1/3/18

Διαβάστε το λέξη προς λέξη - Γιατί η Τουρκία θέλει να εισβάλει στα ελληνικά νησιά;

Της Uzay Bulut
Μετάφραση: Γεώργιος Αναγνώστου
Φωτογραφία από την διακλαδική αποβατική άσκηση Εφές, που διεξάγουν οι ΤΕΔ στον κόλπο Ντογάνμπευ της ευρύτερης περιοχής Σμύρνης και αποτελεί εφαρμογή επιθετικών επιχειρησιακών σχεδίων της Τουρκίας εναντίον των νησιών του ανατολικού Αιγαίου

Υπάρχει ένα θέμα στο οποίο το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης της Τουρκίας (AKP) και το κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης, το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), συμφωνούν πλήρως: η πεποίθηση ότι τα ελληνικά νησιά είναι κατεχόμενο τουρκικό έδαφος και πρέπει να ανακαταληφθούν. Η πεποίθηση αυτή είναι τόσο ισχυρή ώστε οι ηγέτες και των δύο κομμάτων έχουν εκφράσει δημόσια την απειλή εισβολής στο Αιγαίο.
Η μόνη διαφωνία μεταξύ των δύο κομμάτων σχετικά με το θέμα αυτό αφορά την προσπάθειά τους να αποδείξουν ποιο είναι πιο ισχυρό και πατριωτικό και ποιο διαθέτει το θάρρος να πραγματοποιήσει την απειλή εναντίον της Ελλάδας. Ενώ το CHP κατηγορεί το AKP, το κόμμα του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ότι επιτρέπει στην Ελλάδα να κατέχει τουρκικά εδάφη, το AKP επικρίνει το CHP, το ιδρυτικό κόμμα της Τουρκίας, ότι επέτρεψε στην Ελλάδα να πάρει τα νησιά μέσω της Συνθήκης της Λωζάνης του 1924, της Συνθήκης Ιταλίας–Τουρκίας του 1932 και της Συνθήκης των Παρισίων του 1947, αναγνωρίζοντας τα νησιά του Αιγαίου ως ελληνικό έδαφος.
Το 2016 ο Ερντογάν είπε ότι η Τουρκία «έδωσε» τα νησιά τα οποία «ήταν δικά μας» και βρίσκονται «μπροστά στη μύτη μας». «Υπάρχουν ακόμα τα μνημεία μας, τα τζαμιά μας εκεί» είπε αναφερόμενος στην κατοχή των νησιών από τους Οθωμανούς.
Δύο μήνες νωρίτερα, στο συνέδριο για το «Νέο Δόγμα Ασφάλειας» της Τουρκίας, ο Ερντογάν διακήρυξε ότι: «Η Συνθήκη της Λωζάνης... δεν είναι ένα ιερό κείμενο. Φυσικά θα την συζητήσουμε και θα αγωνιστούμε για να εξασφαλίσουμε κάτι καλύτερο». Στη συνέχεια, τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν χάρτες και φωτογραφίες των νησιών του Αιγαίου, αποκαλώντας τα έδαφος το οποίο ο «Ερντογάν λέει ότι δώσαμε στη Λωζάνη».
Προκειμένου να γίνει κατανοητός ο απώτερος στόχος του να αφήσει πίσω του μια κληρονομιά που θα ξεπερνά εκείνη όλων των άλλων Τούρκων ηγετών, ο Ερντογάν έχει θέσει ορισμένους στόχους για το έτος 2023, την 100η επέτειο από την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας, και για το έτος 2071, την 1000η επέτειο της Μάχης του Μαντζικέρτ που έγινε το 1071, κατά την οποία οι μουσουλμάνοι Τούρκοι τζιχαντιστές από την Κεντρική Ασία νίκησαν τα χριστιανικά βυζαντινά στρατεύματα στα αρμενικά υψίπεδα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.
Η ιδέα που κρύβεται πίσω από αυτούς τους στόχους είναι η δημιουργία εθνικιστικής συνοχής με σκοπό την προσάρτηση περισσότερων εδαφών από την Τουρκία. Ωστόσο, για να μεταβάλει τα σύνορα της Τουρκίας, ο Ερντογάν πρέπει να τροποποιήσει ή να ακυρώσει τη Συνθήκη της Λωζάνης. Η ειρωνεία είναι ότι, πριν από τη διήμερη επίσημη επίσκεψή του στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο – η οποία διαφημίστηκε ως το ορόσημο μιας νέας εποχής στις ελληνοτουρκικές σχέσεις – ο Ερντογάν δήλωσε στους Έλληνες δημοσιογράφους ότι η Συνθήκη της Λωζάνης πρέπει να επικαιροποιηθεί. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του, που ήταν η πρώτη επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα Τούρκου αρχηγού κράτους μετά από 65 χρόνια, ο Ερντογάν επανέλαβε τη γνωστή επωδό ότι η Συνθήκη της Λωζάνης πρέπει να αναθεωρηθεί.
Τον επόμενο μήνα, ο Ερντογάν έβαλε στο στόχαστρο τον αρχηγό του CHP, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, κατηγορώντας ξανά το κόμμα του ότι κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων υπέγραψε τη Συνθήκη της Λωζάνης με την οποία δόθηκαν τα νησιά. «Θα πληροφορήσουμε το έθνος σχετικά [με αυτό]», είπε ο Ερντογάν. Το νόημα της δήλωσης αυτής είναι ότι ο Ερντογάν αποδέχεται ότι τα νησιά ανήκουν νόμιμα στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα, όμως, αποκαλεί την ελληνική κυριαρχία επί των νησιών «εισβολή» – προφανώς διότι τα νησιά ήταν κάποτε εντός των συνόρων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας – και τώρα τα θέλει πίσω.
