11/3/18

Σε ομιλία του στο Σαγγάριο: Προκλητική απάντηση Ερντογάν σε Παυλόπουλο: «Γλιτώσατε να γίνετε παστά ψάρια και πέσατε στη θάλασσα»

«Όσοι εκστομίζουν μεγαλύτερες κουβέντες από το μπόι τους πρώτα να διαβάσουν βιβλία ιστορίας. Ας μάθουν πολύ καλά πως γλίτωσαν από το να παστωθούν στο Σαγγάριο» δήλωσε ο Πρόεδρος της Τουρκίας 
Παραλήρημα του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Τγίπ Ερντογάν ο οποίος κατά την διάρκεια της ομιλίας του στο Σαγγάριο απάντησε με προκλητικότατο τρόπο στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας λέγοντας ότι «Όσοι θέλουν να φρεσκάρουν τη μνήμη τους ας πάνε να κοιτάξουν την πρόσφατη ιστορία τους. Όσοι εκστομίζουν μεγαλύτερες κουβέντες από το μπόι τους πρώτα να διαβάσουν βιβλία ιστορίας. Ας μάθουν πολύ καλά πως γλίτωσαν από το να παστωθούν στο Σαγγάριο, και πως έφυγαν από εδώ πέφτοντας στη θάλασσα».

Την προηγούμενη εβδομάδα ο Πρόεδρος Προκόπης Παυλόπουλος, απατώντας στις προκλήσεις της Τουρκίας είχε δηλώσει ότι «η Ελλάδα επιθυμεί τη φιλία και την καλή γειτονία με την Τουρκία, γι' αυτό και στηρίζει την Ευρωπαϊκή της πορεία, θα πρέπει όμως ο σεβασμός των συνόρων να είναι σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου στο σύνολό του και των συνθηκών της Λωζάννης, των Παρισίων, αλλά και του Διεθνούς Δικαίου της θάλασσας. Αυτή είναι η βάση πάνω στην οποία μπορούμε να χτίσουμε τη φιλία μας με την Τουρκία», τόνισε ο κ. Παυλόπουλος.

Στην αντιφώνησή του, κατά την τελετή ανακήρυξής του ως επίτιμου δημότη Νισύρου, επεσήμανε, μεταξύ άλλων, όσα συνάγονται από το σύνολο του Διεθνούς Δικαίου και τις διατάξεις περί παραχώρησης των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα, για να τονίσει τα εξής: «Κάθε αμφισβήτηση των συνόρων, της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας της Ελλάδος συνιστούν αμφισβήτηση των συνόρων, της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

protothema.gr/

17 σχόλια:

  1. Κάποιος να του μιλήσει για κόλλυβα.
    Να του υποδείξει ίσως, πως πρέπει να τα κρεμάσει στην ζώνη του.
    Επειδή ξέρω πως διαβάζουνε ινφογνώμωνα τα μεμέτια, ίσως τους βοηθήσει το σχόλιό μου.

    Και επειδή ήδη πολύ αίμα αθώων και παιδιών έχει χύσει στο Αφρίν, ήδη ξεκίνησαν από σήμερα και δουλεύουν οι πνευματικοί νόμοι.
    Οκτώ πλουσιοκόριτσα, και μεταξύ τους η πρώτη πιλότρος του πάνε να συναντήσουνε τον προφήτη.
    Άραγε τις τουρκάλες τις περιμένουνε 72 παρθένοι, ή τίποτα άλλοι μαυριδεροί;

