11/2/18

Απλά είναι τα πράγματα - Ο ίδιος ο Παπαγγελόπουλος ζητά την άρση του απορρήτου, για να φύγει κάθε σκιά και να βοηθήσει τη διερεύνηση του σκανδάλου Novartis

Καταγγελία Αθανασίου: Σε διαρκή επικοινωνία Παπαγγελόπουλος και Τουλουπάκη από τον Νοέμβριο 

Στην καταγγελία ότι υπήρχαν για μήνες συνεχείς επικοινωνίες μεταξύ του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και της Ελένης Τουλουπάκη προχώρησε ο Χαράλαμπος Αθανασίου.
Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησε τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης και την εισαγγελέα διαφθοράς ότι βρίσκονταν σε συνεχή επικοινωνία, από τον περασμένο Νοέμβριο μέχρι και την ημέρα που κατατέθηκε η δικογραφία στη Βουλή.
Μάλιστα ο κ. Αθανασίου μιλώντας στο ραδιόφωνο των παραπολιτικών 90,1 πρότεινε να ανοίξουν οι τηλεφωνικές επικοινωνίες των δύο προκειμένου να αποδειχθεί ή όχι αυτή η καταγγελία.
«Ο κ. Παπαγγελόπουλος με την κ. Τουλουπάκη βρίσκονταν σε συνεχή επικοινωνία από τον Νοέμβριο. Και αν θέλουν να αποδείξουν το αντίθετο, εγώ κάνω πρόταση να επιτρέψουν να ανοίξουν τα τηλέφωνά τους και το κινητό του κ. Παπαγγελοπούλου και τα συμβατικά τηλέφωνα του υπουργείου με τους εισαγγελείς διαφθοράς, για να δούμε από το Νοέμβριο μέχρι την ημέρα που πήγε η δικογραφία στη Βουλή πόσες τηλεφωνικές συνδιαλέξεις είχαν κάνει».
Όμως, ο κ. Αθανασίου δεν έμεινε εκεί και πρόσθεσε ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες του υπάρχει δίαυλος συγκεκριμένων υπουργών με τη Δικαιοσύνη. «Εγώ ξέρω, υποπτεύομαι πιθανολογώ μέχρι που φτάνει, έχουμε και κάποιες πληροφορίες».
Μάλιστα ανέφερε ότι σύμφωνα με πληροφορίες του, την παραμονή που εστάλη η δικογραφία στη Βουλή, οι εισαγγελείς διαφθοράς έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους και κάλεσαν μόνο τον κ. Παπαγγελόπουλο και την πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου.
Ο πρώην υπουργός ανέφερε ότι ο Παύλος Πολάκης γνωρίζει πολύ καλά ποιοι είναι οι προστατευόμενοι μάρτυρες.

«Έχω στοιχεία ότι ο Παύλος Πολακης τους ξέρει πολύ καλά τους μάρτυρες. Πήρε πίσω στη συνέχεια αυτά που είπε διότι του υπέδειξαν οι νομικοί του σύμβουλοι ότι αυτό που έκανε τινάζει στον αέρα όλη τη διαδικασία».
Όσον αφορά το χαρακτηρισμό «κουκουλοφόροι μάρτυρες» που χρησιμοποιεί η Νέα Δημοκρατία και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης ο κ. Αθανασίου πήρε αποστάσεις, τάχθηκε υπέρ του θεσμού των προστατευόμενων μαρτύρων και ανέφερε πως αυτός ο χαρακτηρισμός είναι μια πολιτική έκφραση.
«Ο χαρακτηρισμός ''κουκουλοφόροι μάρτυρες'' είναι μια πολιτική έκφραση. Έχει μια μεταφορά, ότι δεν φαίνονται. Εντάξει, είναι ένας πολιτικός χαρακτηρισμός, εγώ χρησιμοποιώ αυτό που λέει ο νόμος που έκανα, εγώ χρησιμοποιώ τη φράση ''προστατευόμενοι μάρτυρες'', τα στοιχεία των οποίων δεν αποκαλύπτονται. Τώρα τα περί κουκουλοφόρων είναι μια μεταφορά η οποία λέγεται, ότι δεν μπορούν να αποκαλυφθούν τα στοιχεία τους.
Είμαι υπέρ των προστατευόμενων μαρτύρων αλλά πρέπει να χρησιμοποιείται με φειδώ η δυνατότητα που υπάρχει στους εισαγγελείς, ανάλογα με την βαρύτητα της υπόθεσης και κυρίως με την επικινδυνότητα. Δεν νομίζω ότι αυτοί οι μάρτυρες κινδύνευαν από τους εμπλεκόμενους υπουργούς».
Τέλος ο κ. Αθανασίου ανέφερε πως η προανακριτική επιτροπή της Βουλής έχει τη δυνατότητα να ζητήσει οι προστατευόμενοι μάρτυρες να έρθουν και να καταθέσουν στο κοινοβούλιο.
«Όταν η Βουλή συγκροτήσει την προκαταρκτική επιτροπή δεν δεσμεύεται για το θέμα των προστατευόμενων μαρτύρων. Η Βουλή ξεκινά από το μηδέν, δεν δεσμεύεται από τις πράξεις οι  οποίες έγιναν από τις δικαστικές αρχές.
Η επιτροπή έχει τις αρμοδιότητες του εισαγγελέα που ασκεί την προκαταρκτική εξέταση. Θα πρέπει να απευθυνθεί  στον εισαγγελέα που εξέτασε τους μάρτυρες αυτούς.
Οφείλει η προανακριτική να απευθυνθεί στον εισαγγελέα και να πει ότι επιθυμούμε να τους  εξετάσουμε ,η προανακριτική επιτροπή δεν δεσμεύεται από την προστασία η οποία δόθηκε από τον εισαγγελέα».
Πηγή: Καταγγελία Αθανασίου: Σε διαρκή επικοινωνία Παπαγγελόπουλος και Τουλουπάκη από τον Νοέμβριο | iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.