Εν τω μεταξύ, το CHP ακολουθεί εξίσου επιθετική ρητορική, με τον Κιλιτσντάρογλου να δηλώνει στο τουρκικό κοινοβούλιο ότι η Ελλάδα έχει «καταλάβει» 18 νησιά. Όταν αναφέρθηκε ότι ο Έλληνας Υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, «ενοχλήθηκε» με αυτή τη δήλωση, ο βουλευτής και αναπληρωτής εξωτερικών υποθέσεων του CHP, Οζτούρκ Γιλμάζ, απάντησε: «Η Ελλάδα δεν πρέπει να δοκιμάζει την υπομονή μας». Ο Γιλμάζ επίσης φέρεται να δήλωσε ότι «η Τουρκία είναι πολλά περισσότερα από την κυβέρνησή της» και ότι οποιοσδήποτε Έλληνας υπουργός προκαλέσει την Τουρκία «θα φάει καμιά βαριοπούλα στο κεφάλι...Αν [ο Καμμένος] κοιτάξει στην ιστορία, θα δει πολλά τέτοια παραδείγματα».
Πράγματι, η ιστορία είναι γεμάτη με παραδείγματα Τούρκων που πραγματοποίησαν δολοφονικές επιθέσεις εναντίον των Ελλήνων της Ανατολίας. Σε μια περίπτωση, η επίθεση γενοκτονίας κατά των Ελλήνων και των Αρμενίων χριστιανών στη Σμύρνη το 1922 τονίστηκε σε μια ομιλία ενώπιον του κοινοβουλίου από τον Ντεβλέτ Μπαχτσελί, τον επικεφαλής του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος (ΜΗΡ):
«Εάν [οι Έλληνες] θέλουν να πέσουν ξανά στη θάλασσα – εάν τραβάει η ψυχή τους να κυνηγηθούν πάλι – είναι ευπρόσδεκτοι. Το τουρκικό έθνος είναι έτοιμο και έχει την πίστη να το ξανακάνει. Κάποιος πρέπει να εξηγήσει στην ελληνική κυβέρνηση τι συνέβη το 1921 και το 1922. Αν δεν υπάρχει κανείς να της το εξηγήσει, ξέρουμε πώς να καρφωθούμε σαν σφαίρα στο Αιγαίο, να πέσουμε βροχή από τον ουρανό σαν ευλογημένη νίκη και να διδάξουμε ξανά στους αγγελιοφόρους των σταυροφόρων την ιστορία».
Τούρκοι προπαγανδιστές επίσης διαστρεβλώνουν γεγονότα με σκοπό να παρουσιάσουν την Ελλάδα ως επιτιθέμενη. Ο Ουμίτ Γιαλίμ, πρώην γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, για παράδειγμα, δήλωσε πρόσφατα ότι «η Ελλάδα έχει μετατρέψει τα κατεχόμενα νησιά σε οπλοστάσια και στρατιωτικά φυλάκια, τα οποία θα χρησιμοποιήσει στο μέλλον για να επέμβει στρατιωτικά εναντίον της Τουρκίας».
Κάθε Τούρκος πολιτικός φαίνεται ότι έχει τα δικά του κίνητρα όσον αφορά την εμμονή του με τα νησιά: παραδοσιακός τουρκικός επεκτατισμός, εκτουρκισμός ελληνικών εδαφών, Νεο-Οθωμανισμός και το έμβλημα των κατακτήσεων του Ισλάμ – ο ιερός πόλεμος (τζιχάντ). Υπάρχουν επίσης στρατηγικοί λόγοι για τους οποίους θέλουν να εισβάλουν στα νησιά, οι οποίοι μπορούν να γίνουν κατανοητοί από τη δήλωση του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης, Τουγρούλ Τουρκές, σχετικά με τον τουρκικό έλεγχο της Κύπρου από το 1974:
«Υπάρχει η παραπληροφόρηση ότι η Τουρκία ενδιαφέρεται για την Κύπρο, επειδή υπάρχει τουρκική κοινότητα εκεί... Ακόμα και αν δεν ζούσαν Τούρκοι στην Κύπρο, για την Τουρκία θα υπήρχε πάλι κυπριακό ζήτημα και είναι αδύνατο για την Τουρκία να παραιτηθεί από αυτό».
Η ίδια στάση και νοοτροπία ισχύει για τα νησιά του Αιγαίου. Μολονότι η Τουρκία γνωρίζει ότι τα νησιά ανήκουν νομικά και ιστορικά στην Ελλάδα, οι τουρκικές αρχές θέλουν να τα καταλάβουν και να τα εκτουρκίσουν, συνεχίζοντας πιθανώς την εκστρατεία εξολόθρευσης των Ελλήνων, όπως έκαναν στην Ανατολία από το 1914 έως το 1923 και μετά. Η καταστροφή κάθε ίχνους ελληνικού πολιτισμού που υπήρχε στη Μικρά Ασία, η οποία ήταν ελληνική γη πριν από την τουρκική εισβολή τον 11οαιώνα, έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Έχουν απομείνει λιγότεροι από 2.000 Έλληνες σήμερα στην Τουρκία.
Δεδομένης της βάρβαρης τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974, οι τωρινές απειλές εναντίον της Ελλάδας – και από τα δύο άκρα του τουρκικού πολιτικού φάσματος – πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη από τη Δύση. Η Ελλάδα είναι η γενέτειρα του δυτικού πολιτισμού. Αποτελεί το σύνορο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οποιαδήποτε επίθεση εναντίον της Ελλάδας θα πρέπει να εκλαμβάνεται ως επίθεση εναντίον της Δύσης. Ήρθε πλέον η ώρα για τη Δύση, η οποία έχει παραμείνει σιωπηλή μπροστά στις τουρκικές θηριωδίες, να ορθώσει το ανάστημά της στην Άγκυρα.