    ΄Αντε να πούμε γιατί παράγινε ο μπάσταρδος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η μόνη σοβαρή απάντηση της Ελλάδος προς αυτόν τον βάρβαρο είναι η ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων και η συγκεκριμενοποίηση της εκπαίδευσης για αντιμετώπιση διάφορων σεναρίων τουρκικής επίθεσης. Τα ίδια ισχύουν και για την Εθνική Φρουρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μά δέν νκηθήκαμε στόν Σαγγάριο ἀπό τούς Τούρκους!
    Πρόδωσε ἡ "πολιτική"-βασιλική ἡγεσία. Μόνο μας φύγαμε πρός τά πίσω διότι
    Α) προδοτικῶς, ὁ ἀρχιστράτηγος Πρίγκηψ...., ἐκ τῆς τότε βασιλικῆς οἰκογενείας, πού ἀρχιστράτευε στήν Ἄγκυρα, μένοντας μέ ἀσφἀλεια ....ἔξω ἀπό τήν Σμύρνη (!),
    α) δέν ἀπήντησε στό τηλεγράφημα τῶν Συνταγματαρχῶν Πλαστήρα καί Πάγκαλου, πού μέ ξεκούραστα τά συντάγματτά τους τοῦ ζήτησσν ἄδεια να πᾶνε στήν Ἄγκυρα (ἀφοῦ οἱ Ἐγγλεζο παρενέβησαν ὥστε νά μήν καταλάβουν τήν Κωνσταντινούπολη - τό τηλεγράφημα τοῦ τό πῆγε ὁ μέχρι τότε "βασιλικός" λοχαγός Γονατᾶς), καί
    β) 2 ὧρες μετά, ἔδωσε διαταγή γενικῆς ὑποχωρήσεως (ὅπως ἔδειξε ἡ συνέχεια, ἐκτελοῦσε σχέδιο τῶν 'Εγγλέζων-Κεμάλ), καί
    Β) Ὁ Ἑλληνικός στρατός ὑπάκουσε στίς προδοτικές ἐντολές του, καί χωρίς οὐσιαστική ἡγεσία, χωρίς ἐντολές συντεταγμενης ὑποχωρήσεως, ἄρχισε ἄτακτη ὑποχώρηση....
    (Ὁ Γονατάς ἔγινε ἕνεκα τούτου τοῦ περιστατικοῦ, "Βενιζελικός")
    Ἄρα,
    Δέν μᾶς νίκησαν οἱ ἄνανδροι Τοῦρκοι στρατιῶτες, μέ τούς σφαγεῖς ἀτάκτους τους, ἔξω ἀπό τήν Ἄγκυρα.
    Ἡ "νομότυπη" ὑπακοή τῶν στρατιωτικῶν μας, σέ προδοτική ἡγεσία ἐπί τοῦ στρατοῦ μας, μᾶς νίκησε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τά ἀνωτέρω ἀναφερόμενα στό σχόλιό μου, εἶναι πλήρως τεκμηριωμένα ἀπό τόν Γιάννη Καψῆ, ὡς τέως Ὑφυπουργό Ἐξωτερικῶν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η δημιουργία της Τουρκίας είναι ένα τραγικό συλλογικό λάθος των χωρών Γερμανία, Αγγλία και Γαλλία, το οποίο έκαναν δώρο στις ΗΠΑ για να τις τρελάνουν. Το 1920 οι Ευρωπαϊκές δυνάμεις είχαν τη δύναμη να αποκτήσουν μόνιμα νότια σύνορα με τη Ρωσία και την Περσία, κλώτσησαν όμως την τύχη τους για χάρη μιας στρατηγικής φτιαγμένης από Γερμανόφωνους τον 18ο αιώνα, χτισμένης πάνω σε πλαστες αναφορές και ανακρίβειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα τον πνίξουν τα αίματα των θυμάτων του. Υπομονή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το μείζον θέμα είναι ότι τα πράγματα οδεύουν σε κάποιου είδους πολεμική αναμέτρηση η οποία προετοιμάζεται από τους τούρκους με όλα αυτά που λένε και κάνουν.

    Σε μια τέτοια περίπτωση χρειαζόμαστε ένα στρατιωτικό ηγέτη που να μπορεί να ανταπεξέλθει στις συνθήκες και όχι αυτούς που μας κυβερνούν.

    Οι τελευταίοι για άλλα εξελέγησαν, άλλα έκαναν και με πολύ διαφορετικά προβλήματα βρίσκονται αντιμέτωποι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχει ηγέτης και αν δεν τον ξέρεις, λέγεται

      Υπέρμαχος Στρατηγός

      Διαγραφή
    2. Εννοώ ότι, κατά τα ανθρώπινα μέτρα, θα πρέπει να βρίσκονται οι κατάλληλοι άνθρωποι στις κατάλληλες θέσεις σε περιόδους κρίσης.

      Με λύπη μου διαπιστώνω ότι η συγκυρία είναι άκρως απογοητευτική, με ευθύνη πάντων ημών φυσικά.

