26/3/18

Ο πραγματισμός θα κυριαρχήσει στις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας

Η σημερινή σύνοδος στη Βάρνα είναι απίθανο να οδηγήσει σε αποφάσεις για το μέλλον των σχέσεων ΕΕ-Τουρκίας. Πιθανόν να υπάρξει μια συνεργασία σε τομείς αμοιβαίου συμφέροντος, όμως είναι σχεδόν βέβαιο πως οι πολιτικές συγκρούσεις θα συνεχιστούν, με επίκεντρο την ενέργεια, την Κύπρο και τη Μέση Ανατολή

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Τουρκία αναζητούν τρόπους να βελτιώσουν τη διμερή τους σχέση, μετά από μήνες πιέσεων. Σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ συναντώνται με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάνστη Βουλγαρία. 
Αν και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι χαιρετίζουν τη συνάντηση ως μια ευκαιρία να ξαναξεκινήσει η πολιτική και οικονομική συνεργασία, ωστόσο οι άλυτες διαφωνίες μεταξύ των δύο πλευρών είναι υπερβολικά πολλές για να συμβεί κάτι τέτοιο. Και, παρά τις φιλοδοξίες τηςη Τουρκία είναι απίθανο να ενταχθεί στο μπλοκ τα επόμενα χρόνια -αν ενταχθεί ποτέ. Καθώς δεν θα μπορέσουν να ενοποιηθούν πλήρως, η Τουρκία και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συνεργαστούν, αντιθέτως, σε κατά περίπτωση βάση, σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος.

Για τη συνέχεια Euro2Day

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.