Πηγή: https://www.gatestoneinstitute.org/11954/turkey-threats-greek-islands

36 σχόλια:

  1. Να έχουμε υπ΄όψει το αρχαίο ρητό "ου συ με λοιδωρείς αλλ΄ ο τόπος"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η λύση με την Τουρκία είναι δυστυχώς μόνο ο πόλεμος. Όσο τον αποφεύγουμε και τον καθυστερούμε αυτοί δυναμώνουν και μεις αποδυναμωνομαστε. Η λύση θα είναι να γίνει κλιμακωτά επιστράτευση για επάνδρωση των μονάδων και στην πρώτη αφορμή επιθετική ενέργεια με στρατηγικά πλήγματα και εισβολή σε Ανατολική Θράκη και απόβαση στο Τσεσμε για δημιουργία προγεφυρωματος για να απειλήσουν με κατάληψη τη Σμύρνη. Θέλει όμως τόλμη και αποφασιστικότητα αλλά και να γίνει σαφές από την πολιτική ηγεσία η αναγκαιότητα της ενέργειας με δημιουργία πολεμικού κλίματος στον Ελληνικό λαό. Δυστυχώς μόνο με στυγνό μακιαβελισμο θα σωθεί η χώρα...αλλά τι λέω κυρ Φώτης Κουβέλης ΑΝΥΕΘΑ...αλλοίμονο ποιοι θα μας στείλουν στον πόλεμο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φοβάμαι ότι προτρέχετε, δεν έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε απόβαση στην τουρκική ενδοχώρα μέσω του Τσεσμέ διότι η τουρκική ενδοχώρα δεν είναι νησί για να καταληφθεί αλλά ένας συμπαγής όγκος 750000 τχλμ. με εχθρικό πληθυσμό εδώ και εκατό χρόνια ,επίσης η Ελλάδα έχει ένα τεράστιο μέτωπο με την Τουρκία και δεν μπορεί να διασπείρει δυνάμεις για τέτοιου είδους ενέργειες που απαιτούν εκτός από πολυάριθμο στρατό και ικανό αποβατικό στόλο.Στην Α.Θράκη το λέω με κάποια επιφύλαξη ίσως θα μπορούσε να συμβεί (δεν είμαι στρατιωτικός για να γνωρίζω) αλλά μόνο με το στοιχείο του αιφνιδιασμού κάτι που σημαίνει αλλαγή νοοτροπίας όλων όπως την περίοδο 1912-1922.Επειδή όμως οι καιροί άλλαξαν και η Ελλάδα σε αντίθεση με την Τουρκία έχει να πολεμήσει πραγματικά από το 1949 (τέλος του εμφυλίου) αυτό δεν μπορεί να συμβεί. Εχω ξαναπεί ότι η Ελλάδα πρέπει να γίνει σαν το Ισραήλ αν θέλει να επιβιώσει,κι όχι με στρατιωτική θητεία 9 (?) μήνες που για πολλούς ένα μέρος από αυτούς είναι στο Πεντάγωνο....Αυτό όμως θέλει χρόνο, και χρόνος υπήρχε, αλλά τώρα πλέον δεν υπάρχει !!!

      Διαγραφή
    2. Ολα καλα κ.Βσγγελη ...σλλα αυτο το ..."ταχω ξαναπει"...θεε μου...γιατι το λες ?? Πολυ μεσσιανικο..πολυ ενοχλητικο...του Πατριαρχειου...ειστε ??

      Διαγραφή
    3. Συγγνώμη ,που διαφωνείτε ? δεν κατάλαβα ! επίσης να συμπληρώσω στο σχόλιο που έκανα ότι για να κάνεις απόβαση σε ένα μέρος θα πρέπει με το φτωχό μου το μυαλό να ελέγξεις ουρανό και θάλασσα ,που σημαίνει καταστροφή των Τουρκικών αεροπορικών βάσεων μέχρι βαθιά μέσα στην Τουρκική ενδοχώρα κάτι που κατά τη γνώμη μου είναι αδύνατο διότι θα υπάρχει πρόβλημα ανεφοδιασμού στον αέρα, επίσης έλεγχος στη θάλασσα σημαίνει δεν αφήνω τον Τουρκικό στόλο να βγεί από τα στενά κι ότι βγαίνει το βυθίζω, να θυμίσω βέβαια ότι ο Ναύσταθμος της Σαλαμίνας βρίσκεται πολλά μίλια μακρυά και μέχρι να φτάσουν τα πλοία ο Τούρκικός στόλος θα έχει βγεί εκτός αν αυτό συμβεί πάνω σε δική μας άσκηση με το στόλο όλο στο Αιγαίο και τα αεροπλάνα να έχουν κάνει την βρώμικη δουλειά.Πολλά δύσκολα όμως βλέπω ότι μπαίνουν κι αν αυτά δεν πετύχουν θα μιλάμε για καταστροφή εφάμιλλη της Μικρασιατικής.....Αντί λοιπόν να απαντάτε ειρωνεύοντας με προτιμώ να διαβάσω που διαφωνείτε.Και δεν είμαι του Πατριαρχείου αλλά της κοινής λογικής που ελπίζω κι εσείς να διαθέτετε !!!

      Διαγραφή
    4. Κύριε Λουκαντζικο αφού δεν ξέρετε και δεν είστε και στρατιωτικός οπως λέτε τότε πως θεωρείτε ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα απόβασης στην περιοχή του Τσεσμε και στο ακρωτήριο Καραμπουρουν για την ακρίβεια. Το συγκεκριμένο ακρωτήριο είναι το μόνο στο οποίο θα μπορούσαμε να κάνουμε απόβαση και να το καταλάβουμε δεν είπα να προχωρήσουμε στην μικρασιατική ενδοχώρα, ξέρω καλά τις δυνατότητες μας. Επίσης δεν είπα ότι το θεωρώ εύκολο να γίνει ούτε ότι και υπάρχει περίπτωση να το διατάξει η παρούσα πολιτική ηγεσία. Παρόλα αυτά μόνο με στρατηγικό αιφνιδιασμό θα καταβάλουμε την Τουρκία αν της καταφέρουμε αρχικά πλήγματα και την θέσουμε σε κατάσταση άμυνας. Το να προσπαθήσουμε να τη σταματήσουμε με γραμμική άμυνα χωρίς επιθετική πρωτοβουλία δεν ξέρω πόσο αποτελεσματικ8 θα είναι. Ιδιαίτερα στο χώρο του Αιγαίου αν παραμείνουμε παθητικοί περιμένοντας το πρώτο πλήγμα και σε πια βραχονησίδα η μικρό νησί θα χτυπήσουν οι Τούρκοι παίζοντας τη γάτα με το ποντίκι το χάσαμε το παιχνίδι καθώς έτσι κάνουμε διασπορά των δυνάμεων όχι με ισχυρό επιθετικο πλήγμα με συγκέντρωση δυναμεων στο κατάλληλο σημείο. Το αμυντικό μας δόγμα είναι αυτό που θα αποβεί μοιραίο για εμάς δυστυχώς. Και πίστεψε με αυτά δεν τα λέω καθόλου εκ του ασφαλούς...

