24/3/18

Το έγκλημα της κυβέρνησης στο Μεταναστευτικό σε συνέχειες

Του Παναγιώτη Μπαλακτάρη
Α΄μέρος
Χειμώνας, άνοιξη και καλοκαίρι του 2015:Οι μεταναστευτικές ροές από την Τουρκία προς την Ευρώπη μέσω της χώρας μας έχουν απογειωθεί. Καθημερινά εκατοντάδες ή και χιλιάδες μετανάστες με σάπιες βάρκες, φουσκωτές και μη, αποπλέουν από τα μικρασιατικά παράλια της γείτονος με προορισμό τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα οποία πλέον στενάζουν. Αυτή η διαδρομή συχνά μετατρέπεται σε τραγωδία, αφού οι διακινητές έχουν συγκεκριμένη τακτική να αναποδογυρίζουν οι βάρκες, προκειμένου να αναγκάζονται οι ελληνικές αρχές να προβούν σε διασώσεις και όχι σε επαναπροώθηση. Και αυτή η τακτική κοστίζει πανάκριβα σε ανθρώπινες ζωές και δη μικρών παιδιών, ακόμη και βρεφών.
Αιτία η εγκληματική πολιτική της νεοεκλεγμένης κυβέρνησης και της υπουργού μεταναστευτικής πολιτικής, προσωπικής επιλογής του πρωθυπουργού κου Τσίπρα. Η κα Τασία Χριστοδουλοπούλου, μέχρι το κόκκαλο ιδεοληπτική στο εν λόγω ζήτημα, αντί να μεριμνήσει για τις ανθρώπινες ζωές και την ασφάλεια της Ελλάδας, επέλεξε να ανοίξει τα σύνορα. Οι ροές μεταναστών πολλαπλασιάστηκαν και το γεγονός αυτό ήρθε να προστεθεί σε μια χώρα που βίωνε τραγικές στιγμές πολιτικής ανικανότητας αλλά και ανθρώπινης αναισθησίας.
Για να είμαστε ξεκάθαροι. Ο κος Τσίπρας, η κα Χριστοδουλοπούλου καθώς και το σύνολο της τότε κυβέρνησης είναι προσωπικά υπεύθυνοι για την πολιτική που ακολουθήθηκε αλλά και για την ανθρωπιστική τραγωδία που ακολούθησε. Το γεγονός ότι το ανατολικό Αιγαίο μετετράπη σε υγρό τάφο οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στην εγκληματική πολιτική που χάραξε η ελληνική κυβέρνηση.
Εκτός από τους θανάτους η πολιτική αυτή είχε και άλλες συνέπειες.
-Η ελληνική κυβέρνηση έδωσε στα χέρια της Άγκυρας ένα ισχυρότατο όπλο.
-Κάποιοι ελάχιστοι επεχείρησαν να κερδοσκοπήσουν εις βάρος των μεταναστών, παρά το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών επέδειξε μια άνευ προηγουμένου αλληλεγγύη προς τους μετανάστες και τους περιέβαλε με στοργή.
-Ταλαιπωρημένοι άνθρωποι από την Αφρική και την Ασία βρήκαν την ευκαιρία να φτάσουν στην Ευρώπη δια της Ελλάδας.
-Προκλήθηκε μια τεράστια μεταναστευτική κρίση.
-Η σιδηροδρομική γραμμή της Ελλάδας κόπηκε για περίπου έξι μήνες.
-Το εμπόριο προϊόντων από και προς την Ευρώπη με τη χώρα μας μειώθηκε.
-Δημιουργήθηκε ένα κλίμα αναταραχής και οιονεί αποσταθεροποίησης στο ελληνικό κράτος.
-Δόθηκε η δυνατότητα, λόγω της εγκληματικής κυβερνητικής πολιτικής, να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη τα άκρα στην εσωτερική πολιτική σκηνή.
-Η Ελλάδα έχασε πολλά έσοδα από τη μείωση του τουρισμού, δεδομένου ότι πολλές ταξιδιωτικές εταιρείες ακύρωναν ακόμη και προγραμματισμένες εκδρομές.
-Η Ελλάδα έδινε την εικόνα μιας πλήρως διαλυμένης χώρας.
Οι ανωτέρω συνέπειες είναι μερικές μόνο από όσες επήλθαν. Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στην εκστρατεία για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση πρωταγωνιστικό ρόλο έπαιξε η μεταναστευτική κρίση. Και τελικά και στο αποτέλεσμα.
Συνεχίζεται

4 σχόλια:

  1. Δεν αρκεί η ιδεοληψία για να ερμηνεύσει τις τεράστιες προσφυγικές ροές του 2015.

