29/3/18

Είναι αυτή η πιο εξοργιστική συνδικαλιστική ανακοίνωση;

Είναι πέρα για πέρα αληθινή
Πολύ συχνά θυμώνω με τη γάγγραινα των φοροδίαιτων εργατοπατέρων. Το είδος αυτό των συνδικαλιστών που με περισσή χυδαιότητα διεκδικεί χωρίς να προσφέρει και απαιτεί χωρίς να ικανοποιεί. Αυτή τη φορά όμως το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να υποκλιθώ. Γιατί δεν έχω ποτέ διαβάσει τίποτα που να περιέχει περισσότερο θράσος. Τόσο πολύ θράσος, που για μια στιγμή σκέφτηκα πως ακόμα και για φοροδίαιτους εργατοπατέρες παραπάει και ίσως η ανακοίνωση αυτή να είναι ένα αστείο.
Δεν είναι.
Είναι πέρα για πέρα αληθινή. Γράφτηκε από συνδικαλιστές που η κάθε τους απεργία είναι ένα βασανιστήριο για τους φτωχότερους των Ελλήνων, γι’ αυτούς που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να έχουν δικό τους μεταφορικό μέσο. Γράφτηκε με αφορμή μια διαφήμιση του Praktiker η οποία προτείνει το ποδήλατο ως ένα μέσο που σε απαλλάσσει από το άγχος της απεργίας στα ΜΜΜ.
Για τη συνέχεια AthensVoice

1 σχόλιο:

  1. Οταν δεν υπαρχει επικοινωνια και προθεση επιλυσης θεματων εργασιακης ,οικονομικης και αλλων θεματων αναμεσα στην κυβερνηση και των θιγμενων εργαζομενων, χαμενος ειναι σιγουρα το κρατος και ο καθε εργαζομενος που θελει να παει στην δουλεια του.Προβοκατορικη η προταση του πρακτικερ.Να χρηματοδοτησει για αγορα ποδηλατων ολους τους εργαζομενους του και να γινει θεσμος για καθε εργαζομενο δωρεα ενα ποδηλατο για εναλλακτικη σε περιπτωση απεργιας.Σαυτες τις περιπτωσεις αντικειμενικη ματια δεν υπαρχει,επικραττει μια συγχιση για το τι και ποιο ειναι το σωστο!Εχει δικιο ο εργαζομενος;;που δουλευει πολλες ωρες χωρις να αμοιβεται ικανοποιητικα;;η ο εργοδοτης που δεν θελει να υπολειτουργισει η να διωξει η να μιωσει αποδοχες επειδη δεν βγαινει;;Παλαιοτερα ξεραμε οτι η λειτουργια της δημοκρατιας ηταν στερεοτυπη, η διαμαρτυρια συνοδευοταν απο απεργια,συνθηματολογια,συνδικαλιστικο αγωνα απο την μια,πολιτικο κοστος απο την αλλη με συνεπεια την συζητηση και την εξευρεση μιας χρυσης τομης ,λυσης ισορροπημενης και απο τις δυο πλευρες.Αυτο ομως προυποθετει μετρο και συμβιβασμο,προς το κοινο καλο.Οταν επικραττει αμετροεπια και ασυδοσια αυτες οι τακτικες οδηγουν σε επιδοματα ζεσταματος της μηχανης και εγκαιρης προσελευσης στην εργασια η απο την αλλη πλευρα σε καταδυναστευση των εγασιακων συνθηκων και κακοπληρωμης των εργαζομενων.Γιαυτο δεν πρεπει να βαδιζουμε στα ακρα με αφορισμους,αλλα να πλαισιωθει η σχεση εργαζομενου και εργοδοτη υπο τις νεες συνθηκες με ενα πνευμα αμοιβαιας κατανοησης και να απιδιωκεται συνισταμενη εφικτη ,λειτουργικη χωρις μονομερης αυθεραιτες πρωτοβουλιες.Απλα γιατι δεν βγαζουν πουθενα.Ο ενας εχει αναγκη τα χρηματα ο αλλος την προσφορα εργασιας ο πολιτης την ευρυθμη λειτουργια της κοινωνιας.Γιατι να καλλιεργουμε εχθροτητα και μισαλλοδοξια σε μια σχεση διαχρονικη εργοδοτη και εργαζομενου;;Μια εποχη σημερα που ιδιως στην Ελλαδα ολα ειναι υπο καταρευση.Γινεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.