      Διαγραφή
  3. Πολύ ωραίο το άρθρο & λίαν κατατοπιστικό... Ο Τουρκικός επεκτατισμός στο μεγαλείο του... Καλό θα είναι να τους θυμίζουμε ότι τα εδάφη που πατούν είναι Ελληνικά. Κάθε αρχαιολογική ανασκαφή που έρχεται στο φώς το δείχνει περίτρανα... Η Ιστορία μιλάει απο μόνη της & δεν μπορεί κανένας τούρκος να την αμφισβητήσει ... Η Ευρώπη πρέπει να κοιτάξει να υπερασπισθει τα Σύνορά της Τ να το καταστήσει σαφές στους τούρκους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την Ευρώπη δεν την απασχολούν αυτές οι λεπτομέρειες ,την απασχολούν οι εμπορικές συναλλαγές με την Τουρκία ,δεν υπάρχει κι ούτε και θα υπάρξει η Ευρώπη αυτών που την οραματίστηκαν ως ενιαία, οι αρχαιολογικές ανασκαφές ενδιαφέρουν τους αρχαιολόγους κι εμάς που ομφαλοσκοπούμε ,την γείτονα την ενδιαφέρει ο ζωτικός χώρος που εμείς (10000000) καταλαμβάνουμε έναντι αυτών (80000000),όταν αυτό γίνει απόλυτο κατανοητό από την πολιτική ηγεσία κυρίως τότε υπάρχει ελπίδα διαφορετικά....

      Διαγραφή
  4. Ένα εξαιρετικό άρθρο γραμμένο από τουρκαλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμφωνω απόλυτα μέ τον 11.43, καί προσθέτω ότι η πολιτική μας ηγεσία διαχρονικά μετά τό 74 ακολουθούσε τίς προτροπές καί τά σχέδια τών αμερικάνων, ελάχιστα διαφοροποιούμενη μέ τήν αντίδραση Α.Παπανδρέου γιά τό "χόρα" καί τό "σισμίκ",καί έκτοτε νιρβάνα καί ασχετοσύνη σέ επίπεδο προδοσίας.Η ψευτοαριστερά τού σήμερα που κακώς κατέχει κυβερνητική θέση σέ μιά χώρα που έχει υποστεί συμοριτοπόλεμο εξ αιτίας της,δέν είναι σέ θέση νά προασπίσει τό παραμικρό εκατοστό ελληνικού εδάφους,μέ ιδέες παγκοσμιοποίησης, καί μή ύπαρξης θαλασσίων συνόρων!Τό ελληνικό πολιτικό κατεστημένο, όπως αυτό ξαναγενήθηκε και μεγάλωσε σάν λερναία ύδρα μετά τό 74, φέρνει απόλυτα τήν ευθύνη γιά ότι χάσει αυτή η χώρα σάν έδαφος, σάν παιδεία, σάν κοινωνία, σάν έθνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν μιλάς για συμμοριτοπόλεμο, είσαι για τα σίδερα. Ξεχνάς ότι και η μικρασιατική καταστροφή είναι αποτέλεσμα της παράταξης που εσύ και σήμερα υπηρετείς. Όχι άλλο σχολειό σε παρωπιδοφόρο.

      Διαγραφή
  6. Παρά τον τίτλο του, το μόνο που δεν μας λέει το άρθρο είναι το ΓΙΑΤΙ.
    Γιατί η Τουρκία θέλει να εισβάλει στα Ελληνικά νησιά;
    Μήπως γιατί θέλει να τα αξιοποιήσει τουριστικά;
    Μήπως επειδή όταν "φωνάζει κάποιος από την τουρκική ακτή ακούνε στα νησιά;"
    Μήπως γιατί ο Ερντογάν μισεί τους Έλληνες;
    Μήπως γιατί έτσι του την έδωσε και θέλει να "εκσυγχρονίσει" την Συνθήκη της Λωζάνης;

