16/4/18

Νέοι απλήρωτοι φόροι 1,9 δισ. τον Φεβρουάριο - Στα 101,609 δισ. το σύνολο των ληξιπρόθεσμων

Απλήρωτη οφειλή προς την εφορία ύψους 842 ευρώ άφησε κατά μέσο όρο κάθε φορολογούμενος το πρώτο δίμηνο του έτους που περιλαμβάνεται σε 1,9 εκατομμύρια οφειλέτες. Αυτό προκύπτει, μεταξύ άλλων, από τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για την πορεία της φορολογικής διοίκησης. Παράλληλα περίπου 1,1 εκατ. φορολογούμενοι ζουν πλέον υπό τη δαμόκλειο σπάθη της εφορίας αφού εναντίον τους έχουν επιβληθεί μέτρα αναγκαστικής είσπραξης λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη φορολογική διοίκηση. 
Ειδικότερα από τα στοιχεία προκύπτουν τα εξής:
- το πρώτο δίμηνο του 2018 οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη φορολογική διοίκηση αυξήθηκαν κατά 2,601 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 1,9 δισ. ευρώ μόνο τον Φεβρουάριο

Για τη συνέχεια capital

2 σχόλια:

  1. Στην Ελλάδα, είθισται, τα επιχειρηματικά πτώματα της προηγούμενης χρονιάς, να τα θάβουν το πρώτο τρίμηνο του επομένου έτους. Μετά όσοι κωπηλάτες μείναν ζωντανοί στη γαλέρα, τραβάνε σαν τρελλοί κουπί (φωνάζοντας αέρα), μπας και ρεφάρουν και τα φέσια των πεθαμένων και προλάβουν να μπουν στο καλοκαιράκι με κάποια ρευστότητα να τζιράρουν ενόψει τουριστικής σεζόν (άφθονο και μαύρο χρήμα, ευτυχώς). Κατόπιν της σεζόν όλοι κάνουν λογαριασμό και το κουμάντο τους, αν τελικά βγήκε η φετινή μπίζνα ή αν θα πρέπει να κατεβάσουν ρολλά. Όταν μπούμε στον Νοέμβρη όλοι κοιτάζονται μεταξύ τους στραβά να ψυχανεμιστούν ποιος θα βαρέσει κανονάκι και ποιος θα αφήκει σε ποιον τα βερεσέδια. Το δράμα κορυφούται τέλη Δεκέμβρη, όπερ και όλων τα μούτρα θυμίζουνε πόκερ πάνω σε φέρετρο, μεσούσης της κηδείας, ενώ κάτι τύποι στην αγορά έχουν αρχίσει και μυρίζουν χωματίλα. Εν ολίγοις, ένα μέρος της βουτιάς του πρωτου τριμήνου είναι φυσιολογικό, εποχικό θα λέγαμε.
    ¨Ομως διανύουμε μια περίοδο φθοράς της επιχειρηματικής βάσης της χώρας που αρχίζει να αποκτά μορφή χιονοστιβάδας κυρίως επειδή καταρρέουν εφοδιαστικές αλυσίδες. Αρχικά, με την οικονομική κρίση ήρθε η σταδιακή κατάρρευση της προβληματικής εμπορικής και παραγωγικής βάσης και τώρα έχει ξεκινήσει η κατάρρευση και της υγιούς παραγωγικής βάσης της χώρας, που θα μπορούσε να υποστηρίξει το αξιόμαχο της πραγματικής οικονομίας μέσα σε ένα φυσιολογικό θεσμικό και φορολογικό πλαίσιο. Όμως κάτι τέτοιο προσκρούει στις αρχές της... σοβιετίας που ψήφισε ο έξυπνος λαός.
    Το καλύτερο όμως είναι η σφαγή των ελεύθερων επαγγελματιών που δεν έχουν οι φουκαράδες και δυνατότητα χρεωκοπίας με αποτέλεσμα στον 21ο αιώνα να είναι οι τελευταίοι πολίτες στην Ευρώπη που βλέπουν την περιουσία τους να δημεύεται, ευρισκόμενοι εγκλωβισμένοι σε γκούλαγκ καταναγκαστικής εργασίας ενός κομμουνιστικού κόμματος.
    Από την μια έχουν ένα κράτος που εισπράττει 100 και επιμένει να ξοδεύει 60000 και από την άλλη τους ασφαλιστικούς φορείς που δάνεισαν άτοκα τα αποθεματικά τους στο κράτος για να τα κουρέψουν κατόπιν με το PSI του γαπ και να έχουν τώρα την απαίτηση να πληρώνει ο ατυχής 2000 το μήνα εισφορές για να του δώσουν μια τυρόπιττα, το μήνα, μεταθανάτια.
    Από ό,τι φαίνεται ο ιδιωτικός τομέας φθάνει στο τέρμα τα δίφραγκα και ο σώζων εαυτόν σωθήτω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καπου εχεις δικιο σε αρκετα...Λειπει δραματικα απ την χωρα ...ενας τρελος..γεμισε ο τοπος μεταξωτους πωπους ...μη μου απτου....τεμνωνται δυο γραμμες στο ιδιο σημειο....μια αριστερη διαστροφη....και μια ψευτοαντιθετη της πρωτης κοινων κλεφτων....Ο θεοτρελος που θα τους ...γραψει και τους δυο λειπει....ο λαος δεν μπορει..τοσο χωραει το ...τσιπ....ενα μπιτ....ενα....τρελος με τα δεκα γιγαμπαιτ....λειπει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.