30/3/18

Μήπως οι Κούρδοι χρειάζονται τώρα, περισσότερο από ποτέ ένα "Ναυαρίνο";

Μετωπική Ερντογάν – Μακρόν! Οργή του “Σουλτάνου” για τη στήριξη των Γάλλων στους Κούρδους της Συρίας΄

Μετωπική σύγκρουση με τη Γαλλία επιλέγει ο Ερντογάν. Η πρόθεση του Μακρόν να μεσολαβήσει υπέρ του συνασπισμού των ανταρτών στον οποίο μετέχουν και οι Κούρδοι, στις περιοχές δυτικά του Ευφράτη ποταμού, εξόργισε τον “Σουλτάνο” που επιτέθηκε στον Εμανουέλ Μακρόν.
Αν και η σημερινή ομιλία του Ερντογάν έμοιαζε αρχικά επικεντρωμένη στην οικονομία, ο “Σουλτάνος” το… γύρισε στη Συρία και στο Ιράν, χωρίς να κρύβει τον εκνευρισμό του.
Ο “Σουλτάνος” απειλεί με επέκταση της εισβολής στην Συρία για να “καθαρίσει” την περιοχή ως τα σύνορα με το Ιράκ.
Όπως είπε οι ΗΠΑ την περίοδο Ομπάμα του είχαν υποσχεθεί ότι θα “καθαρίσουν” την περιοχή από τους “τρομοκράτες” και πως θα επικρατήσουν οι Άραβες. Ο Ερντογάν εννοεί ότι είχε λάβει υπόσχεση πως οι Κούρδοι δεν θα αποκτούσαν τον έλεγχο
.
για τη συνέχεια NewsIt

3 σχόλια:

  1. Ολοι πηραν συμβολαι απο τον σουλτανο,ο Γαλλος δεν δικαιουται τιποτα ;.
    Μολις παρει το χαρτζιλικι,: παρανοηθηκαν οι δηλωσεις μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Γάλλος εχει 5 + εκ. μουσουλμάνων 2 ας - 3ης γενεάς στο εδαφος του... Επιπλέον εχει στρατιωτικό πρόβλημα, οσο και εάν "πουλάει" πυρηνική ισχύ, ο Γαλλικός στρατός είναι μια δύναμη ασστυνομεύσεως για την Γαλλική Αφρική και τους εκεί κατσαπλιάδες αραπάδες (πρώην"Γαλλική Αφρική, αλλά παραμένει "Francafrique" και τροφοδοτεί με ουράνιο την γαλλική παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, 80 % απο πυρηνικά)... Χωρίς δυνατότητες αερομεταφοράς, με ενα "βλαμμένο" αεροπλανοφόρο που μόνο για λόγους "μεγαλείου" συνεχίζει να είναι επιχειρησιακό, με ολιγάριθμες επίλεκτες μονάδες (2o REP, Commandos Marine, 1,2,3 RPIMA κλπ) η Γαλλία αδυνατεί να αναλάβει επιχειρησιακά μια εμπλοκή στην Μ. Ανατολή. Οι δυνατοτητες της εξαντλούνται σε "μαχητές της ελευθερίας" - προβοκάτορες στην Συρία, τυπική συμμετοχή σε "συμμαχικές" αποστολές, καμμία επίδειξη Rafale μήπως και πουλήσει κάποιο και πάντα υπο την ομπρέλλα των Αμερικανών...
    Σιγά μήν αγρίευε στον Ερντογάν !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα αφεντικα στη ΜΑ ειναι τωρα Ρωσσια, Κινα η Γαλλια ειναι μια σκια του παρελθοντος της. Η Αμερικη δεν φευγει απο την Συρια διοτι δεν μπορει να αποδεχθει τη δημιουργια τριπολικου κοσμου. Θα ανεβασει τη συγκρουση σε ανωτερο επιπεδο οπου τη περιμενει ενα αποτελεσμα Βιετναμ. Σε αυτη την περιπτωση εχει να αποφασισει η να δεχθει τη νεα της θεση στο κοσμο που ανατελλει η να πατησει το κουμπι. Εαν επιλεξει το τελευταιο ο πλανητης αστροσκονη και νικη των παρανοικων της Ουασινκτον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.