    Αγαπητοί, τίποτα από όλα αυτά.
    Θα σας πω εγώ τι είναι, και γιατί δεν θα γλυτώσουμε τον πόλεμο.
    Η Τουρκία εισάγει το 70% της ενέργειάς της.
    Ο Ερντογάν ξέρει ότι και να νικήσει τους Κούρδους δεν πρόκειται να βάλει χέρι στα πετρέλαια του Κιρκούκ, γιατί αυτά τα έχουν κλείσει οι Αμερικάνοι.
    Τώρα δε που έχει μαθευτεί ότι τα κοιτάσματα του Αιγαίου και της Κρήτης είναι υπερπολλαπλάσια της Κύπρου, καταλαβαίνετε γιατί θέλει το μισό Αιγαίο.
    Νομίζετε ότι ο Ερντογάν είναι "γκαγκά" όπως και οι δικοί μας, και δεν καταλαβαίνει ότι το Κουρδικό Κράτος έχει δρομολογηθεί;
    Απλά με την εισβολή στο Αφρίν, εκπαιδεύει τον στρατό του (και εκβιάζει παράλληλα και τους Αμερικανούς).
    Είναι αλλιώς να έχει εμπειροπόλεμο στρατό, όταν τα βάλει με τους άκαπνους Έλληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. To βαθυτατο και παγκοσμιο προβλημα ειναι το εξης:Η Ελλαδα ειναι το αναβατωριο οπου επικαθησε ο περσικος σκοταδισμος-φεουδαρχισμος.
    Στην τρεχουσα φαση της ιστοριας η περσικη φεουδαρχια με τη μορφη της νεας ταξης πραγματων,εμπλουτισμενη σποραδικα μονο,ως αλλοθι,απο το "πνευμα της αρχαιοελληικης αμφισβητησης",αφου περασε απο διαφορες φασεις (προχριστιανικη δουλοκρατια των πεφωτισμενων ιερεων και πατρικιων-Μεσαιωνικος φεουδαρχισμος των ηγεμονισκων-ταξικη "Αναγεννηση" στις ανακτορικες αυλες-Μεταχριστιανικη αποικιοκρατια με σκλαβοπαζαρα-
    -μεταδουλοκρατικη ποπολαρισμος των ολιγων και ολες με κυριο χαρακτηριστικο την αφθονια προς σφαγη ανθρωπινου κρεατος ) στηριζεται τωρα στο ανευ ορων κυνηγι του χρηματος που ειναι η υπερτατη ιδεολογια της και χρησιμοποιει ως εργαλεια της την "αναντιρρητη αυθεντια" των επιστημων...
    Πιστευετε δηλ.οτι αυτοι οι "Επιστημονικοι Απατεωνες" στους οποιους εχουν εξελιχθει οι Δυτικοι,ναναι ακομη τεκνα,πνευματικα εστω,των Αρχαιων Ελληνων;
    Αν ναι,τοτε οντως,καθε επιθεση κατα της Ελλαδας πρεπει να θεωρειται και επιθεση κατα της Δυσης.
    Η Αληθεια ομως ειναι,οτι προκειται -αν γινει- για επιθεση Μονο κατα της Ελλαδας,ως της μονης κληρονομου,εστω και ευνουχισμενης,του Αρχαιου Ελληνικου πολιτισμου...
    Αποδειξη αυτου του γεγονοτος θα ειναι η τεραστια υποστηριξη που εμπρακτως δινει,ακομη,η Δυση στην Τουρκιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιαυτο και πρεπει ταχεως να εκσυγχρονισθωμεν ινα απωλεσωμεν και τα τελευταια καταλοιπα ενος στοιχειωδως ανθρωποκεντρικου πολιτισμου και ινα εξελιχθωμεν σε κακεκτυπους,εστω,πιθηκους των απατεωνων δυτικων...

      Διαγραφή
  8. Μόλις χαμπαριάσουνε οι Τούρκοι ότι ανέλαβε ως Αναπληρωτής Υπ. Άμυνας ο ασίκης Κουβέλης θα λουφάξουν στα λαγούμια τους – σωθήκαμε δηλαδή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καθυστερουμε τον πολεμο μεχρι να μας χαρισουν οι ΕΛ το απολυτο διαγαλαξιακο οπλο : τον εκτοξευτηρα αυστηρων προειδοποιησεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ποσο ετοιμοι ειμαστε ν αντιμετωπισουμε την Τουρκια?Υπαρχει σχεδιο,καποιο σχεδιο,σε περιπτωση εχθροπραξιων τι μελλει γενεσθαι?Εκτος αν ζησουμε και παλι την αθλια πραγματικοτητα του 1974 με την εισβολη στην Κυπρο το γελοιο της επιστρατευσης,οπου χιλιαδες ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΤΡΕΞΑΝ στους χωρους συγκεντρωσης κι εμεναν χωρις οπλισμο.........Υπηρετουσα τοτε και τα εζησα εκ των εσω!!Κι αυτο με τρομαζει,και ΟΧΙ Ν ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΩ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ,!!!ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πωωωως!αμε! θα τους στελνουμε στο κεφαλι γηπεδακια μπαντμινγκτον αυτην την φορα...