      Όταν αποφασίσει ο ερντογάν να κινηθεί πιο αποφασιστικά εναντίον μας, ενδεχομένως και με τη σιωπηρή παρότρυνση του συγκυριακού του συμμάχου που θέλει να δει το ΝΑΤΟ να αποσυντίθεται, τότε να δω που θα βρεθούν όλοι εκείνοι που το μόνο που τους νοιάζει είναι να μη χάσουν τις εκλογές με μεγάλη διαφορά.

      Διαγραφή
  8. Δώστε πόνο στο μογγολακο, ενότητα και συμπνοια.
    Δείξαμε σε όλους το μπορούμε να κάνουμε ενωμένοι, αλλά και διχασμενοι.
    Μη υιοθετήστε τις απόψεις που περνάνε οι πληρωμενες πρακτοραντζες του Ερντογαν και όλα θα πάνε καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Άνευ σχολιασμού οι δηλώσεις του ημιτρελου.Ο ελληνικος λαός και η πολιτική ηγεσία δεν πρέπει να τις λαμβάνει υπ όψιν της ! Θα ειναι σφάλμα το οποίο θελει πολυ να κάνουμε ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Βρε τον Ταγιπάκο!!!Ποιον εννοείς βρε Ταγίπ όταν λες παστά ψάρια??Τον προγονό σου τον Μίμη από την Ποταμιά??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΔΥΣΤΥΧΩΣ, αυτή την χρονική περίοδο, ΠΡΕΠΕΙ να παραμένουμε σιωπηλοί και να μην λέμε ότι μας έρχεται στο κεφάλι - υπάρχουν δύο στελέχη του ΕΣ που παραμένουν έγκλειστοι σε Τουρκικές φυλακές και ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν πρέπει να ακουστούν τέτοιου τύπου δηλώσεις από Έλληνες πολιτικούς...

    ...αλλά ΕΑΝ δεν υπήρχε το θέμα της κράτησης και του δικαστηρίου που εκκρεμεί και εφόσον ο Recep Tayyip Erdoğan ισχυρίζεται πως διαβάζει Ιστορία, θα ήταν καλή ιδέα να του θυμίσει κάποιος τα Δερβενάκια - ίσως και την Τριπολιτσά.

    Αλλά, είπαμε… είναι που δικοί μας είναι κρατούμενοι και δεν μας παίρνει να πούμε κιχ μέχρι να λήξει το θέμα και να επιστρέψουν στην Ελλάδα. Κιχ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Φωναζει ο κλεφτης να φοβηθει ο νοικοκυρης...
    Αφηστε τον να λεει...
    Δικο μας το πιδι...
    Τουρχονται κατι SDFιανοι απο νοτο στο Αφριν...
    Ας ελπισουμε να παρουν αρκετους Igla μαζι τους,μην ξεμεινουν παλι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε δευτερη σκεψη ομως:

      Υπαρχει το ενδεχομενο, ο Ερδο,θελοντας να ξεφυγει απο τον βρογχο της "Δυσης του Ισραελ" που τον θελει εμπλεκομενο ενεργα κι'ανοιχτα στο μετωπο της Συριας εναντιον των φιλοϊρανικων δυναμεων,να επιζητα την Ελληνο-τουρκικη συγκρουση ως μεσον ανατροπης αυτων των σχεδιων...
      Μπορει δηλ.να θελει να ξεφυγει απο ενα τετοιο ενδεχομενο και ισως θεωρει την ελληνο-τουρκικη συγκρουση ως μεσον διαφυγης.
      Σε αυτο δε το σχεδιο του, οι S-400 θα του ειναι χρησιμοτατοι.
      http://www.defence-point.gr/news/noritera-i-paradosis-ton-s-400-stin-tourkia

      Διαγραφή
    2. Αρα,ο ερδο ισορροπει αναμεσα στη "Δυση του Ισραελ" και την Ρωσια οχι για να επιτυχει τους στοχους των Ιρσαηλινων,αλλα τους δικους του(της τουρκιας).
      Και βεβαια,ενας απο αυτους ειναι η Ελλαδα με την ΑΟΖ της,η ΑΟΖ της Κτπρου,
      ισως η Δ.Θρακη και γιατι οχι κιη Ν.Κυπρος...
      Μπορει δε, να μην θελει την ολοκληρωτικη εμπλοκη,αλλα σε αυτην την περιπτωση,δεν γινεται κατι λιγοτερο απο αυτο.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.