    Και κυρίως απουσιάζει από την εικόνα η αναμφισβήτητη συμμετοχή της Τουρκίας στις προωθήσεις, και η μετέπειτα συμφωνία με την ΕΕ (δηλαδή με την Γερμανία) για τα 3 δις Ευρώ και όσα άλλα συμφωνήθηκαν και δεν έγιναν γνωστά. Ο Τούρκος στέλνει και η Γερμανίδα παραλαμβάνει πληρώνοντας τον Τούρκο. Η μήπως δεν έγινε έτσι ;

    Σήμερα με περίπου 70.000 εγκλωβισμένους και υπάρχει σοβαρώτατο πρόβλημα, φανταστείτε 1.000.000 να κυκλοφορούν ελεύθεροι στην χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η μεγαλυτερη ξεφτιλα της ελλαδοσ.ΕΞΙ μηνες κλειστη η σιδηροδρομμικη γραμμη , Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ για εισοδο εξοδο απο την χωρα.
    Αφου λοιπον δεν μας παιρνουν ουτε οι λαθρομεταναστες εισβολεις στα σοβαρα, απορω πως περιμενουμε να μας παρουνε στα σοβαρα οι Σκοπιανοι και οι Αλβανοι.
    Οι Σκοπιανοι αγαπητοι απεδειξαν οτι εχουν κρατος.Αδου πιασανε τους εισβολεις εντος του σκοπιανου εδαφους, και μετα απο ενα γερο χερι βρωμξυλο στους αρρενες και ποιος ξερει τι αλλο στις θήλεις, απαντες επεστρεψαν δαρμενοι και απενταροι στο ελληνικο εδαφος. Αφου δεν παρενεβηκε ο διοικητης της αστυνομιας του Γευγελη , ο οποιος θα καθαριζε το θεμα σε μια ωρα, παλι καλα,
    Μετα να βλεπαμε να επαναλαμβανεται οτι εγινε με τοσ Γαλλο σταρτηγο Σαραιγ και τους Σερβουσ στην Θεσνικη.
    Αυτο με τη ειδομενη ητανε η ταφοπλακα της Ελλαδος. Οταν ο καθε νατης σου κλεινει διοδο παει καλα, αλλα και οταν ειναι αλλοδαπος, χαθηκε το παιχνιδι.
    Τετοια ξεφτιλα δεν ξαναγινε. Το θεμα επρεπε μνα ειχε τελειωσει το αργοτερο σε μια ωρα , οχι εξι μηνες.
    ΚΑΙ για να ξεκαθαριζουμε,
    Οι ανδρες σαραντα ετη σε ταγματα εργασιασ (διανοιξη σιδηροδρομικης γραμμης.
    Οι γυναικες παραδιδουν τεκνα σε ελληνικα οικοτροφεια, οπου αλλαζουν ονοματα, βαφτιζονται και αναλαμβανει το ελληνικο κρατος την παιδεια και γαλουχηση των,
    Οι πρωταιτιες, (ισως και ολες , χρησιμοποιηθουν για οτι προσφορο για το ελληνικο εθνος με οτι αυτο συνεπαγεται. Απο τεκνοποιια με ελληνες γεροντοπαλικαρα, μεχρι γεννητουρια εως την ηλικια ππου δεν θα δυναται πλεον να αναπαραγουν,
    Κατοπιν τουτου να αποσταλλει ενημερωση για τα δρωμενα , ωστε ο καθεις και η καθεμια να ξερει τι του γινεται.
    Οσο για τους διακηνητες, απλα παραδοση στους Ελληνες στρατιωτες για εξασκηση σε κινητο στοχο.
    ΟΙ ΜΚΟ ΔΡΟΜΟ αμεσα, αλλως σε πρωτη φαση απελαση και σε δευτερη ταγματα εργασιασ (ανδρες γυναικες μικτα )
    Ειμαιν περιεργος να δω ποιος θα ξανακλεισει την ειδομενη.
    Μαλλον θα λεγα ελατε οσες περισσοτερες μπορειτε.Τοσα γεροντοπαλικαρα περιμενουν με περιουσια. καταναγαστικες παρενθετες μητερες λοιπον με βαφτιση (ομοθρησκον ) και ελληνικη γλωσσα (ομογλωσσον ). Τό ομότροπον θα ερθει σιγα σιγα .
    Αυτο θα κανω μόλις μππορεσω.
    Με λιγα λογια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μηπως θα ηταν χρησιμοτερο να βλεπαμε τα πραγματα αυτα τα τοσο σοβαρα ως υλοποιηση ενος γενικοτερου σχεδιου της ΝΤΠ στην ολοκληρωση της παγκοσμιοποιημενης κοινωνιας με πανθρησκεια και πολυπολιτισμικη κοινωνια,ανθρωπων ρομποτ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΑΓΓΑΡΙΟΣ. Για τα περιεργα που αναφερεις πρεπει να ρωτησεις το κυριο Τασια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.