      Διαγραφή
  11. Κύριε Παρθένιε, η γενική επιστράτευση το '74, δεν έγινε για να κάνει η Ελλάδα πόλεμο με την Τουρκία, αλλά ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και μόνο, για να μην κινηθούν οι πιστές στον Ιωαννίδη Μονάδες εναντίων της ηγεσίας των ΕΔ, η οπία ήδη είχε απορρίψειτον πόλεμο(στις 06.00 της 21/6/74), καθώς όλοι εσείς οι μη μυημένοι, δεν ελεγχόσασταν από τις Διοικήσεις των Ιωαννιδικών. Γι' αυτό άλλωστε και ο Ιωαννίδης, όταν του είπαν οι τότε αρχηγοί να κάνει πέρα και να μην αντιδράσει στην απόφασή τους περί επαναφοράς των πολιτικών, έδωσε το οκ.
    όσο για όλα αυτά που έγραψαν οι παραπάνω για αποβάσεις και αποκλεισμούς του Αιγαίου κλπ, μπορεί εύκολα να κατανοηθεί το άτοπο των σκέψεών τους καθώς δηλώνουν απλοί πολίτες που ανησυχούν για την πορεία των πραγμάτων με τη γείτονα.
    Τον δρόμο μας τον δείχνει το Ισραήλ. Και δεν υπάρχει καμμία διαφορά, παρά μόνο ως προς την ποιότητα. Γιατί, υφίσταται ποιοτική διαφορά μεταξύ των εχθρών που έχουν να αντιμετωπίσεουν οι ισραηλινές ΕΔ, και εκείνων που έχουν να αντιμετωπίσουν οι ελληνικές ΕΔ. Δηλαδή τί κάνουν αυτοί που δεν κάνουμε εμείς?
    1. Όλοι στο Ισραήλ έχουν πειστεί ότι δεν έχουν πού να κρυφτούν αν χαθεί έδαφος, και ότι καμμία υλική απολαβή δεν είναι ικανή να υποκαταστήσει την χαμένη πατρίδα (με 5000% πληθωρισμό μπορώ να επιβιώσω, χωρίς πατρίδα όχι). Ετσι από τον πρώτο διανοούμενο ώς τον τελευταίο εργάτη, κανείς μα κανείς δεν αμφισβητεί την προταιρεότητα των δύο ανωτέρω εχθρών και άρα όσο κι ακριβή να είναι η εθνική άμυνα, είναι πολύτιμη σαν το οξυγόνο για τη επιβίωση του ανθρώπου.
    2. Υπηρετούν όλοι, άντρες και γυναίκες, 2,5 και 2 χρόνια αντιστοίχως, ωστε να έχουν την σωστή επάνδρωση με τον ελάχιστο αριθμό υπαξιωματικών και αξιωματικών. Η δε θητεία τους, είναι πρόκριμα για επαγγελματική αποκατασταση
    . Στην Ελλάδα κάνουμε το ακριβώς αντίθετο. (Πολλά θα μπορούσαν να γραφούν, αλλά θα ξεφεύγαμε).
    3 Σε πρώτη φάση, εδωσε απόλυτη έμφαση στα όπλα εκείνα που θα δημιουργούσαν αφόρητη αιμοραγία στον εχθρό, δηλαδή πολεμική αεροπορία, άρματα και μυστκλες υπηρεσίες για άριστη γνώση των προθέσεων και σχεδίων του αντιπάλου. Όταν έφτασε αυτά σε ένα επίπεδο που εξασφάλιζαν στο ισραήλ την επιβίωσή του, ανέπτυξε και τα υπόλοιπα στον βαθμό που έπρεπε να φτάσουν.
    4. Έδωσε απόλυτη προταιρεότητα στην πολεμική βιομηχανία ώστε να εφεύρει και να κατασκευάζει τα δικά του όπλα, και να συντηρεί εύκολα τα εισαγώμενα και ανέπτυξε τον πρωτογενή τομέα, ωστε η χώρα να είναι αυτάρκης σε στον κρίσιμο χρόνο των επιχειρήσεων ή της έντασης.
    5. Χωρίς να υπολογίσει τίποτε, κατασκεύασε/προμηθεύτηκε (κανείς δεν ξέρει με σιγουριά) την ατομική βόμβα, το έσχατο όπλο που θα χρησιμοποιηθεί όταν όλα πάνε στραβά στις διεξαγώμενες στρατιωτικές επιχειρήσεις. Την έχεις? Εχεις και τους κατάλληλους κανόνες εμπλοκής για τις συνθήκες υπο τις οποίες ανεξαρτήτως κόστους θα εξαποληθεί? Τότε έχεις το όπλο που σου επιτρέπει να κάθεσαι στο τραπέζι να κουβεντιάζεις με τον γείτονα σαν καλά φιλαράκια.
    Αφού λοιπόν όσα ελάχιστότατα έβαλα παραπάνω δεν τα κάνουμε, έχει απόλυτη εφαρμογή το θουκυδίδειο απόφευγμα «Ο ισχυρός προχωρά όσο του επιτρέπει η δύναμη του και ο αδύναμος υποχωρεί όσο του επιβάλλει η αδυναμία του»
    Θέλουμε να κάνουμε κάτι με την Τουρκία?
    1. Πρέπει να το σχεδιάσουμε και να το υλοποιήσουμε σε ένα βάθος χρόνου 8 μ 10 ετη.
    2.Κατάλληλη προετοιμασία της κοινής γνώμης με αναβίωση των αρχών εκείνων, με τις οποίες οι πρόγονοί μας σαν γροθιά αντιμετώπισαν προκλήσεις αφανισμού τους.
    3. Υλοποίηση εξοπλιστικών προγραμάτων στη βάση του τί είδους αποτέλεσμα θέλουμε στον σχεδιαζόμενο πόλεμο. Οι επαϊοντες γνωρίζουν πού είμαστε καλλίτεροι και πού πρ΄πει να δώσουμε έμφαση.
    Έγραψα τα ανωτέρω, χωρίς να παραγνωρίζω το γεγονός ότι ίσως να αποτελούν υπερβολές ή να είναι ανέφικτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τρια ετη οι ανδρες και δυο οι γυναικρσ με αμεση καταταξη στα δεκαοκτω ετη χωρις δικαιωμα αναβολης στρατευσεως.Απαντες εκπαιδευονται σε χειρισμο απο οδηγος τεθαρωκισμενου , μεχρι οδηγηση πολεμικου αεροσκαφους (θυμηθειτε περιπτωση ΜΠΙΚΑΚΗ στην ΕΛΔΥΚ) <Στα σχολεια , εξω απο τις ταξεις υφιστανται οπλομαστοι με ατομικο οπλο εκαστου και με ατομικη μασκα αεριων για χημικο πολεμο και ατομικο σακιδιο με τα απαραιτητα εφοδια. Επισης απαντες κατοικοι εξωτερικου υποχρεουνται να λαμβανουν καταλληλη εκπαιδευση ΥΠΟΧΡΩΤΙΚΗ σε καθορισμενο τοπο και χρονο.Το λοιπον γιατι τους φθονουμε¨"?
      Εδω αυτο που γινεται δεν εχει ξαναγινει σε κανενα κρατος του κοσμου.Οσοι εχετε κυνηγετικα οπλα προνοειστε αναλογα.Το μεγαλυτερο προβλημα θα ειναι εντος και οχι εκτος.Εννοειτε. Οσο για το χρονο, ΔΕΝ υπαρχει περιθωριο ουτε για οκτω μηνες , οχι για δεκα χρονια για να προετοιμαστουμε. Δεν υπαρχει ουτε καν εθνοφυλακη, εκτος ελαχιστων περιπτωσεων. Κλεισανε ολα τα στρατοπεδα , λες και ειχανε λεπρα.Για να γινει κατι θα πρεπει να περασουνε τριαντα χρονια και αυτοι που θα ειναι προορισμενοι ταγμενοι να ξεκινησουνε απο ηλικια ΕΞΙ ετων, Καθοτι οι γειτονες ξεκινανε απο δωδεκα ετων στο στρατιωτικο γυμνασιο, μετα σταρτιωτικο λυκειο και απο την αποφοιτηση στηνσχολη ευελπιδων οπου αποφοιτουν μετα δεκα ετη, δηλ 32 ετων. Υποχρεωτικη υπηρεσια πρωτης γραμμης τεσσαρα ετη και αφου δοκιμαστουν για μια πενταετια τουλαχιστον στο Κουρισταν στην εμπολεμη ζωνη δηλ σε ηλικια ( απο 12 ) στα 41 ετων , τοτε εχουν δικαιωμα γνωμης και συμμετοχη για αγορα κατασκευη οπλικων συστηματων, δηλ τοτε που στηνΕλλαδα ψαχνουν αναρρωτικες για τριετια και βαλε για να βγουν στην συνταξη..
      Καταλαβατε τωρα διατι η λεξη μιζα στον τουρκικο στρατο ειναι αγνωστη, και θα ειναι ες αει, διοτι αυτος που περασε δεκαεξι χρονια στα θρανια και εννεα στον πολεμο , δεν μπορει πλεον να διανοηθει οτι θα αγορασει αρματα χωρις οβιδες και υποβρυχια χωρις τορπιλλες και πρατει αυτα που βλεπουμε τωρα.Και ακομη δεν ειδαμε τιποτε.Η λεξη μιζα ειναι αγνωστη .Εδω ειναι πλεον τροπος ζωης , ΠΑΝΤΟΥ.Καταλαβατε οτι αυτος που ειναι ο αρχηγος στην γειτονα ειναι ΕΝΑΣ και οταν χρειαστει , σε περιπτωση αναγγελιας αποστρατευσεως του , αφου χαιρετισει πρωτα στρατιωτικα τον εκδωσαντα την αποφαση πολιτικο , στην συνεχεια τον κρεμαει σε τσιγκελι και εΕΞΑΦΑΝΙΖΕΙ 3000 ανθωπους σε μια μερα, διχως να βρεθουν ποτε.
      Οι Τουρκοι επολεμησαν και με Αγγλους Γαλλους Κλαλιπολη Κιλικια, Ρωσους, και Γερμανους (καυκασο ).
      Εμεις δεν τολμησαμε να ισοπεδωσουμε τις δυο Αγγλικες βασεις το 1974, αλλα αφησαμε να σφαγιασθουν και ατιμαστουν Ελληνες στρατιωτες και Ελληνιδες.Δικαιολογια δεν υπαρχει. Σαραντα χρονια απο το 1974 δεν λεμε την αληθεια και δεν μας παιρνει κανεις πλεον στα σοβαρα.
      Ο Θεος να βαλει το χερι του.

