαδικασία! Να παν να βράσουν κάνα μακαρόνι καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεγάλο σχόλιο ! Εκει ειναι το ζουμακι.Τι θα κάνουν οι άλλοι ?Βρετανοι και Αμερικανοί ... Μια τα ίδια ? Κατ εμε ναι.Μενει να δω αν εχω δίκιο.Παντως το προηγούμενο με τους Ιταλούς ειναι κακό διότι θα μπορούν να το επικαλεστούν οι εταιρίες αυτές...

      Διαγραφή
  11. ΔΕΝ ΤΌΘΕΛΑΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙΟ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Θαυμαστε ολοι τι γινεται οταν πας τις υποθεσεις του κρατους σου..στην Βαβελ...να λυθουν....Αναμενοντας το αποτελεσμα...πιθανολογουμε το " τι"....Χαβρα Εβραιων....δεν παιζαμε ενα Λοτο καλυτερα .???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Απαντήσεις
    1. Οχι πιο μακρυα απ τον Καυκασο....το Αραρατ...τον Ντον..Μονο εκει ειχαν μικρα ονοματα απ την Βιβλο....και παρονοματα γερμανικα για ξεκσρφωμα...

      Διαγραφή
    2. Αχοι...πηγες ποτε Ισραηλ ?? Πηγα............λοιπον.....χμμμ...μα τον θεο...80 ο/ο...Ασκεναζυ...70 ο/ο...μιλουν....Ρωσικα.....Κατι δεν παει καλα...Δεν μπορει ο Τιτος ...να τους εστειλε ..στο πουθενα...εκτος Ρωμαικης αυτοκρατοριας...παρεα με τις αρκουδες...Αδυνατον....ουτε κι αυτοι θα καθονταν εκει...να κανουν τι ??...ουτε φαι δεν θαχαν...Κατι δεν παει καλα...πολυ παραμυθι...

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.