26/3/18

Washington Post: Το τρίγωνο Τραμπ – Παπαδόπουλου -Καμμένου και οι σχέσεις με τη Μόσχα


Νέα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο ομογενής Γιώργος Παπαδόπουλος είχε την ενεργό ενθάρρυνση υψηλόβαθμων αξιωματούχων του Ντόναλντ Τραμπ να προχωρήσει τις επαφές του με τη Μόσχα, αποκαλύπτει άρθρο της Washington Post που κάνει μάλιστα ειδική μνεία στις σχέσεις του πρώην συμβούλου του Αμερικανού προέδρου με τον «ρωσόφιλο εθνικιστή» Έλληνα Υπουργό Αμύνης, Πάνο Καμμένο.
Συγκεκριμένα αποκαλύπτεται ότι ο ομογενής Γ. Παπαδόπουλος είχε λάβει -μέσω email- την έγκριση υψηλόβαθμων στελεχών του στρατοπέδου Τραμπ να προχωρήσει στη συνέντευξη που του είχε ζητήσει ρωσικό πρακτορείο, με την υπόδειξη μάλιστα των ωφελειών που μπορεί να υπάρξουν από μία συνεργασία με τη Ρωσία.
Η ανταλλαγή των email αυτών, τονίζει ο συντάκτης του άρθρου,  είναι μια ένδειξη ότι ο Παπαδόπουλος –που πίεζε την πλευρά Τραμπ να συναντηθούν με Ρώσους αξιωματούχους- είχε τις ευλογίες των υπευθύνων της καμπάνιας για κάποιες από τις διεθνείς προσεγγίσεις του.
Υπενθυμίζεται ότι όταν ο Παπαδόπουλος παραδέχθηκε πέρυσι την ενοχή του ότι είπε ψέματα στο FBI  για τις επαφές του με τη Ρωσία κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, οι αξιωματούχοι του Τραμπ  είχαν προσπαθήσει να περιγράψουν τον 30χρονο σύμβουλο επί των ενεργειακών θεμάτων ως έναν «χαμηλόβαθμο εθελοντή», η προσέγγιση του οποίου με τη Ρωσία ουδέποτε είχε εγκριθεί από την πλευρά Τραμπ, αντιθέτως δε είχε σε κάποιες περιπτώσεις αποθαρρυνθεί.
για τη συνέχεια kathimerini

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.