30/3/18

"Γκρίζα ζώνη" και η τηλεφωνική γραμμή Τσίπρα - Ερντογάν

Του Μιχάλη Κανιμά
Τώρα καταλαβαίνει ο Αλέξης Τσίπρας πόσο ακριβά μπορεί να πληρώσει κανείς μια υπεκφυγή. Η ανεκπλήρωτη υπόσχεση του στον Ερντογάν για ταχύτατη απελευθέρωση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών, του έχει κλείσει το δρόμο για απ’ ευθείας συνεννόηση με τον πρόεδρο της Τουρκίας για το θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές της Ανδριανούπολης και δεν αποκλείεται να είναι αυτή η αιτία της ομηρείας τους.
Οργισμένος από τη στάση του πρωθυπουργού , ο σουλτάνος επιχειρεί να αντιστρέψει τους ρόλους. Από ικέτης για την απελευθέρωση των οκτώ, να γίνει παράκλητος για την απελευθέρωση των δύο και ο Έλληνας πρωθυπουργός από παράκλητος για την απελευθέρωση των οκτώ να γίνει ικέτης για την απελευθέρωση των δύο. Το μήνυμα Ερντογάν για intikam, δηλαδή εκδίκηση ,εστάλη ήδη με τις διαρροές από τη συζήτηση με τους Ευρωπαίους ηγέτες.
Ήταν η πρώτη φορά που η τουρκική πλευρά φανέρωνε τα σχέδια της που δεν είναι άλλα από την ανταλλαγή των δύο με τους οκτώ. Θα κάνει το επόμενο βήμα ο κ. Τσίπρας; Φοβάμαι πως όσοι ξένοι ηγέτες κι αν παρέμβουν, αν δεν μιλήσει ο πρωθυπουργός με τον Ερντογάν οι άνθρωποι μας θα παραμένουν στις τουρκικές φυλακές.
Προφανώς ο σουλτάνος θέλει να ταπεινώσει τον κ.Τσίπρα, ζητώντας του, ποιος ξέρει τι άλλο, εκτός από την απελευθέρωση των οκτώ.
Βλέπεις τα θέματα αυτά δεν μπορείς να τα αποφύγεις με αποστροφές τύπου «περσινά ξινά σταφύλια» που ήταν η απάντηση της κυβέρνησης στην ερώτηση γιατί δεν καταργήθηκε ο ΕΝΦΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.