23/3/18

Οι φανεροί πράκτορες του Πούτιν και η νέα κατασκοπεία

Η ρωσική κατασκοπεία ενδιαφέρεται περισσότερο για την αντίδραση της κοινής γνώμης παρά για την συλλογή πληροφοριών. Η μεθοδική πρόκληση «παράνοιας» και η χρήση των μέσων ενημέρωσης για τη... δημόσια δήλωση.


Μόλις ολοκλήρωσα το γράψιμο ενός βιβλίου που με μετέφερε στον κόσμο των διπλών Ρώσων και Βρετανών κατασκόπων την εποχή του ψυχρού πολέμου. Παρακολούθησα αυτούς τους ανθρώπους να μετακινούνται σε διάφορες χώρες, να κυνηγούν Βρετανούς πρωθυπουργός και (αν ήταν Ρώσσοι) να σκοτώνονται. (Οι Βρετανοί προδότες, ειδικά οι εύποροι, συνήθως γλίτωναν ατιμώρητοι).
Λίγα έχουν αλλάξει σήμερα. Ο Ρώσος διπλός πράκτορας Σεργκέι Σκριπάλ και η κόρη του Γιούλια νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στο Σόλσμπερι, εβδομάδες μετά την επίθεση που δέχθηκαν με χημική ουσία της σοβιετικής εποχής. Ο πρώην μυστικός πράκτορας της Σοβιετικής Ένωσης, Βλαντιμίρ Πούτιν αναπλάθει τον κόσμο που τον διαμόρφωσε: την κατασκοπεία του ψυχρού πολέμου. Ο Πούτιν μπορεί και μας χειραγωγεί γιατί έμαθε ότι στην κατασκοπεία δεν είναι τα μυστικά που μετράνε. Είναι η αντίδραση της κοινής γνώμης, των μέσων ενημέρωσης και των πολιτικών όποτε εκτίθενται κατάσκοποι στο κοινό.

Για τη συνέχεια Euro2Day

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.