25/2/18

Πρώτη βάπτιση στη πυρρά του SU-57 στη Συρία

Strategika 51
Η ανάπτυξη ενός ορισμένου αριθμού αεροσκαφών stealth πέμπτης γενιάς τύπου Sukhoi Su-57 στη Συρία εγείρει πολλές ερωτήσεις όσον αφορά τη σημασία της. 
Μια πρώτη απάντηση μας έρχεται από ισραηλινούς και αμερικανικούς κατασκοπευτικούς δορυφόρους, οι οποίοι εξετάζουν κάθε λεπτό το παρά μικρό σημείο στη Συρία εδώ και μήνες. 
Μια δεύτερη πιο ανησυχητική απάντηση για τους αντιπάλους της Μόσχας προέρχεται από τα ραντάρ των ΗΠΑ στο Ισραήλ, το Ιράκ και τη Τουρκία, καθώς και απ’ όλα τα ισραηλινά συστήματα εντοπισμού και παρακολούθησης που είναι διαθέσιμα στους Ισραηλινούς: ένα νέο, τελείως άγνωστο όπλο φέρεται να έχει πετάξει πάνω μια από τις περιοχές της ανατολικής Γκούτα τις τελευταίες 48 ώρες.

Δύο υπερηχητικά βλήματα έπεσαν σε συγκεκριμένους στόχους που βρίσκονταν στην Ανατολική Γκούτα την ίδια στιγμή που δύο Su-57 ήταν στο ουρανό της Δαμασκού. 
Κανένας πύραυλος αέρας-εδάφος ή πύραυλος κρουζ που βρίσκεται σήμερα σε υπηρεσία δεν έφτασε σε τόσο μεγάλη ταχύτητα. Οι περισσότεροι μπορούν να φτάσουν σε υποηχητικές ταχύτητες ή στα όρια υπερηχητικές. 

Τα Συ-57 που πέταγαν πάνω από τη Δαμασκό ήρθαν από τη βάση του Hmeimim και δεν έφεραν εμφανείς οπλικές προσθήκες. Η υπέρπτηση τους πάνω στη συριακή πρωτεύουσα συνέπεσε με πολύ ισχυρές εκρήξεις στην Ανατολική Γκούτα.   
Μαχητικό αέριας υπεροχής, μήπως ένα από τα δυο Su-57s που πέταξαν πάνω από τη Δαμασκό εκτόξευσε πύραυλους αέρας-έδαφος νέου τύπου σε συνθήκες πραγματικής μάχης; Σε αυτή την περίπτωση το Su-57 πέτυχε το βάπτισμα του πυρός μόλις μπήκε σε υπηρεσία.

Οι Αμερικανοί και Ισραηλινοί εντείνουν τις προσπάθειές τους στο τομέα του Sigint (ηλεκτρονική πληροφορία) και του Humint (ανθρώπινη πληροφορία) για να μάθουν τι ανέπτυξε ακριβώς η Μόσχα στη Συρία. Διότι, με το Su-57, το οποίο κάποιοι νατοϊκοί παρατηρητές παρουσιάζουν ως δολοφόνος του F-22, οι πιο τρελές εικασίες που προωθήθηκαν πριν από λίγες εβδομάδες αποδείχνονται να έχουν ξεπεραστεί από την πραγματικότητα. 

Η Ουάσιγκτον και το Τελ Αβίβ θα σκεφτούν πολύ πριν ξεκινήσουν νέες αεροπορικές επιδρομές κατά των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων ή των συμμάχων τους.  

Φημισμένοι για τη θρυλική δυσπιστία τους, οι Ρώσοι είναι αποφασισμένοι να μην χάνουν τη βάση τους στη Συρία ανεξάρτητα από το πιθανό αποτέλεσμα μιας τέτοιας στάσης. 
4 σχόλια:

 1. Ψυχραιμία... Ετσι τήν πατήσαμε με τα Ορλωφικά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Το su -57 άνετα κατεβάζει το f-22 Kai to f-35 η Ρώσοι κατέχουν τα καλύτερα αεροπλάνα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. @ Dimitris Philipidis,

   Φιλικά σου το λέω:

   1) Μάθε ορθογραφία,
   2) Προσγειώσου στην πραγματικότητα,
   3) Μην καταπίνεις αμάσητο ότι χόρτο σου πουλάνε στο καφενείο.

   Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.