      Διαγραφή
  12. *αναντιρρητη αυθεντια* των επιστημων... Τις οποιες αυτοι κατασκευασαν επιστρατευοντας καποιους απατεωνες, οπως Φροιντ, Κεινς, Ανταμς και αλλους μπουρδολογους. Η Δυση διαχρονικως βοηθαει την Τουρκια αφου ειναι το μακρυ της χερι στη Μ. Ανατολη. Τωρα ομως της ζηταει να παιξη ενα δυσκολο ρολλο. Να κοπει στα δυο. Το ανατολικο (Κουρδισταν) για να φραξει το δρομο του μεταξιου της Κινας και το δυτικο (Αιγαιοπελαγιτικο) για να φραξει το δρομο της Ρωσσιας στα ζεστα νερα. Οι συνθηκες δεν θα μπορουσαν να ειναι ευνοικοτερες για να μεγαλουργησει και παλι η Ελλαδα. Χρειαζομαστε ομως ενα Πεισιστρατο γι* αυτο κι* οχι μπαρμπα Κουβελη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. H Turkala den mas legei kati pou den xeroume. Enas polemos me tin Turkia einai anapofextos. To thema einai pote h Turkia tha eithethei stin Ellada. H Turkia kanei polemo mono otan ypostirizetai apo mia megali dynami. Afto ekana stin Kypro to 74 ypostirizomenei apo tin Ameriki kai tin Agglia. Afto kanei tora me tous Kurdous ypostirizomenei apo tous Rossous kai me to prasino fos tis Amerikis. H Turkia tha epitethei stin Ellada mono an ypostirizetai apo kapia megali dynami. Epi tou parontos, h Ameriki den exei symferon na vallei tin Turkia se polemo me tin Ellada. To idio tha kanei kai i Agglia. H monh hora pou mporei na dosei to prasino stin Turkia na epitethei stin Ellada einai i Russia. Alla den pistevo oti oi Rossoi tha to kanoun afto ex aitias tis Amerikis. H Turkia mporei na epitethei stin Ellada apo moni tis ama vrethei se sovarei esoteriki krisi i apo esfalmenous strategikous ypoloyismous. Ama epitethei apo moni tis stin Ellada, afto tha simanei tin htta tis kai tin katastrofi tis.H Turkia ehei sikosei poly ton amane me tin Ameriki, kai osoi to ekanan afto to exoun plirosei akriva. H Ellada prepei na ferthei exypna, kai oi Amerikanoi tha kanoun tin douleia stin Turkia.
    The Greek Lion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. DIM
    Συμφωνω με τον Chris,οτι χρειαζεται προσχεδιασμος ετων για να χτυπησουμε τον Τουρκικο επεκτατισμο στην καρδια του. Αλλα ποια κινηση θα κανουμε εδω χωρις να προδοθη απο τους μασσονους πολικτικους μας στους 'νεοταξιτες'?Αρα χρειαζεται μια καθαρη Εθνικη κυβερνητικη συνασπιση Ελληνων που θα παρη τα πραγματα στα χερια της!Να ξεκαθαριση τους προδοτες! Να ξαναεκκινηση τους τομεις της οικονομιας μας "και ειναι πολοι πιστεψε με" για να εχουμε την δυνατοτητα να εχοπλισουμε την Πατριδα μας σωστα! και με σωστες πλατες ,γιατι αλιως δεν γινεται!και τοτε ας ερθει ο μεμμετης να κουνηθη!Οσον αφορα την πολεμικη μας βιομηχανια εχει ενα αρθρο το 'προνους' για τις δυνατοτητες της και ειναι πολλες! αυτα τα λιγα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εδώ και πολλά χρόνια οι Ελληνικές κυβερνήσεις, (Όχι μονο με την Τουρκια) είχαν εξωτερική πολιτική ξεφτίλα !!! Δεν ήταν ικανοί, κάτι που συνεχίζει και σήμερα , να προβλέψουν ότι με το να μην έχουν εξωτερική πολιτική αργά ή γρήγορα θα γυρνούσε μπούμερανγκ και θα ζητούσαν να διαμελισουν την χώρα μας !!! Τα Τουρκικά παράλια μέχρι τον Ηρωικό Πόντο είναι Ελληνικά!!! Ας το σκεφτούν οι Τούρκοι Μήπως και ανοίξει η όρεξη μας και ζητήσουμε και εμείς τα δικά μας έδαφος!!!! Ας προσέξουν λοιπόν!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Η επεκτατικη πολιτική ειναι και το πεδίο κατηγορίας του Ερντογαν προς τον κεμαλισμό ! Κατηγορεί τον Κεμαλ οτι έκανε την Τουρκία ενα δυτικό πασιφιστικο κράτος που αποτέλεσε ενα καλο στρατιώτη της Δύσης και παρεχώρησε τουρκικά εδάφη ενώ αυτός χρησιμοποιεί την Τουρκία ως όχημα της διαδόσεως του ισλαμισμού παράλληλα με την εθνικη ολοκλήρωση.Το τελευταίο στάδιο της σωτηρίας του Ερντογαν και της αλλαγής της τουρκικής δημοκρατίας ειναι η σπίλωση του Κεμαλ και η αντικατάσταση της πατερναλιστικής του φιγούρας με νεα ισλαμική ισως τη δικη του.Αυτο το στάδιο εχει και επέκταση σε πρώην οθωμανικά εδάφη.
    Στη Μεσόγειο τα πράγματα ειναι διαφορετικά.Εκει θα τα παίξουν ολα για ολα μπας και πάρουν μερίδιο απο το αέριο,Εκει πρέπει να διαβάσουμε θεωρια παιγνίων καθώς δεν ειμαι σίγουρος οτι δεν γνωρίζουν οτι ακομα υπολείπονται σε ναυτική ισχύ.Αλλο στρατηγικό πλεονέκτημα εχουν την αποβατικά τους ισχύ και τα πολλα απομακρυσμένα νησάκια στα Δωδεκανήσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εαν θελουμε να εχουμε πιθανοτητες επιβιωσης πραγματικα η Ελλαδα πρεπει να γινει σαν το Ισραηλ , πραγμα που σημαινει να υπηρετουν και οι γυναικες στρατιωτικη θητεια και το πιο σημαντικο ειναι η στρατιωτικη θητεια να αφορα αποκλειστικα εξειδηκευμενη εκπαιδευση και πολλες βολες με μακρικανα και πιστολια.
    Πλεον οι απαιτησεις μιας συγχρονης μαχης απαιτουν εξειδικευση στα οπλα και χρηση τους με τετοια οικειοτητα σαν να αποτελουν μερος του σωματος μας κι οποιος μου πει οτι οι πολεμοι σημερα γινονται με κουμπια θα του πω οτι ειναι ασχετος.
    Επισεις ο νομος περι οπλων ειναι απεραιτητο να αλλαξει στην Ελλαδα και να εναρμονιστει με τις υπολοιπες Ευρωπαικες χωρες.
    Δεν μπορω να κατανοησω το λογω της απαγορευσης των ραβδωτων οπλων και διοπτρων στην Ελλαδα οπως και δεν μπορω να κατανοησω το ποσο ευκολα καποιος αποκτα ενα λειοκανο χωρις καμια εκπαιδευση και γνωματευση ψυχιατρου και οχι παθολογου που ισχυει τωρα.
    Καποτε Ιαπωνες στρατιωτικοι κατα τον Β παγκοσμιο πολεμο ρωτησαν ενα στρατηγο τους γιατι ειναι αδυνατη μια εισβολη στην Αμερικη εκεινος τους απαντησε διοτι πισω απο καθε λεπιδα του γκαζον των σπιτιων της Αμερικης κρυβεται και ενα οπλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Η λέξη κλειδί είναι "Ισραήλ".... Αs τo κάνουμε σωστά copy....!!Και πρωτα από όλα ας αρχίσουμε απο την Μυστική του υπηρεσία......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κ.Τσερτο τα ειπες ολα..
      Αυτο ειχε ο Πουτιν μονο..στην αρχη..αυτο πρωτο καιτο Ισραηλ...Πρωτο..οχι δευτερο.Ακομη κι εσωτερικα.....Αλλιως σε εφαγαν λαχανο οι αλλοι ..εχοντες αυτο πρωτο...

      Διαγραφή
    2. Ουτε ρουβικωνες ..ουτε 17 Νοεμβρη..ουτε ..αντιεξουσιαστες κατσαπλιαδες...ουτε Εξαρχεια...ουτε αλλα που δεν λεγονται..υπογεια..τουνελ..αθροες εξαγωγες μιζων..ατιμωρησια...κλπ...Ο Πουτιν συτο κανει...κατι σορατο υπαρχει ..ενας σχετικος φοβος..απο που θα την φας αν..τρελαθεις..ακομη και η πρεσβειες..θα προσεχαν πολυ...μην χασουν προσωπικο.
      .

      Διαγραφή
  19. Κυριοι να παψετε να ειστε απαισιοδοξοι για το μελλον ! Με αρχηγο τον Κουβελη θα φτασουμε στην Κοκκινη μηλια αυτην την φορα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα δημιουργηθεί ένοπλη σύγκρουση τουλάχιστον 48 ωρών με πολλά θύματα και στις δύο πλευρές ....έπειτα θα επέμβουν οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι για την αποκλιμάκωση της κρίσης και θα μας σύρουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την Τουρκία με αλλαγή του έως Τώρα καθεστώτος στο Αιγαίο...το ότι θα χάσουμε 2-3 νησιά είναι δεδομένο μιας και η ανατρεπτική δύναμη των μονάδων στα νησιά έναντι της αποβατικής ικανότητας των Τούρκων εινσι αστεία. ..μιλάμε για Ελληνικά φυλάκια 15-20φαντάρων κτλ...το Αιγαίο θα μοιραστεί στην μέση είναι δεδομένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. μόνο με πολεμο μπορουμε να λύσουμε τα προβληματα μας με τους τουρκους!Δυστυχώς!Οσο το καθυστερούμε είναι μείον μας καθως στα επομενα χρονια θα εχουν ξεφύγει κατα πολυ εξοπλιστικά.Τωρα που ακομα ειναι κάπως βατά για εμας,ας μου επιτραπεί ο όρος,πρεπει να δράσουμε,ειδάλλως μετα θα κλαίμε κ θα λεμε οταν μπορουσαμε δεν καναμε τιποτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.